PRVIČ SO ZAJOKALI

Ponedeljek, 17. april 2017
Sobota, 19. januar

Petim novorojenčkom so postojnski porodničarji pomagali na svet. Deček odhaja v Portorož, deklice pa v Cerknico, Štanjel, Ajdovščino in na Vrhniko. Deklica, ki se je rodila v šempetrski porodnišnici pa bo prebivala v Ajdovščini.

Četrtek, 17. januar

Četrtek nam je postregel s petimi novimi Primorci. Deček in deklica iz šempetrske porodnišnice odhajata v Ajdovščino in v Bilje, tri fante pa bodo iz Postojne poslali v Ilirsko Bistrrico, Renče in Sežano.

Sreda, 16. januar

V Postojni je v pretekli noči prijokal na svet deček iz Grosuplja, v Šempetru pa deklica iz Kanala ter dva dečka, in sicer iz Velikih Žabelj ter s Kovka. Staršem iskreno čestitamo!

Torek, 15. januar

V Šempetru so na svet pomagali dvojčkoma, fantku in punčki, ki odhajata v Dutovlje in še enemu dečku, ki gresta v Renče. V Postojni pa se je rodil deček, ki bo postal prebivalec Vipave, še tri deklice pa gredo v Črniče, Logatec in Borovnico.

Ponedeljek, 14. januar

V Postojni so se rodili: tri deklice, in sicer iz Postojne, Ajdovščine ter Ilirske Bistrice, na svet sta prijokala tudi dva dečka, iz Šempasa in Iga pri Ljubljani.
V Šempetru pa se je rodila deklica iz Solkana.

Nedelja, 13. januar

V Šempetru se je rodil deček, ki bo domoval v Solkanu. V Postojni pa so na svet pomagali petim novorojenčkom; dečkoma iz Velike Loke in Postojne ter deklicam iz Štanjela, Ilirske Bistrice in Trzina.


Sobota, 12. januar

Pet novorojenčkov se je rodilo v postojnski porodnišnici, deklice odhajajo v Vremski Britof, Portorož in Štanjel, dečka pa v Idrijo in Postojno. V Šempetrski porodnišnici pa v zadnjem dnevu niso zabeležili novih rojstev.

Petek, 11. januar

V Šempetru se je rodila deklica, ki bo domovala v Brdih. V Postojni pa so luč sveta ugledali trije novorojenci; deklici iz Rovt in Nove vasi pri Rakeku ter deček iz Cerknice.


Četrtek, 10. januar

V Postojni poročajo zgolj o rojstvu deklic: dve gresta v Ilirsko Bistrico in Zreče. Rodili pa sta se tudi dvojčici iz Portoroža.
V Šempetru je bilo kar mirno. Na svet je pokukal zgolj deček iz Goriških Brd.

Sreda, 9. januar

V Šempetru se je rodila deklica, ki jo bodo napotili v Kanal, v Postojni pa sta se rodila dvojčka, fantka, ki bosta postala prebivalca Ankarana, še dva dečka pa gresta v Škofjo Loko in v Kozino, tri deklice pa odhajajo v Koper, Košano in v Cerkno.

Torek, 8. januar

V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice. V Postojni pa so imeli z novorojenčki polne roke dela, saj so na svet pomagali kar sedmim. Dečki bodo obogatili življenje v Košani, Ajdovščini, Škofijah in Ljubljani, deklice pa v Postojni in Škofijah.


Ponedeljek, 7. januar

V Postojni se je rodilo pet novorojenčkov: trije dečki iz Domžal, Kozine in Nove Gorice ter dve deklici iz Sodražice in Ilirske Bistrice. V Šempetru je na svet prijokala deklica iz Kanala, v njeni družbi bo vsaj še dan ali dva do odhoda domov tudi deček iz Lokavca pri Ajdovščini.

Nedelja, 6. januar

V Šempetru je prvič zajokalo le eno dekle, ki se odpravlja v Kanal. V Postojni je bila noč nekoliko bolj pestra, luč sveta sta namreč ugledali dve deklici, ki gresta v prestolnico in Sp. Idrijo, ter dva dečka, ki sta na poti v Il. Bistrico ter Vipavo.

Sobota, 5. januar

V Šempetru sta luč sveta ugledala dvojčka, deček in deklica, iz Nove Gorice. V Postojni pa so na svet privekali štirje novorojenci; dečki iz Logatca, Grahovega pri Cerknici in Postojne, ter deklica iz Dobravelj.


Petek, 4. januar

In prvega novorojenčka v tem letu so le dočakali tudi v šempetrski porodnišnici. Deček je prijokal na svet v zadnjem dnevu, že čez nekaj dni pa ga bodo odnesli v Lokovec. V Postojni pa sta se rodili deklici, ki odhajata v Postojno in Divačo.


Četrtek, 3. januar

Medtem ko v Šempetru še vedno čakajo na prvega dojenčka v letu 2019, so v Postojni v zadnjih 24 urah povili tri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Ljubljano in Dornberk.


Sreda, 2. januar 2019

V Postojni so na svet pomagali dečku iz Dola pri Ljubljani. V Šempetru pa še vedno čakajo na prvega novorojenca v novem letu.


Ponedeljek, 31. december

V Šempetru sta na zadnji decembrski dan na svet prijokala dva dečka, ki odhajata v Tolmin in v Solkan. V Postojni so na svet pomagali trem malim korenjakom. Deklici, rojeni v Postojni, odhajata v Postojno in na Vrhniko, deček pa bo nov prebivalec Cerknice.

Nedelja, 30. december

V Postojni sta se rodila deček iz Portoroža in deklica iz Postojne, v Šempetru pa zgolj deček, ki gre v Novo Gorico.

Sobota, 29. december

O izenačenem rezultatu poročamo tokrat. Trije dečki iz postojnske porodnišnice odhajajo v Podgrad, Prestranek in Cerkno. Dečka iz šempetrske porodnišnice pa bosta prebivala v Novi Gorici in Ajdovščini. So se pa v Šempetru razveselili še deklice, ki jo bodo starši odnesli prav tako v Novo Gorico.


Petek, 28. december

Na današnji dan se je v Šempetru rodila deklica, ki odhaja domov v Solkan. Svet je bogatejši tudi za tri malčke, ki so na svet prijokali v postojnski porodnišnici. Dečka odhajata v Zagorje ob Savi in v Cerknico, deklica pa bo nova prebivalka Ajdovščine.

Četrtek, 27. december

V šempetrski porodnišnici so se razveselili dečka, ki bo ostal kar v domačem kraju, v Šempetru. V postojnski pa sta se rodila dva dečka, ki bosta odšla v Žiri in Ljubljano.

Sreda, 26. december

V Postojni so na svet pomagali dečku iz Horjula ter deklicama iz Loga pri Brezovici in Lukovice. V Šempetru pa sta prvič zajokala dečka iz Branika in Dutovelj.

Torek, 25. december

Današnja rubrika Prvič so zajokali prinaša dve veliki nasprotji. V Šempteru namreč ni bilo rojstev, v Postojni pa je bilo še kako pestro. Poročajo namreč o treh dečkih iz Postojne, Planine in Ajdovščine, od dvojčku in dvojčici iz Obrov, pa še od dvojčicah, ki gresta v Ljubljano ter o deklici iz Pivke.

Ponedeljek, 24. december

V Šempetru v minulem dnevu niso imeli rojstev, v Postojni pa so na svet pomagali štirim novorejencem. Dečka odhajata v Šempas in Izolo, deklici pa v Ljubljano in Logatec.

Nedelja, 23. december

O štirih novih rojstvih poročajo iz postojnske porodnišnice. Dečka bosta odšla v Piran in Logatec, deklici pa v Novo vas pri Rakeku in na Brezovico pri Ljubljani. Šempetrske porodnišnice tokrat nismo uspeli doklicati, bomo pa o številu novorojenčkov poročali jutri.

Sobota, 22. december

V postojnski porodnišnici so povili kar 4 dečke, ki odhajajo v Postojno, Spodnjo Idrijo, Divačo in Ilirsko Bistrico, ter deklico, ki gre v Obrov. V Šemptetru poročajo o rojstvu dečka iz Nove Gorice.

Petek, 21. december

Včeraj smo poročali o rojstvu samih deklic v postojnski porodnišnici, danes pa poročamo o rojstvu štirih navihanih škratkov - dečkov. Odhajajo pa v Ajdovščino, Novo Gorico, Ankaran in Kozino. V šempetrski porodnišnici so tokrat počivali.

