PRVIČ SO ZAJOKALI

Sobota, 09. december 2023
Sobota, 9. december

V Šempetru se je rodil deček, ki bo odšel v Ajdovščino. V Postojni so našteli štiri novorojenčke. Dečekodhaja v Dole pri Litiji, deklice bodo prebivale v Sežani in Ajdovščini.

Petek, 8. december

V Šempetru se je rodila deklica iz Žigonov.
V Postojni so se rodile deklice iz Ilirske Bistrice, Ljubljane in Preserja, ter dečki, ki odhajajo v Logatec, Mengeš, Polhov Gradec in na Vrhniko.

Četrtek, 7. december

Iz šempetrske porodnišnice tokrat poročajo o rojstvu deklice, ki odhaja v Renče, v Postojni pa sta prvič zajokala dva dečka, ki odhajata v Ajdovščino in Prestranek, dve deklici pa bosta postali prebivalki Ormoža in Idrije.


Sreda, 6. december

Štiri družinice so se v zadnjem dnevu razveselile posebnega darila.
V Šempetru se je rodil deček iz Ajdovščine. V Postojni se je rodila deklica iz Postojne in dečka iz Logatca in Starega trga pri Ložu.

Torek, 5. december

Kar precej delavno so imeli v obeh primorskih porodnišnicah - v Postojni so se rodile štiri deklice, ki odhajajo v Ljutomer, Solčavo, dve pa bosta postali sokrajanki Cerknice. Pridružili so se jim še trije dečki, dva bodo starši odpeljali v Gorenjo vas in Ljubljano, enega pa ne daleč - ostaja kar v Postojni. V šempetrski porodnišnici pa so na svet prijokali trije novorojenčki, deklica in deček iz Tolmina ter še en fantek iz Lokovca.

Ponedeljek, 4. december

V Postojni je na svet prijokala deklica z Vrhnike in dva dečka iz Logatca in Postojne. Šempetrske babice pa so na svet pomagale dečku, ki bo dom dobil v Vipavi.

Nedelja, 3. december

Iz Postojne poročajo o treh rojstvih. Deklica odhaja v Postojno, dečka pa v Logatec in Ljubljano. V Šempetru sta se rodila deklica in deček. Deček bo prebival na Mostu na Soči, deklica odhaja v Kojsko.

Sobota, 2. december

V Šempetru se je rodila deklica iz Brd, v Postojni pa so se razveselili deklice, ki tudi ostaja v Postojni in dveh dečkov, ki ju bodo starši odpeljali v Idrijo in Logatec.

Petek, 1. december

V Šempetru se je rodila deklica iz Deskel, ter dečka, ki odhajata v Bilje in na Otlico.
V Postojni so se razveselili dveh deklic, ki bosta postali novi prebivalki Izole in Ajdovščine.

Četrtek, 30. november

Tudi minuli dan v šempetrski porodnišnici ni odmeval prvi jok novorojenčkov, v Postojni pa je bilo tudi precej mirno. Na svet so pomagali enemu dečku, ki bo ostal v kraju.

Sreda, 29. november

V Šempetru so babice tokrat malce počivale, saj v zadnjih 24 urah niso imeli novih rojstev, v Postojni pa so prvič zajokali trije dečki in tri deklice, prvi odhajajo v Izlake, Sežano in Postojno, deklice pa bodo postale prebivalke Postojne, Pivke in Portoroža.

Nedelja, 26. november

V Šempetru v zadnjem dnevu niso zabeležili rojstev, so pa zato v Postojni na svet pomagali kar petim malčkom. Deklica bo postala nova prebivalka Cerknice, dečki pa odhajajo v Postojno, Dornberk, Lokev in Portorož.

Sobota, 25. november

Tokrat same punce. V Postojni so se rodile štiri, odhajajo v Borovnico, Pivko, Šentvid pri Stični in Kobarid.
Deklica rojena v Šempetru pa odhaja na Jesenice.

Petek, 24. november

V Postojni so pozdravili dve deklici, ki bosta toplo zavetje dobili v Sežani in Ajdovščini, ter dva dečka iz Kozine in Ljubljane. Šempetrske babice pa so nam sporočile, da so povile deklico, ki odhaja v Novo Gorico.

Četrtek, 23. november

Tri novorojenčke pozdravljamo v današnji dan. V Postojni se je rodila deklica iz Vipave in deček iz Ajdovščine, v Šempetru pa fantek, ki bo odšel v Deskle.

Sreda, 22. november

V Postojni so se rodile deklice iz Ilirske Bistrice, Volčje Drage in Blagovice, ter dečka iz Ilirske Bistrice in Vrhnike.
V Šempetru pa so se razveselili deklice iz Štanjela in dečka, ki odhaja v Novo Gorico.


Torek, 21. november

V Šempetru je prvič zajokala deklica, ki bo postala prebivalka Ajdovščine, iz Postojne pa poročajo o rojstvu dveh dečkov iz Logatca in deklice iz Ljubljhane.

Ponedeljek, 20. november

V Šempetru se je rodila deklica, ki bo postala nova prebivalka Dobrovega, v Postojni pa so se rodile deklice iz Kopra, Cola in Ljubljane, ter deček iz Borovnice pri Ljubljani.

Nedelja, 19. november

Tako kot včeraj so tudi danes v postojnski porodnišnici našteli pet novorojenčkov. Deklice odhajajo v Grosuplje, Ilirsko Bistrico, Ajdovščino in Novo Gorico. Deček bo prebival v Podgradu.

Iz Šempetra so sporočili, da se je pri njih rodila nova prebivalka Ajdovščine.

Sobota, 18. november

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Kranj.
V Postojni so našteli pet novorojenčkov. Deček bo odpotoval v Postojno, deklice bodo prebivale v Ankaranu, Ilirski Bistrici, Postojni in Braniku.


Petek, 17. november

V postojnski porodnišnici se je razlegel prvi jok treh dečkov, dva odhajata v Logatec, eden pa v Ankaran. Na isti dan pa bo svoj rojstni dan praznovala tudi deklica, ki odhaja na Hrvaško, in sicer na Reko. Šempetrske babice pa so pozdravile punčko iz Ročinja in fantka iz Šempetra.

Četrtek, 16. november

V Šempetru sta na svet prijokala deklica iz Brd in deček iz Solkana. V Postojni sta se rodili deklici iz Ilirske Bistrice in Sežane, ter dečki, ki bodo razveseljevali starše v Mariboru, Ilirski Bistrici in Dobravljah.

Sreda, 15. november

Sami dečki so se rodili v minulem dnevu. V Šempetru se je rodil en, odhaja v Tolmin. V Postojni pa se je rodilo kar pet dečkov. Ti odhajajo v Sežano, Žiri, Dobrovo v Brdih, Notranje Gorice, en pa bo postal novi prebivalec Kozine.

Torek, 14. novemer

V precej pestrem dnevu v postojnski porodnišnici se je rodila deklica iz Ajdovščine, ter pet dečkov. Dvojčka odhajata v Koper, ostali trije pa v Podgorje, Dutovlje in Kozino. Šempetrske babice pa so povile dva fantka - iz Tolmona in Šempetra.

Ponedeljek, 13. november

Kaj je starševska ljubezen so v minulem dnevu spoznali štirje atiji in mamice v obeh primorskih porodnišnicah, kjer vsako jutro preverjamo število rojstev. Dve deklici sta prijokali na svet v Postojni, odhajata pa v Podnanos in Borovnico. Pridružil se jima je deček iz Cerknice. Šempetrske babice pa so prav tako povile fantka, ta pa odhaja v Branik.

Nedelja, 12. november

V šempeterski porodnišnici danes rojstev niso imeli. V Postojni pa sta na svet privekala deklica, ki odhaja v Ljubljano in deček, ki gre v Ajdovščino. Čestitke!

