PRVIČ SO ZAJOKALI

Torek, 12. marec 2019

Sreda, 20. marec

V Postojni sta v zadnjih 24 urah zajokala deček iz Ljubljane in deklica iz Vodic na Hrvaškem. V Šempetru je starše razveselila deklica iz Kozane.

Torek, 19. marec

V Postojni poročajo rojstvu dveh deklic iz Cerknice in Idrije, v šempeterski porodnišnici pa na svet prijokali deklici, ki gresta v Ajdovščino in Novo Gorico, ter deček iz Šempasa.

Ponedeljek, 18. marec

V Postojni sta se rodila deček iz Kopra in deklica iz Ajdovščine, v Šempetru pri Gorici pa so prav tako zabeležili dve rojstvi, rodili sta se deklici iz Renč in Ajdovščine.

Nedelja, 17. marec

V postojnski porodnišnici so se rodili trije mali navihančki. Deček odhaja v Stari trg pri Ložu, deklici pa na Ptuj in v Sežano. V šempetrski porodnišnici pa so trenutno nedosegljivi, zato bomo o novih rojstvih poročali jutri.

Sobota, 16. marec

Dečka iz postojnske porodnišnice odhajata v Ljubljano in Kresnice. Dvojčka, ki sta se rodila v šempetrski porodnišnici pa bosta prebivala v Ajdovščini.

Petek, 15. marec

V Postojni so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Vrhniko in Pobege, ena deklica pa bo doma v Novi vasi pri Rakeku.
V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali deklici, ki bo doma v Prvačini.


Četrtek, 14. marec

Šest otrok smo dobili v zadnjih 24 urah v dveh primorskih porodnišnicah. V Šempetru se je rodil deček, ki bo postal prebivalec Prvačine, deklica pa odhaja v Goriška Brda. V Postojni pa so na svet pomagali dečku, ki gre v Cerknico ter trem deklicam, ki odhajajo v Logatec, Cerknico in Ljubljano.


Sreda, 13. marec

V šempetrski porodnišnici so na svet pomagali enemu dečku, ki bo doma v Tolminu, ter deklici, ki gre v Novo Gorico.
V Postojni so imeli kar veliko dela, rodilo se je 5 dečkov, ki odhajajo v Cerknico, Stari trg, Lokev, Grahovo pri Cerknici ter Portorož, ena deklica pa bo doma v Divači.


Torek, 12. marec

V Postojni so na svet pomagali šestim novorojenčkom; rodila sta se dečka iz Ljubljane in Ilirske Bistrice, deklici iz Podnanosa in Postojne, svet pa je bogatejši tudi za dvojčka, dečka in deklico, iz Pivke.

V Šempetru so se veselili treh novorojencev; deklic iz Nove Gorice in Ajdovščine ter dečka iz Tolmina.


Ponedeljek, 11. marec

Šest novorojenčkov je prišlo na svet na Primorskem. V Šempetru deček in deklica, ki bosta odšla v Branik in v Ajdovščino, v Postojni pa štirje novorojenčki; fanta gresta v Postojno in Sečovlje, deklici pa v Preserje in Dutovlje.

Nedelja, 10. marec

Tokrat poročamo o štirih rojstvih. Trije Notranjci so se rodili v Postojni, deček odhaja v Babno Polje, deklici pa v Stari trg pri Ložu in na Rakek.
Deček iz šempetrske porodnišnice pa bo čez nekaj dni odšel v Plešivo.

Sobota, 9. marec

Dečka iz šempetrske porodnišnice odhajata v Črniče in Čezsočo. Dečki prevladujejo tudi v postojnski porodnišnici, in sicer trije so se tam rodili, ki pa bodo odšli v Ilirsko Bistrico, Zagradec in Cerkno.

Petek, 8. marec

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki bo odšel v Ajdovščino. Iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dveh deklic, ki bosta odšli v Postojno in na Turjak.

Sreda, 6. marec

V Postojni je bila noč v znamenju deklic: štiri so se rodile in bodo domače razveseljevale v Žireh, Kopru, Izoli in Rovtah. Rodil se je še en deček iz Vipave. V Šempetru je bila noč precej bolj mirna, rodil se je deček iz Nove Gorice.

Torek, 5. marec

V Postojni poročajo o rojstvu dveh deklic iz Vrhnike in Škofljice, v Šempetru pa sta na svet privekala deklica iz Nove Gorice in deček iz Šempetra pri Novi Gorici.

Nedelja, 3. marec

Na pustno nedeljo v Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Kopra ter dveh deklic, ki bosta doma v Ajdovščini in Vrhniki. V Šempetru pa sta se rodila deček, ki gre v Tolmin, in deklica, ki bo domovala v Malih Žabljah

Sobota, 2. marec

V postojnski porodnišnici se je rodilo šest deklic, ki odhajajo v Postojno, na Rakek, na Vrhniko, v Sežano, v Materijo in v Begunje pri Cerknici. Deček, rojen v posojnski porodnišnici, odhaja v Kobarid. V Šempetru so to noč počivali.

Petek, 1. marec

V postojnski porodnišnici je v minuli noči na svet prijokalo sedem malih junakov. Tri deklice odhajajo v Pivko in Ljubljano, štirje dečki pa v Novo Gorico, Divačo, Zgornje Škofije in Ajdovščino. Deklica, rojena v  šempetrski porodnišnici, bo nova prebivalka Vipolž.

Četrtek, 28. februar

Iz Postojne poročajo o petih rojstvih - rodile so se tri deklice, dve iz Ljubljane in ena iz Pivke, ter dva dečka, eden odhaja po prvem okrevanju domov v Novo Gorico, drugi pa v Cerknico. V Šempetru je zadnjih 24 ur minilo v pričakovanju novih rojstev in življenja v prihodnjih dneh, babice so namreč tokrat počivale.

Sreda, 27. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklici iz Nove Gorice.
V Postojni pa sta se rodila dečka iz Logatca in Čepovana ter deklica iz Domžal.

Torek, 26. februar

V Postojnski porodnišnici so na svet pomagali dvema deklicama, ki gresta v Maribor in Prestranek ter enemu dečku, ki bo doma v Brezovici pri Ljubljani.
V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Bovec.

Ponedeljek, 25. februar
V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Spodnjo Idrijo ter dečka, ki odhajata v Postojno in Kozino. V šempeterski porodnišnici pa se je preteklo noč rodil deček, ki odhaja v Bilje.

Nedelja, 24. februar

Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Ajdovščino, deklica iz postojnske pa v Ilirsko Bistrico.

Sobota, 23. februar

Pester dan za postojnske in šempetrske porodničarje.
V Šempetru so v znamenju deklic, ki odhajajo v Dobravlje, Novo Gorico, Dobrovo in Gonjače. V postojnski porodnišnici pa prevladujejo dečki, ki odhajajo v Ajdovščino, Stari trg pri Ložu, Postojno in Ljubljano, deklico pa bodo poslali v Ilirsko Bistrico.

Petek, 22. februar

V Postojni imajo po novem trio deklic: ena je iz Štanjela, druga iz Pivke in tretja iz Divače. V Šempetru so prav tako povili deklico - in sicer iz Šmihela.

Četrtek, 21. februar

V Postojni sta se rodila dečka, ki odhajata na Vojsko in na Ig pri Ljubljani, deklica pa bo odšla v Ajdovščino. V Ajdovščino odhaja tudi deklica iz šempetrske porodnišnice, deček pa bo svoj dom našel v Brdih.