Sreda, 19. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki gresta v Vipavo in Novo Gorico, v Novo Gorico pa bodo poslali še eno deklico. Tri deklice iz postojnske porodnišnice pa pošiljajo v Postojno, na Rakek in v Krško.

Torek 18. december

Tokrat so imeli več dela v postojnski porodnišnici. Trije dečki odhajajo v Brezovico, Marezige in Sežano. Pet deklic pa odhaja v Ilirsko Bistrico, Lokev, Begunje, Kozini in Novo vas pri Rakeku. V šempeterski porodnišnici sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico in Ajdovščino.

Ponedeljek 17. december

V šempeterski porodnišnici so povili dvojčka, ki odhajata v Miren in dve deklici, ki odhajata v Kobdilj in Banjšice. V Postojni pa dve deklici odhajata v Postojno in Ajdovščino.

Nedelja, 16. december

Po dva novorojenčka so povili v obeh primorskih porodnišnicah. V postojnski dve deklici, ki odhajata v Branik in Ilirsko Bistrico. Šempetrski porodničarji pa so povili deklico iz Otlice pri Ajdovščini ter dečka iz Stare Gore.

Sobota, 15. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Slap ob Idrijci in v Brje, ter Punčka, ki gre v Novo Gorico. V Postojni pa poročajo o rojstvu dečka iz Logatca in deklice iz Dutovelj.

Petek, 14. december

V šempetrski porodnišnici je bilo v zadnjih 24 urah fantovsko obarvano. Rodila sta se dva dečka iz Renč in Tolmina. V Postojni so povili deklico iz Sodražice in dečka iz Kopra.

Četrtek, 13. december

V Šempetru v minulih 24 urah niso zabeležili rojstev. V Postojni pa so na svet pomagali trem novorojencem; dečka odhajata v Postojno in Grgar, deklica pa v Podnanos.

Sreda, 12. december

Tolmin se bo okrepil za dva pripadnika moškega spola, so nam sporočili iz šempetrske porodnišnice. V Postojni pa krepijo južnejše predele, predvsem Ilirsko Bistrico, kamor gre ena deklica in mešani par dvojčkov, še dve deklici pa pošiljajo v Domžale in Postojno.

Torek, 11. december

V Šempetru sta se rodili dve deklici - ena iz Tolmina in ena iz Deskel. V Postojni pa poročajo o rojstvu enega dečka iz Zagorja ter dveh deklic, ki odhajata v Stari trg pri Ložu in v Ljubljano.

Ponedeljek, 10. december

V Postojni so na svet pomagali deklicam, ki odhajajo v Divačo, na Rakitno in v Ribnico ter dečku iz Snežaka.
V Šempetru pa so se rodili dečki, ki bodo domovali na Colu, v Brdih in v Šempetru.

Nedelja, 9. december

Po dva novorojenčka sta zajokala s polnimi pljuči v obeh porodnišnicah. V Postojni deklica in deček, ki odhajata v Ilirsko Bistrico in Dutovlje, v Šempetru pa dva dečka, eden odhaja na Predmejo, drugi pa ostaja v Šempetru.

Sobota, 8. december

Tudi danes smo poklicali v obe primorski porodnišnici in v prvi, v postojnski, so nam zaupali, da sta se rodila dečka iz Žirov in Kopra ter deklica, ki bo ostala v Postojni. V šempetrski porodnišnici pa sta se rodila dečka, ki odhajata v Cerkno in Novo Gorico. Tja, v Novo Gorico, bo odšla tudi deklica.

Petek, 7. december

V šempetrski porodnišnici je bilo minulo noč mirno, saj niso imeli novih rojstev. So pa zato postojnski porodničarji pomagali na svet petim novorojenčkom, trem deklicam, ki odhajajo v Logatec, Hruševje in Slap ob Idrijci, ter dvema dečkoma, ki bosta dom dobila v Postojni in Ilirski Bistrici.

Četrtek, 6. december

V Šempetrski bolnišnici sta se rodila dva dečka iz Tolmina in deček iz Kanala ter po ena deklica iz Anhovega in Kobarida. V Postojni so povili dečka iz Dekanov in Jelšan ter deklico iz Ljubljane.

Sreda, 5. december

V Postojni so na svet pomagali dečkom iz Štanjela, Ajdovščine in Jelšan ter deklici iz Sežane. V Šempetru pa so se razveselili dečka iz Nove Gorice in deklice iz Cerkna.

Torek, 4. december

Pet novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici, in sicer dve deklici iz Ajdovščine in Pivke ter trije dečki, od katerih dva odhajata v Sežano, eden pa v Ljubljano. Šempetrski porodničarji pa so to noč mirovali in si nabirali moči za prihajajoča rojstva.

Ponedeljek, 3. december

V Šempetru so v zadnjih 24 urah na svet pomagali deklici, ki odhaja v Goriška Brda, v postojnski porodnišnici pa sta se rodila dva dečka in ena deklica. Fanta bosta postala prebivalca Ilirske Bistrice in Tolmina, punčka pa odhaja v Godovič.

Nedelja, 2. december

V Postojni poročajo o treh rojstvih, rodili so se deček iz Vipave ter dve deklici - ena iz Kamnika, druga pa iz Postojne. V šempetru se je rodil deček oz Nove Gorice. Staršem iskreno čestitamo!

Sobota, 1. decembra

Deklica iz Postojne se je rodila v postojnski porodnišnici. Deklica in deček iz šempetrske porodnišnice, dvojčka, pa odhajata v Vipavo.

Petek, 30. november

Štirje novorojenčki so prijokali na svet v postojnski porodnišnici, ena deklica, ki prihaja v Spodnjo Idrijo, ter trije dečki iz Postojne, Ajdovščine in Kopra. V Šempetru pa so to noč povili eno punčko, ki jo bodo starši odpeljali v Kojsko.

Torek, 27. november

V postojnski porodnišnici so povili pet novorojenčkov - tri deklice, ki odhajajo v Košano, Sežano in Petkovec. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, starši pa ju bodo odpeljali v Dobravlje in Preserje. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki iz Vipave in fantku iz Nove Gorice.

Ponedeljek, 26. november

V Šempetru so v minulem dnevu na svet pomagali dečku, ki odhaja v Branik. V Postojni pa so luč sveta prvič ugledali trije novorojenčki. Deček iz Pivke in deklici iz Izole in Sežane. Čestitke vsem!

Sobota, 24. november

V Šempetru so na svet pomagali dečkoma iz Brd in Bilj ter deklici, ki bo doma na Colu. V Postojni pa dečku iz Branika in deklicama iz Gorenjih Novakov in Dekanov.

Petek, 23. november

V Postojni so na svet pomagali dečkoma, ki bosta svoj doma našla na Vrhniki in v Sežani. V Šempetru pa v minulih 24 urah rojstev niso zabeležili.

Četrtek, 22. november

Prešerne volje so danes v postojnski porodnišnici in povsem upravičeno, saj je otroški jok razveselil kar šest staršev. Trije dečki so se rodili, odhajajo pa v Idrijo, Lokavec in na Vrhniko. Deklice pa bodo prebivale v Dobravljah, Kopru in Ljubljani. V Šempetrski porodnišnici pa je deklica prav tako razveselila vse zaposlene in bližnje, odšla pa bo v Vrtojbo. Iskrene čestitke vsem staršem, veliko crtanja in čim več prespanih noči želimo!

Sreda, 21. november

Iz Postojne sporočajo, da so v zadnjih 24 urah našteli sedem rojstev: treh dečkov, ki bodo prebivali v Šempasu, Komnu in Cerknici. Štiri deklice pa v naslednjih dneh odhajajo v Logatec, Ajdovščino, Koper in  Dobravlje. Iz Šempetra sporočajo, da so zabeležili rojstvo dečka iz Zatolmina.

Ponedeljek, 19. november

Zadnjih 24 ur je bilo v Šempetru v znamenju dečkov, dva sta se rodila, poslali pa ju bodo na Čiginj in v Ravne. V Postojni pa ravno obratno, v prvem planu deklice. Odhajajo na Dobrovo, v Koper in na Škofije.

Nedelja, 18. november

Dva dečka sta pokukala na svet v postojnski porodnišnici, eden odhaja v Prestranek, drugi pa v Grahovo pri Cerknici. Tudi šempetrski porodničarji so povili fantka, slednji bo dom dobil v Novi Gorici.

