PRVIČ SO ZAJOKALI

Torek, 12. marec 2019

Petek, 24. maj

V Šempetru se je rodila deklica iz Nove Gorice, v Postojni pa so se rodili trije dečki: iz Logatca, Postojne in Branika. Še dva dečka sta prijokala na svet: iz Nove Gorice in Vidma Dobrepolj.

Četrtek, 23. maj

V Šempetru sta se rodila dečka iz Deskel in Globnega pri Kanalu. V Postojni pa dečka iz Cerknice in Postojne ter deklici iz Prestranka in Ilirske Bistrice.

Sreda, 22. maj

Iz šempetrske porodnišnice poročajo o rojstvu dveh dečkov, ki gresta v Bilje in Brda, v Postojni pa so na svet pomagali 6 novorojenčkom, med njimi sta tudi dvojčka, deček in deklica, ki gresta v Budanje. Ostali 4 pa so dečki, doma bodo v Logatcu, Pivki, Ilirski Bistrici in Postojni.

Torek, 21. maj

V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Novo Gorico, v Postojni pa en deček, ki gre v Pivko, deklici pa v Dobravlje in Kojsko.

Ponedeljek, 20. maj

V postojnski porodnišnici so na svet pozdravili par, deklica odhaja v Ilirsko Bistrico, deček pa v Ljubljano. V Šempetru pa so se rodili 4 novorojenčki, 2 deklici, ki bosta doma v Novi Gorici in Kamnjah, ter 2 dečka, en odhaja v Vipolže, drugi pa ostaja v Šempetru.

Nedelja, 19. maj

Iz Šempetra poročajo o rojstvu dveh deklic, ki gresta v Novo Gorico in Ajdovščino, zaupali pa so nam tudi, da je pravkar na poti še en Bric ali Brika. Iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dveh deklic in dveh dečkov, deklici odhajata v Šmarje-Sap in Stari trg pri Ložu, eden od dečkov gre v Ajdovščino, drugi pa ostaja v Postojni.

Sobota, 18. maj

V Šempetru se je rodil deček, ki bo prebival v Kobjeglavi. Iz postojnske porodnišnice pa so sporočili, da so prijokali na svet deček, ki odhaja v Trpčane in deklici, ki odhajata v Kuteževo in Dobravlje.


Petek, 17. maj

V Postojni sta v zadnjih 24 urah na svet prijokala dva dečka, eden iz Strahovice pri Povirju, drugi iz Ljubljane, deklica, ki jima dela družbo, pa odhaja v Žiri. V Šempetru se je rodila deklica iz Kozane, še ena iz Čehovinov ter deček iz Plač pri Ajdovščini.

Četrtek, 16. maj

V Postojni so se rodili štirje novi državljani, in sicer dva dečka: eden iz Črnega Vrha nad Idrijo, drugi pa iz Spodnje Idrije. Tam bo prebivala tudi deklica, ki se je ravno tako rodila v Postojni v zadnjih 24 urah, še ena, ki je razveselila starše, pa gre v Dobrovo.

V Šempetru sta na svet prijokala dečka iz Nove Gorice, deklica pa bo, kar se prebivališča tiče, ostala v Šempetru.

Sreda, 15. maj

Iz vsake od primorskih porodnišnic poročajo o dveh rojstvih, v Šempetru sta se rodila deček, ki odhaja v Seniški Breg in deklica, ki bo doma v Črničah, v Postojni pa dve deklici, ki gresta v Postojno in Stari trg pri Ložu.

Torek, 14. maj

Za šest otrok smo bogatejši na Primorskem. Iz šempetrske porodnišnice bodo dečka poslali v Novo Gorico, deklici pa v Tolmin in Gojače. Deček iz postojnske porodnišnice odhaja v Cerknico, dve deklici pa v Vremski britof in Koper.

Ponedeljek, 13. maj

Deček iz šempetrske porodnišnice ostaja v Šempetru, deček iz postojnske pa odhaja v Cerkno. Deklici sta se tokrat rodili samo v postojnski porodnišnici, odhajata pa na Vrhniko in v Sodražico.

Nedelja, 12. maj

Deček iz Dornberka se je rodil v šempetrski porodnišnici.

Sobota, 11. maj

Dečka iz postojnske porodnišnice odhajata v Podnanos in Ljubljano, deklici pa na Kozino in v Pivko. Iz Šempetra poročajo o rojstvu dveh dečkov, ki odhajata v Šempeter in Dobrovo.


Petek, 10. maj

V Postojni je bilo zadnjih  24 ur v znamenju številke tri: rodila sta se dva dečka, eden iz Hotedršice, drugi pa iz Preserij pri Radomljah. Deklica, ki je prav tako razveselila starše, bo prebivala v Ljubljani. V porodnem bloku šempetrske bolnišnice sta v življenje vstopila dečka, eden ostaja v Šempetru, drugega pa starši tudi ne bodo odpeljali prav daleč, do Ajdovščine. Iskrene čestitke!

Četrtek, 9. maj

V Šempetru niso zabeležili novih rojstev, v Postojni pa se je rodil deček, ki bo doma v Knežaku in dve deklici, ki odhajata v Bohinjsko Bistrico in Planino.


Torek, 7. maj

V znamenju deklic je utripal minuli dan. V Postojni so na svet pomagali kar petim: iz Grahovega pri Cerknici, Ljubljane, Solkana, Cerknice in Izole. V Šempetru pa sta na svet privekali dvojčici iz Črnič, deklica iz Dobrovega v Brdih ter tudi deček iz Branika.


Ponedeljek, 6. maj

V Postojni so na svet pomagali trem dečkom, ki odhajajo v Vremski Britof, Idrijo in Rakek. 3 novorojenčki so zaznamovali tudi minulih 24 ur v šempeterski porodnišnici, rodili sta se 2 deklici, ki bosta doma v Ajdovščini in Šempetru, in deček, ki gre v Novo Gorico.


Nedelja, 5. maj

V šempetrski porodnišnici niso zabeležili novih rojstev, v postojnski pa so na svet pomagali dečku iz Postojne in deklici iz Senožeč.

Ob mednarodnem dnevu babic vsem porodničarjem želimo še veliko zadovoljstva in uspehov pri delu! 


Sobota, 4. maj

V šempetrski porodnišnici sta se rodila deček in deklica, ki bosta odšla v Šempeter. V postojnski porodnišnici pa so se rodili trije novorojenčki. Dečka bosta odšla v Postojno in Prestranek, deklica pa v Ribnico.


Petek, 3. maj

V šempetrski porodnišnici sta se rodila deček in deklica, ki bosta odšla v Novo Gorico. V postojnski pa so na svet pomagali štirim dečkom, ki bodo odšli v Ajdovščino, Ankaran, Grosuplje in Gorenjo Trebušo. Deklici bosta prebivali v Ljubljani in na Vrhniki.

Četrtek, 2. maj

Praznično in umirjeno je bilo v obeh porodnišnicah. V postojnski so počivali, v šempetrski pa so na svet pomagali deklici, ki bo odšla v Novo Gorico.

Sreda, 1. maj

V Šempetru so na svet pomagali dečku iz Tolmina ter deklicama iz Vipave in Šempetra.

V Postojni pa kar šestim novorojenčkom; dečkom iz Vipave, Vrhnike, Kopra in Starega trga pri Ložu ter deklicama iz Ajdovščine in Postojne.