Sreda, 20. februar

V Postojni sta se rodila dva dečka. Prvi bo doma v Marezigah, drugi pa na Planini. Ena deklica odhaja v Rakek. V Šempetru so na svet pomagali enemu dečku, ki gre v Novo Gorico.

Torek, 19. februar

Slovenija je bogatejša za 10 otrok. V Postojni se je rodilo sedem deklic, dve odhajata v Podgrad, ostale pa v Marezige, Vrh, Pivko in Logatec. Dva dečka bosta postala prebivalca Grospulja in Ljubljane.

V Šempetru pa je bil rojen deček, ki gre v Ajdovščino.

Ponedeljek, 18. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklicama, ki odhajata v Gonjače-Kojsko in Ozeljan ter dečku, ki bo tudi domoval v Ozeljanu.V Postojni pa sta se rodila dečka iz Bohinjske Bistrice in Loškega potoka ter deklica iz Podgrada.

Nedelja, 17. februar

V Postojni sta se rodila dva dečka: eden iz Postojne in eden iz Ilirske Bistrice, dve deklici pa gresta v Portorož in Divačo.
Medtem pa v Šempetru beležijo rojstvo dečka iz Ozeljana.

Sobota, 16. februar

V postojnski porodnišnici se je rodila deklica, ki bo odšla v Ljubljano. Deklica pa se je rodila tudi v šempetrski porodnišnici, ki odhaja v Deskle.

Petek, 15. februar

V Postojni so zadnjih 24 ur zaznamovali štirje novorojenčki: dva dečka, eden iz Kočevja in eden iz Logatca ter dve deklici, ena iz Rakeka, druga pa z Vrhnike. V Šempetru pa se je rodil le en deček, in sicer bo prebival v Gorici.

Četrtek, 14. februar

V Šempetru v minulem dnevu niso zabeležili rojstev, v Postojni pa sta se rodila dečka iz Ljubljane in Šempasa.

Sreda, 13. februar

V Šempetru se je rodila deklica iz Tolmina. V Postojni pa so na svet pomagali kar petim novorojenčkom; dvojčka, deček in deklica, odhajata v Sežano, deklici na Col in v Stari trg pri Ložu, deček pa v Vipavo!

Torek, 12. februar

V Šempetru sta se preteklo noč rodili dve deklici, ki odhajata v Renče in Ajdovščino ter deček, ki odhaja v Šmarje. Zopet so imeli več dela v postojnski porodnišnici, kjer so se rodili trije dečki in štiri deklice. Dečki odhajajo v Sežano, Cerknico in Vipavo, medtem ko deklice odhajajo v Postojno, Sežano, Mengeš in Divačo. 

Ponedeljek, 11. februar

V Postojni so se rodili štirje dečki, ki gredo v Ajdovščino, v Grahovo pri Cerknici, v Gabršče, pa v Postojno. Dve deklici gresta na Vrhniko in Dol pri Ljubljani. V Šempetru rojstev ni bilo.

Nedelja, 10. februar

V Postojni sta se rodila deček iz Portoroža in deklica iz Žirov, v Šempetru pa deklici iz Šempetra in Nebla v Brdih.


Sobota, 9. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki odhaja na Idrijo pri Bači v Postojni pa dečku, ki odhaja v Stari trg pri Ložu.

Petek, 8. februar

V zadnjem dnevu je na svet prijokalo šest novorojenčkov. Deček iz šempetrske porodnišnice bo ostal kar v domačem Šempetru.
V Postojni pa sta se rodila dvojčka, deklica in deček, ki bosta odšla v Ljubljano. Poleg dvojčkov pa so se razveselili še dečka, ki odhaja v Medvode ter deklice, ki jo bodo starši čez nekaj dni odnesli v Šempeter v Savinjski dolini. Iskrene čestitke!

Četrtek, 7. februar

V Postojni so na svet pomagali kar sedmim novorojencem; dečkom iz Mengša, Idrije, Prema in Vrhnike, ter deklicam iz Sežane, Pivke in Kočevja.

V Šempetru pa so se rodili trije; dečka iz Šempetra in Drežnice, ter deklica iz Solkana.

Sreda, 6. februar
V Postojni so se rodili štirje dojenčki: 1 deklica, ki gre v  Trbovlje, deček iz Logatca, deček iz Ljubljane in deklica, ki gre v  Begunje pri Cerknici.
No, v Šempetru pa 1 deček iz Renč ter 1 deklica, ki gre v Miren.


Ponedeljek, 4. februar
V zadnjih 24 urah je bilo precej mirno. V Postojni se je rodil deček iz Ilirske Bistrice, v Šempetru pa novorojenčkov ni bilo.

Nedelja, 3. februar
V Postojni se je rodil deček, ki gre v Ribnico. V Šempetru pa so povili dečka, ki gre čez mejo v Staro Gorico, ter deklico, ki gre v Tolmin.

Sobota, 2. februar
Zadnji 24 ur sta v Šempetru zaznamovali rojstvi deklice, ki gre v Ajdovščino, ter dečka, ki gre v Miren. V Postojni sta se rodila dva dečka iz Ljubljane in Ajdovščine.

Petek, 1. februar
V Šempetru so v zadnjih 24 urah našteli štiri rojstva: trije novorojenci bodo prebivali v Novi Gorici, dve deklici in en deček. Še ena pravkar rojena deklica bo prebivala v Ajdovščini. V Postojni sta prvič zajokala dva dečka, eden iz Ljubljane in drugi iz Ajdovščine.


Četrtek, 31. januar
V Postojni so se preteklo noč rodile štiri deklice, ki odhajajo v Žiri, Novo Gorico, Celje in Rovte. Šempeterska porodnišnica je to noč mirovala.

Sreda, 30. januar

V Postojni so na svet pomagali deklici iz Cerknega. V Šempetru pa so se rodili trije dečki; dva iz Nove Gorice in tretji iz Drnovka v Dobrovem, ter deklici,iz Šempasa in Budanj pri Vipavi.

Torek, 29. januar

Šempeter je v zadnjih 24 urah prispevalo dva dečka, v Ajdovščino in Komen gresta. Postojna pa pet dečkov, ki gredo v Kozino, Sežano, Šempas ter dečka v Cerknico, tri deklice pa bodo dopolnile Kojsko, Prem in Ajdovščino.

Ponedeljek, 28. januar

V Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Sečovelj, na Šempetru pa sta na svet privekala deklica iz Ajdovščine ter deček, ki gre v Plešivo.

Nedelja, 27. januar

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki odhaja v Potoče. Trije novorojenčki pa so na svet prijokali v Postojni. Deček in deklica odhajata v Logatec, druga deklica pa v Ljubljano.

Sobota, 26. januar

Dva dečka iz postojnske porodnišnice ostajata v domači Postojni, deklici pa bosta odšli v Logatec in Podnanos. Deklica iz šempetrske porodnišnice pa bo prebivala na Slapu ob Idrijci.

Petek, 25. januar

Danes bomo v znamenju fantov, štiri je prineslo zadnjih 24 ur. V Šempetru sta se rodila dečka, ki gresta v Kobarid in Ljubljano, fanta iz postojnske porodnišnice pa bodo poslali v Ankaran in Miren.

Četrtek, 24. januar

V Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Medvod in deklice iz Šmarja pri Kopru, v Šempetru pa so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Renče, Novo Gorico in Dornberk.

Sreda, 23. januar

V Šempetru sta svet ugledala deklica, ki bo domovala v Dobrovem v Brdih in deček iz Ajdovščine. V Postojni pa so pomagali kar štirim novorojencem; deklici iz Dornberka in dečkom iz Cerknice, Predmeje in Kopra. 