Sobota, 11. november

V postojnski porodnišnici so prevladovali dečki, kar pet jih je prijokalo na svet. Odhajajo v Koper, Ajdovščino, Logatec, Dol pri Ljubljani in na Vrhniko. Pridružila se jim je še ena deklica, ki bo prebivala v Kopru. Punčka se je rodila tudi v Šempetru, ta pa odhaja v Fojano.

Petek, 10. november

V Postojni sta se rodili deklici iz Nove vasi pri Rakeku in iz Kočevja, ter deček iz Postojne. V Šempetru pa so se razveselili dečka iz Nove Gorice.

Četrtek, 9. november

Trije starši so dočakali svoj čudež življenja v postojnski porodnišnici - rodila se je deklica, ki ostaja v kraju, dva dečka pa odhajata v Grahovo pri Cerknici in Podgrad. Šempetrske babice pa so na svet pomagale fantkoma, ki bosta postala nova prebivalca Nove Gorice in Grgarja.

Sreda, 8. november

V Šempetru sta prvič zajokali dve deklici, ki bosta postali prebivalki Tolmina in Mosta na Soči, v Postojni pa so imeli premoč fantje, trije odhajajo v Dutovlje, Log pri Brezovici in Ajdovščino, družbo pa jim dela še deklica iz Prestranka.

Torek, 7. november

Sami fantje tokrat. V Postojni so se rodili štirje, dva ostajata v kraju, eden gre v Ljubljano, še eden pa na Vrhniko. Šempetrskega dečka pa bodo starši odpeljali v Tolmin.

Ponedeljek, 6. november

V Postojni so na svet pomagali deklicama iz Vipave in Logatca.


Nedelja, 5. november

V Šempetru se je rodil deček iz Tolmina. V Postojni pa so ponovno našteli več novorojenčkov. Deklica odhaja v Miren, dečki pa v Žiri, Postojno in dva v Ljubljano.

Sobota, 4. november

Kar nekaj dela so imeli v Postojni, kjer je na svet privekalo kar 6 novorojenčkov - 4 deklice, ki odhajajo v Črni Vrh nad Idrijo, Cerknico, Postojno in Sežano ter 2 dečka, ki odhajata v koper in čez mejo v Reko. V Šempetru pa sta na svet pokukali dve deklici - ena odhaja v Tolmin, druga pa na Kozaršče. Čestitke!

Petek, 3. november

V Postojni so v zadnjih 24 urah na svet pomagali trem dečkom, ki odhajajo v Stari trg pri Ložu, Brezovico pri Ljubljani ter Dol pri Ljubljani, v Šempetru pa sta prvič zajokala deklica iz Nove Gorice ter deček, ki ga bodo starši odpeljali v Ajdovščino.

Četrtek, 2. november

V Šempetru ste se rodila deklica iz Nove Gorice in deček iz Renč.
V Postojni pa se je rodila deklica, ki jo bodo starši odpeljali v Dutovlje, ter dečki iz Ilirske Bistrice, Ljubljane in Ortneka.

Sreda, 1. november

Postojnske babice so na svet pomagale trem dečkom, ki so odšli v Ljubljano, Horjul in Velenje ter eni deklici, ki je odšla na Šmarje - Sap.
V Šempetru pa je na svet prijokala deklica iz Dornberka.


Torek, 31. oktober

V postojnski porodnišnici je na svet privekala deklica, ki odhaja v Ribnico. Čestitke! V šempeterski porodnišnici rojsatev danes niso imeli.

Ponedeljek, 30. oktober

V Šempetru v zadnjem dnevu niso zabeležili nobenega rojstva. V Postojni pa se je rodil deček iz Senožeč.


Nedelja, 29. oktober

Postojnske babice so na svet pomagale štirim novorojenčkom. Deklici odhajata v Ajdovščino in Postojno. Dečka pa v Grahovo pri Cerknici in v Šempeter pri Novi Gorici.
V Šempetru sta se rodila deklica in deček. Deček odhaja v Vipavo, deklica pa v Novo Gorico.


Četrtek, 26. oktober

V Šempetru v zadnjih 24 urah niso imeli novih rojstev, zato pa so malce več dela imeli v Postojni, na svet so pomagali dvema dečkoma, ki odhajata v Črniče in Šempeter v Savinjski dolini, ter deklicam, ki jih bodo starši odpeljali v Logatec, Košano, Šmarje-Sap, Pivko in Postojno.

Sreda, 25. oktober

V Šempetru so se razveselili dečka, ki odhaja v Tolmin, v Postojni pa kar treh deklic, ki bodo postale nove prebivalke Ribnice, Ljubljane in Mežice.

Torek, 24. oktober

Kar nekaj srečnih trenutkov se je zgodilo v obeh primorskih porodnišnicah v minulih 24 urah. V Postojni so čudež življenja doživeli starši dveh deklic iz Idrije in Rovt ter štirih dečkov, ki bodo topel dom dobili v Logatcu, Vipavi, Ajdovščini in Kopru. V šempetrski porodnišnici pa sta v ljubeče in varno naročje prišla punčka iz Kobarida in fantek iz Mirna.

Ponedeljek, 23. oktober

V Postojni sta na svet prijokala dva dečka iz Ajdovščine in Vipave, šempetrske babice pa so povile dvojčici, ki odhajata v Novo Gorico.

Nedelja, 22. oktober

Potem, ko so včeraj zabeležili kar enajst rojstev, so imeli v Postojni danes bolj miren dan - en deček se je rodil, odhaja pa v Koper. Enega fantka so prav tako povili v Šempetru, ta bo svoj dobil v Kobaridu.

Sobota, 21. oktober

Veliko, veliko dela so imeli v Postojni. Na svet so pomagali kar enajstim novorojenčkom. Deklice odhajajo v Divačo, Pivko, Ilirsko Bistrico in Postojno. Dečki bodo prebivali v Starem trgu pri Ložu, Ljubljani, Ilirski Bistrici, Italiji, Postojni, Prestranku. V Šempetru sta na svet privekala dečka, ki bosta odšla v Kobarid in Novo Gorico.

Četrtek, 19. oktober

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu deklice iz Nove Gorice.
Medtem, ko so imeli v Šempetru precej mirno, pa časa za počitek ni bilo v Postojni. Tam so se rodile štiri deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Senožeče, Lukovico in Borovnico, ter štiri dečki, ki bodo postali novi prebivalci Trnovega pri Gorici, Radomelj, Kopra in Sežane.

Sreda, 18. oktober

V Šempetru se je rodila deklica iz Šempetra in deček iz Nove Gorice, v Postojni pa deklica, ki bo postala nova prebivalka Kojskega in dečki iz Ajdovščine, Postojne in Rovt.

Torek, 17. oktober

Če smo še včeraj poročali o zatišju v obeh primorskih porodnišnicah, pa so v zadnjih 24 urah nadoknadili vse. Sedem novorojenčkov je prijokalo na svet v Postojni, od tega štiri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Trzin, Renče ter na Bled, in trije dečki iz Ajdovščine, Ljubljane in Vipave. Šempetrske babice pa so na svet pomagale dvema punčkama iz Črnič in Šempetra ter fantku, ki bo prav tako svoj dom v Črničah.

Ponedeljek, 16. oktober

V minulem dnevu je v postojnski porodnišnici na svet prijokala ena deklica, ki ostaja v Postojni, v Šempetru pa tokrat imeli zatišje in niso zabeležili rojstev. 
 
Nedelja, 15. oktober

V Postojni sta se rodili deklici, ki bosta odšli na Col in v Šempeter pri Gorici. Dečki odhajajo na Rakek, v Šempas in Postojno.
V Šempetru tokrat niso zabeležili novega rojstva.

Sobota, 14. oktober

V Šempetru sta se rodili deklici iz Dobrovega in Branika, ter deček, ki odhaja v Novo Gorico.
Iz Postojne so nam sporočili, da se je pri njih rodila deklica, ki bo postala nova prebivalka Vrhnike, že v prvih urah pa ji družbo dela kar šest dečkov, novorojenčkov. Ti odhajajo v Sežano, Komendo, Notranje Gorice, Dutovlje, Ig pri Ljubljani in Loški Potok.

