AKTUALNO/ BLAGOVNA ZNAMKA PEKO V ROKAH ALPINE

Torek, 20. februar 2018

Družba Alpina je novi lastnik blagovne znamke propadlega tržiškega čevljarskega velikana Peko. Žirovsko podjetje, specializirano za športno obutev, je blagovno znamko kupilo na današnji dražbi v Celju.

Kot so po dražbi, že petem poskusu prodaje blagovne znamke, sporočili iz Alpine, jim je tako uspelo ohraniti najstarejšo slovensko obutveno blagovno znamko, ki je na določenih segmentih več desetletij veljala za največjo konkurenco Alpini.


V žirovski družbi, ki se je sama nedavno izkopala iz težavnega položaja, so prepričani, da jim bo blagovna znamka Peko, zelo dobro uveljavljena v Sloveniji in na trgih nekdanje Jugoslavije, omogočila razvoj maloprodajne mreže na teh trgih ter rast prodaje v segmentu ženske in moške modne obutve. Več o tem pa direktor družbe Bojan Gantar.

Posnetek Bojan Gantar


Ob tem so v Alpini spomnili, da so lani uspešno izpeljali operativno in finančno prestrukturiranje ter leto zaključili z najboljšim rezultatom v zadnjih desetih letih, pri čemer podrobnosti za zdaj ne razkrivajo. Ob tem zagotavljajo, da ostajajo osredotočeni na razvoj in krepitev lastne blagovne znamke.

Alpina je sicer po finančnem prestrukturiranju v večinski lasti Družbe za upravljanje terjatev bank in v manjšem delu Abanke.
 

Bojan Gantar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.12.2018
-6°C / 5°C
torek
18.12.2018
-2°C / 9°C
sreda
19.12.2018
-3°C / 10°C