Torek, 22. januar

Povsem v znamenju ženskega spola; V Šempetru so se rodile deklice iz Komna, Vipave in Kanala. V Postojni pa deklici, ki odhajata v Koper in Rakitovec - Črni Kal. 


Ponedeljek, 21. januar

V Postojni sta se rodila deklica in deček iz Postojne, ter še tri deklice, dve imata isto prebivališče, in sicer Sežano, še ena pa bo razveseljevala domače v Rakeku. V Šempetru pa v zadnjih 24 urah niso zabeležili rojstev.

Nedelja, 20. januar


Planina in Postojna sta bogatejši za dva novorojenčka, fantka, ki sta se rodila v postojnski porodnišnici.  Deček iz Šempetra odhaja v Miren, deklica pa v Novo Gorico.

Sobota, 19. januar

Petim novorojenčkom so postojnski porodničarji pomagali na svet. Deček odhaja v Portorož, deklice pa v Cerknico, Štanjel, Ajdovščino in na Vrhniko. Deklica, ki se je rodila v šempetrski porodnišnici pa bo prebivala v Ajdovščini.

Petek 18. januar

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico in Miren ter deklica, ki odhaja v Ceglo. Iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu šestih dojenčkov. Dečki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Vrhniko, Logatec in Prem. Dve deklici pa odhajata Sežano in Rakek.

Četrtek, 17. januar

Četrtek nam je postregel s petimi novimi Primorci. Deček in deklica iz šempetrske porodnišnice odhajata v Ajdovščino in v Bilje, tri fante pa bodo iz Postojne poslali v Ilirsko Bistrrico, Renče in Sežano.

Sreda, 16. januar

V Postojni je v pretekli noči prijokal na svet deček iz Grosuplja, v Šempetru pa deklica iz Kanala ter dva dečka, in sicer iz Velikih Žabelj ter s Kovka. Staršem iskreno čestitamo!

Torek, 15. januar

V Šempetru so na svet pomagali dvojčkoma, fantku in punčki, ki odhajata v Dutovlje in še enemu dečku, ki gresta v Renče. V Postojni pa se je rodil deček, ki bo postal prebivalec Vipave, še tri deklice pa gredo v Črniče, Logatec in Borovnico.

Ponedeljek, 14. januar

V Postojni so se rodili: tri deklice, in sicer iz Postojne, Ajdovščine ter Ilirske Bistrice, na svet sta prijokala tudi dva dečka, iz Šempasa in Iga pri Ljubljani.
V Šempetru pa se je rodila deklica iz Solkana.

Nedelja, 13. januar

V Šempetru se je rodil deček, ki bo domoval v Solkanu. V Postojni pa so na svet pomagali petim novorojenčkom; dečkoma iz Velike Loke in Postojne ter deklicam iz Štanjela, Ilirske Bistrice in Trzina.


Sobota, 12. januar

Pet novorojenčkov se je rodilo v postojnski porodnišnici, deklice odhajajo v Vremski Britof, Portorož in Štanjel, dečka pa v Idrijo in Postojno. V Šempetrski porodnišnici pa v zadnjem dnevu niso zabeležili novih rojstev.

Petek, 11. januar

V Šempetru se je rodila deklica, ki bo domovala v Brdih. V Postojni pa so luč sveta ugledali trije novorojenci; deklici iz Rovt in Nove vasi pri Rakeku ter deček iz Cerknice.


Četrtek, 10. januar

V Postojni poročajo zgolj o rojstvu deklic: dve gresta v Ilirsko Bistrico in Zreče. Rodili pa sta se tudi dvojčici iz Portoroža.
V Šempetru je bilo kar mirno. Na svet je pokukal zgolj deček iz Goriških Brd.

Sreda, 9. januar

V Šempetru se je rodila deklica, ki jo bodo napotili v Kanal, v Postojni pa sta se rodila dvojčka, fantka, ki bosta postala prebivalca Ankarana, še dva dečka pa gresta v Škofjo Loko in v Kozino, tri deklice pa odhajajo v Koper, Košano in v Cerkno.

Torek, 8. januar

V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice. V Postojni pa so imeli z novorojenčki polne roke dela, saj so na svet pomagali kar sedmim. Dečki bodo obogatili življenje v Košani, Ajdovščini, Škofijah in Ljubljani, deklice pa v Postojni in Škofijah.


Ponedeljek, 7. januar

V Postojni se je rodilo pet novorojenčkov: trije dečki iz Domžal, Kozine in Nove Gorice ter dve deklici iz Sodražice in Ilirske Bistrice. V Šempetru je na svet prijokala deklica iz Kanala, v njeni družbi bo vsaj še dan ali dva do odhoda domov tudi deček iz Lokavca pri Ajdovščini.

Nedelja, 6. januar

V Šempetru je prvič zajokalo le eno dekle, ki se odpravlja v Kanal. V Postojni je bila noč nekoliko bolj pestra, luč sveta sta namreč ugledali dve deklici, ki gresta v prestolnico in Sp. Idrijo, ter dva dečka, ki sta na poti v Il. Bistrico ter Vipavo.

Sobota, 5. januar

V Šempetru sta luč sveta ugledala dvojčka, deček in deklica, iz Nove Gorice. V Postojni pa so na svet privekali štirje novorojenci; dečki iz Logatca, Grahovega pri Cerknici in Postojne, ter deklica iz Dobravelj.


Petek, 4. januar

In prvega novorojenčka v tem letu so le dočakali tudi v šempetrski porodnišnici. Deček je prijokal na svet v zadnjem dnevu, že čez nekaj dni pa ga bodo odnesli v Lokovec. V Postojni pa sta se rodili deklici, ki odhajata v Postojno in Divačo.


Četrtek, 3. januar

Medtem ko v Šempetru še vedno čakajo na prvega dojenčka v letu 2019, so v Postojni v zadnjih 24 urah povili tri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Ljubljano in Dornberk.


Sreda, 2. januar 2019

V Postojni so na svet pomagali dečku iz Dola pri Ljubljani. V Šempetru pa še vedno čakajo na prvega novorojenca v novem letu.


Ponedeljek, 31. december

V Šempetru sta na zadnji decembrski dan na svet prijokala dva dečka, ki odhajata v Tolmin in v Solkan. V Postojni so na svet pomagali trem malim korenjakom. Deklici, rojeni v Postojni, odhajata v Postojno in na Vrhniko, deček pa bo nov prebivalec Cerknice.

Nedelja, 30. december

V Postojni sta se rodila deček iz Portoroža in deklica iz Postojne, v Šempetru pa zgolj deček, ki gre v Novo Gorico.

Sobota, 29. december

O izenačenem rezultatu poročamo tokrat. Trije dečki iz postojnske porodnišnice odhajajo v Podgrad, Prestranek in Cerkno. Dečka iz šempetrske porodnišnice pa bosta prebivala v Novi Gorici in Ajdovščini. So se pa v Šempetru razveselili še deklice, ki jo bodo starši odnesli prav tako v Novo Gorico.


Petek, 28. december

Na današnji dan se je v Šempetru rodila deklica, ki odhaja domov v Solkan. Svet je bogatejši tudi za tri malčke, ki so na svet prijokali v postojnski porodnišnici. Dečka odhajata v Zagorje ob Savi in v Cerknico, deklica pa bo nova prebivalka Ajdovščine.

Četrtek, 27. december

V šempetrski porodnišnici so se razveselili dečka, ki bo ostal kar v domačem kraju, v Šempetru. V postojnski pa sta se rodila dva dečka, ki bosta odšla v Žiri in Ljubljano.

