KJE SO TISTI DOBRI, STARI ČASI

Nedelja, 25. marec 2018

Včeraj so kulturno dvorano v Spodnji Idriji napolnili pevke in pevci iz Kanomlje ter številni glasbeni gostje, ki so skoraj 20 let tako ali drugače povezani z glasbenikom Matjažem Velikanjem, sicer tudi predsednikom te krajevne skupnosti.
Prireditev z naslovom Kje so tisti dobri, stari časi je na oder dvorane poleg družine Velikanje  pripeljala nekdanje glasbene skupine, pa tudi tiste, ki v tej dejavnosti še vztrajajo: Kondor's band, Brigita Muznik Kikelj, Primavera, Marjan Uljan, Klapa Lumin, Kanomeljske punce, Ženski pevski zbor Kanomlja, Aleksandra Grmek in Ansambel Dotik.  Skozi pogovor z Majo Filipič je nabito polna dvorana  spoznavala glasbene poti in vezi, ki so se pletle med glasbeniki v zadnjih dveh desetletjih.
Vsekakor je največ zanimanja veljalo ženskam iz doline Kanomlje, ki sestavljajo dve skupini.  Prve so Kanomeljske punce, ki so včeraj ljudske instrumente zaradi pregretja pustile doma, druge pa članice Ženskega pevskega zbora, ki jih po novem vodi Majda Lužnik. Na predvečer materinskega dne  so vse ženske počastili s cvetjem.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 24°C
četrtek
28.05.2020
10°C / 23°C