Torek, 30. april

V obeh primorskih porodnišnicah je bilo tokrat pestro, predvsem v Postojni, kjer so na svet pozdravili 8 novorjenčkov, od tega 3 deklice, ki odhajajo v Logatec, Pivko in na Most na Soči, 5 dečkov pa bo doma v Košani, Trzinu, Šmartnem pri Litiji, Marezigah in na Črnem Kalu.
V Šempetru pa sta se rodila deček iz Črnič in deklica iz Nove Gorice.


Nedelja, 28. april

V minuli noči so v Postojni na svet pomagali dečkom iz Logatca, Postojne in Ljubljane ter deklici iz Logatca.V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja na Most na Soči, poleg tega pa je širni svet uzrla tudi deklica, ki odhaja v Solkan.

Sobota, 27. april

V šempetrski porodnišnici se je rodila deklica, ki odhaja v Novo Gorico. V postojnski porodnišnici so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Cerknico, Ljubljano in Divačo, deklice pa bodo prebivale v Ajdovščini, na Vrhniki in v Komnu.

Petek, 26. april

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki odhaja v Novo Gorico, deklico pa bodo poslali v Kobarid. V postojnski porodnišnici so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Pivko, Ljubljano in Horjul, deklici pa bosta prebivali v Žabnici in Cerknici.

Sreda, 24. april

V Šempetru niso zabeležili novih rojstev. V Postojni pa so na svet pomagali kar petim novorojencem; dečkom iz Laz pri Logatcu, Jelšan, Ljubljane in Lokev ter deklici iz Vrhnike.


Torek, 23. april

V primorskih porodnišnicah so se tokrat rodili sami dečki, in sicer dva v Šempetru in dva v Postojni.
Novorojenčka iz Šempetra odhajata v Ajdovščino in Šempeter, iz postojnske porodnišnice pa na Prem in Studeno.


Ponedeljek, 22. april

V minulem dnevu so v Postojni na svet pomagali dečkoma iz Postojne in Ortnika ter deklici iz Iga pri Ljubljani. V Šempetru pa dečkoma iz Nove Gorice in Kanala ter deklici iz Nove Gorice.


Nedelja, 21. april

Deček iz Ajdovščine in deklica iz Kočevja sta se rodila v postojnski porodnišnici.

Sobota, 20. april

Bogata bera novorojenčkov je obogatila našo deželo pred Veliko nočjo.

V Šempetru so na svet pomagali petim; dečkom iz Nove Gorice, Mosta na Soči in Sela na Krasu ter deklicama iz Budanj in Cerknega. V Postojni pa jih je na svet privekalo šest; dečka iz Kopra in Hruševja ter deklice iz Košane, Logatca, Ljubljane in Postojne.

Petek, 19. april

Devet novorojenčkov je zaznamovalo 19. april 2019. Štirje so se rodili v Postojni, kjer je bil izid dve proti dvema. Deklici bosta prebivali v Pivki in Novi Gorici, dečka pa v Gorenjem Zemonu in Preddvoru. Pet novorojenčkov je zaznamovalo zadnjo noč v Šempetru: rodile so se tri deklice - iz Oseka, Nove Gorice in Ozeljana ter dva dečka - eden iz Nove Gorice, drugi pa iz Solkana.

Četrtek, 18. april

Primorski porodnišnici sta danes bogatejši za 3 novorojenčke.
V Šempetru so na svet pomagali dečku, ki bo doma v Novi Gorici, v postojnski porodnišnici pa sta prvič zajokala deček in deklica, deček odhaja v Logatec, deklica pa v Sežano.


Sreda, 17. april

V Postojni se je rodila deklica iz Cerknice, obenem pa so dežurne babice na svet pomagale še trem dečkom: iz Ljubljane, Postojne in Dola pri Ljubljani. V Šempetru je bilo zadnjih 24 ur v znamenju enega rojstva: rodil se je deček iz Branika.

Torek, 16. april

V Šempetru so na svet pomagali deklici iz Šmihela. V Postojni pa kar trem deklicam, ki odhajajo v Stari trg pri Ložu, Vipavo in Ilirsko Bistrico, ter dečku iz Kopra.

Ponedeljek, 15. april

Deček, ki se je rodil v šempetrski porodnišnici bo okrepil Slap pri Vipavi, na vipavski konec, natančneje v Vipavo, gre tudi deček, ki se je rodil v Postojni. Da pa Pr' far ne bo primanjkovalo deklic, bodo deklico iz Postojne poslali v Spodnjo Idrijo.

Nedelja, 14. april

Sedem novorojenčkov se je rodilo v postojnski porodnišnici. Dečki odhajajo v Kobarid, Vipavo, Ilirsko Bistrico, Koper, Postojno in Videm, deklico pa bodo poslali v Košano.

Sobota, 13. april

Danes poročamo samo o rojstvu enega dečka iz Izole, ki je na svet prijokal v postojnski porodnišnici.

Petek, 12. april

Najprej smo poklicali v Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca, kjer so nam z oddelka Porodnega bloka sporočili, da so v preteklem dnevu zabeležili dve rojstvi. Deček in deklica odhajata v Novo Gorico.

Iz Porodnišnice Postojna pa poročajo, da se je pravljica življenja pričela za šest novorojenčkov. Dečka bosta prebivala v Pivki in Črnem Vrhu nad Idrijo, deklice pa odhajajo v Cerknico, Solkan, Grahovo in Idrijo.

O osmih novih rojstvih poročamo danes v naši rubriki. Izvedeli smo, kje bodo novorojenčki prebivali, ne vemo pa, kako so jih poimenovali starši. Ampak po statističnih podatkih sodeč, se v teh pomladnih mesecih rodi največ otrok s spomladanskimi imeni, kot so Maj, Iris, Zvonko, Cvetko, Lučka in Marjetica.

Ja, kako je ime tem malim navihančkom ne vemo, jim pa vsekakor želimo vse dobro v življenju.


Četrtek, 11. april

V Postojnski porodnišnici,  so prvič zajokale štiri deklice, ki odhajajo v Cerknico, Sežano, Koper in Šentjur, in štirje dečki, ki odhajajo v Brezovico, Pobege, Ajdovščino in Ljubljano.
Šempeterska bolnišnica je imela tokrat manj dela, dva dečka odhajata v Tolmin in Opatje selo deklica pa v Batuje.

Sreda, 10. april

Zadnjih 24 ur je minilo v znamenju deklic. Kar štiri so prijokale na svet v porodnišnicah v Postojni in Šempetru: v Postojni tri, ki bodo domače razveseljevale v Dolu pri Ljubljani, Logatcu in Pivki, v Šempetru pa deklica, ki bo svoj dom spoznala že prav kmalu v Batujah. Iskrene čestitke staršem!

Torek, 9. april

V Šempetru so na svet pomagali dvema deklicama, ki bosta doma v Tolminu in Novi Gorici, ter enemu dečku, ki prav tako odhaja v Tolmin.
V postojnski porodnišnici pa sta prvič zajokala 2 dečka, ki odhajata v Stari trg pri Ložu in Obrov, ter dve deklici, ki ju bodo odpeljali v Dornberk in Ljubljano.

Ponedeljek, 8. april

V Šempetru so na svet pomagali deklicama iz Tolmina in Nove Gorice, v Postojni pa deklici iz Črnega vrha nad Idrijo.


Nedelja, 7. april

V Postojni so na svet pomagali trem deklicam; iz Ljubljane, Senožeč in Vipave. V Šempetru pa se je rodil deček iz Italije.