Sobota, 17. november

V Postojni je bil pretekli dan kar pester. Rodili so se dečki iz Logatca, Cerknega, Cerknice, Pivke in Dobravlj. Dve deklici delata družbo vsem tem fantom, odšli pa bosta v Tomaj in Postojno. Kaže, da je trenutno pestro tudi v šempetrski porodnišnici, ker jih nismo uspeli doklicati.

Petek, 16. november

V Postojni so povili dečke iz Ljubljane, Ilirske Bistrice, Rakeka, Podnanosa ter deklice z Vrhnike, iz Begunj pri Cerknici, Črnega Vrha nad Idrijo. V Šempetru so se rodili: deklici iz Trnovega in Nove Gorice ter deček iz Dobrovega v Brdih.

Četrtek, 15. november

O dveh novih rojstvih poročamo v rubriki Prvič so zajokali. Deček iz Kopra in deklica iz Dutovlj sta se rodila v postojnski porodnišnici. V Šempetru pa so v preteklem dnevu počivali in si nabirali moči.

Sreda, 14. november

Danes pa s precejšnjo prednostjo prevladujejo deklice - kar sedem se jih je rodilo v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Begunje pri Cerknici, Logatec, Sežano, Sodražico, Planino, Mengeš on Idrijo. Pridružil se jim je tudi en deček, ki bo svoj dom dobil v Koritnicah pri Knežaku. V Šempetru pa so porodničarji na svet pomagali deklici iz Vipave in dečkoma iz Spodnje Branice in Nove Gorice.

Torek, 13. november

V postojnski porodnišnici poročajo o rojstvu dveh deklic iz Divače in Ajdovščine, en deček pa odhaja v Dutovlje. V Šempetru pa sta se v zadnjih 24 urah rodila dva dečka iz tolminske občine, in sicer iz Tolmina in Volč.

Ponedeljek, 12. november

V Postojni so zadnjih 24 urah zaznamovali: dva dečka iz Ljubljane, eden z Branika, eden iz Idrije ter dve deklici: ena iz Žirov, ena pa iz Cerknega.

Nedelja, 11. november

V Postojni so na svet prijokale tri deklice, ki gredo v Čezsočo, Spodnjo Idrijo in Stari trg pri Ložu. V šempetrski porodnišnici ne poročajo o nobenem novem Martinu ali Martini.

Sobota, 10. november

Ker včeraj nismo uspeli doklicati postojnske porodnišnice, vam sedaj posredujemo še informacijo o predvčerajšnjih rojstvih, in sicer so se pri njih rodili: trije dečki iz Grosupljega, Štanjela in Sežane ter deklica iz Prestranka. V preteklem dnevu pa so se pri njih rodili še dečki iz Idrije, Nove vasi in Planine, prijokala pa je tudi deklica iz Čezsoče. Poglejmo še stanje v šempetrski porodnišnici. Pri njih je izid izenačen, in sicer deček iz Dolenje Trebuše in deklica iz Prestranka sta razveselila porodničarje in starše. Iskrene čestitke!

Petek, 9. november

V šempetrski porodnišnici je zajokala deklica, ki bo odšla v Novo Gorico. V Postojni pa so trenutno zasedeni, zato bomo o novih rojstvih poročali jutri.

Četrtek, 8. november

V minulem dnevu so v Postojni na svet pomagali dečkoma iz Dutovelj in Ajdovščine ter deklicama iz Šempetra pri Gorici in Vremskega Britofa. V Šempetru pa tokrat niso zabeležili rojstev.

Sreda, 7. november

Minulo noč so na svet prijokali trije novorojenčki v postojnski porodnišnici - deklica iz Nove vasi pri Rakeku ter dečka iz Spodnje Idrije in Sežane. V Sežano odhaja tudi fantek iz šempetrske porodnišnice, eden ostaja v Šempetru, še eden pa prihaja v Koritnico. Doma v Šempetru ostaja tudi ena deklica, druga pa bo prebivališče dobila v Renčah.

Torek, 6.november

V Šempetru so na svet pomagali dečku iz Koritnice, v Postojni pa so imeli kar pet rojstev; dečka odhajata v Prestranek in Vrhniko, deklice pa v Logatec, v Prezid na Hrvaškem in v Koper.

Ponedeljek, 5. november

Tokrat prednjačijo deklice - dve sta se rodili v šempetrski porodnišnici, odhajata pa v Novo Gorico in Brda. Prav tako sta v Postojni na svet prijokali dve predstavnici nežnejšega spola. Punčki bodo starši odpeljali v Kočevje in Borovnico. Pridružil se jima je še en deček, ki pa prihaja v Idrijo.

Nedelja, 4. november

Tokrat se je več otrok rodilo v šempetrski porodnišnici, in sicer deček odhaja v Bovec, dve deklici in še en deček pa odhajajo v Ajdovščino. V Postojni sta prvič zajokala deček z Verda in deklica iz Ankarana.


Sobota, 3. november

V Postojni so se rodili: deklica iz Cerknice in dva dečka, ki odhajata v Miren in Preddvor. V Šempetru pa so povili deklico in dečka iz Ajdovščine.

Petek, 2. november

V Šempetru se je rodil deček, ki bo domoval v Novi Gorici. V Postojni pa so na svet pomagali štirim otrokom; dečka odhajata v Ljubljano in na Rakitno, deklici pa v Ajdovščino in Postojno.


Četrtek, 1. november

V Postojni sta se v zadnjih 24 urah rodila dva dečka iz Izole in Sežane ter dve deklici iz Ilirske Bistrice in Pivke. V Šempetru pa so povili dečka iz Anhovega ter dvojčka in dvojčico iz Kobarida.

Sreda, 31. oktober

Ena deklica se je rodila v Postojni, odhaja pa v Begunje pri Cerknici, v šempetrski porodnišnici pa so se razveselili joka enega dečka, ki bo prebivališče dobil v Novi Gorici.

Torek, 30. oktober

Iz Šempetra poročajo o rojstvu deklice iz Nove Gorice, postojnskih porodničarjev pa nismo uspeli doklicati - očitno imajo preveč dela. O tamkajšnjih rojstvih bomo tako poročali jutri.

Ponedeljek, 29. oktober

V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo svoj dom našel v Mirnu, in deklici, ki odhaja v Ajdovščino.
V Postojni pa so imeli pravo ne-deljo, saj so babice zadnjih 24 ur počivale.

Nedelja, 28. oktober
V postojnski porodnišnici so se v zadnjih 24 urah rodile štiri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Senožeče, Ajdovščino in Trg pri Ložu. V Šempetru je bilo nekoliko manj pestro. Rodil se je le en deček iz Nove Gorice.

Sobota, 27. oktober

O izenačenem rezultatu poročamo v tokratni rubriki o novih rojstvih. Štirje mali nadebudneži so se rodili v šempetrski in postojnski porodnišnici. Dečka in Šempetra odhajata v Novo Gorico, deklici pa v Dobrovo in Kanal. Postojnski deklici bosta prebivali v Postojni in Ljubljani, dečka pa se bosta podala v Podkraj in Ljubljano.

Petek, 26. oktober

V Šempetru sta se rodili deklici, ki odhajata v Novo Gorico in Šempas.

Četrtek, 25. oktober

V Postojni so se rodili: štiri deklice iz Kranja, Ilirske Bistrice, Vipave, Logatca, po en deček iz Postojne, iz Kobarida in Kamne Gorice in kar dva iz Ilirske Bistrice. To je tudi kraj z največ novorojenci, kar tremi, ki so luč sveta ugledali v zadnjih 24 urah. V Šempetru pa se je rodila samo ena, in sicer deklica iz Oseka. Dežurne babice dodajajo: dogajanje v porodnišnicah se nadaljuje. Saj ste videli, kakšna je danes luna?

Sreda, 24. oktober

V Postojni so imeli ponoči nekaj več dela kot v Šempetru: rodila se je  deklica iz Logatca ter še dve iz Ljubljane. Na svet so prav tako prijokali trije dečki: iz Nove Gorice, z Bleda in s Cola. V Šempetru je bil izid izenačen: 1 : 1. Deklica bo prebivala v Ajdovščini, deček pa v Novi Gorici.

Torek, 23. torek

Precej plodnih 24 ur je za nami, kar se tiče obeh primorskih porodnišnic. V Postojni so povili šest novorojenčkov - dve deklici in en deček odhajajo v Ljubljano, punčka in fantek prihajata v Spodnjo Idrijo ter Idrijo, še en deček pa bo prebival v Kopru. Tudi šempetrski porodničarji niso prav nič počivali. Na svet je prijokala deklica iz Tolmina ter trije dečki - po dva bodo starši odpeljali v Novo Gorico, enega pa v Miren.

