OBČINA CERKNO S PRORAČUNOM, A BREZ NOVEGA STATUTA IN POSLOVNIKA

Petek, 30. marec 2018

Včerajšnja seja Sveta Občine Cerkno je končno prinesla poračun za letošnje leto. Odločno, kot v fazi 1. obravnave, so mu nasprotovali člani opozicije, ki so tudi tokrat opozorili na nekatere, po njihovem mnenju, nezakonite elemente. Gre za posamezne investicije, ki naj bi bile izpeljane pred sprejetjem proračuna, kot je, na primer, obnova Gozdarske poti v Cerknem. Precejšnje polemike povzroča tudi nameravana gradnja mostu čez Cerknico med občinsko stavbo in Hotelom Cerkno, saj naj bi šlo za povezovanje zasebnih in javnih projektov. Po drugi strani je bilo izraženo veliko začudenje nasprotovanju dobro zamišljeni investiciji, saj bi dolgoročno uredila promet pešcev in kolesarjev v tem delu centra.
Plaz kritik opozicije se je vsul tudi na poročilo o delu Lokalne turistične organizacije Laufar Cerkno, ki jo je pred letom dni prevzel  Gregor Novakovič.  Kritike so se nanašale predvsem na dogodke izpred dveh let, ko je Cerkno v nasprotju s sosednjimi občinami izpadlo iz nabora tako imenovanih vodilnih turističnih destinacij, ki  prinaša neposredno državno sofinanciranje projektov. Občini, pa tudi snovalcem  turističnih strategij očitajo premajhno ambicioznost, saj po drugi strani na vsakem koraku govorijo o izraziti dolgoročni turistični usmeritvi kraja.
Dovolj glasov pa so zbrali pri nasprotovanju sprejema statuta Občine Cerkno, ki naj bi bil spremenjen na osnovi zahtev računskega sodišča in njegovih revizorjev. Posledični tako ni bil sprejet tudi poslovnik o delu tega organa.
Na včerajšnji seji sveta so se svetniki seznanili z že omenjenim poročilom LTO ja, obsežno poročilo pa je podal tudi medobčinski inšpektor Občine Idrija in Cerkno Gorazd Kragelj.
Več ali manj po tekočem traku pa so bila  sprejeta finančna poročila zavodov, ki so v pristojnosti tega organa, zeleno luč sta dobila tudi programa športa in kulture za letošnje leto.
Brez pripomb so  imenovali člane volilne komisije, zaradi odstopa dveh članov pa še vedno ostaja nepopolnjen nadzorni svet.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
23.04.2024
7°C / 12°C
sreda
24.04.2024
7°C / 14°C
četrtek
25.04.2024
6°C / 15°C