PRAVILA VOLILNE KAMPANJE ZA VOLITVE PREDSEDNIKA REPUBLIKE 2017

Ponedeljek, 21. avgust 2017

Skladno s 5. členom Zakona o volilni kampanji Radio Cerkno in Radio Kobarid kot izdajatelja regionalnega programa Primorski val ter lokalnega programa Radio Odmev in Alpski val, urejata obseg, pogoje in način sodelovanja v volilni kampanji na volitvah za predsednika republike 2017. Uredništvi informativnega programa si bosta skladno z zakonodajo in svojo uredniško politiko prizadevalo za enakopravno ter uravnoteženo predstavitev nasprotnih stališč. 


INFORMATIVNI PROGRAM

V okviru neplačanega informativnega programa bodo sodelavci Primorskega vala spremljali zlasti prireditve in druge aktivnosti strank, kandidatov in posameznikov na območju ožje slišnosti medija (Občine Tolmin, Kobarid, Bovec, Kanal, Idrija, Cerkno, Logatec, ...).

Primorski val bo informacije o volilnih aktivnostih objavljal predvsem v okviru terminov, ki so v programski shemi rezervirani za Regionalne novice (to je: vsak dan ob 9., 11. in 16. uri). Če bo uredništvo ocenilo za primerno, bo vsebina obravnavana tudi v terminih za govorne informativne oddaje (aktualne teme), v skladu z enakopravno zastopanostjo nasprotnih stališč.

SOOČENJA

V okvir informativnega programa ni planiranih soočenj strank in drugih kandidatov. Po presoji uredništva pa se soočenja lahko pripravijo.

Telefonska številka uredništva: 05 37 34 770


PLAČAN PROGRAM

Sodelujočim v volilni  kampanji priporočamo, da oglašujejo v okviru plačljivega programa v obliki oglasov. Pri oglasih ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidate ali politične stranke. Ob tem poudarjamo, da je skladno s 6. členom Zakona o volilni kampanji v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika, ter da je skladno s 50. členom Zakona o medijih za resničnost in točnost navedb v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in s programsko zasnovo pa izdajatelj.


Cenik storitev

Oglase bomo predvajali v okviru regionalnega radijskega programa Primorski val (med 6. in 16. uro) in v času lokalnih programov (med 16. in 20. uro)

Oglasni spoti: cena za sekundo = 0.50 €

Količinski popust do 40%


Predstavitvene oddaje do 5 min = 29 €

Predstavitvene oddaje do 10 min = 50 €


Naročnik in izvajalec se lahko dogovorita tudi o drugih načinih predstavitve kandidatov in strank, po ceniku ali sprotnem dogovoru.


Termini predvajanja: po dogovoru.

Informacije za plačan program: 

Tea Florjančič 040 577 581 (direktorica)
Ivan Seljak 041 444 092


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
22.09.2017
7°C / 22°C
sobota
23.09.2017
9°C / 23°C
nedelja
24.09.2017
11°C / 22°C