PRAVILA VOLILNE KAMPANJE ZA EVROPSKI PARLAMENT 2024 IN REFERENDUMSKE KAMPNJE

Torek, 02. april 2024

V nadaljevanju pravil so omenjene volitve v evropski parlamant, ki se bodo odvijale v nedeljo, 9. junija 2024. Pravila pa enakovredno veljajo tudi za referendumsko kampanjo pred posvetovalnimi referendumi o pravici do pomoči pri prostovoljnem končanju življenja, o uvedbi preferenčnega glasu ter o rabi konoplje, ki bodo na isti dan.

------------------------------------------------------------------------

Skladno s 6. členom Zakona o volilni in referendumski kampanji Radio Cerkno in Radio Kobarid, izdajatelja regionalnega programa Primorski val ter lokalnih programov Radio Odmev in Alpski val, urejata obseg, pogoje in način sodelovanja v kampanji za Evropski parlament 2024. Uredništvi informativnega programa si bosta skladno z zakonodajo in svojo uredniško politiko prizadevali za enakopravno ter uravnoteženo predstavitev nasprotnih stališč. O obsegu in vsebini prispevkov odločata uredništvi samostojno, skladno z uredniško politiko. 
 

1. INFORMATIVNI PROGRAM

V okviru neplačanega informativnega programa bodo novinarke in novinarji spremljali splošne prireditve in druge aktivnosti strank, kandidatov in posameznikov, ki se bodo odvijale na območju slišnosti programov. Vsebine bodo objavljene v mrežnem programu Primorski val, med 6. in 15. uro.

Primorski val bo informacije o volilnih aktivnostih objavljal predvsem v okviru terminov, ki so v programski shemi rezervirani za splošne in regionalne novice. Če bosta uredništvi ocenili za primerno, bo vsebina obravnavana tudi v terminih za govorne informativne oddaje (aktualne teme) v skladu z enakopravno zastopanostjo nasprotnih stališč.
 

2. PLAČLJIVI PROGRAM

Sodelujočim v volilni kampanji priporočamo, da oglašujejo v okviru plačljivega programa v obliki oglasov in samopredstavitvenih oddaj. Pri oglasih ne postavljamo posebnih vsebinskih omejitev, razen v primerih, ko bi z vsebino kršili zakon oziroma neutemeljeno diskreditirali posamezne kandidate ali politične stranke. Ob tem poudarjamo, da je skladno s 7. členom Zakona o volilni kampanji v objavljenem oglasu obvezna navedba naročnika ter da je skladno s 50. členom Zakona o medijih za resničnost in točnost navedb v oglasu odgovoren naročnik, za skladnost oglasa z zakonom in s programsko zasnovo pa izdajatelj.

 

2.1 CENIK STORITEV (ni vštet ddv)

Oglasni spoti - cena za sekundo:

 - posamezna naročila = 0.7 EUR

-  paketno pogodbeno naročilo = 0.35 EUR

Termini: Oglaševalski bloki od 5.30 do 20. ure, po dogovoru tudi v večernem programu.

Predstavitvene oddaje do 5 min = 70 EUR

Ponovitev oddaje se šteje kot nova enota.

Termini: ob 12.15, 15.15

Pasica na spletni strani, menjaje, v času  kampanje, objavljena desno na vrhu strani (330 x 190) ali desno v sredini strani s prikazom ob branju novic:  70 EUR


Tea Florjančič, direktorica, 040 577 581

tea.florjancic@primorskival.si


Ivan Seljak, prokurist in urednik 041 444 092

info@primorskival.si 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.05.2024
11°C / 23°C
nedelja
26.05.2024
11°C / 26°C
ponedeljek
27.05.2024
11°C / 26°C