Ponedeljek, 22. oktober

Štirje novorojenčki so razveselili starše in porodničarje v Postojni - deklica iz Divače ter fantki iz Pivke, Ljubljane in Cola. V šempetrski porodnišnici pa sta s polnimi pljuči prvič zajokala punčka iz Arčonov pri Renčah ter fantek, ki odhaja v Potok pri Dornberku.

Nedelja, 21. oktober

V Šempetru sta se v preteklem dnevu rodila deček iz Ajdovščine in deklica iz Šempasa. V postojnski porodnišnici pa pet dečkov odhaja v Spodnjo Idrijo, Prestranek, Vrhovo, Postojno in Vrhniko, ena deklica bo bivala v Horjulu.

Petek, 19. oktober

V Šempetrski porodnišnici so v preteklem dnevu počivali in si nabirali moči za današnji dan. V Postojni pa so na svet pomagali štirim novorojenčkom. Dečki odhajajo v Šentrupert, Ljubljano in Postojno, deklica pa je postala prebivalka Črnič.

Četrtek, 18. oktober

V šempetrsko porodnišnico je štorklja v preteklem dnevu prinesla dva dečka, ki bosta odšla v Kojsko in Novo Gorico. V postojnski porodnišnici pa je odložila tri dečke, ki bodo prebivali v Medvodah, Vipavi in Šempetru. Deklica odhaja v belo Ljubljano.

Sreda, 17. oktober

V Šempetru sta se v minulem dnevu rodila deček iz Šempasa in deklica iz Vipovž. V Postojni pa so na svet pomagali štirim novorojenčkom. Dečka odhajata v Rakek in Pivko, deklici pa v Cerknico in Miren.

Torek, 16. oktober

V Postojni tokrat ni bilo rojstev, so se  pa zato rodili trije dojenčki v Šempetru in sicer dve deklici in en deček. Dečka bodo poslali v Šmihel, deklici pa v Novo Gorico in Ajdovščino.

Ponedeljek, 15. oktober

Postojna: zabeležili so dve rojstvi, in sicer deklice iz Kočevja in dečka iz Begunj pri Cerknici. Šempeter: rodila se je ena deklica, in sicer iz Nove Gorice.

Nedelja, 14. oktober

V Postojni sta se rodila deček in deklica, ki odhajata v Kočevje ter Ljubljano, šempetrski porodničarji pa so na svet pomgali fantku, ki ga bodo starši odpeljali v Velike Žablje.

Sobota, 13. oktober

V Šempetru sta se v minuli noči rodila deček in deklica. Deklica odhaja v Kanal, deček pa v Tolmin. V Postojni so na svet prijokali trije dečki, ki odhajajo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico in Dutovlje, medtem ko deklici, rojeni v Postojni, odhajata v Pivko in v Ribnico.

Petek, 12. oktober

Tokrat pa je vse v znamenju nežnejšega spola - tri deklice so prijokale na svet v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Ljubljano, Vipavo in Koper. V Šempetru na se je rodila deklica iz Črnič.

Sreda, 10. oktober

Iz Postojne poročajo o rojstvu dveh dečkov, katerih kraja prebivališča bosta Sežana in Lokev. V Šempetru pa je noč prav tako minila v znamenju številke dve in dveh deklic: ena bo prebivala v Novi Gorici, druga pa v Ajdovščini.

Torek, 9. oktober

Pretkla noč nam je prinesla 11 novorojenčkov v primorskih porodnišnicah. Štirje sos e rodili v Šempetru in sedem v Postojni. Fant iz Šempetra odhaja v Ajdovščino, deklice pa v Kanal, Nova Gorica in Ajdovščino.

Iz postojnske porodnišnice pa bodo tri fante poslali v Mengeš, Vodice in Sežano, eden pa odgaja v Italijo, tri deklice pa bodo postale prebivalke Sežane, Cerknice in Divače.

Ponedeljek, 8. oktober

V zadnjih 24 urah v Postojni rojena deklica po prvem okrevanju odhaja v Horjul, novorojenčki iz porodnega bloka šempetrske bolnišnice pa bodo prebivali: dečka v Ajdovščini in Tolminu, deklica pa v Vipavi. 

Nedelja, 7. oktober
Dva novorojenčka so povili minulo noč v šempetrski porodnišnici -  deklico iz Vrtovina in dečka iz Nove Gorice. V Postojni pa je na svet prijokala deklica iz Ljubljane in dečka iz Kalc pri Logatcu in iz Materije. 

Sobota, 6. oktober
V zadnjih 24 urah je bilo v Postojni in Šempetru zelo pestro. na svet je namreč prijokalo kar 9 novorojenčkov. 7 so jih povili v Postoji in sicer 4 deklice, ki odhajajo v Idrijo, Pivko, Rakek in na Vogrsko, pridružili pa so se jim tudi 3 dečki, ki vodo zavetje doma našli v pivki, Hotedršici in v Logatcu. Dve deklici, ki sta na svet prijokali v Šempetru, pa bosta odšli domov v Novo Gorico. Iskrene čestitke!
Petek, 5. oktober

V Postojni so našteli šest rojstev. Rodili so se: deklica in deček, dvojčka, gresta v Divačo, deček v Ilirsko Bistrico, po ena deklica v Koper ter Orehek in dve v Ajdovščino. Iz Šempetra pa sporočajo, da sta se rodila deček iz Lokavca ter deklica iz Nove Gorice.

Četrtek, 4. oktober

V Postojni so se rodili trije fantje, ki odhajajo na Col, v Ljubljano in Matenjo vas, deklice pa v Postojno, Rovte, Megeš in Koper. V Šempetru pa so na svet pomagali dečku, ki gre v Novo Gorico, deklica pa bo postala prebivalka Ajdovščine.

Sreda, 3. oktober

V Postojni so na svet pomagali štirim dečkom: iz Cola, Vremskega Britofa, Dobrovega v Brdih, Pivke. Rodilo se je tudi šest deklic: dve iz Kopra, po ena pa iz Jelšan, Idrije, Košane in Dutovelj. Iz Šempetra o rojstvih tokrat ne poročajo, se pa pripravljajo na pestro dogajanje, ki ga še prinaša nov dan.

Torek, 2. oktober

V Postojni so se v preteklih 24-ih uram rodili trije dečki iz Ljubljane, Dutevelj in Borovnice ter deklica iz Spodnje Idrije. V Šempetru so novorojenči še na poti.

Ponedeljek, 1. oktober

Izenačen rezultat 4:4 tokrat za obe primorski porodnišnici! V Postojni je na svet prijokala deklica iz Divače ter dečki iz Ljubljane, Pivke in Logatca. V šempetrski porodnišnici pa so se rodili kar trije novi prebivalci Nove Gorice - dve deklici in en deček. Pridružil se jim je še en fantek iz Ajdovščine.

Petek, 29. september

V Postojni so bili tokrat zelo produktivni, saj so ''pridelali'' kar 6 malčkov. Od tega 5 deklic, ki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Podnanos, Idrijo, Sežano, ter na Borovnico. Na svet pa so pomagali tudi fantku, ki bo ostal v Postojni. V Šempetru je bilo tokrat bolj mirno, saj s na svet pomagali fantku, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico, ter deklici, ki bo ostala v Šempetru.

Četrtek, 27. september

Danes smo obdani s pravljičnim številom 3. Toliko novorojenčkov je namreč prijokalo na svet v porodnišnicah v Postojni in Šempetru. V Postojni ne luč sveta ugledal deček, ki odhaja na Kozino, pridružila pa se mu je tudi deklica, ki bo domovala v Komnu. Še ena deklica pa je na svet projokala v Šempetru - zavetje doma bo ta poiskala v Vipavi.

Sreda, 26. september

V Postojni v zadnjih 24 urah ni bilo rojstev. V Šempetru pa so povili par: deček bo prebival v Humu v Brdih, deklica pa v Ravnici pri Novi Gorici.

Torek, 25. september

Kar pestro je bilo v minulih 24 urah v obeh primorskih porodnišnicah. V Postojni se je rodilo sedem novorojenčkov - dve deklici iz Kopra in Ljubljane ter pet dečkov, ki jih bodo starši odpeljali v Ribnico, Stari trg pri Ložu, Idrijo, Ljubljano, eden pa bo ostal v Postojni. Šempetrski porodničarji pa povili štiri dojenčke - dve punčki, ki odhajata v Novo Gorico in Dobrovo ter dva fantka iz Mirna in Šempetra.

