PRVIČ SO ZAJOKALI

Ponedeljek, 23. maj 2022

Ponedeljek, 23. maj

V Šempetru je luč sveta ugledala deklica iz Nove Gorice. V Postojni pa so se rodile deklice iz Kojskega, Rovt in Cerknice ter deček iz Postojne.


Nedelja, 22. maj

V Postojni je bil dan obarvan rožanto - na svet so pozdravili 3 deklice, ki domov odhajajo v Ajdovščino, Pivko in na Vrhniko. Modro pa je bil dan obarvan v šempeterski porodnišnici, deček bo domov odšel v Novo Gorico.


Sobota, 21. maj

V Postojni se je rodil deček, ki bo prebival v Logatcu. Iz Šempetra pa sporočajo, da so "bogatejši" za tri nove fante, ki se bodo čez nekaj dni opdravili v Dobravlje, Kobarid in Novo Gorico.


Petek, 20. maj

V Postojni so se rodile deklice iz Pivke, Cerknice in Kopra ter deček iz Postojne. V Šempetru pa sta luč sveta ugledala deklica iz Šempetra in deček iz Šempasa.


Četrtek, 19. maj

V Šempetru so se rodili trije dečki. Odhajajo v Ajdovščino, Šempas in Šempeter.


Sreda, 18. maj

V Šempetru se je v ranem jutru današnjega dne rodil deček iz Ajdovščine.

V Postojni pa so na svet pomagali deklicam iz Ljubnega ob Savinji, Ljubljane, Postojne, Prestranka in Cerknice ter dečkom iz Ljubljane-Polje, Rakeka in Vrhnike.


Torek, 17. maj

V Postojni so se rodile tri deklice, iz Rovt, Ljubljane in Ljubnega ob Savinji, ter štiri dečki, ki odhajajo v Logatec, Ajdovščino, Prestranek in Postojno.
V Šempetru so se razveselili deklice iz Dobravelj.


Ponedeljek, 16. maj

V Šempetru se je rodila deklica, ki ostaja v Šempetru. V Postojni so se deklicama iz Vrhnike pridružili trije dečki, ki odhajajo v Ljubljano, Logatec in Sežano.


Nedelja, 15. maj

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki tudi ostaja v Šempetru.


Sobota, 14. maj

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki bo doma v Orehovljah.

V Postojni pa so se rodile štiri deklice iz Lukovice, Dobravelj, Begunj pri Cerknici in Ljubljane ter dečka iz Sodražice in Divače.


Petek, 13. maj

V Šempetru se je rodil deček iz Prvačine.

V Postojni pa deklice iz Vodic, Velikih Lašč, Borovnice in Kopra ter dečka iz Ajdovščine in Dekanov.


Četrtek, 12. maj

V porodnišnicah je bilo živahno. V Postojni so se rodile deklice iz Vipave, Vremskega Britofa, Vrhnike, Ljubljana Polja in Unca. Pridružili so se jim dečki iz Postojne, Rakeka in Begunj pri Cerknici.
V Šempetru sta se rodili deklici s Slapa ob Idrijci in Štanjela.


Sreda, 11. maj

V Šempetru niso zabeležil novih rojstev. V Postojni pa so luč sveta prvič uzrli dečki iz Notranje Gorice, Rakeka in Ljubljane ter deklica iz Nove Gorice.


Torek, 10. maj

V Šempetru se je rodil deček iz Tolmina, v Postojni pa so zabeležili več rojstev. Deklice odhajajo v Cerknico, Divačo, Hotedršico in Prestranek, dečki pa v Brezovico, Tolmin in Ljubljano.

Ponedeljek, 9. maj

Iz šempetrske porodnišnice v današnjem jutru poročajo o rojstvu deklice, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico.


Nedelja, 8. maj

Iz postojnske porodnišnice tokrat poročajo o rojstvu treh deklic, prebivale bodo v Ljubljani, Ajdovščini in Senožečah. V Šempetru pa v zadnjih 24 urah niso zabeležili novih rojstev.


Sobota, 7. maj

V Postojni se je rodilo pet otrok. Dečki bodo prebivali v Sežani, Renčah, tretji pa odhaja v Dubrovnik. Deklici sta postali prebivalki Cerknice in Škocjana. V Šempetru je na svet prijokal deček iz Ajdovščine.


Petek, 6. maj

Šestih novorojenčkov so se razveselili v Postojni. Deklice odhajajo v Mursko Soboto, Orlek, Logatec, Kranj in Portorož, deček pa v Štanjel.  
V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice.


Četrtek, 5. maj

V Šempetru so se rodili trije dečki iz Mosta na Soči, Nove Gorice in Bovca ter deklici iz Solkana in Šempetra pri Gorici;

V Postojni pa je luč sveta prvič osvetlila tri dečke, dva iz Vrhnike in enega iz Cola, ter tri deklice iz Ljubljane, Ilirske Bistrice in Postojne.