Petek, 13. oktober

Šempetrske babice minuli dan niso zabeležile rojstva, so pa v polni pripravljenosti za danes. V postojnski porodnišnici pa so na svet prijokali novorojenčki z Obale in prestolnice. Ena deklica odhaja v Portorož, en fantek v Koper, po en predstavnik vsakega spola pa v Ljubljano.

Četrtek, 12. oktober

V Šempetru so se razveselili deklice iz Ajdovščine, v Postojni pa deklice, ki bo postala nova prebivalka Črnega Vrha nad Idrijo in dečkov, ki odhajata v Ankaran in Prestranek.

Sreda, 11. oktober

V Šempetru tokrat niso zabeležili novih rojstev, v Postojni pa so na svet pomagali eni deklici, ki prav tam tudi ostaja, ter trem dečkom, ki bodo postali prebivalci Prema, Prestranka ter Ajdovščine.

Torek, 10. oktober

Najlepši zvok na svetu so v minulem dnevu zaslišale štiri mamice v obeh primorskih porodnišnicah. V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Brusnice, ter deček s Krke. Šempetrske babice pa so na svet pomagale dvema punčkama iz Kostanjevice na Krasu ter Volčje Drage.

Ponedeljek, 9. oktober

V Šempetru se je rodil deček iz Vrtovina, v postojnski porodnišnici pa so prvič zajokale tri deklice, ena prihaja iz Logatca, dve pa iz Šempasa. Še en deček se jim je pridružil, ta pa bo dom dobil v Ajdovščini.

Nedelja, 8. oktober

V Postojni se v zadnjem dnevu ni rodil noben malček, v šempetrski porodnišnici pa so se razveselili dečka, ki odhaja v Ajdovščino.

Sobota, 7. oktober

V Postojni sta na svet privekali deklici, ki odhajata v Sežano in na Col.
V Šempetru se je rodil deček, ki bo prebival v Novi Gorici.


Petek, 6. oktober

V Šempetru se je rodila deklica iz Ajdovščine.
V Postojni pa je bilo bolj živahno. Na svet so pomagali deklicam iz Ajdovščine, Trebnjega in Borovnice, ter dečkoma, ki odhajata v Cerknico in Anhovo.

Četrtek, 5. oktober

Dve mamici sta minuli dan rodili v postojnski porodnišnici, povili pa sta deklico iz Cerknice in dečka iz Ljubljane. Šempetrske babice pa so na svet pomagale punčki iz Bovca.

Sreda, 4. oktober

V Šempetru se je v zadnjem dnevu rodila deklica iz Kanala.
Iz postojnske porodnišnice pa so sporočili, da so na svet pomagali deklicama iz Postojne in Loga pri Brezovici, ter dečkoma iz Ljubljane in Knežaka.

Torek, 3. oktober

V Šempetru pa so zabeležili rojstvo ene deklice, ki bo odšla v Novo Gorico.
V Postojnista se rodili deklici dvojčici, ki odhajata v Volčjo Drago. Tudi sicer je bil to dan za punce, na svet so pomagali še trem, ki odhajajo v Ljubljano, Ribnico in Logatec. 

Ponedeljek, 2. oktober

Minula polna luna je očitno naredila svoje, saj je situacija s številom rojstev malo mirnejša v zadnjih dveh dneh - deček iz Ilirske Bistrice je prijokal na svet v Postojni, v Šempetru pa dva iz Ajdovščine in Tolmina.

Nedelja, 1. oktober

Danes so v porodnišnicah imeli malce manj dela. V Postojni sta na svet privekali dve deklici, ki odhajata v Sežano in Logatec. V šempeterski porodnišnici pa tokrat rojstev niso imeli.

Sobota, 30. september

Štiri deklice so na svet privekale v Postojni. Odhajajo v Maribor, Horjul, Divačo in Podgrad. Deček bo prebival v Starem trgu pri Ložu.
V Šempetru so se rodili trije dečki; dva odhajata v Tolmin, tretji pa v Šempas.

Petek, 29. september

V Postojni so danes na svet pokukala tri dekleta, ki odhajajo v Dobravlje, Portorož in Postojno. Pridružila sta se jim še dva dečka, ki odhajata v Pivko in Rovte. V šempeterski porodnišnici je tokrat prvič zajokala le ena deklica, ki odhaja v Šempas. Čestitke!

Četrtek, 28. september

Za dva dni nazaj smo preverjali število rojstev v postojnski porodnišnici. Rodili sta se dve deklici, iz Tolmina in Postojne. Na svet so pokukali tudi trije dečki, eden odhaja v Ivančno Gorico, drugi na Slap ob Idrijci, tretji pa onkraj meja naše države - na hrvaško Reko. V Šempetru pa sta se rodila dva fantka - oba nova prebivalca Nove Gorice.

Sreda, 27. september

Postojnske babice so imele delovno jutro in niso imele časa za telefon, zato bomo število tamkajšnjih rojstev preverili jutri. V Šempetru pa sta na svet prijokali deklici iz Solkana in Nove Gorice.

Torek, 26. september

Tri deklice so razsvetlile dan v postojnski porodnišnici, iz Podnanosa, Kresnic in Idrije. Za dodaten žarek veselja pa je poskrbel še en deček, ki bo prav tako postal prebivalec Idrije. Šempetrske babice pa so na svet pomagale deklici, ki ne bo imela daleč do toplega zavetja doma - prihaja namreč iz Šempetra.

Ponedeljek, 25. september

V Šempetru so v minulem dnevu počivali in nabirali moči za zadnji teden septembra, iz Postojne pa so nam sporočili, da se je pri njih rodila deklica iz Dobravelj in deček, ki bo postal novi prebivalec Kozine.

Nedelja, 24. september

Deklica in dva dečka sta se rodila v Postojni, oba dečka odhajata v Postojno, deklica pa v Begunje pri Cerknici.
V Šempetru sta se rodila dečka, prvi odhaja v Solkan, drugi v Dolgo Poljano.

Sobota, 23. september

V Postojni so prvič zajokale tri deklice, ki odhajajo v Hotedršico, Domžale in Ljubljano, ter deček iz Idrije. V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali dvema punčkama, ki bosta dom dobili v Solkanu in Šempasu, ter dečku, ki je postal nov prebivalec Ajdovščine.

Petek, 22. september

Pestrih 24 ur je za postojnskimi babicami. Kar osem novorojenčkov se je rodilo. Pet deklic bodo starši odpeljali v Velike Lašče, Dutovlje, Ilirsko Bistrico, Ljubljano ter Sežano. Dečki pa odhajajo v Črni Vrh nad Idrijo, Ljubljano in na Vrhniko.
Šempetrske porodničarke pa smo povprašali o številu rojstev za pretekla dva dneva - prednjačile so predstavnice nežnejšega spola. Dve punčki bosta dom dobili v Štanjelu, ena v Prvačini in še ena v Novi Gorici. Prebivalec slednje bo postal tudi en novorojeni deček.

Četrtek 21. september

V Postojni so starše razveselili 4 dečki, ki bodo postali novi prebivalci Divače, Vrhnike, Idrije in Izole.
V Šempetru se nam danes niso oglasili, zato vam informacije o novorojenčkih z njihove strani posredujemo jutri.

Sreda, 20. september

V Šempetru so tokrat počivali, so pa toliko več dela imeli v postojnski porodnišnici. Kar pet dečkov in štiri deklice so tam pozdravili na svet. Deklice odhajajo v Komen, Materijo, Brezovico pri Ljubljani in Postojno. Dečki pa gredo v Ljubljano, Rakek, Stari Trg, Logatec in Kozino. Čestitke!

