ZA KOLEKTIVNO BLAGOVNO ZNAMKO GEOPARKA IDRIJA

Ponedeljek, 13. november 2017
V okviru projekta Danube Geotour želijo v Geoparku Idrija vzpostaviti temelje za razvoj kolektivne blagovne znamke, v katero bi se vključili ponudniki na območju geoparka.

Osnova za vzpostavitev kolektivne blagovne znamke za območje idrijskega geoparka je oblikovanje pilotnih geoproduktov, ki naj bi jih sodelavci Geoparka razvili v sodelovanje z lokalnimi ponudniki. Z aktivnostmi so začeli v oktobru z ogledom primera dobre prakse slovenske blagovne znamke Dobrote Dolenjske, pred dnevi pa so strokovni sodelavci projekta Danube Geotour pti Geoparku Idrija organizirali prvega v nizu srečanj z lokalnimi ponudniki na območju geoparka. Predstavili so jim, kaj je geoprodukt in katere aktivnosti bodo izvajali v sklopu tega delovnega paketa. V diskusiji so ponudniki nanizali ideje za produkte, ki bi jih lahko vključili v skupno blagovno znamko za območje Geoparka Idrija, izpostavili pa so tudi težave in izzive, s katerimi se pri snovanju svojih produktov že soočajo. Pokazalo se je, da sta najbolj zanimivi izhodiščni temi za razvoj geoprodukta kulinarika ter domača in umetnostna obrt. Na osnovi povratnih informacij bodo v prihodnje v projektu sledila tematska srečanja, kjer bodo s ponudniki svoje izkušnje delili tudi zunanji strokovnjaki.

V mednarodnem projektu Danube GeoTour, ki je sofinanciran iz sredstev Interreg Transnacionalnega programa Podonavje, vključno z nosilnim partnerjem – Geoparkom Idrija, sodeluje 11 projektnih partnerjev iz 8 geoparkov na območju Podonavja. Osrednji cilj projekta je trajnostna uporaba naravnega in kulturnega bogastva v geoparkih z razvojem turizma brez negativnih posledic za okolje. Glavni rezultat projekta bo skupna, izvirna Podonavska geopot, ki bo potekala po vseh sodelujočih geoparkih in vključevala novo oblikovane geoprodukte ter interpretacijske točke.


Metka Rupnik

Foto: Geopark Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.12.2018
-3°C / 9°C
četrtek
20.12.2018
-2°C / 7°C
petek
21.12.2018
-1°C / 7°C