Sreda, 4. maj

V porodnišnicah Šempeter in Postojna se je v zadnjem dnevu rodilo devet otrok. V Šempetru so se razveselili dveh malčic, ki odhajata v Novo Gorico in Šempeter pri Gorici, ter malčka, ki odhaja v Kanal.
V Postojni so se rodile deklic iz Pirana, Ajdovščine in Kozine, ter dečki iz Rakeka, Ankarana in Pivke.


Torek, 3. maj

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Mohorine, iz Postojne pa so sporočili, da so se razveselili treh novorojenčkov. Deklica ostaja v Postojni, dečka pa bosta nova prebivalca Vremskega Britofa in Brezovice pri Ljubljani.


Ponedeljek, 2. maj

V Postojni so na svet prijokali 3 dečki, ki domov odhajajo na Most na Soči, v Postojno in Sežano, ter deklica, ki domov odhaja v Ljubljano. V Šempetru so na svet pozdravili deklico, ki bo postala prebivalka Solkana.


Nedelja, 1. maj

V Šempetru so se razveselili deklice, ki odhaja v Šempeter.
V Postojni sta se rodili deklici iz Postojne in Iga pri Ljubljani, starše iz Portoroža pa bo po novem razveseljeval tudi deček.


Sobota, 30. april

V Šempetru sta se rodila deklica in deček, ki bosta ostala kar v Šempetru.


V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Jelšane, druga deklica bo prebivala na Vrhniki, dečka bodo poslali v Ljubljano.

Petek, 29. april

Danes poročamo samo o enem dečku, ki je na svet prijokal v šempetrski porodnišnici. Prebival bo v Kobaridu.


Četrtek, 28. april

Šest novorojenčkov se je v včerajšnjem dnevu rodilo v Postojni in Šempetru. V Postojni so na svet pomagali dečku, ki bo prebival v Kanalu.

V Šempetru vekajo štiri deklice, ki bodo čez nekaj dni odšle v Bovec, Tolmin, Ozeljan in Podnanos. Deček bo prebival v Novi Gorici.


Sreda, 27. april

V porodnišnici Postojna so se razveselili 7 novorojenčkov. Dečka bosta postali prebivalca Horjula in Ajdovščine, deklice pa prebivalke Logatca, Divače in Ilirske Bistrice. Razveselili so se tudi dvojčkov, dečka in deklice, ki bosta domov odšla v Podgrad.

V šempetrski porodnišnici so na svet pozdravili dve deklici, ki domov odhajata v Ozeljan in Opatje selo.


Torek, 26. april

V Postojni so na svet pomagali štirim deklicam, ki bodo postale prebivalke Ajdovščine, Idrije, Vipave in Nove vasi pri Rakeku, rodil pa se je tudi deček iz Gabrovke.
Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dečka iz Tolmina in deklice iz Šempasa.

Ponedeljek, 25. april

V Šempetru se je rodil deček, ki bo rasel v Vipavi, v Postojni pa deklici iz Godoviča in Vrhnike.


Nedelja, 24. april

V Postojni so na svet pomagali trem deklicam, ki odhajajo v Sežano, Ljubljano in Postojno, ter dvema dečkoma, ki bosta postala prebivalca Ljubljane in Portoroža.
Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu enega dečka, ki je razveselil starše iz Ajdovščine.

Sobota, 23. april

V Šempetru sta na svet privekala deček iz Nove Gorica in deklica iz Tolmina.

V Postojni pa so na svet pomagali petim novorojencem: deklici iz Ljubljane in dečkom iz Logatca, Idrije, Postojne in Cerknice.

Petek, 22. april

V Šempetru se je rodil deček iz Podnanosa ter deklice iz Renč, Vipave in Cola.
Tudi v Postojni so zabeležili štiri rojstva. Deklica odhaja v Črniče, dečki pa v Portorož, Logatec in Sežano.

Četrtek, 21. april

V Šempetru so se razveselili deklice iz Renč in dečkov iz Dobravelj in Vipave.
V Postojni pa so se rodile deklice iz Rakeka, Ljubljane in Idrije, ter dečki iz Ljubljane, Spodnje Idrije, Sodražice in Črnič.

Sreda, 20. april

V Šempetrski porodnišnici v minulem dnevu niso zabeležili rojstev.

V Postojni pa so na svet pomagali štirim dečkom iz Vipave, Ljubljane in dvojčkoma iz Selc ter trem deklicam iz Preserji, Sežane in Rakeka.


Ponedeljek, 18. april

V Postojni sta se rodili deklici iz Sežane in Dutovelj, ter dečka iz Ljubljane in Prestranka.
V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Novo Gorico.

Nedelja, 17. april

V zadnjih prazničnih 24 urah je bilo v postojnski porodnišnici precej mirno - na svet so pozdravili le deklico, ki domov odhaja v Rovte. Malce bolj živahno pa je bilo v Šempetru, kjer so na svet pozdravili dečka, ki domov odhaja v Novo Gorico in dve deklici, ki domov odhajata v Tolmin in Novo Gorico.


Sobota, 16. april

V Šempetru so se rodili trije dečki. Prebivali bodo v Novi Gorici, Vipavi in na Mostu na Soči. V Postojni so povili štiri novorojenčke. Dečka odhajata v Borovnico in Dobrovo, deklici sta postali prebivalki Šoštanja in Rovt.