Torek, 19. september

Najprej smo vam dolžni informacijo o rojstvih v šempetrski porodnišnici za včerajšnji dan. Na svet so pomagali deklici iz Šempetra. Danes pa poročajo o rojstvu dveh deklic, ki odhajata v Cerkno in Renče.
V Postojni se je rodila deklica iz Komna in deček iz Sežane.

Ponedeljek, 18. september

V šempetrski porodnišnici so imeli to jutro preveč dela in se nam niso uspeli javiti, zato o tamkajšnjih rojstvih poročamo jutri. Precej plodnih 24 ur pa je za postojnskimi babicami - tri deklice so prijokale na svet, odhajajo pa v Sežano, Izolo in Cerknico. Pridružila sta se jima tudi dva dečka z Vrhnike in iz Ajdovščine.

Nedelja, 17. september

Dva dečka sta razveselila svoje starše v postojnski porodnišnici - iz Lukovice in Ljubljane. Šempetrske babice pa so poskrbele za deklico iz Črnič ter fantka iz Nove Gorice in Ročinja. Naj bo čarobna njihova življenjska pot!

Sobota, 16. september

V Šempetru so se rodili trije dečki, dva odhajata v Tolmin, en ostaja v Šempetru. Pridružila se jim je deklica iz Renč, ter dvojčici, ki bosta postali novi prebivalki Tolmina.
V Postojni so se razveselili deklic iz Ilirske Bistrice in Kopra, ter dečkov iz Postojne, Dobrovega v Brdih, Ajdovščine, Divače in Vrhnike.

Petek, 15. september

Kar nekaj malih Primorcev je v zadnjem dnevu prijokalo na svet.
V Šempetru sta se rodila deček, ki odhaja v Novo Gorico in deklica, ki bo postala nova prebivalka Deskel. V Postojni so v zadnjem dnevu pozdravili pet novorojenčkov. Deklica odhaja v Prestranek, dečki pa v Sežano, Izolo, Pivko in Prvačino.

Četrtek, 14. september

V postojnski porodnišnici so imeli tokrat polne roke dela. Na svet so pomagali štirim dečkom in trem deklicam. Dečki odhajajo v Spodnjo Idrijo, Idrijo, Col in Postojno. Tri deklice pa bodo starše razveseljevale v Ljubljani, Spodnji Idriji in Škofljici. V Šempetru sta na svet privekala deklica, ki odhaja v Solkan in deček, ki ga dom čaka v Vipavi. Čestitke!

Sreda, 13. september

Danes so v postojnski porodnišnici na svet pomagali trem novorojenčkom. Deklici odhajata v Ljubljano in Logatec, deček pa v Ajdovščino. V šempeterski porodnišnici pa je na svet privekal deček, ki bo odšel v Bilje. Čestitke!


Torek, 12. september

V Šempetru tokrat niso zabeležili rojstva, so pa v Postojni na svet pospremili same deklice - štiri so se rodile, odhajajo pa v Šmarje pri Kopru, Dobravlje, Vipavo in Ljubljano.

Ponedeljek, 11. september

V Šempetru sta se rodila deklica iz Nove Gorice in deček iz Ajdovščine.
V Postojni pa so se razveselili deklic, ki odhajata v Maribor in Postojno.

Nedelja, 10. september

Štirje starši so pozdravili najlepši čudež življenja v postojnski porodnišnici - deklica odhaja v Ljubljano, po dva dečka v Cerknico, eden pa v Ajdovščino. V Šempetru pa se je rodila punčka iz Cerkna.

Sobota, 9. september

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Breginj in Goriška Brda, ter deklica, ki bo postala nova prebivalka Bovca.
V Postojni je na svet prijokalo pet novorojenčkov. Deček odhaja v Ajdovščino, deklice pa v Divačo, Sodražico, Novo vas pri Rakeku in Vrhniko.

Petek, 8. september

Danes so imeli v porodnišnici v Postojni kar nekaj dela. Rodila sta se dva dečka, ki odhajata v Postojno in Sežano. Na svet so pomagali pa tudi trem deklicam iz Ajdovščine, Vrhnike in Zagreba. V šempeterski porodnišnici je starše razveselila deklica, ki odhaja v bližnjo Novo Gorico. Čestitke!

Četrtek, 7. september

Deklice so tokrat prevladovale v postojnski porodnišnici, kar pet se jih je rodilo. Njihova prebivališča se nahajajo v Lazah v Tuhinju, Laškem, Cerknem, Logu pri Brezovici in Portorožu. Za moško čast je poskrbel deček iz Ljutomera. V Šempetru pa so se prav tako obarvali v roza - prvič sta zajokali dve punčki iz Solkana in z Mosta na Soči.


Sreda, 6. september.

V Postojni so tokrat imeli manj dela. Na svet je tam prijokal le en deček, ki odhaja na Kozino. V šempeterski porodnišnici pa so na svet pomagali dvema deklicama in enemu dečku. Deklici odhajata v Goriška Brda in Ajdovščino, dečka pa dom čaka v Šempasu.

Torek, 5. september

S toplino in veseljem je bila preplavljena postojnska porodnišnica ob treh rojstvih v minulih 24 urah - dve deklici odhajata v Divačo in Ljubljano, deček pa v Šmarje-Sap. Šempetrske babice so pomagale na svet eni punčki, ki jo bodo starši odpeljali v Ajdovščino, in pa fantku iz Renč. Vse dobro!

Ponedeljek, 4. september

V Postojni so dočakali pet novorojenčkov. Tri deklice so prijokale na svet, odšle pa bodo v Portorož in Videm (Dobrepolje), ena pa bo ostala v Postojni. Dva dečka pa bodo starši odpeljali v Ilirsko Bistrico in Gabrovko. Plodnih 24 ur je tudi za šempetrsko porodnišnico - dve punčki sta se rodili, iz Volčje Drage in Ajdovščine. V Ajdovščino odhaja tudi en fantek, drugi pa bo dom dobil v Podnanosu.

Nedelja, 3. september

V Postojni tokrat niso zabeležili nobenega rojstva.
V Šempetru pa so na svet privekali trije novorojenčki. Dečki odhajajo v Kobarid in Novo Gorico, deklica pa v Kanal.

Sobota, 2. september

Iz postojnske porodnišnice so nam poročali o treh deklicah in dveh dečkih. Deklice odhajajo v Staro Cerkev, Šentrupert in Logatec. Dečka pa se bosta odpravila v Koper in Ilirsko Bistrico. V Šempetru sta na svet privekala dva novorojenčka. Deček odhaja v Šempas, deklica pa v Ročinj. Čestitke!

Petek, 1. september

Deklica iz Pivke je prijokala na svet v Postojni. Mamice pa so povile tudi štiri dečke, čez par dni jih bodo odpeljale v Ljubljano, Velike Lašče, Hruševje in Sežano. Šempetrske babice pa so na svet pomagale punčki, na katero topla posteljica čaka v Ročinju.

Četrtek, 31. avgust

Fantki so tokrat prednjačili v postojnski porodnišnici - trije so prvič zajokali, z jokom (in kasneje tudi smehom, seveda) pa bodo nadaljevali v Sežani, Črnem Vrhu nad Idrijo in Ajdovščini. V Spodnji Idriji pa bo prebivala deklica, ki se je ponoči prav tako rodila v Postojni.
V šempetrski porodnišnici pa so povili po eno deklico in dečka, oba ostajata v Šempetru, pridružil se jima je še en deček iz Mirna.

Sreda, 30. avgust
V Postojni so na svet privekali trije novorojenčki. Dečka odhajata v Ilirsko Bistrico in Vremski Britof, deklica pa v Sežano. V šempeterski porodnišnici pa so se razveselili dečka, ki odhaja v Novo Gorico. Čestitke!


Torek, 29. avgust

Postojnske babice so pomagale na svet dvema deklicama iz Ljubljane in Preserij, ter štirim dečkom, ki odhajajo v Tolmin, Logatec, Dobravlje in Jelšane. V Šempetru pa je na svet prijokala punčka iz Tolmina.