Sobota, 6. april

Včerajšnji mlaj ima še vedno velik vpliv v obeh porodnišnicah. V postojnski porodnišnici se je rodilo šest dečkov, ki bodo odšli na Vransko, Kozino, v Cerknico, Pivko, Kobarid in Senožeče. Deklico pa bodo poslali v Stari trg pri Ložu. V šempetrski porodnišnici pa sta se rodila dva dečka, ki bosta prebivala v Novi Gorici in Mirnu.


Petek, 5. april

V Postojni sta se rodili dve deklici - ena iz Vipave, druga iz Nove vasi, ter en deček iz Ljubljane.

Četrtek, 4. april

V Postojni so imeli kar nekaj dela, tri deklice in dva dečka so pozdravili na svet. Deklice bodo doma v Ajdovščini, Izoli in Ljubljani, dečka pa v Dobravljah in Ljubljani.
Šempetrska porodnišnica pa je bogatejša za par, deček odhaja na Most na Soči, deklica pa v Ajdovščino.


Sreda, 3. april

V Šempetru sta se rodila deček in deklica, deček bo doma v Lokavcu, deklica pa v Ajdovščini. V Postojni pa so na svet pomagali trem dečkom, ki odhajajo v Ljubljano, Grosuplje in Vrhniko.

Torek, 2. april

V Postojni so na svet pomagali dečkoma iz Domžal in Logatca ter deklici iz Izole. V Šempetru pa deklicama iz Ajdovščine in Komna ter dečku iz Vrhpolja.

Ponedeljek, 1. april

Primorski porodnišnici sta v zadnjih 24 urah prispevali 5 novorojenčkov. V Šempetru sta se rodili deklici, ki odhajata v Ajdovščino in Komen, v Postojni pa so na svet pomagali dečku, ki gre v Spodnjo Idrijo, dve deklici pa bodo poslali v Borovnico in Pobege.

Nedelja, 31. marec

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki odhaja v Gorico, deklico pa bodo čez nekaj dni odnesli v Postojno. Postojnski porodničarji pa so povili dečka iz Logatca ter deklici iz Vipave in Postojne.

Sobota, 30. marec

V šempetrski porodnišnici so tokrat počivali, v postojnski pa so na svet pomagali šestim novorojenčkom. Dečki odhajajo v Šmarje pri Kopru, Cerknico in Postojno. Deklici, dvojčici, odhajata v Pregarje, tretja deklica pa bo prebivala v naši prestolnici, v Ljubljani.

Petek, 29. marec

V Postojni je štorklja v preteklem dnevu najprej odložila štiri dojenčke. Štiri fantke, ki jih bodo starši odpeljali v Ljubljano, Kranj, Ajdovščino in Novo vas pri Rakeku.

Iz Postojne pa je potem naša štorklja odletela še v Šempeter, kjer je odložila deklico in dečka. Deček bo prebival v Ajdovščini, deklica pa v Komnu.


Čertek, 28. marec

V Šempetru danes niso zabeležili novih rojstev, v Postojni pa so na svet pomagali dvema deklicama, ki odhajata v Gradišče pri Materiji in Rovte.

Sreda, 27. marec

V Postojni imajo po novem v oskrbi par - rodila sta se deklica iz Pivke in deček iz Cerknice. V Šempetru pa so povili dečka iz Bukovice.

Torek, 26. marec
Več dela so preteklo noč imeli v Šempetru. Dve deklici odhajata v Novo Gorico ena pa v Kanal. Dečka odhajata v Šempeter pri Novi Gorici in Ozeljan.
V Postojni so se rodile tri deklice, ki odhajajo v Postojno, Dobravlje in Ljubljano.

Ponedeljek, 25. marec

V Postojni so se rodile tri deklice, ki gredo v Ljubljano, Velike Lašče in Črni Vrh, ter deček, ki gre v  Koper.
V Šempetru pa so pozdravili same dečke: iz Podnanosa, Črnič in Kobarida.

Nedelja, 24. marec

V Postojni poročajo o rojstvu treh deklic iz Logatca in Sežane ter dveh dečkov iz Borovnice in Nove Gorice.
V šempetru pa sta se rodila en deček, ki gre v Črniče, in eden, ki gre v Podnanos.


Sobota, 23. marec

Še en pester dan je za porodničarji postojnske porodnišnice. Na svet so pomagali šestim novorojenčkom. Dečki odhajajo v Borovnico, Postojno, Sežano in Idrijo, deklici pa v Postojno in Idrijo. V šempetrski porodnišnici pa je na svet prijokala deklica, ki pa ne bo hodila daleč, saj bo ostala kar v domačem Šempetru. Iskrene čestitke vsem staršem.


Petek, 22. marec

Iz Postojne sta dežurni babici ob obilici dela na pomoč poklicali še eno: pomagale so pri kar devetih rojstvih, in sicer deklic iz Ajdovščine, Spodnje Idrije, Loškega Potoka, Pivke ter dečkov iz Sežane, Pivke, Ljubljane, Ilirske Bistrice in Vipave.
Iz Šempetra pa so sporočili, da sta na svet prijokala dečka iz Ajdovščine in Nove Gorice.

Četrtek, 19. marec

V Šempetru se je rodil deček, ki gre v Italijo, iz postojnske porodnišnice pa gre deček v Postojno, deklice pa v Ajdovščino, Logatec in Cerknico.

Sreda, 20. marec

V Postojni sta v zadnjih 24 urah zajokala deček iz Ljubljane in deklica iz Vodic na Hrvaškem. V Šempetru je starše razveselila deklica iz Kozane.

Torek, 19. marec

V Postojni poročajo rojstvu dveh deklic iz Cerknice in Idrije, v šempeterski porodnišnici pa na svet prijokali deklici, ki gresta v Ajdovščino in Novo Gorico, ter deček iz Šempasa.

Ponedeljek, 18. marec

V Postojni sta se rodila deček iz Kopra in deklica iz Ajdovščine, v Šempetru pri Gorici pa so prav tako zabeležili dve rojstvi, rodili sta se deklici iz Renč in Ajdovščine.

Nedelja, 17. marec

V postojnski porodnišnici so se rodili trije mali navihančki. Deček odhaja v Stari trg pri Ložu, deklici pa na Ptuj in v Sežano. V šempetrski porodnišnici pa so trenutno nedosegljivi, zato bomo o novih rojstvih poročali jutri.

Sobota, 16. marec

Dečka iz postojnske porodnišnice odhajata v Ljubljano in Kresnice. Dvojčka, ki sta se rodila v šempetrski porodnišnici pa bosta prebivala v Ajdovščini.

Petek, 15. marec

V Postojni so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Vrhniko in Pobege, ena deklica pa bo doma v Novi vasi pri Rakeku.
V šempetrski porodnišnici pa so na svet pomagali deklici, ki bo doma v Prvačini.


Četrtek, 14. marec

Šest otrok smo dobili v zadnjih 24 urah v dveh primorskih porodnišnicah. V Šempetru se je rodil deček, ki bo postal prebivalec Prvačine, deklica pa odhaja v Goriška Brda. V Postojni pa so na svet pomagali dečku, ki gre v Cerknico ter trem deklicam, ki odhajajo v Logatec, Cerknico in Ljubljano.


Sreda, 13. marec

V šempetrski porodnišnici so na svet pomagali enemu dečku, ki bo doma v Tolminu, ter deklici, ki gre v Novo Gorico.
V Postojni so imeli kar veliko dela, rodilo se je 5 dečkov, ki odhajajo v Cerknico, Stari trg, Lokev, Grahovo pri Cerknici ter Portorož, ena deklica pa bo doma v Divači.