Sreda, 26. december

V Postojni so na svet pomagali dečku iz Horjula ter deklicama iz Loga pri Brezovici in Lukovice. V Šempetru pa sta prvič zajokala dečka iz Branika in Dutovelj.

Torek, 25. december

Današnja rubrika Prvič so zajokali prinaša dve veliki nasprotji. V Šempteru namreč ni bilo rojstev, v Postojni pa je bilo še kako pestro. Poročajo namreč o treh dečkih iz Postojne, Planine in Ajdovščine, od dvojčku in dvojčici iz Obrov, pa še od dvojčicah, ki gresta v Ljubljano ter o deklici iz Pivke.

Ponedeljek, 24. december

V Šempetru v minulem dnevu niso imeli rojstev, v Postojni pa so na svet pomagali štirim novorejencem. Dečka odhajata v Šempas in Izolo, deklici pa v Ljubljano in Logatec.

Nedelja, 23. december

O štirih novih rojstvih poročajo iz postojnske porodnišnice. Dečka bosta odšla v Piran in Logatec, deklici pa v Novo vas pri Rakeku in na Brezovico pri Ljubljani. Šempetrske porodnišnice tokrat nismo uspeli doklicati, bomo pa o številu novorojenčkov poročali jutri.

Sobota, 22. december

V postojnski porodnišnici so povili kar 4 dečke, ki odhajajo v Postojno, Spodnjo Idrijo, Divačo in Ilirsko Bistrico, ter deklico, ki gre v Obrov. V Šemptetru poročajo o rojstvu dečka iz Nove Gorice.

Petek, 21. december

Včeraj smo poročali o rojstvu samih deklic v postojnski porodnišnici, danes pa poročamo o rojstvu štirih navihanih škratkov - dečkov. Odhajajo pa v Ajdovščino, Novo Gorico, Ankaran in Kozino. V šempetrski porodnišnici so tokrat počivali.

Sreda, 19. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki gresta v Vipavo in Novo Gorico, v Novo Gorico pa bodo poslali še eno deklico. Tri deklice iz postojnske porodnišnice pa pošiljajo v Postojno, na Rakek in v Krško.

Torek 18. december

Tokrat so imeli več dela v postojnski porodnišnici. Trije dečki odhajajo v Brezovico, Marezige in Sežano. Pet deklic pa odhaja v Ilirsko Bistrico, Lokev, Begunje, Kozini in Novo vas pri Rakeku. V šempeterski porodnišnici sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico in Ajdovščino.

Ponedeljek 17. december

V šempeterski porodnišnici so povili dvojčka, ki odhajata v Miren in dve deklici, ki odhajata v Kobdilj in Banjšice. V Postojni pa dve deklici odhajata v Postojno in Ajdovščino.

Nedelja, 16. december

Po dva novorojenčka so povili v obeh primorskih porodnišnicah. V postojnski dve deklici, ki odhajata v Branik in Ilirsko Bistrico. Šempetrski porodničarji pa so povili deklico iz Otlice pri Ajdovščini ter dečka iz Stare Gore.

Sobota, 15. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Slap ob Idrijci in v Brje, ter Punčka, ki gre v Novo Gorico. V Postojni pa poročajo o rojstvu dečka iz Logatca in deklice iz Dutovelj.

Petek, 14. december

V šempetrski porodnišnici je bilo v zadnjih 24 urah fantovsko obarvano. Rodila sta se dva dečka iz Renč in Tolmina. V Postojni so povili deklico iz Sodražice in dečka iz Kopra.

Četrtek, 13. december

V Šempetru v minulih 24 urah niso zabeležili rojstev. V Postojni pa so na svet pomagali trem novorojencem; dečka odhajata v Postojno in Grgar, deklica pa v Podnanos.

Sreda, 12. december

Tolmin se bo okrepil za dva pripadnika moškega spola, so nam sporočili iz šempetrske porodnišnice. V Postojni pa krepijo južnejše predele, predvsem Ilirsko Bistrico, kamor gre ena deklica in mešani par dvojčkov, še dve deklici pa pošiljajo v Domžale in Postojno.

Torek, 11. december

V Šempetru sta se rodili dve deklici - ena iz Tolmina in ena iz Deskel. V Postojni pa poročajo o rojstvu enega dečka iz Zagorja ter dveh deklic, ki odhajata v Stari trg pri Ložu in v Ljubljano.

Ponedeljek, 10. december

V Postojni so na svet pomagali deklicam, ki odhajajo v Divačo, na Rakitno in v Ribnico ter dečku iz Snežaka.
V Šempetru pa so se rodili dečki, ki bodo domovali na Colu, v Brdih in v Šempetru.

Nedelja, 9. december

Po dva novorojenčka sta zajokala s polnimi pljuči v obeh porodnišnicah. V Postojni deklica in deček, ki odhajata v Ilirsko Bistrico in Dutovlje, v Šempetru pa dva dečka, eden odhaja na Predmejo, drugi pa ostaja v Šempetru.

Sobota, 8. december

Tudi danes smo poklicali v obe primorski porodnišnici in v prvi, v postojnski, so nam zaupali, da sta se rodila dečka iz Žirov in Kopra ter deklica, ki bo ostala v Postojni. V šempetrski porodnišnici pa sta se rodila dečka, ki odhajata v Cerkno in Novo Gorico. Tja, v Novo Gorico, bo odšla tudi deklica.

Petek, 7. december

V šempetrski porodnišnici je bilo minulo noč mirno, saj niso imeli novih rojstev. So pa zato postojnski porodničarji pomagali na svet petim novorojenčkom, trem deklicam, ki odhajajo v Logatec, Hruševje in Slap ob Idrijci, ter dvema dečkoma, ki bosta dom dobila v Postojni in Ilirski Bistrici.

Četrtek, 6. december

V Šempetrski bolnišnici sta se rodila dva dečka iz Tolmina in deček iz Kanala ter po ena deklica iz Anhovega in Kobarida. V Postojni so povili dečka iz Dekanov in Jelšan ter deklico iz Ljubljane.

Sreda, 5. december

V Postojni so na svet pomagali dečkom iz Štanjela, Ajdovščine in Jelšan ter deklici iz Sežane. V Šempetru pa so se razveselili dečka iz Nove Gorice in deklice iz Cerkna.

Torek, 4. december

Pet novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici, in sicer dve deklici iz Ajdovščine in Pivke ter trije dečki, od katerih dva odhajata v Sežano, eden pa v Ljubljano. Šempetrski porodničarji pa so to noč mirovali in si nabirali moči za prihajajoča rojstva.

Ponedeljek, 3. december

V Šempetru so v zadnjih 24 urah na svet pomagali deklici, ki odhaja v Goriška Brda, v postojnski porodnišnici pa sta se rodila dva dečka in ena deklica. Fanta bosta postala prebivalca Ilirske Bistrice in Tolmina, punčka pa odhaja v Godovič.

Nedelja, 2. december

V Postojni poročajo o treh rojstvih, rodili so se deček iz Vipave ter dve deklici - ena iz Kamnika, druga pa iz Postojne. V šempetru se je rodil deček oz Nove Gorice. Staršem iskreno čestitamo!

Sobota, 1. decembra

Deklica iz Postojne se je rodila v postojnski porodnišnici. Deklica in deček iz šempetrske porodnišnice, dvojčka, pa odhajata v Vipavo.

Petek, 30. november

Štirje novorojenčki so prijokali na svet v postojnski porodnišnici, ena deklica, ki prihaja v Spodnjo Idrijo, ter trije dečki iz Postojne, Ajdovščine in Kopra. V Šempetru pa so to noč povili eno punčko, ki jo bodo starši odpeljali v Kojsko.

