V ETI POGAJANJA MED SKEI IN VODSTVOM DRUŽBE GLEDE IZPOLNITVE STAVKOVNIH ZAHTEV

Četrtek, 14. september 2017

Sindikat SKEI v Eti Cerkno je za torek, 19. 9., napovedal opozorilno stavko v tem podjetju, če vodstvo ne bo izpolnilo njihovih stavkovnih zahtev. V pogajanjih je vodstvo sindikatu že ugodilo v dveh od skupno treh zahtev. Če bo do jutri ugodilo tudi v tretji, bo sindikat opozorilno stavko preklical.

Kot nam je povedala predsednica sindikata SKEI v podjetju Eta Cerkno Jasna Zajc, se je sindikat na sestanku v torek, 12. septembra, odločil, da bo v torek, 19. septembra, izvedel opozorilno stavko, če vodstvo podjetja do jutri ne bo ugodilo vsem njihovim stavkovnim zahtevam, te pa so: dvig plač, kolektivna pogodba in trinajsta plača. Še istega dne so se začela pogajanja med predstavniki  sindikata SKEI v podjetju in vodstvom družbe; tega dne so dosegli tudi dogovor o zvišanju plač v višini od 2%-5% glede na plačne razrede, včeraj pa je v pogajanjih s sindikatom vodstvo pristalo tudi na izplačilo trinajste plače. Uradni sklep o tem sindikat pričakuje danes. Odprta ostaja še stavkovna zahteva v zvezi s kolektivno pogodbo. Kot je poudarila Zajčeva, se mora vodstvo o njej izjasniti do jutri. Če bo vodstvo podjetja v roku pristalo tudi na izpolnitev tretje stavkovne zahteve, bo sindikat preklical za torek napovedano stavko v Eti Cerkno.
Vprašanja v zvezi s stavkovnimi zahtevami sindikata SKEI v podjetju Eta Cerkno smo poslali tudi vodstvu koncerna. Odgovor še pričakujemo.

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C