Torek, 12. marec

V Postojni so na svet pomagali šestim novorojenčkom; rodila sta se dečka iz Ljubljane in Ilirske Bistrice, deklici iz Podnanosa in Postojne, svet pa je bogatejši tudi za dvojčka, dečka in deklico, iz Pivke.

V Šempetru so se veselili treh novorojencev; deklic iz Nove Gorice in Ajdovščine ter dečka iz Tolmina.


Ponedeljek, 11. marec

Šest novorojenčkov je prišlo na svet na Primorskem. V Šempetru deček in deklica, ki bosta odšla v Branik in v Ajdovščino, v Postojni pa štirje novorojenčki; fanta gresta v Postojno in Sečovlje, deklici pa v Preserje in Dutovlje.

Nedelja, 10. marec

Tokrat poročamo o štirih rojstvih. Trije Notranjci so se rodili v Postojni, deček odhaja v Babno Polje, deklici pa v Stari trg pri Ložu in na Rakek.
Deček iz šempetrske porodnišnice pa bo čez nekaj dni odšel v Plešivo.

Sobota, 9. marec

Dečka iz šempetrske porodnišnice odhajata v Črniče in Čezsočo. Dečki prevladujejo tudi v postojnski porodnišnici, in sicer trije so se tam rodili, ki pa bodo odšli v Ilirsko Bistrico, Zagradec in Cerkno.

Petek, 8. marec

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki bo odšel v Ajdovščino. Iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu dveh deklic, ki bosta odšli v Postojno in na Turjak.

Sreda, 6. marec

V Postojni je bila noč v znamenju deklic: štiri so se rodile in bodo domače razveseljevale v Žireh, Kopru, Izoli in Rovtah. Rodil se je še en deček iz Vipave. V Šempetru je bila noč precej bolj mirna, rodil se je deček iz Nove Gorice.

Torek, 5. marec

V Postojni poročajo o rojstvu dveh deklic iz Vrhnike in Škofljice, v Šempetru pa sta na svet privekala deklica iz Nove Gorice in deček iz Šempetra pri Novi Gorici.

Nedelja, 3. marec

Na pustno nedeljo v Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Kopra ter dveh deklic, ki bosta doma v Ajdovščini in Vrhniki. V Šempetru pa sta se rodila deček, ki gre v Tolmin, in deklica, ki bo domovala v Malih Žabljah

Sobota, 2. marec

V postojnski porodnišnici se je rodilo šest deklic, ki odhajajo v Postojno, na Rakek, na Vrhniko, v Sežano, v Materijo in v Begunje pri Cerknici. Deček, rojen v posojnski porodnišnici, odhaja v Kobarid. V Šempetru so to noč počivali.

Petek, 1. marec

V postojnski porodnišnici je v minuli noči na svet prijokalo sedem malih junakov. Tri deklice odhajajo v Pivko in Ljubljano, štirje dečki pa v Novo Gorico, Divačo, Zgornje Škofije in Ajdovščino. Deklica, rojena v  šempetrski porodnišnici, bo nova prebivalka Vipolž.

Četrtek, 28. februar

Iz Postojne poročajo o petih rojstvih - rodile so se tri deklice, dve iz Ljubljane in ena iz Pivke, ter dva dečka, eden odhaja po prvem okrevanju domov v Novo Gorico, drugi pa v Cerknico. V Šempetru je zadnjih 24 ur minilo v pričakovanju novih rojstev in življenja v prihodnjih dneh, babice so namreč tokrat počivale.

Sreda, 27. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklici iz Nove Gorice.
V Postojni pa sta se rodila dečka iz Logatca in Čepovana ter deklica iz Domžal.

Torek, 26. februar

V Postojnski porodnišnici so na svet pomagali dvema deklicama, ki gresta v Maribor in Prestranek ter enemu dečku, ki bo doma v Brezovici pri Ljubljani.
V Šempetru se je rodil deček, ki odhaja v Bovec.

Ponedeljek, 25. februar
V Postojni se je rodila deklica, ki odhaja v Spodnjo Idrijo ter dečka, ki odhajata v Postojno in Kozino. V šempeterski porodnišnici pa se je preteklo noč rodil deček, ki odhaja v Bilje.

Nedelja, 24. februar

Deček iz šempetrske porodnišnice odhaja v Ajdovščino, deklica iz postojnske pa v Ilirsko Bistrico.

Sobota, 23. februar

Pester dan za postojnske in šempetrske porodničarje.
V Šempetru so v znamenju deklic, ki odhajajo v Dobravlje, Novo Gorico, Dobrovo in Gonjače. V postojnski porodnišnici pa prevladujejo dečki, ki odhajajo v Ajdovščino, Stari trg pri Ložu, Postojno in Ljubljano, deklico pa bodo poslali v Ilirsko Bistrico.

Petek, 22. februar

V Postojni imajo po novem trio deklic: ena je iz Štanjela, druga iz Pivke in tretja iz Divače. V Šempetru so prav tako povili deklico - in sicer iz Šmihela.

Četrtek, 21. februar

V Postojni sta se rodila dečka, ki odhajata na Vojsko in na Ig pri Ljubljani, deklica pa bo odšla v Ajdovščino. V Ajdovščino odhaja tudi deklica iz šempetrske porodnišnice, deček pa bo svoj dom našel v Brdih.

Sreda, 20. februar

V Postojni sta se rodila dva dečka. Prvi bo doma v Marezigah, drugi pa na Planini. Ena deklica odhaja v Rakek. V Šempetru so na svet pomagali enemu dečku, ki gre v Novo Gorico.

Torek, 19. februar

Slovenija je bogatejša za 10 otrok. V Postojni se je rodilo sedem deklic, dve odhajata v Podgrad, ostale pa v Marezige, Vrh, Pivko in Logatec. Dva dečka bosta postala prebivalca Grospulja in Ljubljane.

V Šempetru pa je bil rojen deček, ki gre v Ajdovščino.

Ponedeljek, 18. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklicama, ki odhajata v Gonjače-Kojsko in Ozeljan ter dečku, ki bo tudi domoval v Ozeljanu.V Postojni pa sta se rodila dečka iz Bohinjske Bistrice in Loškega potoka ter deklica iz Podgrada.

Nedelja, 17. februar

V Postojni sta se rodila dva dečka: eden iz Postojne in eden iz Ilirske Bistrice, dve deklici pa gresta v Portorož in Divačo.
Medtem pa v Šempetru beležijo rojstvo dečka iz Ozeljana.

Sobota, 16. februar

V postojnski porodnišnici se je rodila deklica, ki bo odšla v Ljubljano. Deklica pa se je rodila tudi v šempetrski porodnišnici, ki odhaja v Deskle.

Petek, 15. februar

V Postojni so zadnjih 24 ur zaznamovali štirje novorojenčki: dva dečka, eden iz Kočevja in eden iz Logatca ter dve deklici, ena iz Rakeka, druga pa z Vrhnike. V Šempetru pa se je rodil le en deček, in sicer bo prebival v Gorici.

Četrtek, 14. februar

V Šempetru v minulem dnevu niso zabeležili rojstev, v Postojni pa sta se rodila dečka iz Ljubljane in Šempasa.

Sreda, 13. februar

V Šempetru se je rodila deklica iz Tolmina. V Postojni pa so na svet pomagali kar petim novorojenčkom; dvojčka, deček in deklica, odhajata v Sežano, deklici na Col in v Stari trg pri Ložu, deček pa v Vipavo!