Ponedeljek, 28. avgust

V Postojni sta se rodili dve deklici iz Vipave in Sodražice. Šempetrske babice so povile tri, odhajajo pa v Ajdovščino, Novo Gorico in Miren. V Novo Gorico pa odhaja tudi en fantek.


Nedelja, 27. avgust

V Postojni so pozdravili dve deklici, ki odhajata v Črni Vrh nad Idrijo in Laze v Tuhinju. Pridružili so se jima še trije dečki iz Ilirske Bistrice, Kočevja in Solkana. V šempetrski porodnišnici pa se je rodila deklica, ki jo bodo starši odpeljali v Budanje.

Sobota, 26. avgust

V šempeterski porodnišnici so imeli danes nekaj manj dela. Na svet je tam privekala le ena deklica, ki odhaja v Novo Gorico. V Postojni pa je na svet pokukalo 5 otrok. Deklici odhajata v Sežano in Lesce. Dečki pa odpotujejo v Ljubljano, Prestranek in Grosuplje. Čestitke!

Petek, 25. avgust

V Šempetru se je rodila deklica iz Dobravelj, ter deček iz Grgarskih Raven.
V Postojni so se razveselili dvojčkov, deklice in dečka, ki bosta postala nova prebivalca Prvačine, poleg tega se je v Postojni rodila še deklica iz Pobegov.

Četrtek, 24. avgust

V Šempetru je na svet prijokala deklica iz Prvačine ter deček iz Dobravelj. V Postojni pa so našteli kar štiri dečke. Ti odhajajo v Logatec, Pivko, Kočevje in Izolo. Družbo jim dela deklica iz Divače.

Sreda, 23. avgust

V postojnski porodnišnici so na svet tokrat pomagali petim novorojenčkom. Deklice odhajajo v Rovte, Umag in Obrov, dečka pa Vipavo in Ilirsko Bistrico. V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Solkan in Črniče. Čestitke novopečenim staršem!

Torek, 22. avgust

Novo življenje so pozdravili v postojnski porodnišnici trikrat minulo noč. Rodila se je deklica, ki bo svoj dom dobila v Črnem Kalu, pridružila pa sta se ji še dva dečka, ki bosta lepšala dneve staršem iz Postojne in z Vrhnike. Šempetrske babice pa so povile punčko iz Žigonov in fantka iz Senožeč. Drage mamice in atiji, uživajte v tem poporodnem obdobju, ki traja le trenutek.

Ponedeljek, 21. avgust

V Šempetru se je rodil deček iz Senožeč, deklico bodo poslali v Renče.
V Postojni so na svet privekali trije novorojenčki. Deklici bosta prebivali v Ajdovščini in Stari Cerkvi, deček odhaja v Postojno.

Nedelja, 20. avgust

V Šempetru se je rodil deček s Slapa ob Idrijci, ter deklica, ki ostaja v Šempetru. V Postojni so prav tako pomagali na svet eni deklici in enemu dečku. Deklica odhaja v Ilirsko Bistrico, deček pa bo novi prebivalec Črnega Kala.

Sobota, 19. avgust

Tudi tokrat je na svet privekalo kar nekaj otrok. V Postojni so veselo pozdravili tri dečke in tri deklice. Deklice odhajajo v Sežano, Novo Vas pri Rakeku in Izolo. Dečki pa v Idrijo, Litijo in Novo Gorico. V Šempetru so na svet pomagali dvema novorojenčkoma. En deček odhaja v Vrtojbo, drugi pa na Slap ob Idirjci. Čestitke!

Petek, 18. avgust

Tri mamice okrevajo po porodu v postojnski porodnišnici to jutro, s svojimi tremi sinčki. Dve bosta svoj zakladek odpeljali v Ljubljano, ena pa v Ajdovščino. V Šempetru pa je minulo noč s polnimi pljuči prvič zajokala deklica iz Nove Gorice.

Četrtek, 17. avgust

Veliko poljubčkov bodo podelili starši, ki so se razveselili novih družinskih članov in članic v zadnjih 24 urah. Tri deklice so se rodile v Postojni, odhajajo pa v Koper, Ljubljano in (celo) Zagreb. Pridružila sta se jim dva fantka iz Ribnice in Radovljice. V Šempetru pa so povili dve deklici iz Ajdovščine in Volčje Drage ter dečka iz Nove Gorice.

Sreda, 16. avgust

Enega novorojenčka so se razveselili v Šempetru in enega v Postojni.
V Šempetru so se razveselili deklice, ki odhaja v Črniče, v Postojni pa dečka iz Sežane.

Torek, 15. avgust

Veliko prijetnega dela so imeli včeraj v postojnski porodnišnici. Tam se je rodilo šest novorojenčkov. Deklica odhaja na Log pri Brezovici, dečki pa v Logatec, Pivko, Ljubljano, dva bosta prebivala v Domžalah.
V Šempetru se je rodil deček, ki bo odšel v Ajdovščino.

Ponedeljek, 14. avgust

V Postojni so v zadnjih 48 urah na svet privekali dečki, ki odhajajo v Postojno, Ajdovščino in na Col.
V Šempetru so prvič pozdravili dečka, ki bo prebival v Novi Gorici.Nedelja, 13. avgust

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Volčjo Drago, ter deklica, ki bo postala nova prebivalka Kojskega.
V Postojni pa je v tem jutru živahno, zato vam bomo o rojstvih poročali jutri.

Sobota, 12. avgust

V Postojni so na svet pomagali šestim novorojenčkom. Deklici odhajata na Col, in v Divačo. Dečki odhajajo v Ljubljano, Novo Vas pri Rakeku, Logatec in Lokev. V šempeterski porodnišnici sta se rodila deček in deklica. Deček odhaja v Dolgo Poljano, deklica pa v Novo Gorico. Čestitke!

Četrtek, 10. avgust

Postojnske babice so povile dve deklici iz Kopra in Velikih Lašč ter dva dečka, ki odhajata v Ilirsko Bistrico in Cerknico. Ena punčka pa je na svet prijokala v šempetrski porodnišnici, svoj dom pa bo dobila v Volčji Dragi.

Sreda, 9. avgust

Iz Postojne poročajo o petih novorojenčkih. Deklice bodo prebivale na Brezovici pri Ljubljani, Logu pri Brezovici in v Ljubljani. Dečka odhajata v Divačo ter na Vrhniko. V Šempetru je luč sveta ugledal deček, ki bo zgodbo življenja pisal v Braniku.

Torek, 8. avgust

Iz postojnske porodnišnice danes poročajo o rojstvu ene deklice, ki bo postala prebivalka Ljubljane. Tudi v Šempetru je prvič zajokala deklica, ki v Šempetru tudi ostaja.

Ponedeljek, 7. avgust

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico in dečka iz Ajdovščine ter Kojskega. V Postojni pa so na svet pomagali kar šestim malčkom. Deklice bodo postale nove prebivalke Sodražice, Brezovice pri Ljubljani in Škofje Loke, dečki pa Cerknice, Kopra in Iga pri Ljubljani.

Nedelja, 6. avgust

V Šempetru se je rodil deček iz Kobarida. V Postojni pa deklica iz Ilirske Bistrice in dečka iz Logatca in Vrhnike.

Sobota, 5. avgust

Tako v Postojni kot v Šempetru so se rodili po trije novorojenčki. Iz Postojne odhaja deklica v Loški Potok, dečka pa v Ajdovščino in Črni Vrh nad Idrijo. Iz Šempeterske porodnišnicie pa deklici odhajata v Šempeter in Dobravlje, deček pa v Novo Gorico. Čestitke!

