PRIČAKOVAN IZID SKUPŠČINE CERTA (DOPOLNJENO Z IZJAVAMI)

Torek, 20. junij 2017

Na včerajšnji skupščini družbe Certa d.d., ki se je odvijala v večnamenskem centru v Cerknem, je bil, po tem, ko je s tega mesta že pred časom odstopil Zorko Golob, za novega nadzornika v družbi imenovan Borut Pirih, sicer direktor krovne družbe Certa Holding. Direktorica družbe Petra Borovinšek.

Petra Borovinšek

Na skupščini prisotni predstavniki tistih malih delničarjev, ki pred leti niso vstopili v družbo pooblaščenko, so preko Marte Deisinger podali nasprotni predlog, da bi za članico nadzornega sveta imenovali Petro Jermol. Predlog, ki pričakovano ni bil sprejet, je podpiral tudi predsednik vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjan Verbiča, ki ga med drugim najdemo tudi na listi certinih malih delničarjev.

Kristjan Verbič

Na sklep so bile, kot sporočajo s Certe, vložene izpodbojne tožbe, ki bodo del pravnih postopkov v nadaljevanju. Tudi sicer bodo v prihodnosti vse oči uprte v letno skupščino večinske lastnice Certe d.d. - Certe Holding. Ker se v javnosti veliko govori o nezakonitem imenovanju direktorja družbe Boruta Piriha, je včeraj to tezo odločno zanikal.

Borut Pirih

Ker revizija poslovanja družbe še poteka, Pirih ni želel govoriti o sami skupščini in njenih zaključkih, med drugim tudi ne o morebitnih dividendah, ki jih iz naslova poslovanja družbe pričakujejo lastniki, tudi mali delničarji.


Na sliki: nenavadno ostri ukrepi zavarovanja okolice skupščine večnamenskega objekta v Cerknem.

Ivan Seljak

Petra Borovinšek
Kristjan Verbič
Borut Pirih

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
19.06.2018
15°C / 33°C
sreda
20.06.2018
17°C / 33°C
četrtek
21.06.2018
17°C / 32°C