Torek, 12. februar

V Šempetru sta se preteklo noč rodili dve deklici, ki odhajata v Renče in Ajdovščino ter deček, ki odhaja v Šmarje. Zopet so imeli več dela v postojnski porodnišnici, kjer so se rodili trije dečki in štiri deklice. Dečki odhajajo v Sežano, Cerknico in Vipavo, medtem ko deklice odhajajo v Postojno, Sežano, Mengeš in Divačo. 

Ponedeljek, 11. februar

V Postojni so se rodili štirje dečki, ki gredo v Ajdovščino, v Grahovo pri Cerknici, v Gabršče, pa v Postojno. Dve deklici gresta na Vrhniko in Dol pri Ljubljani. V Šempetru rojstev ni bilo.

Nedelja, 10. februar

V Postojni sta se rodila deček iz Portoroža in deklica iz Žirov, v Šempetru pa deklici iz Šempetra in Nebla v Brdih.


Sobota, 9. februar

V Šempetru so na svet pomagali deklici, ki odhaja na Idrijo pri Bači v Postojni pa dečku, ki odhaja v Stari trg pri Ložu.

Petek, 8. februar

V zadnjem dnevu je na svet prijokalo šest novorojenčkov. Deček iz šempetrske porodnišnice bo ostal kar v domačem Šempetru.
V Postojni pa sta se rodila dvojčka, deklica in deček, ki bosta odšla v Ljubljano. Poleg dvojčkov pa so se razveselili še dečka, ki odhaja v Medvode ter deklice, ki jo bodo starši čez nekaj dni odnesli v Šempeter v Savinjski dolini. Iskrene čestitke!

Četrtek, 7. februar

V Postojni so na svet pomagali kar sedmim novorojencem; dečkom iz Mengša, Idrije, Prema in Vrhnike, ter deklicam iz Sežane, Pivke in Kočevja.

V Šempetru pa so se rodili trije; dečka iz Šempetra in Drežnice, ter deklica iz Solkana.

Sreda, 6. februar
V Postojni so se rodili štirje dojenčki: 1 deklica, ki gre v  Trbovlje, deček iz Logatca, deček iz Ljubljane in deklica, ki gre v  Begunje pri Cerknici.
No, v Šempetru pa 1 deček iz Renč ter 1 deklica, ki gre v Miren.


Ponedeljek, 4. februar
V zadnjih 24 urah je bilo precej mirno. V Postojni se je rodil deček iz Ilirske Bistrice, v Šempetru pa novorojenčkov ni bilo.

Nedelja, 3. februar
V Postojni se je rodil deček, ki gre v Ribnico. V Šempetru pa so povili dečka, ki gre čez mejo v Staro Gorico, ter deklico, ki gre v Tolmin.

Sobota, 2. februar
Zadnji 24 ur sta v Šempetru zaznamovali rojstvi deklice, ki gre v Ajdovščino, ter dečka, ki gre v Miren. V Postojni sta se rodila dva dečka iz Ljubljane in Ajdovščine.

Petek, 1. februar
V Šempetru so v zadnjih 24 urah našteli štiri rojstva: trije novorojenci bodo prebivali v Novi Gorici, dve deklici in en deček. Še ena pravkar rojena deklica bo prebivala v Ajdovščini. V Postojni sta prvič zajokala dva dečka, eden iz Ljubljane in drugi iz Ajdovščine.


Četrtek, 31. januar
V Postojni so se preteklo noč rodile štiri deklice, ki odhajajo v Žiri, Novo Gorico, Celje in Rovte. Šempeterska porodnišnica je to noč mirovala.

Sreda, 30. januar

V Postojni so na svet pomagali deklici iz Cerknega. V Šempetru pa so se rodili trije dečki; dva iz Nove Gorice in tretji iz Drnovka v Dobrovem, ter deklici,iz Šempasa in Budanj pri Vipavi.

Torek, 29. januar

Šempeter je v zadnjih 24 urah prispevalo dva dečka, v Ajdovščino in Komen gresta. Postojna pa pet dečkov, ki gredo v Kozino, Sežano, Šempas ter dečka v Cerknico, tri deklice pa bodo dopolnile Kojsko, Prem in Ajdovščino.

Ponedeljek, 28. januar

V Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Sečovelj, na Šempetru pa sta na svet privekala deklica iz Ajdovščine ter deček, ki gre v Plešivo.

Nedelja, 27. januar

V šempetrski porodnišnici se je rodil deček, ki odhaja v Potoče. Trije novorojenčki pa so na svet prijokali v Postojni. Deček in deklica odhajata v Logatec, druga deklica pa v Ljubljano.

Sobota, 26. januar

Dva dečka iz postojnske porodnišnice ostajata v domači Postojni, deklici pa bosta odšli v Logatec in Podnanos. Deklica iz šempetrske porodnišnice pa bo prebivala na Slapu ob Idrijci.

Petek, 25. januar

Danes bomo v znamenju fantov, štiri je prineslo zadnjih 24 ur. V Šempetru sta se rodila dečka, ki gresta v Kobarid in Ljubljano, fanta iz postojnske porodnišnice pa bodo poslali v Ankaran in Miren.

Četrtek, 24. januar

V Postojni poročajo o rojstvu dečka iz Medvod in deklice iz Šmarja pri Kopru, v Šempetru pa so se rodili trije dečki, ki odhajajo v Renče, Novo Gorico in Dornberk.

Sreda, 23. januar

V Šempetru sta svet ugledala deklica, ki bo domovala v Dobrovem v Brdih in deček iz Ajdovščine. V Postojni pa so pomagali kar štirim novorojencem; deklici iz Dornberka in dečkom iz Cerknice, Predmeje in Kopra. 


Torek, 22. januar

Povsem v znamenju ženskega spola; V Šempetru so se rodile deklice iz Komna, Vipave in Kanala. V Postojni pa deklici, ki odhajata v Koper in Rakitovec - Črni Kal. 


Ponedeljek, 21. januar

V Postojni sta se rodila deklica in deček iz Postojne, ter še tri deklice, dve imata isto prebivališče, in sicer Sežano, še ena pa bo razveseljevala domače v Rakeku. V Šempetru pa v zadnjih 24 urah niso zabeležili rojstev.

Nedelja, 20. januar


Planina in Postojna sta bogatejši za dva novorojenčka, fantka, ki sta se rodila v postojnski porodnišnici.  Deček iz Šempetra odhaja v Miren, deklica pa v Novo Gorico.

Sobota, 19. januar

Petim novorojenčkom so postojnski porodničarji pomagali na svet. Deček odhaja v Portorož, deklice pa v Cerknico, Štanjel, Ajdovščino in na Vrhniko. Deklica, ki se je rodila v šempetrski porodnišnici pa bo prebivala v Ajdovščini.

Petek 18. januar

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico in Miren ter deklica, ki odhaja v Ceglo. Iz postojnske porodnišnice pa poročajo o rojstvu šestih dojenčkov. Dečki odhajajo v Ilirsko Bistrico, Vrhniko, Logatec in Prem. Dve deklici pa odhajata Sežano in Rakek.

Četrtek, 17. januar

Četrtek nam je postregel s petimi novimi Primorci. Deček in deklica iz šempetrske porodnišnice odhajata v Ajdovščino in v Bilje, tri fante pa bodo iz Postojne poslali v Ilirsko Bistrrico, Renče in Sežano.

