IDRIJI NAGRADA EDEN ZA INOVATIVNOST V TURIZMU

Petek, 30. marec 2018

V Bruslju, na delovnem srečanju mreže EDEN- evropskih destinacij odličnosti, katere članica je tudi Idrija, so pred dnevi predstavili delo v okviru evropske mreže EDEN Network Association ter na osnovi letošnje razpisane teme podelili nagrade EDEN za inovativnost v turizmu. Center za idrijsko dediščino je prejel nagrado v kategoriji posebnih turističnih programov za individualne goste oziroma ženske.
EDEN Innovation Prize vsako leto v okviru izbora EDEN nagrajuje izvirne pristope pri trajnostnem razvoju turizma v evropskih destinacijah odličnosti, članicah mreže na Evropski ravni. Tematike letošnjega razpisa so bile izjemna kulturna ponudba v destinacijah EDEN, dobri primeri sodelovanja z lokalnim gospodarstvom in posebna ponudba za individualne popotnike in/ ali   ženske.
EDEN evropska mreža je v ospredje zanimanja postavila predvsem ugotovitve, kako posamezni prijavitelji uporabljajo družabne medije pri promociji lastne EDEN destinacije, kako povečujejo njeno prepoznavnost in kakšne so njihove neposredne izkušnje z učinkovitostjo družabnih medijev. Hkrati z analizo teh promocijskih aktivnosti je komisija ocenila tudi poslani turistični produkt.
Na skupščini mreže EDEN v Bruslju so bile predstavljene zmagovalne destinacije, ki bodo deležne posebne promocije na evropski ravni, poleg tega pa se bodo lahko udeležile tudi izobraževanja o rabi družbenih omrežij.
Idrija je naziv Evropska destinacija odličnosti prejela pred osmimi leti, ko je ocenjevalno komisijo prepričala s projektom „Idrija – zgodba za vse čase“, s katerim je tedaj dosegla najvišje število točk in s tem naziv Evropska destinacija odličnosti 2011.

Metka Rupnik (vir: CID)
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
22.01.2020
-5°C / 10°C
četrtek
23.01.2020
-6°C / 12°C
petek
24.01.2020
-6°C / 11°C