Petek, 4. avgust

V Šempetru so imeli v zadnjih 24 urah dve rojstvi, na svet so pomagali deklici, ki odhaja v Dobravlje in dečku iz Nove Gorice.  V Postojni sta prvič zajokali dve deklici, ki bosta postali prebivalki Pivke in Cerkna, in deček, ki odhaja v Ljubljano.

Četrtek, 3. avgust

V Postojni je na svet privekalo pet otrok. Dve deklici, ki odhajata na Vrhniko in v Ljubljano ter trije dečki, ki odhajajo v Rakek, Medvode in Brežice. V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico. Čestitke!

Sreda, 2. avgust

V Šempetru se je rodila deklica iz Branika in deček iz Dobravelj. V Postojni so na svet pomagali deklici iz Ajdovščine in dečkoma iz Borovnice in Ilirske Bistrice.


Torek, 1. avgust

Nekaj več dela so imeli v Postojni, kjer so na svet pomagali štirim novorojenčkom. Deček odhaja v Košano, deklice pa v Domžale, Vrhniko in Ljubljano. V Šempetru je na svet privekala le ena deklica, ki odhaja v Novo Gorico. Čestitke!

Ponedeljek, 31. julij

V Posotjni sta se rodila deklica in deček. Deček odhaja v Sežano, deklica pa v Pivko. Deklica iz Šempetra bo odšla v Kanal, deček pa v Miren.

Nedelja, 30. julij
V Postojni sta na svet prijokala dva dečka, ki odhajata v Ilirsko Bistrico in v Musrko Soboto. Družbo jima je delala deklica, ki odhaja v Stari trg. V šempeterski porodnišnici so na svet pomagali deklici, ki odhaja v Kal nad Kanalom. Čestitke!

Sobota, 29. julij

Pet dečkov so povili v Postojni, odšli bodo v Pobege, Koper, na Vrhniko, dva pa v Pivko. V Šempetru sta se rodila dvojčka, deklica in deček, ki odhajata v Ozeljan. V Solkan odhaja še ena deklica, v Volče pa deček.

Petek, 28. julij

V Šempetru sta na svet pokukala deček in deklica. Deklica odhaja v Renče, deček pa v Koper.
V Postojni imajo spet dobre novice. Trije fanti jih zaposlujejo v prvih urah življenja. Čez nekaj dni pa bodo veselje ponesli v Postojno, Ilirsko Bistrico in Dutovlje.

Sreda, 26. julij 

Pet novorojenčkov je na svet privekalo v Postojni. Dečki odhajajo v Domžale, Ljubljano in Grosuplje. Deklici bosta prebivali v Kobaridu in Tolminu.
Šempetrski deček bo ostal kar v rojstnem Šempetru.


Torek, 25. julij

V dveh primorskih porodnišnicah so imeli kar veliko dela. V Postojni so na svet pomagali 6 dečkom in 4 deklicam. Dečki gredo v Ajdovščino, Log pri Brezovici, Dol pri Ljubljani, Pivko, Črniče in v Ribnico. Deklice pa v Sežano, Idrijo, Rakek in Ljubljano. Tudi v Šempeterski porodnišnici niso počivali. Na svet sta privekali dve deklici, ki odhajata v Ajdovščino in Novo Gorico. Sta se pa v Šempetru rodila tudi dva fanta, dvojčka, ki odhajata v Dornberk.

Čestitke vsem novopečenim staršem!Ponedeljek, 24. julij

S štiriperesno deteljico se lahko pohvalijo v Postojni. Tam sta se rodili deklici, ki odhajata v Divačo in Ljubljano, dečka bosta prebivala v Portorožu in Logatcu.
V Šempetru v zadnjem dnevu niso zabeležili novega rojstva.


Nedelja, 23. julij

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Gorico, v Postojni pa so na vset pomagali še enemu dečku, ta odhaja v Koper.

Sobota, 22. julij

V Šempetru so si privoščili malo počitka, v Postojni pa so pomagali na svet deklicam iz Ilirks Bistrice, Kopra, Sežane in Logatca, ter dečku, ki odhaja v Ankaran.

Petek, 21. julij

V Šempretru se je rodil deček, ki bo postal novi prebivalec Deskel. V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Ljubljano.

Četrtek, 20. julij

V Postojni so imeli kar nekaj dela. Rodile so se štiri deklice, ki odhajajo v Ljubljano, Ribnico, Postojno in Loški Potok. Prav tako pa so jim družbo delali še trije fantje, ki gredo v Postojno, Ljubljano in Rovte. V Šempeterski porodnišnici so to noč lahko malce počivali, saj tam na svet ni privekal nihče.

Sreda, 19. julij

Dan za dečke je bil včeraj. V Šempetru sta se rodila dva iz Nove Gorice, v Postojni pa en, ki tudi ostaja v Postojni.

Torek, 18. julij

V Postojni so se rodili dečki iz Ivančne Gorice, Kobarida, Prestranka, Jelšan, Cerknice in Logatca, ter deklici iz Dobrovega (Brda) in Ljubljane.
V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice, pridružil se ji je deček, ki prav tako odhaja v Novo Gorico.

Ponedeljek, 17. julij

Najbolj dragoceno darilo v življenju so prejeli štirje starši, ki so včerajšnjo nedeljo preživeli v postojnski porodnišnici. Rodil se je deček iz Izole ter tri deklice iz Ajdovščine, Šentvida pri Stični in Sodražice. 
V Šempetru pa se je zaslišal jok fantka, ki bo svoj dom dobil v Kostanjevici na Krasu. 
 
Nedelja, 16. julij

Tokrat je naše poročilo bolj skromno. V zadnjih 24 urah je prvič zajokala le ena deklica, ki bo odšla v Ajdovščino, na svet pa so ji pomagale šempetrske babice.

Sobota, 15 julij

Šest julijčkov je prijokalo na svet v zadnjih 24 urah v postojnski porodnišnici - dve deklici iz Cerknice in Ljubljane ter štirje dečki, ki bodo dom dobili v Idriji, Novi Gorici, Logatcu, eden pa ostaja v Postojni. Dve punčki pa sta z jokom napolnili šempetrsko porodnišnico. Veliko čebljanja, smeha in tudi joka bodo še naprej poslušali njuni starši iz Dobrovega in Mirna Kostanjevice.

Petek, 14. julij

V Šempetru so v zadnjih 24 urah na svet pomagali trem deklicam, ki bodo postale prebivalke Šempetra, Trnovega in Nove Gorice, pridružil se jim je še en deček, ki tudi odhaja v Trnovo.
V Postojni pa je bilo ponovno kar pestro in predvsem v znamenju modre barve, prvič je zajokalo šest dečkov, dvojčka odhajata v Begunje pri Cerknici, ostali štirje pa v Ajdovščino, Vrhniko, Kranj in Postojno.

Četrtek, 13. julij

V Postojni so na svet prijokale deklice iz Smlednika, Rakeka in dve iz Logatca, ter deček iz Ljubljane
V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Miren

Sreda, 12. julij

V Šempetru sta prvič zajokali dve deklici, ki odhajata v Ozeljan in Vrtojbo, v Postojni pa se je rodilo pet dečkov in sedem deklic. Dečki bodo postali prebivalci Rovinja, Izole, Logatca, Vrhnike in Godoviča, tri deklice bodo starši odpeljali v Sežano, ena ostaja v Postojni, še tri pa odhajajo v Prestranek, Pobege in Vrhniko.

Ponedeljek, 10. julij

Iz Postojne so danes poročali o šestih rojstvih, rodile so se tri deklice, dve odhajata v Pivko, ena v Ljubljano, dva dečka bosta postala prebivalca Ilirske Bistrice, eden pa Podgrada. V Šempetru pa je prvič zajokala deklica, ki odhaja v Prvačino.

Nedelja, 9. julij

V Postojni so nas v naglici prijazno zavrnili, ker so bili ravno sredi priprav na porod, zato bomo o številu novorojenčkov poročali jutri.
V Šempetru je na svet prijokala deklica, ki bo prebivala v Tolminu.

