BOVŠKI SVETNIKI SPREJELI LETOŠNJI PRORAČUN

Petek, 23. februar 2018

Včeraj je potekala seja Občinskega sveta Občine Bovec, kjer je bilo potrjenih kar nekaj sprememb aktov občinskih zavodov, svetnikom je bila predstavljena ena od večjih prihodnjih investicij, na seji pa je bil sprejet tudi letošnji proračun


Z namenom zagotavljanja zakonitosti so svetniki podprli novo besedilo Odloka o ustanovitvi javnega zavoda Knjižnica Cirila Kosmača Tolmin.


Javnemu podjetju za proizvodnjo in dobavo toplotne energije DOLB Bovec d.o.o. so s potrditvijo sprememb v ustanovitvenih aktih med dejavnosti dodali tudi proizvodnjo lesnih sekancev, predstavljen pa je bil tudi poslovni načrt podjetja in njegovo poslanstvo, ki je po besedah vršilca dolžnosti direktorja Silva Hrovata predvsem v zmanjšanju stroškov ogrevanja za odjemalce sistema in zagotavljanju dolgoročne stabilne cene ogrevanja, ustvarjen dobiček pa nameravajo ohraniti na nivoju lokalne skupnosti.


Svetniki so v nadaljevanju sprejeli so Statut Javnega zavoda za turizem dolina Soče in dopolnitev Odloka o določitvi plovbnega režima na reki Soči in na reki Koritnici pri čemer so besedilo uskladili z novim Pomorskim zakonikom.


V deseti točki so se svetniki seznanili z Dokumentom identifikacije investicijskega projekta za projekt Gasilski dom z večnamensko dvorano Srpenica, katerega vrednost je ocenjena na 1,2 milijona evrov. V zvezi s tem so svetniki odločili, da se dokument popravi z razporeditvijo financiranja investicije na daljše časovno obdobje, o njem pa bodo odločali na naslednji seji.


V drugem branju je bil sprejet tudi Proračun Občine Bovec za leto 2018. Ta predvideva 5,7 milijona evrov na prihodkovni in 6.9 milijona na odhodkovni strani. Za slabih 17 tisoč evrov se povečuje znesek, ki ga država namenja občinam za investicije, prav tako je proračun bogatejši za dobrih 10 tisočakov obračunane uporabnine prostora na letališču, ki ga zaseda avtobusni prevoznik, za 600 evrov so večji tudi prihodki iz drugih najemnin. Občina računa tudi na tisoč evrov prihodkov od prodaje slik, ki jih prodaja KS Bovec. Z izkupičkom nameravajo sofinancirati postavitev spominskega obeležja žrtvam prve svetovne vojne.Matej Kavčič

Foto: Milan Štulc

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
01.04.2020
4°C / 12°C
četrtek
02.04.2020
-1°C / 13°C
petek
03.04.2020
-3°C / 15°C