Petek, 15. april

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Tolmin, v Postojni pa so se razveselili deklice iz Ljubljane in dečka iz Medvod.


Četrtek, 14. april

V Postojni so se rodile deklice ki odhajajo v Dobravlje, Postojno, Ljubljano in Trnovo pri Gorici, ter dečki iz Kopra, Logatca, Škofij in Vipave.


Sreda, 13. april


V Šempetru se je rodila deklica iz Ajdovščine.

V Postojni pa so na svet pospremili kar šest novorojencev: dečka iz Šmarij Sap in Solkana ter deklice iz Vipave, Straže, Ankarana in Kočevja.


Torek, 12. april

V Postojni so na svet pomagali dvema dečkoma, ki odhajata v Brežice in Dob, družbo pa jima dela še deklica, ki bo postala prebivalka Cerknice.
Iz Šempetrske porodnišnice pa so sporočili, da so na svet pomagali dvema dečkoma iz Mosta na Soči in Dobrovega.

Ponedeljek, 11. april

V Postojni sta se rodili deklici iz Ljubljane in Cerknice. V Šempetru pa deklica, ki bo rasla v Dobrovem.


Nedelja, 10. april

V Postojni sta se rodila deček in deklica. Deklica bo prebivala v Spodnji Idriji, deček odhaja v prestolnico, v Ljubljano.
V Šempetru se v zadnjem dnevu ni rodil nihče.

Sobota, 9. april

V porodnišnici Postojna so na svet pozdravili 5 novorojenčkov, dečki domov odhajajo v Dobrovo v Brdih, Divačo in Ilirsko Bistrico, deklici pa v Vodice in na Vrhniko. V Šempetru so na svet pozdravili dečka in deklico, oba pa bosta domov odšla v Novo Gorico.

Petek, 8. april

Iz Šempetra danes poročajo o rojstvu dveh deklic, ki odhajata v Solkan in Ajdovščino, v Postojni pa so na svet pomagali trem deklicam, ki bodo postale prebivalke Cola, Planine in Krmelja, družbo pa jim dela še en deček iz Sežane.

Četrtek, 7. april

V Šempetru se je v zadnjem dnevu rodil deček, ki odhaja v Tolmin.

Sreda, 6. april

V Šempetru v minulih 24 urah niso zabeležili rojstev. V Postojni pa so na svet pomagali kar šestim novorojencem: štirim dečkom iz Ljubljane, Ajdovščine, Škofljice in Kamnika ter deklicama iz Ljubljane in Vipave.


Torek, 5. april

Iz šempetrske porodnišnice tokrat poročajo o rojstvu enega dečka, ki odhaja v Bodrež, v Postojni pa so se rodile tri deklice, ki bodo postale nove prebivalke Škofje Loke, Ajdovščine in Ribnice, družbo pa jim dela še en deček iz Škofje Loke.

Nedelja, 3. april

V Postojni novih rojstev niso zabeležili, so pa na svet tri deklice pozdravili v šempeterski porodnišnici. Deklice domov odhajajo v Novo Gorico, Budanje in Šmihel.

Sobota, 2. aprila

V zadnjem dnevu so se v Postojni rodile tri deklice, ki bodo prebivale v Ljubljani, Novi Gorici in Starem trgu pri Ložu.
Nekoliko več dela pa so imeli v šempetrski porodnišnici, tam so našteli osem novorojenčkov (od tega dva para dvojčkov).
Deklici odhajata v Prvačino in Vrtojbo. Dečki odhajajo v Vipavo, Komen, dvojčka pa v Branik.
V Kalu nad Kanalom pa bosta prebivala dvojčka, deklica in deček.

Petek, 1. april

V Šempetru v minulem dnevu niso zabeležili novih rojstev. V Postojni pa so imeli polne roke dela: Na svet so pomagali dvojčkoma, deklici in dečku iz Grosuplja, trem deklicam; iz Ljubljane, Postojne in Črnega Kala ter dečkoma iz Sežane in Kozine.


Četrtek, 31. marec

V Šempetru se je rodila deklica iz Brd, ter dečka, ki odhajata v Bovec in Kojsko v Goriških Brdih.
Tudi v Postojni so bile deklice v manjšini. Rodila se je ena, ki odhaja v Hrušovje. Pridružili so se ji dečki iz Renč, Starega trga pri Ložu, Postojne in Sežane.

Sreda, 30. marec

V postojnski porodnišnici je prvič zajokalo pet otrok. Dečki bodo še naprej jokali v Ajdovščini, Planini in Postojni, dekliški otroški jok pa se bo razlegal v Cerknici in Višnji gori. V Šempetru pa sta prišla na svet deklica in deček, deklica bo odšla v Ajdovščino, deček pa v Budanje.Torek, 29. marec
V Šempetru so zabeležili kar šest rojstev, pri čemer so bile deklice številčnejše od dečkov. Dečka bosta postala nova prebivalca Gojač in Vojščice, deklice pa odhajajo v Solkan, na Hum, v Ozeljan in Novo Gorico. V Postojni pa so se razveselili štirih otrok, dečka odhajata na Golnik in Col, deklice pa na Vrhniko in v Šempeter pri Gorici.