Torek, 27. november

V postojnski porodnišnici so povili pet novorojenčkov - tri deklice, ki odhajajo v Košano, Sežano in Petkovec. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, starši pa ju bodo odpeljali v Dobravlje in Preserje. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki iz Vipave in fantku iz Nove Gorice.

Ponedeljek, 26. november

V Šempetru so v minulem dnevu na svet pomagali dečku, ki odhaja v Branik. V Postojni pa so luč sveta prvič ugledali trije novorojenčki. Deček iz Pivke in deklici iz Izole in Sežane. Čestitke vsem!

Sobota, 24. november

V Šempetru so na svet pomagali dečkoma iz Brd in Bilj ter deklici, ki bo doma na Colu. V Postojni pa dečku iz Branika in deklicama iz Gorenjih Novakov in Dekanov.

Petek, 23. november

V Postojni so na svet pomagali dečkoma, ki bosta svoj doma našla na Vrhniki in v Sežani. V Šempetru pa v minulih 24 urah rojstev niso zabeležili.

Četrtek, 22. november

Prešerne volje so danes v postojnski porodnišnici in povsem upravičeno, saj je otroški jok razveselil kar šest staršev. Trije dečki so se rodili, odhajajo pa v Idrijo, Lokavec in na Vrhniko. Deklice pa bodo prebivale v Dobravljah, Kopru in Ljubljani. V Šempetrski porodnišnici pa je deklica prav tako razveselila vse zaposlene in bližnje, odšla pa bo v Vrtojbo. Iskrene čestitke vsem staršem, veliko crtanja in čim več prespanih noči želimo!

Sreda, 21. november

Iz Postojne sporočajo, da so v zadnjih 24 urah našteli sedem rojstev: treh dečkov, ki bodo prebivali v Šempasu, Komnu in Cerknici. Štiri deklice pa v naslednjih dneh odhajajo v Logatec, Ajdovščino, Koper in  Dobravlje. Iz Šempetra sporočajo, da so zabeležili rojstvo dečka iz Zatolmina.

Ponedeljek, 19. november

Zadnjih 24 ur je bilo v Šempetru v znamenju dečkov, dva sta se rodila, poslali pa ju bodo na Čiginj in v Ravne. V Postojni pa ravno obratno, v prvem planu deklice. Odhajajo na Dobrovo, v Koper in na Škofije.

Nedelja, 18. november

Dva dečka sta pokukala na svet v postojnski porodnišnici, eden odhaja v Prestranek, drugi pa v Grahovo pri Cerknici. Tudi šempetrski porodničarji so povili fantka, slednji bo dom dobil v Novi Gorici.

Sobota, 17. november

V Postojni je bil pretekli dan kar pester. Rodili so se dečki iz Logatca, Cerknega, Cerknice, Pivke in Dobravlj. Dve deklici delata družbo vsem tem fantom, odšli pa bosta v Tomaj in Postojno. Kaže, da je trenutno pestro tudi v šempetrski porodnišnici, ker jih nismo uspeli doklicati.

Petek, 16. november

V Postojni so povili dečke iz Ljubljane, Ilirske Bistrice, Rakeka, Podnanosa ter deklice z Vrhnike, iz Begunj pri Cerknici, Črnega Vrha nad Idrijo. V Šempetru so se rodili: deklici iz Trnovega in Nove Gorice ter deček iz Dobrovega v Brdih.

Četrtek, 15. november

O dveh novih rojstvih poročamo v rubriki Prvič so zajokali. Deček iz Kopra in deklica iz Dutovlj sta se rodila v postojnski porodnišnici. V Šempetru pa so v preteklem dnevu počivali in si nabirali moči.

Sreda, 14. november

Danes pa s precejšnjo prednostjo prevladujejo deklice - kar sedem se jih je rodilo v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Begunje pri Cerknici, Logatec, Sežano, Sodražico, Planino, Mengeš on Idrijo. Pridružil se jim je tudi en deček, ki bo svoj dom dobil v Koritnicah pri Knežaku. V Šempetru pa so porodničarji na svet pomagali deklici iz Vipave in dečkoma iz Spodnje Branice in Nove Gorice.

Torek, 13. november

V postojnski porodnišnici poročajo o rojstvu dveh deklic iz Divače in Ajdovščine, en deček pa odhaja v Dutovlje. V Šempetru pa sta se v zadnjih 24 urah rodila dva dečka iz tolminske občine, in sicer iz Tolmina in Volč.

Ponedeljek, 12. november

V Postojni so zadnjih 24 urah zaznamovali: dva dečka iz Ljubljane, eden z Branika, eden iz Idrije ter dve deklici: ena iz Žirov, ena pa iz Cerknega.

Nedelja, 11. november

V Postojni so na svet prijokale tri deklice, ki gredo v Čezsočo, Spodnjo Idrijo in Stari trg pri Ložu. V šempetrski porodnišnici ne poročajo o nobenem novem Martinu ali Martini.

Sobota, 10. november

Ker včeraj nismo uspeli doklicati postojnske porodnišnice, vam sedaj posredujemo še informacijo o predvčerajšnjih rojstvih, in sicer so se pri njih rodili: trije dečki iz Grosupljega, Štanjela in Sežane ter deklica iz Prestranka. V preteklem dnevu pa so se pri njih rodili še dečki iz Idrije, Nove vasi in Planine, prijokala pa je tudi deklica iz Čezsoče. Poglejmo še stanje v šempetrski porodnišnici. Pri njih je izid izenačen, in sicer deček iz Dolenje Trebuše in deklica iz Prestranka sta razveselila porodničarje in starše. Iskrene čestitke!

Petek, 9. november

V šempetrski porodnišnici je zajokala deklica, ki bo odšla v Novo Gorico. V Postojni pa so trenutno zasedeni, zato bomo o novih rojstvih poročali jutri.

Četrtek, 8. november

V minulem dnevu so v Postojni na svet pomagali dečkoma iz Dutovelj in Ajdovščine ter deklicama iz Šempetra pri Gorici in Vremskega Britofa. V Šempetru pa tokrat niso zabeležili rojstev.

Sreda, 7. november

Minulo noč so na svet prijokali trije novorojenčki v postojnski porodnišnici - deklica iz Nove vasi pri Rakeku ter dečka iz Spodnje Idrije in Sežane. V Sežano odhaja tudi fantek iz šempetrske porodnišnice, eden ostaja v Šempetru, še eden pa prihaja v Koritnico. Doma v Šempetru ostaja tudi ena deklica, druga pa bo prebivališče dobila v Renčah.

Torek, 6.november

V Šempetru so na svet pomagali dečku iz Koritnice, v Postojni pa so imeli kar pet rojstev; dečka odhajata v Prestranek in Vrhniko, deklice pa v Logatec, v Prezid na Hrvaškem in v Koper.

Ponedeljek, 5. november

Tokrat prednjačijo deklice - dve sta se rodili v šempetrski porodnišnici, odhajata pa v Novo Gorico in Brda. Prav tako sta v Postojni na svet prijokali dve predstavnici nežnejšega spola. Punčki bodo starši odpeljali v Kočevje in Borovnico. Pridružil se jima je še en deček, ki pa prihaja v Idrijo.

Nedelja, 4. november

Tokrat se je več otrok rodilo v šempetrski porodnišnici, in sicer deček odhaja v Bovec, dve deklici in še en deček pa odhajajo v Ajdovščino. V Postojni sta prvič zajokala deček z Verda in deklica iz Ankarana.