Sobota, 8. julij

V Šempetru se je rodil deček iz Tolmina, ter deklice, ki odhajajo v Rovte, Tolmin in Komen.
V Postojni pa so na svet pomagali dečku iz Ljubljane ter deklicam iz Ilirske Bistrice, Sežane, Brezovice, Dola pri Ljubljani in Umaga.

Petek, 7. julij

V Postojni se je rodilo pet otrok. Deklice odhajajo v Idrijo, Rovte, Smlednik in Postojno. Dečka bodo poslali v Cerknico. V Šempetru se je rodila deklica, ki bo prebivala v Šempetru pri Novi Gorici.


Četrtek, 6. julij

Dve deklici sta se rodili v zadnjem dnevu. Šempetrska deklica odhaja v Novo Gorico. V Postojni bo prebivala deklica, ki se je rodila v tamkajšnji porodnišnici.


Sreda, 5. julij

V Postojni so v minulem dnevu na svet pomagali petim novorojenčkom. Dečki odhajajo v Borovnico, Postojno, Rovte in Koper. Deklica bo prebivala v Sežani.
V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice.Torek, 4. julij

V Šempetru še čakajo na novorojenčke, v Postojni pa se je rodil deček iz Horjula in deklici iz Podnanosa in Ljubljane.

Ponedeljek, 3. julij

V Šempetru so se razveselili dečka iz Nove Gorice, v Postojni pa deklice iz Škofje Loke, dečka odhajata v Cerknico in Materijo.

Nedelja, 2. julij

V Postojni se je rodila deklica iz Ajdovščine, deček pa bo postal novi prebivalec Kozine. V Šempetru se je rodila deklica iz Šempasa.

Sobota, 1. julij

V Postojni so našteli pet novorojenčkov. Deklici odhajata v Portorož in Ajdovščino. Dečki bodo prebivali v Višnji Gori, Novi vasi pri Rakeku ter v Begunjah pri Cerknici.

Petek, 20.6.

V Šempetru sta se rodila dečka iz Solkana in Nove Gorice
V Postojni pa so pomagali na svet deklicama iz Ilirske Bistrice in Starega trga pri Ložu, ter dečkoma iz Logatca in Vrhnike.


Četrtek, 29.6.

V zadnjih 24 urah so v Šempetru na svet pomagali dečku, ki bo postal prebivalec Tolmina, še pred njim pa se je rodil tudi deček iz Solkana. V Postojni so imeli pet novih rojstev, trije dečki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Logatec in Domžale, dve deklici pa v Ajdovščino in Vrhniko.

Sreda, 28.6.
V Postojni se je rodila deklica iz Ilirske Bistrice in deček iz Sežane, v Šempetru pa so nedosegljivi, zato bomo poskusili kasneje pridobiti informacije o novih rojstvih.


Ponedeljek, 26. 6.

V Šempetru se je rodila deklica iz Osijeka, v Postojni pa so se razveselili deklice, ki bo postala nova prebivalka Kozine in dečka, ki odhaja v Ilirsko Bistrico.

Sobota, 24.6.

Včeraj je bil dan za dečke. V Šempetru se je rodil en, ki odhaja v Tolmin, v Postojni pa so se dečkov razveselili starši iz Gorenje vasi in Ljubljane- Črnuč.

Petek, 23.6.

V Šempetru je prvič zajokal deček iz Šempasa, v Postojni pa trije- iz Ljubljane, Borovnice pri Ljubljani in Ilirske Bistrice. Deklica bo nova prebivalka Cola.

Četrtek, 22. 6.

Tudi zadnjih 24 ur je v šempetrski porodnišnici minilo brez novih rojstev, v Postojni pa so jih zabeležili pet, dve deklici bosta postali prebivalki Postojne in Idrije, trije dečki pa odhajajo v Pivko, Ribnico in Postojno.

Sreda, 21.6.

V Šempetru so si privoščili dan oddiha, v Postojni pa so na svet pomagali dečku iz Ajdovščine in deklici iz Kamnika.

Torek, 20. 6.

Pridni so bili v šempetrski porodnišnici, na svet so pomagali deklicama iz Kojskega in Tolmina, ter dečkom iz Kobarida in dvema iz Nove Gorice.
Tudi v Postojni je bilo živahno. Deklice odhajajo v Ljubljano, Črni vrh nad Idrijo in Dekane, dečka pa v Ljubljano in Novo vas pri Rakeku.

Ponedeljek, 19. 6.

V Šempetru so se razveselili deklice in dečka, ki odhajata v Vipavo, še en deček bo postal novi prebivalec Kobarida.
V Postojni sta se rodili deklici iz Škofje Loke in Črnič, ter dečki iz Ljubljane, Žirov in Kranja.

Nedelja, 18. 6.

V Postojni so se rodili štirje novorojenčki. Dva dečka odhajata v slovensko prestolnico, tretji bo doma v Mirnu. Deklica bo prebivala na Vrhniki.

Sobota, 17. 6.

Postojna je zabeležila štiri rojstva. Rodila se je deklica iz Polhovega Gradca ter trije dečki, dva bosta dom dobila v naši prestolnici, eden pa v Logatcu. Šempetrske babice pa so povile ajdovsko deklico.

Petek, 16.6.

V šempeterski porodnišnici so na svet pomagali dečku, ki odhaja v Novo Gorico. Povedali so še, da pravkar čakajo še enega dečka. V Postojni so na svet privekali trije fantje, ki gredo v Ajdovščino, Postojno in Tržič. Prav tako pa je v Postojni na svet pogumno prijokala deklica, ki bo odšla v Preserje. Čestitke!

Četrtek, 15. 6.

Postojna je bila precej plodna - osem novorojenčkov je prijokalo na svet. Deklice odhajajo v Vipavo, Podgrad in Ljubljano. V našo prestolnico odhajata tudi dva dečka, eden bo svoj dom dobil v Borovnici, dva pa na obali - Ankaranu in Portorožu. Šempetrske babice pa so nam povedale, da so novorojenčki minulo noč "štrajkali" in da še čakajo na nova rojstva.

Sreda, 14. 6.

Postojnske babice so povile pet deklic. Dve bodo starši odpeljali v Vipavo, ostale pa v Ilirsko Bistrico, Podnanos in Portorož. Še štirje fantki so prvič zajokali, dva bosta ostala v Postojni, dva pa odhajata v Idrijo in Cerkno. V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Volčjo Drago.

Torek, 13. 6.

Postojna je tokrat zabeležila rojstvo deklic iz Izole, Portoroža in Postojne. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, ki odhajata v Šmarješke Toplice in Cerknico. V Šempetru pa so nam povedali, da so povili dečka, ki odhaja v Novo Gorico.

Ponedeljek, 12. 6.

Tokrat so več rojstev zabeležili v šempetrskih porodnih sobah - rodila se je deklica iz Mirna ter dva dečka, ki bosta svoj dom dobila v Novi Gorici in Tolminu. Iz Postojne poročajo o eni novi prebivalki Volčje Drage.

Nedelja, 11.6.

V Šempetru sta se rodila deček in deklica, oba bosta postala prebivalca Nove Gorice, iz Postojne pa poročajo o treh rojstvih, prvič sta zajokali deklici, ki gresta v Preserje in Podnanos, dečka pa bodo starši odpeljali v Logatec.

Sobota, 10.6.

V Postojni so tokrat spet imeli kar nekaj dela. Na svet je privekalo kar 8 dojenčkov. Dečki odidejo v Pivko, v Novo Vas pri Rakeku, v Krško ter v Postojno. Male damice pa se bodo na nov dom odpravile v Šempas, v Stari Trg, Cerknico in v Brezovico pri Ljubljani. V Šempeterski porodnišnici je bil dan deklic. Rodili sta se dve, ki odhajata v Novo Gorico in Tolmin. Čestitke!


Petek, 9.6.