Ponedeljek, 28. marec
V zadnjih 24 urah je bilo v obeh porodnišnicah vse v znamenju roza barve, v Postojni so se rodile tri deklice, ki odhajajo v Notranje Gorice, Trzin in Pivko, v Šempetru pa so na svet pomagali deklici iz Nove Gorice.

Nedelja, 27. marec
V Šempetru so na svet pozdravili dečka, ki odhaja v Tolmin. Deček in deklica pa sta se rodila tudi v Postojnski porodnišnici - deklica bo domov odšla v Dekane, deček pa v Vipavo.

Četrtek, 24. marec

V Postojni je štorklja nosila samo modre pentlje, saj so se rodili trije dečki, ki gredo v Sežano, Črni Vrh nad Idrijo in v Senožeče. V šempetrski porodnišnici pa so se obarvali rožnato, saj je prvič zajokala deklica, ki bo nova prebivalka Nove Gorice.


Sreda, 23. marec

V Postojni sta se rodili deklici iz Vipave in Podnanosa ter dečka iz Sežane in Postojne.

V Šempetru pa so se razveselili treh deklic, ki bodo rasle v Kanalu, Novi Gorici in Solkanu.

Torek, 22. marec

Tako v Postojni kot v Šempetru se je v zadnjem dnevu rodilo po šest otrok. V Postojni so se rodile deklice iz Loč, Horjula, Planine in Kranja, ter dečka iz Spodnje Idrije in Preserij.
V Šempetru pa so se rodile deklice ki odhajajo v Tolmin, Kanal in Novo Gorico, ter deček iz Kanala in dvojčka iz Nove Gorice.

Ponedeljek, 21. marec

Bolj mirno je bilo tokrat v naših porodnišnicah, v Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo postal prebivalec Nove Gorice, v Postojni pa niso zabeležili nobenega novega rojstva.

Nedelja, 20. marec

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Novo Gorico. V Postojni sta se rodili dvojčici, ki ostajata v Postojni ter trije dečki. Dva odhajata v Ilirsko Bistrico in en na Vrhniko.


Sobota, 19. marec

Iz Postojne poročajo, da so se pri njih rodili trije novorojenčki. Dečki odhajajo v Križe, Braslovče, tretji pa bo prebival v občini Dobrepolje.
Tri je pravljična številka, ki kraljuje tudi v šempetrski porodnišnici. Tam sta se rodila dečka, ki odhajata v Gorico in Drežnico. Deklica odhaja v Novo Gorico.

Petek, 18. marec

V šempetrski bolnišnici so na svet privekali trije otroci, fantka dvojčka bosta ostala v Šempetru, deklica pa se bo v naslednjih letih morala privaditi burje v Ajdovščini, saj bo tam prebivala. V Postojni je luč sveta ugledal deček, ki ga bodo odpeljali vse do Laškega, deklica pa se je rodila staršem z Vrhnike.


Četrtek, 17. marec

V Šempetru se je rodil deček iz Solkana. V Postojni pa so zabeležili štiri rojstva. Deklice odhajajo v Šmartno pri Litiji, Ljubljano in Koper, deček pa v Ljubljano.

Sreda, 16. marec

Pestro je bilo tokrat predvsem v Postojni, kjer so na svet pomagali sedmim novorojenčkom. Šest je bilo fantkov, ki odhajajo v Beltince, Zagorje, Cerkno, Domžale, dva pa v Logatec. Družbo jim dela še ena deklica, ki bo postala prebivalka Divače. Bolj umirjeno je bilo v Šempetru, kjer se je rodil fantek, ki ga bodo starši odpeljali v Ajdovščino.

Torek, 15. marec

Šempetrske babice so na svet pomagale deklici, ki bo odšla v Vipavo, v Postojni pa so zajokali štirje otroci, ki so se pošteno razdelili med fantke in punčke. Deklici odhajata v Sodražico in Spodnjo Idrijo, en deček bo postal nov prebivalec Ivančne Gorice, drugi pa bo ostal kar v Postojni.


Ponedeljek, 14. marec

Le o rojstvu enega dečka vam lahko danes poročamo. Rodil se je v Šempetru, s starši pa tudi sicer ostaja v Šempetru.

Nedelja, 13. marec

V Postojni sta na svet prijokali deklici, ki bosta prebivali v Kopru in Ilirski Bistrici. V Šempetru pa včeraj niso zabeležili novega rojstva.

Sobota, 12. marec

V postojni sta prvič zajokali dve deklici, ki bosta odšli v Ljubljano, družbo pa jim je delal še en deček, ki bo novi prebivalec Cerknice. V Šempetru pa so se razveselili dečka, ki bo odšel v Miren.Petek, 11. marec

V Šempetru so se razveselili deklice, ki odhaja v Renče.
V Postojni pa sta se rodili deklici iz Škofje Loke in Knežaka, ter dečki, ki odhajajo v Grahovo pri Cerknici, Ljubljano in Črešnovce.

