NAJMLAJŠI IN NAJSTAREJŠI CERKLJANI NA SKUPNEM SREČANJU

Ponedeljek, 12. marec 2018

Najštevilčnejše društvo na Cerkljanskem je upokojensko društvo, ki šteje kar  535 članov. Na včerajšnjem občnem zboru, ki so ga po tradiciji izpeljali v restavraciji Hotela Cerkno, so z zadovoljstvom ugotovili, da so večino zastavljenih ciljev dosegli, v marsikateri sekciji pa tudi presegli. Društvo namreč že mnogo let svoje dejavnost izvaja skozi številne sekcije, ki združujejo  najrazličnejše interese. Zelo popularne so športne aktivnosti, izletniška dejavnost, ustvarjanje z ročnimi deli in tako naprej  Veliko upokojencev združuje njihov dom, tako imenovani Porezen, v katerem se ob druženju rojevajo nove ideje, še posebej pohvalna pa je njihova aktivnost ob urejanju stavbe in okolice. Zelo si prizadevajo, da bi njihovo prostovoljstvo pripomoglo tudi k boljšemu življenju vrstnikov. Med drugim se krepi dejavnost „starejši za starejše“, ki marsikdaj pripomore, da ostareli ljudje ostajajo v domačem okolju. Za to je v precejšnji meri zaslužna tudi politika občine Cerkno, ki pomembna sredstva vlaga v tako imenovano pomoč na domu in druge socialne namene. Predsednik Marko Hvala je v svojem poročilu o delu poudaril dobro sodelovanje z vsemi dejavniki v kraju, pa tudi s sosednjimi društvi, s katerimi se dobivajo na skupnih srečanjih. Ponovno pa je poudaril nerazumno upokojensko politiko na vrhu države, ki je popolnoma izolirana od svoje baze. To mnenje je z njim delil tudi podpredsednik pokrajinske upokojenske organizacije, sicer predsednik Društva upokojencev Kanal, Franc Komec.
Med številnimi gosti, ki so spremljali včerajšnje srečanje cerkljanskih upokojencev, so bili posebej toplo sprejeti tisti, ki bodo njihove vrste polnili šele čez kašnih šestdeset ali sedemdeset let. Program jim je namreč popestrila skupin otrok iz domačega vrtca.Sicer pa je bil letošnji občni zbor Društva upokojencev Cerkno tudi v znamenju volitev. Po štiriletnem obdobju  je Marko Hvala prepustil predsedniško mesto Zdenki Verbič Ob prejemanju spominskega darila je poudaril, da bo svoje izkušnje rade volje še naprej delil z vodstvom društva.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
20.04.2019
5°C / 25°C
nedelja
21.04.2019
5°C / 23°C
ponedeljek
22.04.2019
6°C / 21°C