V Šempetru se je rodil deček iz Ajdovščine.
V Postojni pa so se razveselil deklic iz Hotedršice in Rovt, dečki pa odhajajo v Loški Potok, Cerknico in Logatec.

Torek, 6. junij

Družinica iz Nove Gorice se je povečala za novo članico, ki se je rodila v Šempetru.
Kar pet dečkov je prijokalo na svet v Postojni, odhajajo v Kranj, Ljubljano, Postojno, Sežano in Vipavo, piko na i je dodala deklica, ki odhaja v Domžale.

Ponedeljek, 5. junij

Nov teden je prinesel novo življenje - v postojnski porodnišnici dveh dečkov, ki bosta svoj dom dobila v Dolenji vasi in Kranju. Tudi v Šempetru so povili fantka, Novogoričana. Prijetno crkljanje želimo!

Nedelja, 4. junij

V Postojni je na svet prijokala deklica, ki bo odšla v Šentjernej. V Šempetru so povili dečka, ki bo prebival v Vipavi.

Sobota, 3. junij

Tudi danes so imeli v postojnski porodnišnici kar nekaj dela. Rodilo se je 6 majhnih štručk. Deklice odhajajo v Idrijo, Ljubljano, Postojno in na Rakek, dečka pa v Logatec in Ljubljano. V šempeterski porodnišnici je na svet prijokala deklica, ki odhaja v Ajdovščino. Čestitke vsem novopečenim staršem!

Petek, 2. junij

Pravi rekord je padel v postojnski porodnišnici! Kar deset novorojenčkov je prijokalo na ta svet. Deklice odhajajo v Koper, Logatec, ena ostaja v Postojni, ena pa bo postala prebivalka našega glavnega mesta. V Ljubljano odhaja tudi deček, ki se je pridružil še petim drugim predstavnikom moškega spola, in sicer iz Pobegov, Kopra, Sodražice, Preserij in Brezovice pri Ljubljani.

Šempetrske babice pa so povile dve punčki, ena odhaja v Novo Gorico, druga pa v sosednjo Italijo.


Četrtek, 1. junij

V Šempetru se je rodila deklica, ki tudi ostaja v Šempetru, deček odhaja v sosednjo Italijo.
V Postojni so tudi danes našteli kar nekaj rojstev. Deklici bosta postali novi prebivalki Ljubljane in Vipave, dečki pa Kamnika, Ljubljane, Portoroža in Prema.

Sreda, 31. maj

V Šempetru so se razveselili deklice iz Borovnice, ter dveh dečkov, ki odhajata na Most na Soči in v Brda-Dobrovo.
V Postojni pa se skoraj že soočajo s prostorsko stisko. Kar 11 otrok je pri njih prijokalo na svet. Deklice odhajajo v Ljubljano, na Vrhniko, v Logatec, Vipavo, Divačo, Loški Potok in Postojno. Dečki pa v Novo Mesto, Ajdovščino in dva v Sežano.

Torek, 30. maj

Dva dečka in dve deklici sta se rodili v Postojni. Dečka odhajata v Polhov Gradec in Reko, deklici pa v Grosuplje in Kobarid.
V Šempetru so se deklice razveselili starši z Mosta na Soči.

Ponedeljek, 29. maj

Nedelja je bila precej mirna. V Postojni so povili dečka iz Idrije, v Šempetru pa deklico, ki ostaja v kraju.

Nedelja, 28. maj

V Postojni sta prvič zajokala dečka iz Logatca in Sežane.

Sobota, 27. maj

V Postojni sta na svet privekala dečka, ki bosta odšla v Ljubljano in Ilirsko Bistrico - tja se bo odpravila še deklica, ki se je prav tako rodila v zadnjem dnevu.
V Šempetru so bogatejši za dva dečka, ki bosta odšla v Prvačino in Šempeter.

Petek, 26. maj

Izenačen rezultat tokrat v Postojni! Dve deklici sta prvič zajokali, iz Kočevja in Ljubljane, s polnimi pljuči pa sta jima parirala dva dečka, ki bosta dom dobila v Sežani in Grahovem. Šempetrski porodničarji pa so minulo noč povili punčko, ki jo bodo starši odpeljali v Novo Gorico.

Četrtek, 25. maj

V Šempetru sta se rojstva deklice razveselila starša iz Tolmina, v Postojni pa sta prvič zajokala deček in deklica iz Sežane, družbo jima dela tudi deklica iz Marezig.

Torek, 23. maj

V Novo Gorico gre deklica, ki so jih na svet pomagali v Šempetru.
V Postojni so se razveselili deklic iz Postojne in Sežane, ter dečka, ki prav tako ostaja v Postojni.


Ponedeljek, 22. maj

Postojnska porodnišnica je danes pozdravila pet deklic in enega dečka. Slednji odhaja v Pivko, predstavnice nežnejšega spola pa bodo svoj dom dobile na Rakeku, v Ljubljani, Loškem Potoku, ena ostaja v Postojni, ena pa odhaja v sosednjo Hrvaško, natančeje na Reko. Šempetrske babice pa so povile dva fantka, iz Tolmina in s Kojskega.


Nedelja, 21. maj 

V Šempetru so povili deklico, ki se bo čez nekaj dni odpeljala do Sežane. V Postojni so zaslišali jok štirih novorojenčkov. Dečka bosta odšla v Postojno in na Črni Kal, deklici odhajata v Novo Gorico in Stari trg pri Ložu.


Sobota 20. maj


Prvič so zajokali trije otroci v primorskih porodnišnicah. Iz Postojne odhaja deček v Sežano in deklica v Volčjo Drago. Iz Šempetrske porodnišnice pa deklica potuje v Dutovlje. Srečno vsem!

Petek, 19. maj

Same punčke so se danes rodile v postojnski porodnišnici. Ena gre v Ribnico, dve odhajata v Cerknico, Koper, Knežak in na Vrhniko. Tudi v Šempetru je na svet prijokala deklica, ki odhaja v Tolmin. Čestitamo!

Četrtek 18. maj

Dve deklici sta spremenili življenje njunih staršev v Postojni, ena ostaja v Postojni, druga pa odhaja v Materijo. Prav tako sta na svet prijokala dva dečka, dom pa bosta dobila v Begunjah pri Cerknici in Kozini. Šempetrske babice pa so prav tako povile dva fantka, in sicer iz Ajdovščine in Solkana.

Sreda, 17. maj

V Šempetru niso zabeležili rojstev, so nam pa sporočili, da imajo v porodni sobi pestro, zato smo prepričani, da bomo o rojstvih lahko poročali že jutri.

Torek, 16. maj

Kar pestro je bilo v zadnjih 24 urah v postojnski porodnišnici, na svet so pomagali kar osmim novorojenčkom. Dva dečka bosta postala prebivalca Rakeka in Planine, šest deklic pa odhaja v Cerknico, Ljubljano, Vrhniko, Col, Škofjo Loko in Ilirsko Bistrico.
V Šempetru sta prvič zajokala deklica iz Šempetra in deček iz Renč.

Ponedeljek, 15. maj

V Šempetru sta se v minulem dnevu rodila dečka iz Ševelj pri Renčah in Ajdovščine, v Postojni pa deklice iz Šmarja pri Kopru, Vipave in Sežane, prav tja pa odhaja tudi deček.

Nedelja, 14. maj

Ni počitka tudi ta vikend. V Postojni so povili pet novorojenčkov - deklic so se razveselili starši iz Ljubljane in Grahovega pri Cerknici. Tri nove prebivalce pa so dobili v Ljubljani, Novi Gorici in Ajdovščini. V šempetrski porodnišnici pa je odmeval jok punčke, ki bo dom dobila v Novi Gorici in fantka, ki odhaja v Grivče (Ajdovščina).
Sobota, 13. maj

S polno paro še naprej delajo v pos

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 10°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 11°C
torek
12.12.2023
2°C / 13°C