Četrtek, 10. marec

Štorklje so v šempetrsko bolnišnico dostavile dva dečka, ki bosta starše razveseljevala v Tolminu in Ajdovščini, v Postojni pa so imeli dvakrat večjo dostavo novorojenčkov, saj sta poleg dveh dečkov prvič zajokali tudi dve deklici. Dečka bosta nova prebivalca Sežane in Ribnice, deklici pa bosta odšli v Postojno in Hotedršico.


Sreda, 9. marec

V Šempetru so na svet pomagali deklicama iz Grgarja in Batuj ter dečku iz Bovca. V Postojni pa sta prvič zajokala deček iz Sežane in deklica iz Logatca.


Torek, 8. marec

V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki ga bodo starši peljali v Novo Gorico, v postojnski porodnišnici pa je bilo precej bolj pestro, saj je prvič zajokalo kar 7 otrok. Pet dečkov bo odšlo v Dekane, Branik, Cerkno, Podnanos in Žiri, deklici pa bosta staršem krajšali noči v Ajdovščini in Tolminu.


Ponedeljek, 7. marec

V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Pivko, prvič pa sta zajokala tudi dva dečka, ki ju bodo starši odpeljali v Cerknico in Stari trg pri Ložu. Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu enega dečka, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico.

Nedelja, 6. marec

V Šempetru so na svet pomagali deklici iz Kojskega, v postojnski porodnišnici pa so se rodile tri deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Lokev in Postojno, prvič pa je zajokal tudi deček iz Sežane.


Sobota, 5. marec

V Postojni sta se rodila deklica in deček. Deček se bo odpeljal v Dekane, deklica pa v Preserje. V Šempetru v minulem dnevu niso zabeležili nobenega rojstva.


Petek, 4. marec

V Šempetru sta prvič zajokala dva dečka, ki odhajata v Lokovec in Smast, ena deklica pa bo postala prebivalka Podsabotina. Iz Postojne pa poročajo o rojstvu treh deklic, ki odhajajo v Novo Gorico, Sežano in Senožeče, na svet so pomagali tudi enemu dečku iz Šempasa.

Četrtek, 3. marec

V Postojni so dečki in deklice igrali v enakovrednih ekipah, rodila sta se namreč dva dečka, ki odhajata v Šmartno pri Litiji in Ilirsko Bistrico, ter dve deklici, ki bosta odšli v Tržič in Litijo. V šempetrski porodnišnici pa so se razveselili deklice, ki jo bodo starši razvajali v Ajdovščini.


Sreda, 2. marec

V Postojni sta se rodili deklici, ki zrasteta na Grahovem in v Prestranku, v Šempetru pri Gorici pa je luč sveta ugledala deklica iz Prvačine.


Torek, 1. marec

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice in deček iz Prvačine.
V Postojni pa so se razveselili deklic iz Cerknice in z Bleda, ter dečkov iz Hotedršice, Vrhnike in Cerknice.

Ponedeljek, 28. februar

Dva dečka sta prvič zajokala v naših porodnišnicah, tisti iz postojnske bo postal prebivalec Sežane, deček, rojen v Šempetru, pa bo odšel v Novo Gorico.


Nedelja, 27. februar

V Šempetru se je rodil deček, domov bo odšel na Ponikve. V Postojni pa so na svet pozdravili dve deklici, ki bosta postali prebivalki Kopra in Komna.


Sobota, 26. februar

V Šempetru je na svet prijokala deklica, ki bo odšla v Ajdovščino, v postojnski porodnišnici pa so povili dva dečka in eno deklico. Dečka bosta postala nova prebivalca Ljubljane in Ilirske Bistrice, prav tako pa bo v Ilirsko Bistrico odšla deklica.

Petek, 25. februar

V Postojni sta se rodili deklici, ki odhajata v Ajdovščino in Šempeter, dečka pa bodo starši odpeljali v Ljubljano.

Četrtek, 24. februar

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu dečka, ki bo postal prebivalec Nove Gorice, v Postojni pa sta prvič zajokali dve deklici, ki odhajata v Ljubljano in Grahovo pri Cerknici, ter dva dečka, ki ju bodo starši odpeljali v Sežano in Branik.


Sreda, 23. februar

Postojnska porodnišnica je včeraj praznovala kar osemkrat, saj je na svet prijokalo 6 dečkov in dve deklici. Deklici bosta postali novi prebivalki Volčje Drage in Logatca, dečki pa bodo odšli v Materijo, Log pri Brezovici, Kozino, Ljubljano, Štanjel, en pa bo ostal v Postojni. Tudi v šempetrski porodnišnici so se razveselili dveh deklic, odšli pa bosta v Ajdovščino in Tolmin.


Ponedeljek, 21. februar

V Šempetru se je rodila deklica iz Dornberka, v Postojni pa so se razveselili deklic iz Nove vasi na Blokah in iz Pivke, ter dveh dečkov, ki odhajata v Ljubljano.