Sreda, 16. januar

V Postojni je v pretekli noči prijokal na svet deček iz Grosuplja, v Šempetru pa deklica iz Kanala ter dva dečka, in sicer iz Velikih Žabelj ter s Kovka. Staršem iskreno čestitamo!

Torek, 15. januar

V Šempetru so na svet pomagali dvojčkoma, fantku in punčki, ki odhajata v Dutovlje in še enemu dečku, ki gresta v Renče. V Postojni pa se je rodil deček, ki bo postal prebivalec Vipave, še tri deklice pa gredo v Črniče, Logatec in Borovnico.

Ponedeljek, 14. januar

V Postojni so se rodili: tri deklice, in sicer iz Postojne, Ajdovščine ter Ilirske Bistrice, na svet sta prijokala tudi dva dečka, iz Šempasa in Iga pri Ljubljani.
V Šempetru pa se je rodila deklica iz Solkana.

Nedelja, 13. januar

V Šempetru se je rodil deček, ki bo domoval v Solkanu. V Postojni pa so na svet pomagali petim novorojenčkom; dečkoma iz Velike Loke in Postojne ter deklicam iz Štanjela, Ilirske Bistrice in Trzina.


Sobota, 12. januar

Pet novorojenčkov se je rodilo v postojnski porodnišnici, deklice odhajajo v Vremski Britof, Portorož in Štanjel, dečka pa v Idrijo in Postojno. V Šempetrski porodnišnici pa v zadnjem dnevu niso zabeležili novih rojstev.

Petek, 11. januar

V Šempetru se je rodila deklica, ki bo domovala v Brdih. V Postojni pa so luč sveta ugledali trije novorojenci; deklici iz Rovt in Nove vasi pri Rakeku ter deček iz Cerknice.


Četrtek, 10. januar

V Postojni poročajo zgolj o rojstvu deklic: dve gresta v Ilirsko Bistrico in Zreče. Rodili pa sta se tudi dvojčici iz Portoroža.
V Šempetru je bilo kar mirno. Na svet je pokukal zgolj deček iz Goriških Brd.

Sreda, 9. januar

V Šempetru se je rodila deklica, ki jo bodo napotili v Kanal, v Postojni pa sta se rodila dvojčka, fantka, ki bosta postala prebivalca Ankarana, še dva dečka pa gresta v Škofjo Loko in v Kozino, tri deklice pa odhajajo v Koper, Košano in v Cerkno.

Torek, 8. januar

V Šempetru se je rodil deček iz Nove Gorice. V Postojni pa so imeli z novorojenčki polne roke dela, saj so na svet pomagali kar sedmim. Dečki bodo obogatili življenje v Košani, Ajdovščini, Škofijah in Ljubljani, deklice pa v Postojni in Škofijah.


Ponedeljek, 7. januar

V Postojni se je rodilo pet novorojenčkov: trije dečki iz Domžal, Kozine in Nove Gorice ter dve deklici iz Sodražice in Ilirske Bistrice. V Šempetru je na svet prijokala deklica iz Kanala, v njeni družbi bo vsaj še dan ali dva do odhoda domov tudi deček iz Lokavca pri Ajdovščini.

Nedelja, 6. januar

V Šempetru je prvič zajokalo le eno dekle, ki se odpravlja v Kanal. V Postojni je bila noč nekoliko bolj pestra, luč sveta sta namreč ugledali dve deklici, ki gresta v prestolnico in Sp. Idrijo, ter dva dečka, ki sta na poti v Il. Bistrico ter Vipavo.

Sobota, 5. januar

V Šempetru sta luč sveta ugledala dvojčka, deček in deklica, iz Nove Gorice. V Postojni pa so na svet privekali štirje novorojenci; dečki iz Logatca, Grahovega pri Cerknici in Postojne, ter deklica iz Dobravelj.


Petek, 4. januar

In prvega novorojenčka v tem letu so le dočakali tudi v šempetrski porodnišnici. Deček je prijokal na svet v zadnjem dnevu, že čez nekaj dni pa ga bodo odnesli v Lokovec. V Postojni pa sta se rodili deklici, ki odhajata v Postojno in Divačo.


Četrtek, 3. januar

Medtem ko v Šempetru še vedno čakajo na prvega dojenčka v letu 2019, so v Postojni v zadnjih 24 urah povili tri deklice, ki odhajajo v Idrijo, Ljubljano in Dornberk.


Sreda, 2. januar 2019

V Postojni so na svet pomagali dečku iz Dola pri Ljubljani. V Šempetru pa še vedno čakajo na prvega novorojenca v novem letu.


Ponedeljek, 31. december

V Šempetru sta na zadnji decembrski dan na svet prijokala dva dečka, ki odhajata v Tolmin in v Solkan. V Postojni so na svet pomagali trem malim korenjakom. Deklici, rojeni v Postojni, odhajata v Postojno in na Vrhniko, deček pa bo nov prebivalec Cerknice.

Nedelja, 30. december

V Postojni sta se rodila deček iz Portoroža in deklica iz Postojne, v Šempetru pa zgolj deček, ki gre v Novo Gorico.

Sobota, 29. december

O izenačenem rezultatu poročamo tokrat. Trije dečki iz postojnske porodnišnice odhajajo v Podgrad, Prestranek in Cerkno. Dečka iz šempetrske porodnišnice pa bosta prebivala v Novi Gorici in Ajdovščini. So se pa v Šempetru razveselili še deklice, ki jo bodo starši odnesli prav tako v Novo Gorico.


Petek, 28. december

Na današnji dan se je v Šempetru rodila deklica, ki odhaja domov v Solkan. Svet je bogatejši tudi za tri malčke, ki so na svet prijokali v postojnski porodnišnici. Dečka odhajata v Zagorje ob Savi in v Cerknico, deklica pa bo nova prebivalka Ajdovščine.

Četrtek, 27. december

V šempetrski porodnišnici so se razveselili dečka, ki bo ostal kar v domačem kraju, v Šempetru. V postojnski pa sta se rodila dva dečka, ki bosta odšla v Žiri in Ljubljano.

Sreda, 26. december

V Postojni so na svet pomagali dečku iz Horjula ter deklicama iz Loga pri Brezovici in Lukovice. V Šempetru pa sta prvič zajokala dečka iz Branika in Dutovelj.

Torek, 25. december

Današnja rubrika Prvič so zajokali prinaša dve veliki nasprotji. V Šempteru namreč ni bilo rojstev, v Postojni pa je bilo še kako pestro. Poročajo namreč o treh dečkih iz Postojne, Planine in Ajdovščine, od dvojčku in dvojčici iz Obrov, pa še od dvojčicah, ki gresta v Ljubljano ter o deklici iz Pivke.

Ponedeljek, 24. december

V Šempetru v minulem dnevu niso imeli rojstev, v Postojni pa so na svet pomagali štirim novorejencem. Dečka odhajata v Šempas in Izolo, deklici pa v Ljubljano in Logatec.

Nedelja, 23. december

O štirih novih rojstvih poročajo iz postojnske porodnišnice. Dečka bosta odšla v Piran in Logatec, deklici pa v Novo vas pri Rakeku in na Brezovico pri Ljubljani. Šempetrske porodnišnice tokrat nismo uspeli doklicati, bomo pa o številu novorojenčkov poročali jutri.

Sobota, 22. december

V postojnski porodnišnici so povili kar 4 dečke, ki odhajajo v Postojno, Spodnjo Idrijo, Divačo in Ilirsko Bistrico, ter deklico, ki gre v Obrov. V Šemptetru poročajo o rojstvu dečka iz Nove Gorice.

