CIVILNA INICIATIVA IN POSTOJNSKA JAMA NAGOVORILA CERKLJANE

Torek, 10. oktober 2017
Civilna iniciativa za uspešnejši razvoj Cerkljanske je za male delničarje Certe Holdinga pripravila posvet pred skupščino tudi v Cerknem. Sestanek, ki je potekal v večnamenskem centru, sta vodila Miran Ciglič in mag. Sebastjan Kerčmar. Na začetku sta izpostavila dve dejstvi, in sicer, da so dokazali, da je bila cena delnice prenizka in da je vredna več, kot so zanjo ponujali kupci. Višje sodišče v Kopru je tudi razsodilo v prid malim delničarjem, ki so preko sodne oblasti dokazali, da so organi družbe Certe Holdinga nezakoniti. Ob tem sta poudarila, da se bodo po pravdni poti še naprej borili za male delničarje in jih pozvala, naj delnic ne prodajo, oz. jih prodajo po najvišji ponujeni ceni. Povabila pa sta jih tudi na skupščino, ki bo 30. oktobra v večnamenskem centru ob 13-ih, oz. k podpisu pooblastil za glasovanje na skupščini.

Mojca Mavri


Ob isti uri so salon Hotela Cerkno povsem napolnili lastniki delnic Certa, oziroma tisti, ki so jih že prodali prevzemnemu ponudniku Postojnski jami. Direktor družbe Marjan Batagelj je zbranim podrobno predstavil delovanje svoje družbe, ki je v zadnjem desetletju doživela izjemen razvoj. Ob tem je izpostavil, da se je za prevzem odločil iz preproste logike, ker vidi v tem delu osrednje Slovenije imenitno priložnost za dopolnjevanje storitev. Kaje več bi si lahko želel, kot to, da se uspehu Postojne pridruži uspeh smučišče in term v Cerknem ter »Unnescovi« Idriji?
Poudaril je, da ljudi v prodajo vabi z vsebino, nikoli pa ne s suhoparno matematiko kupčkanja z delnicami. Zelo pomembno se mu zdi, da je bilo Cerkno dolga leta v središču pozornosti gospodarstva, zato je potrebno to energijo ponovno pognati. Zelo ga moti miselnost, da je Cerkno odmaknjen kraj v smislu turizma. Iz Ljubljane do Cerknega je namreč le toliko, kot je pot z enega od letališč do mesta London.
Izpostavil je tudi druge gospodarske dejavnosti Certe. Med drugim je prepričan v izjemno perspektivno dejavnost in razvoj v družbi TIK Kobarid, ki danes glede na posle v medicini ustvari premajhno dodano vrednost.
Batageljeva največja želja pa je, da bi se Cerkljani prenehali prepirati. In tudi na skupščini, ki se je bo udeležil kot novi solastnik, bo vztrajal, da bo sama po sebi potekala dostojanstveno. Na njej prepirov ne bo, je še dodal in za to prejel aplavz.

Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C