Nedelja, 20. februar

V Postojni sta se rodila dečka, ki domov odhajata v Spodnjo Idrijo in Gračišče, ter deklica, ki domov odhaja v Sežano. Deklica rojena v Šempetru bo postala prebivalka Nove Gorice, deček pa prebivalec Komna.


Sobota, 19. februar

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Cerkno, ter dečki iz Dornberka, Renč in Deskel.
V Postojni sta starše razveselila dečka, ki odhajata v Spodnjo Idrijo in Volčjo Drago, ter dvojčka, deklica in deček iz Ribnice.


Petek, 18. februar

Šempetrske babice so na svet pomagale deklici, ki bo odšla v Breginj, v Postojni pa so imele precej več dela in so morale kar krepko zavihati rokave, saj je prvič zajokalo kar 6 dojenčkov. Dečka bosta odšla v Vrhniko in Polzelo, številčnejše deklice pa v Stari trg pri Ložu, Vipavo, Ribnico in Horjul.


Četrtek, 17. februar

Iz šempetrske porodnišnice so sporočili, da je na svet prijokala deklica, ki bo postala prebivalka Podnanosa. V Postojni pa so na svet privekali trije dojenčki. Dečka bosta odšla v Prestranek in Planino, deklica pa odhaja v Ljubljano.


Sreda, 16. februar

V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Ljubljano, ter dečka iz Štanjela in Črnega Kala.


Torek, 15. februar

V Postojni se je rodilo kar 7 malčkov, med njimi dvojčici, deklici, ki odhajata v Sečovlje. Sicer pa so se rodile še deklice iz Postojne, Ljubljane- Črnuč in Vrhnike, ter dečka, ki odhajata v Ljubljano in Žiri.
V Šempetru sta se rodili deklici iz Ajdovščine in Goriških Brd.


Ponedeljek, 14. februar

V Šempetru so se razveselili deklice iz Nove Gorice, v Postojni pa dečka, ki odhaja v Ajdovščino.


Nedelja, 13. februar

O enem rojstvu malčka, dečka s Cola poročajo danes. Rodil se je v Šempetru.


Sobota, 12. februar

Tako v postojnski kot v šempetrski porodnišnici je na svet prijokalo troje otrok. Dečka, ki sta se rodila v Postojni, bosta odšla v Škofjo Loko in Grosuplje, deklica pa v Polhov Gradec. Dečka, ki sta se rodila v Šempetru pa bosta postala nova prebivalca Nove Gorice in Kojskega, deklica pa bo odšla v Tolmin.


Četrtek, 10. februar

V Postojni so prešteli štiri novorojenčke in tudi tokrat so se dečki in deklice enakomerno porazdelili v skupine. Na svet sta namreč prijokala dva dečka, ki gresta v Ljubljano in Knežak, ter dve deklici, ki odhajata v Idrijo in Novo Gorico. Deček, ki se je rodil v Šempetru, pa bo postal nov prebivalec Tolmina.


Sreda, 9. februar

Iz Postojne danes poročajo o rojstvu dveh dečkov, ki ju bodo starši odpeljali v Vipavo in Cerklje na Gorenjskem, na svet pa so pomagali tudi trem deklicam, ki bodo postale prebivalke Preserja, Ilirske Bistrice in Stahovice.
V Šempetru pa sta prvič zajokala deklica iz Šempetra in deček, ki bo prebival v Grgarju.

Torek, 8. februar

V Šempetru sta se rodila dečka iz Tolmina in Mirna, v Postojni pa deklica iz Ljubljane in deček z Vrhnike.


Ponedeljek, 7. februar

V postojnski porodnišnici sta na svet prijokali dve deklici in en deček. Deklici bosta odšli v Rovte in Ilirsko Bistrico, deček pa v Senožeče. V Šempetru pa so se mamice odločile, da bodo svoje dojenčke čuvale v trebuščku še kakšen dan, zato rojstev ni bilo.


Nedelja, 6. februar

Iz postojnske porodnišnice danes poročajo o rojstvu deklice, ki jo bodo starši odpeljali v Rovte, prvič pa sta zajokala tudi dva dečka, ki bosta postala prebivalca Nove Gorice in Kočevske Reke.

V Šempetru pa so na svet pomagali deklici, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico.


Sobota, 5. februar

Veliko so delali v prejšnjem dnevu in še veliko dela je pred njimi; tako pravijo v postojnski porodnišnici, kjer so zabeleležili sedem rojstev. Dečki odhajajo v Postojno, Hruševje, Ljubljano, Prestranek in Ilirsko Bistrico. Deklici odhajata v Dobrovo in Sežano.


Petek, 4. februar

Postojnska in šempetrska porodnišnica sta tokrat navijali vsaka za svojo skupino, v Postojni za dečke, v Šempetru pa za deklice. Rezultat je bil 3:1 za Postojno. Postojnski dečki bodo odšli v Ilirsko bistrico, Sežano in Materijo, šempetrska deklica pa v Ajdovščino.