Nedelja, 23. september

Rodilo se je pet novorojenčkov. V Šempetru dva fanta, ki odhajata v Breginj in Solkan ter deklica, ki jo bodo poslali na Predmejo, v Postojni pa dve deklici, ki bosta postali prebivalki Ljubljane in Rakeka.

Petek, 21. september

V Postojni sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Postojno in v Vipavo, prav tako pa so je v postojnski porodnišnici v minuli noči povilo pet deklic, ki bodo nove prebivalke Komna, Vipave, Tolmina in Ilirske Bistrice. V Šempetru so to noč zavladale deklice - tri so prijokale na svet, odhajajo pa v Črniče, v Zbilje in v Novo Gorico.

Četrtek, 20. september

V Postojni so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Idrijo in v Ajdovščino. Deklice, rojene v Postojni pa odhajajo na Most na Soči, v Ajdovščino, v Vipavo in v Prem.
V Šempetru je starše doletela dvojna sreča - dvojčka, rojena v Šempetru odhajata v Šempas. Še dve deklici in en deček so se povili v Šempetru. Deklici bosta novi prebivalki Nove Gorice in Solkana, deček pa odhaja v Libušnje.

Sreda, 19. september

V Postojni so se rodili: tri deklice iz Moravč, Cerknice, s Prema, ter dva dečka iz Sela pri Volčah ter Starega trga pri Ložu. V Šempetru pa so sporočili, da se je rodila deklica, ki odhaja v Zalošče.

Torek, 18. september

Danes pa so malo več počivali postojnski porodničarji. Zabeležili so eno rojstvo, in sicer deklice iz Logatca. V Šempetru pa so imeli za odtenek več dela. Povili so dve punčki z Mosta na Soči in iz Nove Gorice ter fantka iz Deskel.

Ponedeljek, 17. september

Osem novorojenčkov je prišlo na svet v dveh primorskih porodnišnicah. V Šempetru sta se rodili dve deklici, ki gresta v Novo Gorico in na Predmejo. V Postojni pa se je zaslišal jok iz petih grl, treh dekliških in dveh fantovskih. Fantje bodo postali prebivalci Preserja in hrvaške Crikvenice, dve dekleti pošiljajo v Ilirsko Bistrico, eno pa v Cerkno.

Sobota, 15. september

V Postojni so tokrat na svet pomagali kar trem deklicam, ki bodo odšle na Vrhniko, Črni Kal ter v Ljubljano. Tudi v Šempetru tokrat prevladujejo deklice. Prva bo odjokala v Stomaž pri Ajdovščini druga pa v Novo Gorico. Edini fantek danes pa bo odšel k staršem v Kobarid.

Petek, 14. september

Štiri novorojenčke so povili v Postojni, tri deklice, ki odhajajo v Koper, Ljubljano in Log pri Brezovici. Deček pa prihaja v Idrijo. Šempetrski porodničarji pa so se razveselili punčke iz Nove Gorice in fantka iz Čepovana.

Sreda, 12. september
V Postojni se je rodila ena deklica, pod kraj bivanja bodo zapisali Sežano. V Šempetru pa so dežurne babice počivale. Obljubljajo pa, vsaj po obetih sodeč je tako, da bodo jutri v poročilu manj skromnejše.

Torek, 11. september

V zadnjih 24-ih urah je v obeh porodnišnicah na svet prijokalo pet novorojenčkov. Trije v Postojni, in sicer deček iz Cerknice ter deklici iz Cerknice in Mengša. V Šempetru sta se rodila deček iz Šempetra in deklica iz Ajdovščine.

Ponedeljek, 10. september
V Postojni se je v zadnjih 24 urah rodil en deček iz Ajdovščine. V Šempetru pa so na svet pomagali trem novorojenčkom: dvema dečkoma, eden bo prebival v Ladri pri Kobaridu, drugi pa v Novi Gorici, kjer mu bo družbo delala še ena deklica. Staršem iskreno čestitamo!

Nedelja, 9. september V preteklih 24 urah so v postojnski in šempeterski porodnišnici počivali. V Postojni namreč niso zaslišali niti enega prvega otroškega joka, medtem ko je v Šempetru za nekoliko pestrejše vzdušje poskrbel 1 deček, ki je ugledal luč sveta in odhaja v varno zavetja doma v Novo Gorico. Sobota, 8. september

Treh malih korenjakov so se razveselili v šempetrski porodnišici. Dečka bosta prebivala na Mostu na Soči in v Tolminu, deklica pa v Novi Gorici. S postojnsko porodnišnico tokrat nismo uspeli vzpostaviti zveze, bomo pa o novih rojstvih poročali v jutrišnji rubriki.

Petek, 7. september

Tri deklice so prijokale na svet v postojnski porodnišnici, prebivale pa bodo v Ljubljani, Materiji in Ajdovščini. V Šempetru je rezultat izenačen. Deklica ne bo hodila daleč, saj bo ostala kar v Šempetru, deček pa odhaja na Planino nad Ajdovščino.

Četrtek. 6. september

Ja danes so v Postojni prvič zajokali štirje malčki. Od tega trije dečki, ki odhajajo v Logatec, Koper eden pa bo ostal doma. Prav tako pa bo v Postojni ostala tudi ena deklica. V Šempetru je bilo tokrat bolj mirno, saj so na svet pomagali le fantku, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico.

Sreda, 5. september

V Postojni so v pretekllem dnevu povili šest novorojenčkov, in sicer dvojčka - parček iz Rakeka, tri dečke iz Cerknega, Podnanosa in Ilirske Bistrice ter deklico, ki pa bo šla v Dutovlje. V Šempetru so tokrat počivali. Čestitamo!

Torek, 4. september

Šest staršev se je svojih sončkov razveselilo v postojnski porodnišnici - šest deklic in dveh dečkov. Punčke odhajajo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico in Ljubljano, ena pa bo ostala v Postojni. Fantka pa bosta dom dobila v Novi vasi pri Rakeku ter na Colu. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali deklici, ki jo bodo starši odpeljali v Višnje in dečku iz Nove Gorice.

Ponedeljek, 3. september

Na prvi šolski dan sta v šempetrski porodnišnici na svet prijokala deček in deklica. Deček odhaja v Manče, deklica pa bo nova prebivalka Dobrovega. V Postojni so to noč počivali.

Nedelja, 2. september

Štirje mali korenjaki so prijokali na svet v postojnski porodnišnici. Deček bo doma v Novi Gorici, dve deklici ostajata v Postojni, tretja pa bo odšla v Ribnico, ki je v teh dneh praznično obarvana. V šempetrski porodnišnici pa so se razveselili dveh fantkov, ki bosta prebivala v Komnu in Braniku.

Sobota, 1. september
Kar sedem novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici. Prednjačijo deklice, ki odhajajo v Starod, Ilirsko Bistrico, Logatec, dve pa ostajata v Postojni. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, in sicer iz Prestranka in Cerknega. V Šempetru pa so povili eno punčko iz Kozane ter fantka iz Nove Gorice.

Petek, 31. avgust
Pet otrok se je rodilo v preteklem dnevu. V Postojni je bilo tokrat nekoliko bolj mirno, deček, ki se je tam rodil, bo odšel na Kozino. V šempetrski porodnišnici pa so se tokrat razveselili štirih novorojenčkov. Dva dečka bodo starši odpeljali v Kostanjevico na Krasu in Volarje, deklici pa prihajata v naše kraje, in sicer v Kobarid in Tolmin.

Četrtek, 30. avgust
V Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Hruševje. Tudi tri deklice so prijokale na svet v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Divačo, v Pivko in v Jelšane. V Šempetru so to noč počivali.

Sreda, 29. avgust
V preteklih 24 urah so na vseh prijokali 4 novorojenčki. V Šempetru jim novo družbo dela deklica, ki bo odšla v Novo Gorico, tja pa odhaja tudi deklica, ki je luč sveta ugledala v Postojni. Tam sta se ji pridružila še 2 dečka, ki odhajata v Cerknico, eden izmed njiju pa ostaja v Postojni. Iskrene čestitke!