Sobota, 3. november

V Postojni so se rodili: deklica iz Cerknice in dva dečka, ki odhajata v Miren in Preddvor. V Šempetru pa so povili deklico in dečka iz Ajdovščine.

Petek, 2. november

V Šempetru se je rodil deček, ki bo domoval v Novi Gorici. V Postojni pa so na svet pomagali štirim otrokom; dečka odhajata v Ljubljano in na Rakitno, deklici pa v Ajdovščino in Postojno.


Četrtek, 1. november

V Postojni sta se v zadnjih 24 urah rodila dva dečka iz Izole in Sežane ter dve deklici iz Ilirske Bistrice in Pivke. V Šempetru pa so povili dečka iz Anhovega ter dvojčka in dvojčico iz Kobarida.

Sreda, 31. oktober

Ena deklica se je rodila v Postojni, odhaja pa v Begunje pri Cerknici, v šempetrski porodnišnici pa so se razveselili joka enega dečka, ki bo prebivališče dobil v Novi Gorici.

Torek, 30. oktober

Iz Šempetra poročajo o rojstvu deklice iz Nove Gorice, postojnskih porodničarjev pa nismo uspeli doklicati - očitno imajo preveč dela. O tamkajšnjih rojstvih bomo tako poročali jutri.

Ponedeljek, 29. oktober

V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo svoj dom našel v Mirnu, in deklici, ki odhaja v Ajdovščino.
V Postojni pa so imeli pravo ne-deljo, saj so babice zadnjih 24 ur počivale.

Nedelja, 28. oktober
V postojnski porodnišnici so se v zadnjih 24 urah rodile štiri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Senožeče, Ajdovščino in Trg pri Ložu. V Šempetru je bilo nekoliko manj pestro. Rodil se je le en deček iz Nove Gorice.

Sobota, 27. oktober

O izenačenem rezultatu poročamo v tokratni rubriki o novih rojstvih. Štirje mali nadebudneži so se rodili v šempetrski in postojnski porodnišnici. Dečka in Šempetra odhajata v Novo Gorico, deklici pa v Dobrovo in Kanal. Postojnski deklici bosta prebivali v Postojni in Ljubljani, dečka pa se bosta podala v Podkraj in Ljubljano.

Petek, 26. oktober

V Šempetru sta se rodili deklici, ki odhajata v Novo Gorico in Šempas.

Četrtek, 25. oktober

V Postojni so se rodili: štiri deklice iz Kranja, Ilirske Bistrice, Vipave, Logatca, po en deček iz Postojne, iz Kobarida in Kamne Gorice in kar dva iz Ilirske Bistrice. To je tudi kraj z največ novorojenci, kar tremi, ki so luč sveta ugledali v zadnjih 24 urah. V Šempetru pa se je rodila samo ena, in sicer deklica iz Oseka. Dežurne babice dodajajo: dogajanje v porodnišnicah se nadaljuje. Saj ste videli, kakšna je danes luna?

Sreda, 24. oktober

V Postojni so imeli ponoči nekaj več dela kot v Šempetru: rodila se je  deklica iz Logatca ter še dve iz Ljubljane. Na svet so prav tako prijokali trije dečki: iz Nove Gorice, z Bleda in s Cola. V Šempetru je bil izid izenačen: 1 : 1. Deklica bo prebivala v Ajdovščini, deček pa v Novi Gorici.

Torek, 23. torek

Precej plodnih 24 ur je za nami, kar se tiče obeh primorskih porodnišnic. V Postojni so povili šest novorojenčkov - dve deklici in en deček odhajajo v Ljubljano, punčka in fantek prihajata v Spodnjo Idrijo ter Idrijo, še en deček pa bo prebival v Kopru. Tudi šempetrski porodničarji niso prav nič počivali. Na svet je prijokala deklica iz Tolmina ter trije dečki - po dva bodo starši odpeljali v Novo Gorico, enega pa v Miren.

Ponedeljek, 22. oktober

Štirje novorojenčki so razveselili starše in porodničarje v Postojni - deklica iz Divače ter fantki iz Pivke, Ljubljane in Cola. V šempetrski porodnišnici pa sta s polnimi pljuči prvič zajokala punčka iz Arčonov pri Renčah ter fantek, ki odhaja v Potok pri Dornberku.

Nedelja, 21. oktober

V Šempetru sta se v preteklem dnevu rodila deček iz Ajdovščine in deklica iz Šempasa. V postojnski porodnišnici pa pet dečkov odhaja v Spodnjo Idrijo, Prestranek, Vrhovo, Postojno in Vrhniko, ena deklica bo bivala v Horjulu.

Petek, 19. oktober

V Šempetrski porodnišnici so v preteklem dnevu počivali in si nabirali moči za današnji dan. V Postojni pa so na svet pomagali štirim novorojenčkom. Dečki odhajajo v Šentrupert, Ljubljano in Postojno, deklica pa je postala prebivalka Črnič.

Četrtek, 18. oktober

V šempetrsko porodnišnico je štorklja v preteklem dnevu prinesla dva dečka, ki bosta odšla v Kojsko in Novo Gorico. V postojnski porodnišnici pa je odložila tri dečke, ki bodo prebivali v Medvodah, Vipavi in Šempetru. Deklica odhaja v belo Ljubljano.

Sreda, 17. oktober

V Šempetru sta se v minulem dnevu rodila deček iz Šempasa in deklica iz Vipovž. V Postojni pa so na svet pomagali štirim novorojenčkom. Dečka odhajata v Rakek in Pivko, deklici pa v Cerknico in Miren.

Torek, 16. oktober

V Postojni tokrat ni bilo rojstev, so se  pa zato rodili trije dojenčki v Šempetru in sicer dve deklici in en deček. Dečka bodo poslali v Šmihel, deklici pa v Novo Gorico in Ajdovščino.

Ponedeljek, 15. oktober

Postojna: zabeležili so dve rojstvi, in sicer deklice iz Kočevja in dečka iz Begunj pri Cerknici. Šempeter: rodila se je ena deklica, in sicer iz Nove Gorice.

Nedelja, 14. oktober

V Postojni sta se rodila deček in deklica, ki odhajata v Kočevje ter Ljubljano, šempetrski porodničarji pa so na svet pomgali fantku, ki ga bodo starši odpeljali v Velike Žablje.

Sobota, 13. oktober

V Šempetru sta se v minuli noči rodila deček in deklica. Deklica odhaja v Kanal, deček pa v Tolmin. V Postojni so na svet prijokali trije dečki, ki odhajajo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico in Dutovlje, medtem ko deklici, rojeni v Postojni, odhajata v Pivko in v Ribnico.

Petek, 12. oktober

Tokrat pa je vse v znamenju nežnejšega spola - tri deklice so prijokale na svet v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Ljubljano, Vipavo in Koper. V Šempetru na se je rodila deklica iz Črnič.

Sreda, 10. oktober

Iz Postojne poročajo o rojstvu dveh dečkov, katerih kraja prebivališča bosta Sežana in Lokev. V Šempetru pa je noč prav tako minila v znamenju številke dve in dveh deklic: ena bo prebivala v Novi Gorici, druga pa v Ajdovščini.

Torek, 9. oktober

Pretkla noč nam je prinesla 11 novorojenčkov v primorskih porodnišnicah. Štirje sos e rodili v Šempetru in sedem v Postojni. Fant iz Šempetra odhaja v Ajdovščino, deklice pa v Kanal, Nova Gorica in Ajdovščino.

Iz postojnske porodnišnice pa bodo tri fante poslali v Mengeš, Vodice in Sežano, eden pa odgaja v Italijo, tri deklice pa bodo postale prebivalke Sežane, Cerknice in Divače.