Četrtek, 3. februar

Medtem, ko je bilo v bolnišnici v Šempetru bolj mirno in so na svet pospremili le eno deklico, ki bo odšla v Vitovlje, so imeli v Postojni precej bolj pestre ure. Zajokalo je namreč kar 9 otrok, pri čemer so fantje za las prehiteli deklice. 5 dečkov bo odšlo v Sežano, Postojno, Sodražico, Kamnik in Obrov, deklice pa bodo starši odpeljali domov v Cerknico, Rakek, Koper in Ilirsko Bistrico.


Sreda, 2. februar

V Šempetru sta se rodili dve deklici. Ena odhaja v Šebrelje, druga v Skrilje- Dobravlje.
V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Videm- Dobrepolje, ter dečki, ki odhajajo v Idrijo, Trnovsko vas, Novo vas pri Rakeku in v Ljubljano

Torek, 1. februar

V Postojni se je rodilo kar sedem deklic, dve odhajata v Sežano, po ena pa v Vipavo, Črni vrh nad Idrijo, Ponikvo, Žiri in Ljubljano.


Ponedeljek, 31. januar

V šempeterski bolnišnici je privekala na svet deklica, ki bo postala prebivalka Nove Gorice, deček pa bo odšel v Tolmin. Deklica, ki se je rodila v postojnski porodnišnici pa bo odšla v Cerknico.


Nedelja, 30. januar

V Šempetru so v zadnjem dnevu babice imele čas za počitek, v Postojni pa so na svet pomagale petim deklicam. Prebivale bodo v Slovenj Gradcu, Prestranku, Rakeku, dve pa odhajata na Vrhniko.


Sobota, 29. januar

Postojnske babice so nam sporočile, da so prisostvovale pri petih porodih. Deček odhaja v Koper, deklice pa bodo prebivale v Idriji, Cerknem, Notranjih Goricah in Medvodah. V šempetrski porodnišnici sta se rodila deklica in deček. Deklica bo prebivala v Novi Gorici, deček pa v Šempetru.


Petek, 28. januar

Tudi minulih 24 ur je bilo v znamenju dečkov. Dva sta se rodila v Šempetru, oba bodo starši odpeljali v Novo Gorico. V Postojni so se razveselili treh dečkov. Iz Komna, Sežane in Štanjela.


Četrtek, 27. januar

Sreda je bila dan za dečke. V Šempetru sta se rodila dva, odhajata v Solkan in Novo Gorico. Deček, ki se je rodil v Postojni, pa odhaja v Pivko.


Sreda, 26. januar

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Gabrje.
V postojnski porodnišnici pa so zabeležili tri rojstva. Deklica odhaja na obalo, v Koper, dečka pa bodo starši odpeljali v Ajdovščino in na Vrhniko.


Torek, 25. januar

Babice so v šempetrski bolnišnici pomagale na svet deklici, ki bo postala nova prebivalka Renč. V postojnski porodnišnici pa je bilo malce bolj pestro, saj je zajokalo kar 4 dečkov in tri deklice. Dva dečka bosta odšla v Ljubljano, eden v Žiri, eden pa v Stari trg pri Ložu. Deklice pa se bodo razkropile v Vipavo, Prestranek in Boštanj.


Ponedeljek, 24. januar

V Postojni so se tokrat razveselili deklice in dveh dečkov. Deklica odhaja v Drago, en deček ostaja v Postojni, drugega pa bodo starši odpeljali domov v Rakek.


Nedelja, 23. januar

V Postojni sta se rodili deklici iz Ajdovščine in Vrhnike, ter dečka iz Postojne in Ilirske Bistrice.


Sobota, 22. januar

Šempetrska porodnišnica je beležila dve rojstvi, deček bo prebival v Novi Gorici, deklica pa bo odšla v Štanjel. V postojnski porodnišnici so malce ponavljali, tudi njihova deklica bo odšla v Štanjel in deček v Novo Gorico, vendar so beležili še rojstvi dveh dečkov, ki pa bosta odšla v Ljubljano in Cerknico.


Petek, 21. januar

V Šempetru sta se rodila deček in deklica; prvi bo obogatil Bodrež, druga pa Predmejo. V Postojni pa so luč sveta ugledali kar 4 dečki iz Kopra, Horjula, Logatca in Spodnje Idrije ter deklici iz Logatca in Hrastnika.


Četrtek, 20. januar

V Šempetru so se razveselili deklice iz Ajdovščine in dečkov iz Mirna in Volčje Drage.
Iz Postojne pa prihajajo novice o rojstvu ene deklice in štirih dečkov. Deklica odhaja v Ljubljano, dečki pa bodo za veselje skrbeli v Tolminu, Ilirski Bistrici, Škofljici in Vremskem Britofu.

