V UPRAVNEM CENTRU LOGATEC NA OGLED RAZSTAVA VIDA SARKA

Torek, 17. januar 2017

Konec prejšnjega tedna je župan občine Logatec Berto Menard v Upravnem centru Logatec odprl razstavo ilustracij o viziji razvoja prometa v Logatcu, ki jo je v okviru priprave Celostne prometne strategije ustvaril logaški umetnik Vid Sark. Dela, ki bodo razstavljena še vse do konca meseca januarja, so nastala na zadnji javni razpravi, kjer so občanke in občani oblikovali vizijo razvoja prometa v občini ter pričeli z izbiro konkretnih ukrepov.

Ob odprtju razstave je župan Berto Menard poudaril, da je izredno zadovoljen z aktivno in številčno udeležbo tako na javnih razpravah, delavnicah kot tudi s sodelovanjem posameznikov v anketi. Ob tem je poudaril, da si želi, da bo Celostna prometna strategija predstavljala realen akcijski dokument preko katerega bo občina lahko realizirala dolgoročne, strateške in trajnostne rešitev, ki bodo pripomogle k še višji kakovosti življenja v občini. Bo pa potrebno za to storiti tudi kakšen korak nazaj, predvsem kar se tiče prometnih navad občank in občanov, čemur bodo posebno pozornost posvečali tudi na Občini, je še izpostavil. Ob zaključku je sledilo žrebanje sodelujočih v anketi za spodbujanje trajnostne mobilnosti. Te so prejeli Neja Rupnik, Aleš Kravanja in Bojana Lango, ki je prejela glavno nagrado – zložljivo kolo.


Ivan Seljak 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
29.03.2020
5°C / 20°C
ponedeljek
30.03.2020
3°C / 20°C
torek
31.03.2020
7°C / 9°C