Ponedeljek, 8. oktober

V zadnjih 24 urah v Postojni rojena deklica po prvem okrevanju odhaja v Horjul, novorojenčki iz porodnega bloka šempetrske bolnišnice pa bodo prebivali: dečka v Ajdovščini in Tolminu, deklica pa v Vipavi. 

Nedelja, 7. oktober
Dva novorojenčka so povili minulo noč v šempetrski porodnišnici -  deklico iz Vrtovina in dečka iz Nove Gorice. V Postojni pa je na svet prijokala deklica iz Ljubljane in dečka iz Kalc pri Logatcu in iz Materije. 

Sobota, 6. oktober
V zadnjih 24 urah je bilo v Postojni in Šempetru zelo pestro. na svet je namreč prijokalo kar 9 novorojenčkov. 7 so jih povili v Postoji in sicer 4 deklice, ki odhajajo v Idrijo, Pivko, Rakek in na Vogrsko, pridružili pa so se jim tudi 3 dečki, ki vodo zavetje doma našli v pivki, Hotedršici in v Logatcu. Dve deklici, ki sta na svet prijokali v Šempetru, pa bosta odšli domov v Novo Gorico. Iskrene čestitke!
Petek, 5. oktober

V Postojni so našteli šest rojstev. Rodili so se: deklica in deček, dvojčka, gresta v Divačo, deček v Ilirsko Bistrico, po ena deklica v Koper ter Orehek in dve v Ajdovščino. Iz Šempetra pa sporočajo, da sta se rodila deček iz Lokavca ter deklica iz Nove Gorice.

Četrtek, 4. oktober

V Postojni so se rodili trije fantje, ki odhajajo na Col, v Ljubljano in Matenjo vas, deklice pa v Postojno, Rovte, Megeš in Koper. V Šempetru pa so na svet pomagali dečku, ki gre v Novo Gorico, deklica pa bo postala prebivalka Ajdovščine.

Sreda, 3. oktober

V Postojni so na svet pomagali štirim dečkom: iz Cola, Vremskega Britofa, Dobrovega v Brdih, Pivke. Rodilo se je tudi šest deklic: dve iz Kopra, po ena pa iz Jelšan, Idrije, Košane in Dutovelj. Iz Šempetra o rojstvih tokrat ne poročajo, se pa pripravljajo na pestro dogajanje, ki ga še prinaša nov dan.

Torek, 2. oktober

V Postojni so se v preteklih 24-ih uram rodili trije dečki iz Ljubljane, Dutevelj in Borovnice ter deklica iz Spodnje Idrije. V Šempetru so novorojenči še na poti.

Ponedeljek, 1. oktober

Izenačen rezultat 4:4 tokrat za obe primorski porodnišnici! V Postojni je na svet prijokala deklica iz Divače ter dečki iz Ljubljane, Pivke in Logatca. V šempetrski porodnišnici pa so se rodili kar trije novi prebivalci Nove Gorice - dve deklici in en deček. Pridružil se jim je še en fantek iz Ajdovščine.

Petek, 29. september

V Postojni so bili tokrat zelo produktivni, saj so ''pridelali'' kar 6 malčkov. Od tega 5 deklic, ki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Podnanos, Idrijo, Sežano, ter na Borovnico. Na svet pa so pomagali tudi fantku, ki bo ostal v Postojni. V Šempetru je bilo tokrat bolj mirno, saj s na svet pomagali fantku, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico, ter deklici, ki bo ostala v Šempetru.

Četrtek, 27. september

Danes smo obdani s pravljičnim številom 3. Toliko novorojenčkov je namreč prijokalo na svet v porodnišnicah v Postojni in Šempetru. V Postojni ne luč sveta ugledal deček, ki odhaja na Kozino, pridružila pa se mu je tudi deklica, ki bo domovala v Komnu. Še ena deklica pa je na svet projokala v Šempetru - zavetje doma bo ta poiskala v Vipavi.

Sreda, 26. september

V Postojni v zadnjih 24 urah ni bilo rojstev. V Šempetru pa so povili par: deček bo prebival v Humu v Brdih, deklica pa v Ravnici pri Novi Gorici.

Torek, 25. september

Kar pestro je bilo v minulih 24 urah v obeh primorskih porodnišnicah. V Postojni se je rodilo sedem novorojenčkov - dve deklici iz Kopra in Ljubljane ter pet dečkov, ki jih bodo starši odpeljali v Ribnico, Stari trg pri Ložu, Idrijo, Ljubljano, eden pa bo ostal v Postojni. Šempetrski porodničarji pa povili štiri dojenčke - dve punčki, ki odhajata v Novo Gorico in Dobrovo ter dva fantka iz Mirna in Šempetra.

Nedelja, 23. september

Rodilo se je pet novorojenčkov. V Šempetru dva fanta, ki odhajata v Breginj in Solkan ter deklica, ki jo bodo poslali na Predmejo, v Postojni pa dve deklici, ki bosta postali prebivalki Ljubljane in Rakeka.

Petek, 21. september

V Postojni sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Postojno in v Vipavo, prav tako pa so je v postojnski porodnišnici v minuli noči povilo pet deklic, ki bodo nove prebivalke Komna, Vipave, Tolmina in Ilirske Bistrice. V Šempetru so to noč zavladale deklice - tri so prijokale na svet, odhajajo pa v Črniče, v Zbilje in v Novo Gorico.

Četrtek, 20. september

V Postojni so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Idrijo in v Ajdovščino. Deklice, rojene v Postojni pa odhajajo na Most na Soči, v Ajdovščino, v Vipavo in v Prem.
V Šempetru je starše doletela dvojna sreča - dvojčka, rojena v Šempetru odhajata v Šempas. Še dve deklici in en deček so se povili v Šempetru. Deklici bosta novi prebivalki Nove Gorice in Solkana, deček pa odhaja v Libušnje.

Sreda, 19. september

V Postojni so se rodili: tri deklice iz Moravč, Cerknice, s Prema, ter dva dečka iz Sela pri Volčah ter Starega trga pri Ložu. V Šempetru pa so sporočili, da se je rodila deklica, ki odhaja v Zalošče.

Torek, 18. september

Danes pa so malo več počivali postojnski porodničarji. Zabeležili so eno rojstvo, in sicer deklice iz Logatca. V Šempetru pa so imeli za odtenek več dela. Povili so dve punčki z Mosta na Soči in iz Nove Gorice ter fantka iz Deskel.

Ponedeljek, 17. september

Osem novorojenčkov je prišlo na svet v dveh primorskih porodnišnicah. V Šempetru sta se rodili dve deklici, ki gresta v Novo Gorico in na Predmejo. V Postojni pa se je zaslišal jok iz petih grl, treh dekliških in dveh fantovskih. Fantje bodo postali prebivalci Preserja in hrvaške Crikvenice, dve dekleti pošiljajo v Ilirsko Bistrico, eno pa v Cerkno.

Sobota, 15. september

V Postojni so tokrat na svet pomagali kar trem deklicam, ki bodo odšle na Vrhniko, Črni Kal ter v Ljubljano. Tudi v Šempetru tokrat prevladujejo deklice. Prva bo odjokala v Stomaž pri Ajdovščini druga pa v Novo Gorico. Edini fantek danes pa bo odšel k staršem v Kobarid.

Petek, 14. september

Štiri novorojenčke so povili v Postojni, tri deklice, ki odhajajo v Koper, Ljubljano in Log pri Brezovici. Deček pa prihaja v Idrijo. Šempetrski porodničarji pa so se razveselili punčke iz Nove Gorice in fantka iz Čepovana.