Sreda, 19. januar

V postojnski porodnišnici je bilo precej živahno, saj so na svet pomagali trem deklicam in petim dečkom. Deklice bodo odšle v Ajdovščino, Koper in Begunje pri Cerknici, dečki pa bodo prebivali v Ilirski Bistrici, Premu, Igu pri Ljubljani, dva pa v Ljubljani. V Šempetru je bilo veliko bolj mirno, tam se je rodila deklica, ki bo odšla v Tolmin.Ponedeljek, 17. januar

Iz postojnske porodnišnice so sporočili, da so na svet prijokali trije otroci. Deček bo odšel na Col, deklici pa v Cerknico in Ilirsko Bistrico. Šempetrska porodnišnica pa je pomagala na svet enemu dečku, ki bo ostal v Šempetru, ter eni deklici, ki bo odšla v Prvačino.Nedelja, 16. januar

V Šempetru se je rodil deček, ki bo ostal kar v domačem oz. rojstnem kraju (v Šempetru). V Postojni pa so na svet prijokali trije novorojenčki. Dečka bodo odpeljali v Komendo, deklici pa odhajata v Prestranek in Celje.

Sobota, 15. januar

V Postojni so našteli pet novorojenčkov. Deklice odhajato v Koper, Idrijo in Dobovo. Dečka se bosta odpeljala v Divačo in Ljubljano. V Šempetru sta na svet prijokali deklici, ki odhajata v Cerkno in Ajdovščino.

Petek, 14. januar


V postojnsko porodnišnico je štorklja prinesla dve deklici, ki bosta odšli v Logatec in Hruševje. V šempetrski porodnišnici pa so zabeležili tri rojstva, fantek bo odšel v Slap ob Idrijci, deklici pa bosta postali novi prebivalki Ajdovščine in Mirna.Sreda, 12. januar

V Postojni so se razveselili ene deklice in enega dečka. Deklica odhaja v Materijo, deček v Pivko. Tolmin pa bo bogatejši za dve deklici, ki sta se rodili v Šempetru.

Torek, 11. januar

V postojnski porodnišnici so na svet prijokali trije novorojenčki. Deklica bo domov odšla v Ajdovščino, dva dečka pa v Trebnje in Novo vas pri Rakeku.
V šempetrski porodnišnici pa so se rodile štiri deklice, ki odhajajo v Vipavo, Ajdovščino, Grgar in Novo Gorico.

Ponedeljek, 10. januar

V Šempetru rojstev v zadnjem dnevu niso zabeležili. Kar sedmih otrok pa so se razveselili v Postojni. Deklice odhajajo v Ilirsko Bistrico, Kočevje, Logatec in dve v Koper. En deček ostaja v Postojni, drugega pa bodo starši odpeljali na sosednjo Hrvaško.

Nedelja, 9. januar

Trije dečki so se rodili v minulem dnevu. V Postojni se je rodil en, ta odhaja v Vipavo, iz Šempetra pa so nam sporočili, da so na svet pomagali dvema dečkoma, en ostaja v Šempetru, drugi odhaja v Vipavo.


Sobota, 8. januar

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu dečka, ki ostaja v Šempetru, v Postojni pa sta se rodila deklica in deček. Prva odhaja v Godovič, drugi pa bo postal prebivalec Ljubljane.

Četrtek, 6. januar

V Šempetru so na svet pomagali deklicama iz Višnjevika v Brdih in iz Tolmina. Deček, ki se jima je pridružil pa odhaja v Ajdovščino.
V Postojni so se rodili sami dečki. Po en iz Dobravelj, Vremskega Britofa in Senožeč.

Sreda, 5. januar

V Postojni je na svet prijokalo pet dojenčkov. Deklica bo domov odšla v Izolo, štirje dečki pa v Koper, Godovič in dva v Ljubljano.
V Šempetru pa se je rodila deklica, ki bo postala prebivalka Ajdovščine.

Torek, 4. januar

V Šempetru sta se rodili deklici iz Kanala in Mosta na Soči.
V Postojni pa so se razveselili treh deklic in treh dečkov. Deklice odhajajo v Žalec, Postojno in Dol pri Ljubljani, dečki pa v Polhov Gradec, Novo vas pri Rakeku in Vipavo.

Ponedeljek, 3. januar

Tokrat se je v Postojni rodila deklica, ki tudi ostaja v Postojni, prav tako sta se v Postojni rodila dva dečka, ki bosta postala nova prebivalca Postojne. En deček odhaja v Ajdovščino, en pa v Vipavo.
V Šempetru sta na svet prijokala dečka iz Solkana in Ljubljane.

Nedelja, 2. januar

Če smo včeraj poročali le o dveh rojstvih, pa se je danes ta številka zvišala na šest rojstev otrok. V Postojni so se razveselili enega dečka, ki gre v Logatec in ene deklice, ki se bo odpeljala v Ljubljano. V Šempetru pa sta se rodili dve deklici in dva dečka. Deklici bosta dom našli  v Šempetru in Solkanu, dečka pa bosta odšla v Ajdovščino in v vas Dobravlje. 

Sobota, 1. januar

Tudi na 1. dan novega leta smo poklicali v porodnišnice. V Postojni sta se rodili dve deklici, ena odhaja v Šempeter pri Gorici, druga pa v Sežano. Za osebjem šempetrske porodnišnice pa je mirna noč, saj niso pozdravili nobenega novega novorojenčka. Upajmo, da se to danes še spremeni in da dobijo prvo ali prvega novorojenčka v novem letu.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C