Petek, 21. december

Včeraj smo poročali o rojstvu samih deklic v postojnski porodnišnici, danes pa poročamo o rojstvu štirih navihanih škratkov - dečkov. Odhajajo pa v Ajdovščino, Novo Gorico, Ankaran in Kozino. V šempetrski porodnišnici so tokrat počivali.

Sreda, 19. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki gresta v Vipavo in Novo Gorico, v Novo Gorico pa bodo poslali še eno deklico. Tri deklice iz postojnske porodnišnice pa pošiljajo v Postojno, na Rakek in v Krško.

Torek 18. december

Tokrat so imeli več dela v postojnski porodnišnici. Trije dečki odhajajo v Brezovico, Marezige in Sežano. Pet deklic pa odhaja v Ilirsko Bistrico, Lokev, Begunje, Kozini in Novo vas pri Rakeku. V šempeterski porodnišnici sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Novo Gorico in Ajdovščino.

Ponedeljek 17. december

V šempeterski porodnišnici so povili dvojčka, ki odhajata v Miren in dve deklici, ki odhajata v Kobdilj in Banjšice. V Postojni pa dve deklici odhajata v Postojno in Ajdovščino.

Nedelja, 16. december

Po dva novorojenčka so povili v obeh primorskih porodnišnicah. V postojnski dve deklici, ki odhajata v Branik in Ilirsko Bistrico. Šempetrski porodničarji pa so povili deklico iz Otlice pri Ajdovščini ter dečka iz Stare Gore.

Sobota, 15. december

V Šempetru sta se rodila dva dečka, ki odhajata v Slap ob Idrijci in v Brje, ter Punčka, ki gre v Novo Gorico. V Postojni pa poročajo o rojstvu dečka iz Logatca in deklice iz Dutovelj.

Petek, 14. december

V šempetrski porodnišnici je bilo v zadnjih 24 urah fantovsko obarvano. Rodila sta se dva dečka iz Renč in Tolmina. V Postojni so povili deklico iz Sodražice in dečka iz Kopra.

Četrtek, 13. december

V Šempetru v minulih 24 urah niso zabeležili rojstev. V Postojni pa so na svet pomagali trem novorojencem; dečka odhajata v Postojno in Grgar, deklica pa v Podnanos.

Sreda, 12. december

Tolmin se bo okrepil za dva pripadnika moškega spola, so nam sporočili iz šempetrske porodnišnice. V Postojni pa krepijo južnejše predele, predvsem Ilirsko Bistrico, kamor gre ena deklica in mešani par dvojčkov, še dve deklici pa pošiljajo v Domžale in Postojno.

Torek, 11. december

V Šempetru sta se rodili dve deklici - ena iz Tolmina in ena iz Deskel. V Postojni pa poročajo o rojstvu enega dečka iz Zagorja ter dveh deklic, ki odhajata v Stari trg pri Ložu in v Ljubljano.

Ponedeljek, 10. december

V Postojni so na svet pomagali deklicam, ki odhajajo v Divačo, na Rakitno in v Ribnico ter dečku iz Snežaka.
V Šempetru pa so se rodili dečki, ki bodo domovali na Colu, v Brdih in v Šempetru.

Nedelja, 9. december

Po dva novorojenčka sta zajokala s polnimi pljuči v obeh porodnišnicah. V Postojni deklica in deček, ki odhajata v Ilirsko Bistrico in Dutovlje, v Šempetru pa dva dečka, eden odhaja na Predmejo, drugi pa ostaja v Šempetru.

Sobota, 8. december

Tudi danes smo poklicali v obe primorski porodnišnici in v prvi, v postojnski, so nam zaupali, da sta se rodila dečka iz Žirov in Kopra ter deklica, ki bo ostala v Postojni. V šempetrski porodnišnici pa sta se rodila dečka, ki odhajata v Cerkno in Novo Gorico. Tja, v Novo Gorico, bo odšla tudi deklica.

Petek, 7. december

V šempetrski porodnišnici je bilo minulo noč mirno, saj niso imeli novih rojstev. So pa zato postojnski porodničarji pomagali na svet petim novorojenčkom, trem deklicam, ki odhajajo v Logatec, Hruševje in Slap ob Idrijci, ter dvema dečkoma, ki bosta dom dobila v Postojni in Ilirski Bistrici.

Četrtek, 6. december

V Šempetrski bolnišnici sta se rodila dva dečka iz Tolmina in deček iz Kanala ter po ena deklica iz Anhovega in Kobarida. V Postojni so povili dečka iz Dekanov in Jelšan ter deklico iz Ljubljane.

Sreda, 5. december

V Postojni so na svet pomagali dečkom iz Štanjela, Ajdovščine in Jelšan ter deklici iz Sežane. V Šempetru pa so se razveselili dečka iz Nove Gorice in deklice iz Cerkna.

Torek, 4. december

Pet novorojenčkov je prijokalo na svet v postojnski porodnišnici, in sicer dve deklici iz Ajdovščine in Pivke ter trije dečki, od katerih dva odhajata v Sežano, eden pa v Ljubljano. Šempetrski porodničarji pa so to noč mirovali in si nabirali moči za prihajajoča rojstva.

Ponedeljek, 3. december

V Šempetru so v zadnjih 24 urah na svet pomagali deklici, ki odhaja v Goriška Brda, v postojnski porodnišnici pa sta se rodila dva dečka in ena deklica. Fanta bosta postala prebivalca Ilirske Bistrice in Tolmina, punčka pa odhaja v Godovič.

Nedelja, 2. december

V Postojni poročajo o treh rojstvih, rodili so se deček iz Vipave ter dve deklici - ena iz Kamnika, druga pa iz Postojne. V šempetru se je rodil deček oz Nove Gorice. Staršem iskreno čestitamo!

Sobota, 1. decembra

Deklica iz Postojne se je rodila v postojnski porodnišnici. Deklica in deček iz šempetrske porodnišnice, dvojčka, pa odhajata v Vipavo.

Petek, 30. november

Štirje novorojenčki so prijokali na svet v postojnski porodnišnici, ena deklica, ki prihaja v Spodnjo Idrijo, ter trije dečki iz Postojne, Ajdovščine in Kopra. V Šempetru pa so to noč povili eno punčko, ki jo bodo starši odpeljali v Kojsko.

Torek, 27. november

V postojnski porodnišnici so povili pet novorojenčkov - tri deklice, ki odhajajo v Košano, Sežano in Petkovec. Pridružila sta se jim tudi dva dečka, starši pa ju bodo odpeljali v Dobravlje in Preserje. Šempetrski porodničarji pa so na svet pomagali punčki iz Vipave in fantku iz Nove Gorice.

Ponedeljek, 26. november

V Šempetru so v minulem dnevu na svet pomagali dečku, ki odhaja v Branik. V Postojni pa so luč sveta prvič ugledali trije novorojenčki. Deček iz Pivke in deklici iz Izole in Sežane. Čestitke vsem!

Sobota, 24. november

V Šempetru so na svet pomagali dečkoma iz Brd in Bilj ter deklici, ki bo doma na Colu. V Postojni pa dečku iz Branika in deklicama iz Gorenjih Novakov in Dekanov.

Petek, 23. november

V Postojni so na svet pomagali dečkoma, ki bosta svoj doma našla na Vrhniki in v Sežani. V Šempetru pa v minulih 24 urah rojstev niso zabeležili.