Torek, 28. avgust

V Šempetru je na svet pokukal deček, ki odhaja v Ajdovščino ter ena deklica, ki bo šla v Ljubljano. V Postojni pa se je rodila deklica, ki bo postala prebivalka Podgorja.

Ponedeljek, 27. avgust

Rodilo se je pet otrok. V Šempetru dva dečka, ki odhajata v Selo in Bukovico, v Postojni pa deček, ki gre v Rob na Dolenjskem ter deklici, ki bosta postali prebivalki Tolmina in Cerknega.

Nedelja, 26. avgust

Danes smo zabeležili pravljično število novorojenčkov, ki so prijokali na svet. Prvi otroški jok so zaslišali starši 3 novorojenčkov. Tisti fantek, ki je na svet prijokal v Šempetru, bo v tem mestu tudi ostal, deček iz Postojne bo odšel v Branik, deklica, ki je prvič prav tako zajokala v postojnski porodnišnici, pa bo iskala varno zavetje doma v Podnanosu.

Sobota, 25. avgust

Petim novorojenčkom so pomagali na svet v postojnski porodnišnici. Deček se bo odpeljal v Prestranek, deklice pa v Štanjel, Logatec, Cerknico in Novo Gorico. V šempetrski porodnišnici je izid izenačen, deček odhaja v Ročinj, deklica pa v Gradišče pri Ajdovščini.

Petek, 24. avgust

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v bližnjo Novo Gorico in deček, ki oistaja v Šempetru. V Postojni pa je na svet prijokal deček, ki gre v Črni vrh ter deklica, ki bo postala prebivalka Brezovice.

Četrtek, 23. avgust

Današnji dan si bodo kot zelo poseben dan zapomnili starši petih novorojenčkov, ki so prijokali na svet. Tri deklice so luč sveta ugledale v Postojni, v prihodnjih dneh pa odhajajo v Vipavo, Logatec in Ilirsko Bistrico. Pridružila sta se jim tudi deklica, ki odhaja v Podbrdo, in deček,ki odhaja v Vipavo, luč sveta pa sta ta dva ugledala v Šempetru. Iskrene čestitke!

Sreda, 22. avgust

Bilanca zadnjih 24 ur znaša 6 dojenčkov v dveh primorskih porodnišnicah. V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki gresta v Deskle in Novo Gorico, v Novo Gorico pa pošiljajo še eno deklico. V Posotojni pa so prišle na svet tri punčke, ki odhajajo v Bovec, Vipavo in Postojno.

Torek, 21. avgust

V Šemperu so se rodili trije novorojenčki. Deček odhaja v Novo Gorico, dve deklici pa odhajata v Šempeter in Kojsko.

Ponedeljek, 20. avgust

Od sreče so v preteklih 24 urah v nebo skokakali starši 4 novorojenčkov. Dve rojstvi so tokrat zabeležili v Postojni, kjer sta na svet prijokali 2 deklici, ki odhajata v Ljubljano in v Rovte, v Šempetru pa sta tokrat na svet prijokala en deček, ki odhaja v Dobravlje, pridružila pa se mu je tudi deklica iz Tolmina. Iskrene čestitke.

Nedelja, 19. avgust

V postojnski porodnišnici se je rodilo šest novorojenčkov - štiri deklice, ki odhajajo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico, Rovte in na Vrhniko, ter dva fantka, ki bosta dom dobila v Črnem Vrhu nad Idrijo in Sečovljah. Šempetrski porodničarji pa so to noč malo počivali in si nabirali moči za prihajajoča rojstva.

Sobota, 18. avgust

V Šempetru so danes na svet pomagali trem pleničnikom. Fantka odhajata v Gradišče nad Prvačino ter v Tolmin, deklica pa v Novo Gorico. V Postojni je bilo tokrat zelo plodno. Fantki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Postojno ter v Bukovje pri Postojni. Deklice pa bojo odjokale v  Cerknico, Ajdovščino ter v Ljubljano.

Petek, 17. avgust

Ja, tale avgust je na Primorskem očitno res ploden. :) V Postojni se je rodilo sedem novorojenčkov, od tega tri deklice, ki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Ajdovščino in na Vrhniko. Štirje dečki pa bodo postali novi prebivalci Starega trga pri Ložu, Idrije, Ilirske Bistrice in Pivke. Tudi šempetrski porodničarji so bili precej pridni - povili so dve deklici in dva dečka. Punčki prihajata v Cerkno in Tolmin, en fantek bo dom dobil v Podragi, drugi pa odhaja daleč, čez meje naše v Slovenije - v Srbijo, natančneje v Kragujevac.

Četrtek, 16. avgust

Porodnišnici v Postojni in Šempetru sta nam zopet postregli z lepimi novicami. V Postojni so na svet prijokali štirje novorojenčki – dve deklici iz Šempasa in Ankarana, pridružila pa sta se jima dva dečka, ki odhajata v varno zavetje Kozine in Trsta. Če je v Postojni možnost kakšne nevihte zaradi čebljanja dveh deklic, teh v Šempetru zagotovo ne bodo deležni, saj sta na svet prijokala dva dečka, ki odhajatza v Podrago in Miren. Iskrene čestitke!


Sreda, 15. avgust

Tudi na današnji smo klicali v Postojno in Šempeter, da bi preverili, koliko rojstev danes, poleg praznika, praznujejo. Doklicali smo le osebje v Šempetru, ki nam je sporočilo, da sta na svet prijokala deklica, ki odhaja v Ajdovščino in deček, ki odhaja v Tolmin. Postojnske porodnišnice danes žal nismo uspeli doklicati, želimo pa vseeno vsem morebitnim novopečenim materam in očetom ter njihovin bližnjim iskrene čestitke.

Torek, 14. avgust

Veliko dela so imeli tokrat postojnski porodničarji - kar osmim novorojenčkom so pomagali na svet. Prednjačijo deklice, ki odhajajo v Sežano, Ljubljano, Vipavo, Postojno in Prestranek. Rodili so se tudi trije dečki, te pa bodo starši odpeljali v Ajdovščino, Brezovico pri Ljubljani ter Šmarje pri Kopru. V Šempetru je bilo nekoliko mirneje, rodila sta se punčka iz Nove Gorice in fantek iz Tolmina.

Ponedeljek, 13. avgust

Šest novorojenčov je prijokalo na svet v preteklih 24-ih urah v obeh porodnišnicah. V Postojni sta se rodili dve deklici iz Ajdovščine in Logatca, v Šempetru pa trije dečki iz Vipave, Šempetra in Nove Gorice ter deklica iz Nove Gorice.

Nedelja, 12. avgust

V Postojni sta v minuli noči na svet prijokali dve deklici, ki odhajata v Kobjeglavo in v Novo Gorico. Deček, ki se je prav tako rodil v Postojni, pa odhaja v Domžale. V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo nov prebivalec Deskel.

Sobota, 11. avgust

Danes lahko z veseljem poročamo o štirih rojstvih v obeh primorskih porodnišnicah. V Šempetru so na svet pomagali dvema fantkoma in dvema deklicama. Prva dva odhajata v Vojščico in Šempeter, drugi dve pa na Trnovo in v Snežatno.

V Postojni pa tokrat premoč na strani dečkov; na Škofije, v Čepovan in Ilirsko Bistrico odhajajo, deklico pa bodo poslali v Pivko.

Petek, 10. avgust

Štirje jokavčki so prišli na svet v postojnski porodnišnici - dve deklici, ki odhajata v Dekane in Piran, ter dva dečka iz Sežane in Rakeka. V Šempetru pa so se razveselili dveh punčk iz Črnič pri Ajdovščini ter Nove Gorice in enega fantka, ki ga bodo starši odpeljali v Kobarid.

Četrtek, 9. avgust

V Postojni so se rodile 3 deklice, ki odhajajo v Postojno, na Col in v Kranjsko Goro. Tudi moški spol ni ostal nezastopan v minuli noči, trije dečki so namreč prav tako prijokali na svet v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Ljubljano, v Hoteršico in v Vremski Britof.
V Šempetru sta se poviili deklici, ki bosta novi prebivalki Drežnice in Solkana.

Sreda, 8. avgust

V Postojni so tokrat na svet pomagali štirim malčkom. Fantka odhajata v Topol pri Ilirski Bistrici ter v Spodnjo Idrijo, deklici pa v Sežano ter Sečovlje. V Šempetru pa so bogatejši za dva fantka. Prvi odhaja na Vogrsko, drugi pa v Volče.

