PRAVILA REFERENDUMSKE KAMPANJE

Četrtek, 05. april 2018

INFORMACIJA O MOŽNOSTIH VKLJUČEVANJA ORGANIZATORJEV REFERENDUMSKE KAMPANJE 

Veljajo za predstavitev stališč političnih strank in posameznikov pred referendumom o Zakonu o drugem tiru med Divačo in Koprom, 13. maja  2018. 

1. INFORMATIVNI NEPLAČANI PROGRAM

Skladno s 5. členom Zakona o volilni kampanji Radio Cerkno in Radio Kobarid,izdajatelja regionalnega programa Primorski val ter lokalnih programov Radio Odmev in Alpski val, urejata obseg, pogoje in način sodelovanja v referendumski kampanji. Uredništvi informativnega programa si bosta skladno z zakonodajo in svojo uredniško politiko prizadevali za enakopravno ter uravnoteženo predstavitev nasprotnih stališč. O obsegu in vsebini prispevkov odločata uredništvi samostojno, skladno z uredniško politiko. 

V okviru neplačanega informativnega programa bodo sodelavci Primorskega vala po potrebi spremljali vsebine vseh treh referendumov na območju ožje slišnosti radijske mreže Primorski val (Občine Tolmin, Kobarid, Bovec, Kanal, Idrija, Cerkno). 

Primorski val bo informacije o referendumskih aktivnostih objavljal predvsem v okviru terminov, ki so v programski shemi rezervirani za Regionalne novice (to je: vsak dan ob 9h, 11h in 17h). če bosta uredništvi ocenili za primerno, bo vsebina obravnavana tudi v terminih za govorne informativne oddaje (aktualne teme), v skladu z enakopravno zastopanostjo nasprotnih stališč.

2. PLAČANI PROGRAM 

Sodelujočim v referendumski kampanji priporočamo, da oglašujejo v okviru plačljivega programa v obliki oglasov. Pri oglasih ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali nasprotne strani. Ob tem poudarjamo, da je skladno s 6. členom Zakona o volilni kampanji v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika ter da je skladno s 50. členom Zakona o medijih za resničnost in točnost navedb v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in s programsko zasnovo pa izdajatelj. 

2.1 Cenik storitev

Oglase bomo predvajali v okviru regionalnega radijskega programa Primorski val (med 6. in 16. uro) in v okviru lokalnih programov Radio Odmev, Alpski val (med 16. in 20. uro)

Oglasni spoti - cena za sec. = 0.5 evra/ sec, paketna naročila 30% nižja cena.

Predstavitvene oddaje do 5 min = 50/ 40/ 30 evrov

Predstavitvene oddaje do 10 min = 70/ 60/ 50 evrov

Večje enote štejejo kot seštevek manjših.

Naročnik in izvajalec se lahko dogovorita tudi o drugih načinih predstavitve referendumskih vsebin po ceniku ali sprotnem dogovoru.

Načini plačila: Ob koncu kampanje.

2.2 Termin predvajanja

Naročeni in plačani reklamni oglasi bodo predvajani v času običajnih reklamnih blokov, v programu Primorskega vala. Volilni oglasi bodo napovedani s posebno ločnico.

Termin za plačane govorne oddaje je rezerviran od ponedeljka do sobote med 12. in 13. uro. Lahko pa se termin za plačano oddajo določi skladno z dogovorom naročnika in izvajalca.


Informacije: Tea Florjančič, 040 577 581


Cerkno, 5.4.2018

Tea Florjančič: direktor Radia Cerkno in Radia Kobarid

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
21.04.2018
10°C / 28°C
nedelja
22.04.2018
10°C / 24°C
ponedeljek
23.04.2018
10°C / 23°C