SEMAFORJI NAJ BI SE UMAKNILI DO KONCA MAJA

Nedelja, 11. februar 2018

Vozniki, ki dnevno uporabljajo odsek keltike med Želinom in Dolenjo Trebušo, so se že nekako sprijaznili s številnimi semaforji, saj je na tem območju velikansko gradbišče. Gre za rekonstrukcijo najbolj nevarnih odsekov ceste, v zadnjih mesecih že dobiva novo podobo.  Sicer pa dve idrijski gradbeni družbi čaka nekaj mesecev trdega dela. Konec maja se namreč izteka rok za dokončanje vseh del na tem območju. To so nam v tem tednu potrdili tudi predstavniki Direkcije za infrastrukturo. Kot je znano, je direkcija med letom 2013 in 2015 že izvedla prvi del rekonstrukcije ceste v skupni dolžini deset kilometrov in pol. Vrednost te investicije je znašača slabih 20 milijonov evrov.
V začetku leta 2016 je bila z izbranim izvajalcem podpisana pogodba v vrednosti 5,73 milijona evrov, s tem denarjem pa se izvaja aktualna rekonstrukcija ceste, ki vodi mimo Stopnika. Na direkciji nam niso omenjali možnost zamika roka dokončanja del, čeprav je na videz zelo kratek – konec maja letos.
Med gradbiščem in Dolenjo Trebušo je še tri in pol kilometra nedotaknjene ceste, kjer je v teku postopek oddaje naročila za izvedbo gradbenih del. Na obeh odsekih skupaj bo razširjeno celotno cestišče, urejeni bodo propusti, cestna razsvetljava in tako dalje. Skupaj bo zgrajenih kar dva kilometra podpornih in opornih zidov.
Še vedno pa direkcija umešča v prostor zadnja dva kilometra ceste med Dolenjo Trebušo in Slapom ob Idrijci. Ta del ceste  se  delno umika obstoječi, saj bo potekal skozi predor. Izdelan je že idejni projekt, v pripravi so strokovne podlage za državni prostorski načrt. Ta naj bi bil sprejet v drugi polovici letošnjega leta, že marca  pa bo pripravljena javna razgrnitev. 


Na sliki: Območje novega predora


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.02.2019
-2°C / 16°C
nedelja
17.02.2019
-3°C / 16°C
ponedeljek
18.02.2019
-2°C / 15°C