Četrtek, 22. november

Prešerne volje so danes v postojnski porodnišnici in povsem upravičeno, saj je otroški jok razveselil kar šest staršev. Trije dečki so se rodili, odhajajo pa v Idrijo, Lokavec in na Vrhniko. Deklice pa bodo prebivale v Dobravljah, Kopru in Ljubljani. V Šempetrski porodnišnici pa je deklica prav tako razveselila vse zaposlene in bližnje, odšla pa bo v Vrtojbo. Iskrene čestitke vsem staršem, veliko crtanja in čim več prespanih noči želimo!

Sreda, 21. november

Iz Postojne sporočajo, da so v zadnjih 24 urah našteli sedem rojstev: treh dečkov, ki bodo prebivali v Šempasu, Komnu in Cerknici. Štiri deklice pa v naslednjih dneh odhajajo v Logatec, Ajdovščino, Koper in  Dobravlje. Iz Šempetra sporočajo, da so zabeležili rojstvo dečka iz Zatolmina.

Ponedeljek, 19. november

Zadnjih 24 ur je bilo v Šempetru v znamenju dečkov, dva sta se rodila, poslali pa ju bodo na Čiginj in v Ravne. V Postojni pa ravno obratno, v prvem planu deklice. Odhajajo na Dobrovo, v Koper in na Škofije.

Nedelja, 18. november

Dva dečka sta pokukala na svet v postojnski porodnišnici, eden odhaja v Prestranek, drugi pa v Grahovo pri Cerknici. Tudi šempetrski porodničarji so povili fantka, slednji bo dom dobil v Novi Gorici.

Sobota, 17. november

V Postojni je bil pretekli dan kar pester. Rodili so se dečki iz Logatca, Cerknega, Cerknice, Pivke in Dobravlj. Dve deklici delata družbo vsem tem fantom, odšli pa bosta v Tomaj in Postojno. Kaže, da je trenutno pestro tudi v šempetrski porodnišnici, ker jih nismo uspeli doklicati.

Petek, 16. november

V Postojni so povili dečke iz Ljubljane, Ilirske Bistrice, Rakeka, Podnanosa ter deklice z Vrhnike, iz Begunj pri Cerknici, Črnega Vrha nad Idrijo. V Šempetru so se rodili: deklici iz Trnovega in Nove Gorice ter deček iz Dobrovega v Brdih.

Četrtek, 15. november

O dveh novih rojstvih poročamo v rubriki Prvič so zajokali. Deček iz Kopra in deklica iz Dutovlj sta se rodila v postojnski porodnišnici. V Šempetru pa so v preteklem dnevu počivali in si nabirali moči.

Sreda, 14. november

Danes pa s precejšnjo prednostjo prevladujejo deklice - kar sedem se jih je rodilo v postojnski porodnišnici, odhajajo pa v Begunje pri Cerknici, Logatec, Sežano, Sodražico, Planino, Mengeš on Idrijo. Pridružil se jim je tudi en deček, ki bo svoj dom dobil v Koritnicah pri Knežaku. V Šempetru pa so porodničarji na svet pomagali deklici iz Vipave in dečkoma iz Spodnje Branice in Nove Gorice.

Torek, 13. november

V postojnski porodnišnici poročajo o rojstvu dveh deklic iz Divače in Ajdovščine, en deček pa odhaja v Dutovlje. V Šempetru pa sta se v zadnjih 24 urah rodila dva dečka iz tolminske občine, in sicer iz Tolmina in Volč.

Ponedeljek, 12. november

V Postojni so zadnjih 24 urah zaznamovali: dva dečka iz Ljubljane, eden z Branika, eden iz Idrije ter dve deklici: ena iz Žirov, ena pa iz Cerknega.

Nedelja, 11. november

V Postojni so na svet prijokale tri deklice, ki gredo v Čezsočo, Spodnjo Idrijo in Stari trg pri Ložu. V šempetrski porodnišnici ne poročajo o nobenem novem Martinu ali Martini.

Sobota, 10. november

Ker včeraj nismo uspeli doklicati postojnske porodnišnice, vam sedaj posredujemo še informacijo o predvčerajšnjih rojstvih, in sicer so se pri njih rodili: trije dečki iz Grosupljega, Štanjela in Sežane ter deklica iz Prestranka. V preteklem dnevu pa so se pri njih rodili še dečki iz Idrije, Nove vasi in Planine, prijokala pa je tudi deklica iz Čezsoče. Poglejmo še stanje v šempetrski porodnišnici. Pri njih je izid izenačen, in sicer deček iz Dolenje Trebuše in deklica iz Prestranka sta razveselila porodničarje in starše. Iskrene čestitke!

Petek, 9. november

V šempetrski porodnišnici je zajokala deklica, ki bo odšla v Novo Gorico. V Postojni pa so trenutno zasedeni, zato bomo o novih rojstvih poročali jutri.

Četrtek, 8. november

V minulem dnevu so v Postojni na svet pomagali dečkoma iz Dutovelj in Ajdovščine ter deklicama iz Šempetra pri Gorici in Vremskega Britofa. V Šempetru pa tokrat niso zabeležili rojstev.

Sreda, 7. november

Minulo noč so na svet prijokali trije novorojenčki v postojnski porodnišnici - deklica iz Nove vasi pri Rakeku ter dečka iz Spodnje Idrije in Sežane. V Sežano odhaja tudi fantek iz šempetrske porodnišnice, eden ostaja v Šempetru, še eden pa prihaja v Koritnico. Doma v Šempetru ostaja tudi ena deklica, druga pa bo prebivališče dobila v Renčah.

Torek, 6.november

V Šempetru so na svet pomagali dečku iz Koritnice, v Postojni pa so imeli kar pet rojstev; dečka odhajata v Prestranek in Vrhniko, deklice pa v Logatec, v Prezid na Hrvaškem in v Koper.

Ponedeljek, 5. november

Tokrat prednjačijo deklice - dve sta se rodili v šempetrski porodnišnici, odhajata pa v Novo Gorico in Brda. Prav tako sta v Postojni na svet prijokali dve predstavnici nežnejšega spola. Punčki bodo starši odpeljali v Kočevje in Borovnico. Pridružil se jima je še en deček, ki pa prihaja v Idrijo.

Nedelja, 4. november

Tokrat se je več otrok rodilo v šempetrski porodnišnici, in sicer deček odhaja v Bovec, dve deklici in še en deček pa odhajajo v Ajdovščino. V Postojni sta prvič zajokala deček z Verda in deklica iz Ankarana.


Sobota, 3. november

V Postojni so se rodili: deklica iz Cerknice in dva dečka, ki odhajata v Miren in Preddvor. V Šempetru pa so povili deklico in dečka iz Ajdovščine.

Petek, 2. november

V Šempetru se je rodil deček, ki bo domoval v Novi Gorici. V Postojni pa so na svet pomagali štirim otrokom; dečka odhajata v Ljubljano in na Rakitno, deklici pa v Ajdovščino in Postojno.


Četrtek, 1. november

V Postojni sta se v zadnjih 24 urah rodila dva dečka iz Izole in Sežane ter dve deklici iz Ilirske Bistrice in Pivke. V Šempetru pa so povili dečka iz Anhovega ter dvojčka in dvojčico iz Kobarida.

Sreda, 31. oktober

Ena deklica se je rodila v Postojni, odhaja pa v Begunje pri Cerknici, v šempetrski porodnišnici pa so se ra

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
26.05.2019
11°C / 25°C
ponedeljek
27.05.2019
14°C / 24°C
torek
28.05.2019
15°C / 18°C