Sreda, 12. september
V Postojni se je rodila ena deklica, pod kraj bivanja bodo zapisali Sežano. V Šempetru pa so dežurne babice počivale. Obljubljajo pa, vsaj po obetih sodeč je tako, da bodo jutri v poročilu manj skromnejše.

Torek, 11. september

V zadnjih 24-ih urah je v obeh porodnišnicah na svet prijokalo pet novorojenčkov. Trije v Postojni, in sicer deček iz Cerknice ter deklici iz Cerknice in Mengša. V Šempetru sta se rodila deček iz Šempetra in deklica iz Ajdovščine.

Ponedeljek, 10. september
V Postojni se je v zadnjih 24 urah rodil en deček iz Ajdovščine. V Šempetru pa so na svet pomagali trem novorojenčkom: dvema dečkoma, eden bo prebival v Ladri pri Kobaridu, drugi pa v Novi Gorici, kjer mu bo družbo delala še ena deklica. Staršem iskreno čestitamo!

Nedelja, 9. september V preteklih 24 urah so v postojnski in šempeterski porodnišnici počivali. V Postojni namreč niso zaslišali niti enega prvega otroškega joka, medtem ko je v Šempetru za nekoliko pestrejše vzdušje poskrbel 1 deček, ki je ugledal luč sveta in odhaja v varno zavetja doma v Novo Gorico. Sobota, 8. september

Treh malih korenjakov so se razveselili v šempetrski porodnišici. Dečka bosta prebivala na Mostu na Soči in v Tolminu, deklica pa v Novi Gorici. S postojnsko porodnišnico tokrat nismo uspeli vzpostaviti zveze, bomo pa o novih rojstvih poročali v jutrišnji rubriki.

Petek, 7. september

Tri deklice so prijokale na svet v postojnski porodnišnici, prebivale pa bodo v Ljubljani, Materiji in Ajdovščini. V Šempetru je rezultat izenačen. Deklica ne bo hodila daleč, saj bo ostala kar v Šempetru, deček pa odhaja na Planino nad Ajdovščino.

Četrtek. 6. september

Ja danes so v Postojni prvič zajokali štirje malčki. Od tega trije dečki, ki odhajajo v Logatec, Koper eden pa bo ostal doma. Prav tako pa bo v Postojni ostala tudi ena deklica. V Šempetru je bilo tokrat bolj mirno, saj so na svet pomagali le fantku, ki odhaja v sosednjo Novo Gorico.

Sreda, 5. september

V Postojni so v pretekllem dnevu povili šest novorojenčkov, in sicer dvojčka - parček iz Rakeka, tri dečke iz Cerknega, Podnanosa in Ilirske Bistrice ter deklico, ki pa bo šla v Dutovlje. V Šempetru so tokrat počivali. Čestitamo!

Torek, 4. september

Šest staršev se je svojih sončkov razveselilo v postojnski porodnišnici - šest deklic in dveh dečkov. Punčke odhajajo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico in Ljubljano, ena pa bo ostala v Postojni. Fantka pa bosta dom dobila v Novi vasi pri Rakeku ter na Colu. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali deklici, ki jo bodo starši odpeljali v Višnje in dečku iz Nove Gorice.

Ponedeljek, 3. september

Na prvi šolski dan sta v šempetrski porodnišnici na svet prijokala deček in deklica. Deček odhaja v Manče, deklica pa bo nova prebivalka Dobrovega. V Postojni so to noč počivali.

Nedelja, 2. september

Štirje mali korenjaki so prijokali na svet v postojnski porodnišnici. Deček bo doma v Novi Gorici, dve deklici ostajata v Postojni, tretja pa bo odšla v Ribnico, ki je v teh dneh praznično obarvana. V šempetrski porodnišnici pa so se razveselili dveh fantkov, ki bosta prebivala v Komnu in Braniku.

Sobota, 1. september
Kar sedem novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici. Prednjačijo deklice, ki odhajajo v Starod, Ilirsko Bistrico, Logatec, dve pa ostajata v Postojni. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, in sicer iz Prestranka in Cerknega. V Šempetru pa so povili eno punčko iz Kozane ter fantka iz Nove Gorice.

Petek, 31. avgust
Pet otrok se je rodilo v preteklem dnevu. V Postojni je bilo tokrat nekoliko bolj mirno, deček, ki se je tam rodil, bo odšel na Kozino. V šempetrski porodnišnici pa so se tokrat razveselili štirih novorojenčkov. Dva dečka bodo starši odpeljali v Kostanjevico na Krasu in Volarje, deklici pa prihajata v naše kraje, in sicer v Kobarid in Tolmin.

Četrtek, 30. avgust
V Postojni se je rodil deček, ki odhaja v Hruševje. Tudi tri deklice so prijokale na svet v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Divačo, v Pivko in v Jelšane. V Šempetru so to noč počivali.

Sreda, 29. avgust
V preteklih 24 urah so na vseh prijokali 4 novorojenčki. V Šempetru jim novo družbo dela deklica, ki bo odšla v Novo Gorico, tja pa odhaja tudi deklica, ki je luč sveta ugledala v Postojni. Tam sta se ji pridružila še 2 dečka, ki odhajata v Cerknico, eden izmed njiju pa ostaja v Postojni. Iskrene čestitke!

Torek, 28. avgust

V Šempetru je na svet pokukal deček, ki odhaja v Ajdovščino ter ena deklica, ki bo šla v Ljubljano. V Postojni pa se je rodila deklica, ki bo postala prebivalka Podgorja.

Ponedeljek, 27. avgust

Rodilo se je pet otrok. V Šempetru dva dečka, ki odhajata v Selo in Bukovico, v Postojni pa deček, ki gre v Rob na Dolenjskem ter deklici, ki bosta postali prebivalki Tolmina in Cerknega.

Nedelja, 26. avgust

Danes smo zabeležili pravljično število novorojenčkov, ki so prijokali na svet. Prvi otroški jok so zaslišali starši 3 novorojenčkov. Tisti fantek, ki je na svet prijokal v Šempetru, bo v tem mestu tudi ostal, deček iz Postojne bo odšel v Branik, deklica, ki je prvič prav tako zajokala v postojnski porodnišnici, pa bo iskala varno zavetje doma v Podnanosu.

Sobota, 25. avgust

Petim novorojenčkom so pomagali na svet v postojnski porodnišnici. Deček se bo odpeljal v Prestranek, deklice pa v Štanjel, Logatec, Cerknico in Novo Gorico. V šempetrski porodnišnici je izid izenačen, deček odhaja v Ročinj, deklica pa v Gradišče pri Ajdovščini.

Petek, 24. avgust

V Šempetru se je rodila deklica, ki odhaja v bližnjo Novo Gorico in deček, ki oistaja v Šempetru. V Postojni pa je na svet prijokal deček, ki gre v Črni vrh ter deklica, ki bo postala prebivalka Brezovice.

Četrtek, 23. avgust

Današnji dan si bodo kot zelo poseben dan zapomnili starši petih novorojenčkov, ki so prijokali na svet. Tri deklice so luč sveta ugledale v Postojni, v prihodnjih dneh pa odhajajo v Vipavo, Logatec in Ilirsko Bistrico. Pridružila sta se jim tudi deklica, ki odhaja v Podbrdo, in deček,ki odhaja v Vipavo, luč sveta p

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
21.03.2019
4°C / 15°C
petek
22.03.2019
4°C / 16°C
sobota
23.03.2019
0°C / 21°C