Torek, 7. avgust

Tokrat po številu rojstev prednjači šempetrska porodnišnica - štiri novorojenčke so povili, od tega tri deklice, ena ostaja v Šempetru, ostali dve pa odhajata v Goče pri Vipavi in Novo Gorico. Za fantovsko čast pa je poskrbel deček iz Tolmina. V Postojni so na svet pomagali deklici, ki odhaja v Škofjo Loko ter dečkoma, ki bosta prebivala v Pivki in Logatcu.

Ponedeljek, 6. avgust

Pet novorojenčkov se je v preteklih 24-ih urah rodilo v obeh porodnišnicah. V Postojni so povili dva korenjaka iz Rovt in Črnič, v Šempetru pa dečka iz Ajdovščine in dve deklici iz Volčje Drage in Mirna.

Nedelja, 5. avgust

O zgolj dveh rojstvih poročamo tokrat - v obeh primerih je na svet prijokal fantek, eden v postojnski porodnišnici (ta odhaja v Sečovlje), drugi pa v šempetrski (tega pa bodo starši odpeljali v Novo Gorico).

Sobota, 4. avgust

V Postojni so povili 5 novorojenčkov, in sicer tri dečke iz Idrije, Ajdovščine in z Vrhnike ter dve deklici iz Vipave in Nove Gorice. V Šempetru so jokali samo dečki. Doma bodo v Kobaridu, Braniku in na Vogrskem. Čestitamo!

Petek, 3. avgust

Osem otrok se je rodilo v preteklem dnevu v obeh primorskih porodnišnicah. Dečki iz Postojne odhajajo v Logatec, dva v Sežano, Prestranek in na Rakek. Deklica pa v Šempas.  V Šempetru sta se rodili navihani deklici, ki bosta odšli v Volčjo Drago in na Slap ob Idrijci. Iskrene čestitke in čim več prespanih noči želimo!

Četrtek, 2. avgust

Deček iz Grosupljega je prijokal na svet v postojnski porodnišnici. V Šempetru pa so tokrat imeli nekoliko več dela. Deček bo ostal v Šempetru, deklici pa odhajata v Vipolže in Osek.

Sreda, 1. avgust
Precej mirno se je pričel avgust, tako v postojnski kot šempetrski porodnišnici. Postojnski porodničarji so na svet pomagali enemu dečku iz Komna, šempetrski pa deklici iz Nove Gorice.

Torek, 31. julij

Na zadnji julijski dan je v Šempetru na svet prijokalo sedem dečkov, odhajajo pa v Novo Gorico, v Kanal (dva), v Solkan, v Budanje pri Vipavi, na Vojščico na Krasu in v Ajdovščino.

Nedelja, 29. julij

Zadnja julijska nedelja je v postojnsko porodnišnico prinesla štiri novorojenčke - dve deklici, ki odhajata v Luče in Stari Trg pri Ložu, ter dva dečka iz Nove Gorice in Pivke. V Šempetru pa je na svet prijokala punčka, ki bo prebivala v Gabrjah pri Braniku.

Sobota, 28. julij

Deček in deklica sta prijokala na svet v postojnski porodnišnici. Deček odhaja v Dornberk, deklica pa na Kozino. Dečka iz šempetrske poronišnice bosta odšla v Kromberk in Volarje. Deklica pa odhaja v Ozeljan.

Petek, 27. julij
V Šempeterski porodnišnici so bili tokrat brez dela, veselijo pa se pestrega vikenda. Je bilo pa zato bolj rodovitno v Postojni, kjer so na svet pomagali trem deklicam, ki odhajajo Ljubljano, Sežano ena pa ostane doma, ter dečku ki bo odjokal na Vrhniko.

Četrtek, 26. julij

V postojnski porodnišnici so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Slovensko Bistrico, v Pivko in v Martinjak. Tudi štiri deklice so prijokale na svet v Postojni, odhajajo pa v Tolmin, v Koper in v Ribnico. V Šempetru sta se rodila deček in deklica, deček odhaja v Gornje Cerovo, deklica pa v Kojsko.

Sreda, 25. julij

V Postojni so na svet prijokali trije dečki, ki odhajajo domov v Obrov, v Vipavo in v Trzin. Deklica, rojena v Postojni, pa bo nova prebivalka Sežane. V Šempetru so to noč počivali.

Torek, 24. julij

V Sežano odhajata dve deklici, ki sta se minulo noč rodili v postojnski porodnišnici, a vsaka v svoj dom, saj ne gre za sestrici. Pridružuje se jima tudi deček, ki ga bodo starši odpeljali v Pivko. Eni deklici pa so na svet pomagali šempetrski porodničarji, ta pa odhaja v Šempas.

Ponedeljek, 23. 7.

Včerajšnja nedelja je bila dan za dojenčke. V Postojni so povili dva dečka iz Branika in Logatca in kar šest deklic. Šle bodo v Logatec, na Col, v Obrov, Izolo, Postojno in Ilirsko Bistrico. V Šempetru so se rodili dva dečka iz Nove Gorice in Solkana ter deklica Iz Deskel. Čestitamo.

Nedelja, 22. julij

Če smo včeraj poročali, da so se v postojnski porodnišnici rodile same deklice, pa danes poročamo, da so se tam rodili trije dečki, ki bodo odšli v Cerknico, Godovič in Logatec. Deklica, ki se je tudi rodila v postojnski porodnišnici pa bo ostala v domači Postojni. Iz šempetrske porodnišnice  so nam sporočili, da se je rodila deklica, ki bo doma v Kostanjevici na Krasu, dečka pa odhajata v Levpo in Branik. Iz šempetrske porodnišnice so nam še zaupali, da imajo trenutno veliko dela in že pridno beležijo statistiko, o kateri bomo poročali jutri. Do takrat pa vam želimo veliko lepih trenutkov v družbi vaših najmlajših!

Sobota, 21. julij

Za današnjo soboto vremenoslovci napovedujejo dokaj nestanovitno vreme s številnimi padavinami in nevihtami, za kar pa bo verjetno še dodatno poskrbel cvet deklic, ki je prijokal na svet v Postojni – kar 3 deklice, ki že pridno čebljajo, so jih namreč razveselile, odšle pa bodo v Ajdovščino, Kočevje in Pivko. Moške družbe te v Postojni niso dobile, je pa bil izid veliko bolj izenačen v Šempetru. Tam je namreč ravno okoli 8 ure zjutraj na svet prijokal deček, ki odhaja v Levpo, pridružila pa se mu je tudi deklica, ki bo svoj dom našla v Novi Gorici.

Sreda, 18. julij

V Postojnski porodnišnici je bilo tokrat kar pestro. Deklice odhajajo v Ljubljano, Sežano ter na Unec, fantki pa bojo odjokali v Branik ter v Spodnjo Idrijo. Malce manj pestroje bilo danes v Šempetru, kjer kar dve deklici odhajata v Novo Gorico, fantek pa v Solkan.

Torek, 17. julij

Minulih 24 ur je bilo v postojnski porodnišnici bolj mirnih - na svet so spravili le enega fantka, ki bo odšel v Cerknico. Nekoliko več dela so imeli šempetrski porodničarji - trem deklicam so pomagali prvič zadihati v zunanjem svetu. Punčke bodo prebivale v Novi Gorici, Renčah, ena pa bo ostala doma v Šemptru.

Ponedeljek, 16. julij

Pester dan so preživeli v Postojni in Šempetru, kjer je skupno na svet prijokalo kar 6 novorojenčkov. Od tega 5 v Postojni in pa eden v Šempetru. V Postojni so na svet prijokali 3 dečki, ki bodo svoja domovanja našli v Vipavi, Ajdovščini in Divači, pridružili pa sta se jim tudi 2 deklici, ki odhajata v Sežano in Postojno. Pridružil se jim je tudi fantek v Šempetru, ki bo odšel v Novo Gorico. Iskrene čestitke. 

Nedelja, 15. julij

Sedem otrok se je rodilo v postojnski porodnišnici. Trije dečki bodo ostali v Postojni, četrti bo odšel v Ajdovščino, peti pa v Novo vas pri Rakeku. Deklici bosta svoj dom dobili na Vrhniki in v Kopru. V šempetrski porodnišnici se v zadnjem dnevu ni rodil nihče.

Sobota, 14. julij

V Postojni se je rodillo 6 dečkov, ki bodo novi prebivalci Rakeka, Kostanjevice na Krki, Lokev, Branika, Postojne in Izole. Na svet sta v postojnski porodnišnici prijokali tudi dve deklici, ki bosta novi prebivalki Grahovega pri Cerknici in Logatca. V Šempetru sta se rodili dve deklici, ki odhajata domov v Dobravlje in v Kozano, in deček, ki odhaja v Miren.

Petek, 13. julij

V Postojni sta se rodili dve deklici, njuno stalno prebivališče bo v Postojni in Ajdovščini. Dečki bodo prebivali v Premu, Vipavi, Idriji in Biljah. V Šempetru je dan zaznamovalo rojstvo ene deklice, in sicer iz Čezsoče. Staršem iskreno čestitamo!

Četrtek, 12. julij

Očitno je nekaj v zraku, kajti v Postojni so ponovno povili kar devet novorojenčkov. Pet deklic odhaja v Koper, Postojno, Kresnice, Dutovlje in Ljubljano. V prestolnici bo dom dobil tudi eden od štirih dečkov. Eden odhaja v Koper, dva pa v Ilirsko Bistrico. V Šempetru je biloprecej bolj mirno, rodil se je en fantek, ki bo prebival v Velikih Žabljah.

Sreda, 11. julij

Zadnjih 24 ur je bilo danih rojstvom, saj se je rodilo kar 11 novorojenčkov. V Postojni so prijokali na svet dečki iz Postojne, Logatca, Cerknice in Cerknega ter deklice iz Postojne, Cerknice, dve iz Logatca ter Ljubljane. V Šempetru se je rodil deček iz Bilj in deklica iz Komna.

Torek, 10. julij

V Šempetru tokrat mirna noč, na svet so namreč spravili enega fantka ki odhaja v Zatolmin. Je bilo pa zato bolj pestro v Postojni, kjer so na svet prijokali 4 novi fantki. Odšli bodo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico, Prem ter v domačo Postojno. V sosednjo Pivko pa bo odšla tudi deklica.

Ponedeljek, 9. julij

V Postojni se je rodilo pet novorojenčkov, tri deklice, in sicer iz Logatca, Nove vasi pri Rakeku ter Borovnice in dva dečka, eden iz Obrova, drugi pa iz Cerknice. V Šempetru pa deklica iz Kanala in deček iz Šempasa.

Nedelja, 8. julij

V Postojni sta se rodila dva fantka, ki odhajata na Slap ob Idrijci in Godovič. Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu deklice iz Prvačine.

Sobota, 7. julij

Deček iz Opatjega sela in deklica iz Nove Gorice sta prvič zajokala v šempetrski porodnišnici. Trije otroci pa so nasmeh na obraze prinesli staršem in zaposlenim v postojnski porodnišnici. Dečka bosta odšla v Jelšane in na Rakek, deklica pa bo ostala v Postojni.

Petek, 6. julij

V Postojni je na svet prijokalo šest novorojenčkov, štirje dečki (dva iz Brezovice pri Ljubljani, eden iz Kopra in eden iz Lokev) ter dve deklici, ena iz Kopra, druga pa iz Doba. V šempetru so bili v zadnjih 24 urah nekoliko skromnejši: rodil se je par - deček odhaja po prvem okrevanju v Brje, deklica pa v Novo Gorico. Staršem iskreno čestitamo!

Četrtek, 5. julij

V Postojni so prijokali na svet štirje novorojenčki, in sicer tri deklice iz Osilnice, Dutovelj in z Vrhnike, deček pa bo šel daleč čez meje v Ukrajino. V Šempetru so povili tri dečke, vsi iz Posočja, eden bo šel v Kanal, drugi v Ročinj, tretji pa v Tolmin.

Sreda, 4. julij

V Divačo odhajata fantek in punčka, ki sta se minulo noč rodila v postojnski porodnišnici, vsak k svojim staršem. Poleg njiju sta luč sveta ugledala še ena deklica, ki bo dom dobila na Rakitni in pa deček, ki bo prebival v Ljubljani. V Šempetru pa so na svet pokukali trije novorojenčki - dve deklici iz Bilj in Nove Gorice ter deček iz Mirna.

Torek, 3. julij.

Dokaj umirjeno je bilo tokrat. V Postojni so tokrat na svet spravili dve deklici. Prva odhaja v Sodražico, druga pa v Ilirsko Bistrico. Na svet pa so pomagali tudi enemu fantku, ki odhaja v Žiri. Tudi v Šempetru je bilo precej umirjeno. Tam pa so se razveselili dečka, ki odhaja v Ajdovščino in pa deklice ki bo odšla v Vipavo.

Ponedeljek, 2. julij

V Postojni so se rodili trije novorojenčki, in sicer ena deklica iz Dobravelj in dva dečka, eden iz Ljubljane in drugi iz Kozine. V Šempetru pa so prav tako sestavili šopek treh, vse so deklice: iz Ajdovščine, Fojane in Nove Gorice.

Nedelja, 1. julij

Tudi danes poročamo o novih rojstvih v obeh porodnišnicah. V Postojni so prijokali na svet trije fantje, in sicer iz Dutovelj, Tolmina in Starega trga pri Ložu. V postojnski porodnišnici so povili tudi deklico iz Postojne, v Šempetru pa v zadnjih 24-ih urah deklico iz Nove Gorice.

Petek, 29. junij

Danes lahko naznanimo rojstva sedmih novorojenčkov. V Šempetru sta se rodili dve deklici, ki odhajata v Volče in Novo Gorico, v Postojni pa je bil porodni utrip nekoliko pestrejši. Sedem novorojenčkov se je rodilo: dečki odhajajo v Vipavo, Podgorje in Ilirsko Bistrico, deklice pa v Rakek, Prestranek, Kočevje, ena pa ostaja v Posotojni.

Četrtek, 28. junij

Pet otrok se je rodilo na Primorskem. V Šempetru dva dečka; v Kostanjevico na Krasu in v Novo Gorico ju bodo poslali. V Postojni pa so bili povsem v znamenju nežnejšega spola. Tri deklice odhajajo v Postojno, Solkan in v Ljubljano.

Sreda, 27. junij

Današnji dan je v znamenju dečkov. Kar 4 so povili v Postojni. Od tega en ostaja doma, ostali pa odhajajo v Ajdovščino, Ankaran ter na Vrhniko. Pridružila se jim je tudi ena deklica, ki pa bo odjokala v sosednjo Pivko. V Šempetru je bilo danes bolj mirno, saj so na svet spravili le enega dečka, ki odhaja v Breginj.

Torek, 26. junij

Bolj mirno je danes stanje na področju novo rojenih Slovenk in Slovencev - v Postojni sta s polnimi pljuči zrak zajela deček in deklica, odhajata pa v Brezovico pri Ljubljani in na Topolc pri Ilirski Bistrici. Šempetrski porodničarji pa so nam sporočili, da so tokrat malo pavzirali in si nabirali moči za prihajajoča rojstva.

Ponedeljek, 25. junij

Skupaj z našo državo bo svoj rojstni dan praznovalo pet novorojenčkov, ki so na svet pokukali v obeh primorskih porodnišnicah. V Postojni so povili deklico iz Sežane in dečka iz Cerknice, šempetrski porodničarji pa so se razveselili joka deklice iz Bilj ter fantkov iz Solkana in Šempetra.

Nedelja, 24. junij

Trije novorojenčki so se rodili v zadnjem dnevu, en fantek v šempetrski porodnišnici, ta odhaja v Renče, v Postojno pa je prišla rodit mamica iz Maribora in povila deklico, še ene punčke pa so se razveselili starši iz Postojne.

Petek, 22. junij

Prvi poletni dojenčki za letos so se v Postojni rodili štirim staršem - tri deklice bodo svoj dom dobile na Vrhniki ter v Spodnji Idriji in Škofji Loki. Pridružil se jim se tudi deček iz Ilirske Bistrice. Popolnoma v (stereotipni) roza barvi pa je minula noč minila v šempetrski porodnišnici. Dve punčki sta prijokali na svet - odhajata pa v Spodnjo Branico in Livek.

Četrtek, 21. junij

Osem novorojenčkov je prijokalo na svet v obeh porodnišnicah. V Postojni so se rodili deček z Vrhnike, tudi dve deklici bosta šli na Vrhniko, ena pa v Vipavo. V Šempetru so povili dva dečka iz Koprive in Nove Gorice ter dve deklici iz Nove Gorice in Volčje Drage.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
19.01.2019
6°C / 8°C
nedelja
20.01.2019
2°C / 6°C
ponedeljek
21.01.2019
-1°C / 7°C