PRVIČ SO ZAJOKALI

Ponedeljek, 17. april 2017

Nedelja, 15. julij

Sedem otrok se je rodilo v postojnski porodnišnici. Trije dečki bodo ostali v Postojni, četrti bo odšel v Ajdovščino, peti pa v Novo vas pri Rakeku. Deklici bosta svoj dom dobili na Vrhniki in v Kopru. V šempetrski porodnišnici se v zadnjem dnevu ni rodil nihče.

Sobota, 14. julij

V Postojni se je rodillo 6 dečkov, ki bodo novi prebivalci Rakeka, Kostanjevice na Krki, Lokev, Branika, Postojne in Izole. Na svet sta v postojnski porodnišnici prijokali tudi dve deklici, ki bosta novi prebivalki Grahovega pri Cerknici in Logatca. V Šempetru sta se rodili dve deklici, ki odhajata domov v Dobravlje in v Kozano, in deček, ki odhaja v Miren.

Petek, 13. julij

V Postojni sta se rodili dve deklici, njuno stalno prebivališče bo v Postojni in Ajdovščini. Dečki bodo prebivali v Premu, Vipavi, Idriji in Biljah. V Šempetru je dan zaznamovalo rojstvo ene deklice, in sicer iz Čezsoče. Staršem iskreno čestitamo!

Četrtek, 12. julij

Očitno je nekaj v zraku, kajti v Postojni so ponovno povili kar devet novorojenčkov. Pet deklic odhaja v Koper, Postojno, Kresnice, Dutovlje in Ljubljano. V prestolnici bo dom dobil tudi eden od štirih dečkov. Eden odhaja v Koper, dva pa v Ilirsko Bistrico. V Šempetru je biloprecej bolj mirno, rodil se je en fantek, ki bo prebival v Velikih Žabljah.

Sreda, 11. julij

Zadnjih 24 ur je bilo danih rojstvom, saj se je rodilo kar 11 novorojenčkov. V Postojni so prijokali na svet dečki iz Postojne, Logatca, Cerknice in Cerknega ter deklice iz Postojne, Cerknice, dve iz Logatca ter Ljubljane. V Šempetru se je rodil deček iz Bilj in deklica iz Komna.

Torek, 10. julij

V Šempetru tokrat mirna noč, na svet so namreč spravili enega fantka ki odhaja v Zatolmin. Je bilo pa zato bolj pestro v Postojni, kjer so na svet prijokali 4 novi fantki. Odšli bodo v Ajdovščino, Ilirsko Bistrico, Prem ter v domačo Postojno. V sosednjo Pivko pa bo odšla tudi deklica.

Ponedeljek, 9. julij

V Postojni se je rodilo pet novorojenčkov, tri deklice, in sicer iz Logatca, Nove vasi pri Rakeku ter Borovnice in dva dečka, eden iz Obrova, drugi pa iz Cerknice. V Šempetru pa deklica iz Kanala in deček iz Šempasa.

Nedelja, 8. julij

V Postojni sta se rodila dva fantka, ki odhajata na Slap ob Idrijci in Godovič. Iz šempetrske porodnišnice pa poročajo o rojstvu deklice iz Prvačine.

Sobota, 7. julij

Deček iz Opatjega sela in deklica iz Nove Gorice sta prvič zajokala v šempetrski porodnišnici. Trije otroci pa so nasmeh na obraze prinesli staršem in zaposlenim v postojnski porodnišnici. Dečka bosta odšla v Jelšane in na Rakek, deklica pa bo ostala v Postojni.

Petek, 6. julij

V Postojni je na svet prijokalo šest novorojenčkov, štirje dečki (dva iz Brezovice pri Ljubljani, eden iz Kopra in eden iz Lokev) ter dve deklici, ena iz Kopra, druga pa iz Doba. V šempetru so bili v zadnjih 24 urah nekoliko skromnejši: rodil se je par - deček odhaja po prvem okrevanju v Brje, deklica pa v Novo Gorico. Staršem iskreno čestitamo!

Četrtek, 5. julij

V Postojni so prijokali na svet štirje novorojenčki, in sicer tri deklice iz Osilnice, Dutovelj in z Vrhnike, deček pa bo šel daleč čez meje v Ukrajino. V Šempetru so povili tri dečke, vsi iz Posočja, eden bo šel v Kanal, drugi v Ročinj, tretji pa v Tolmin.

Sreda, 4. julij

V Divačo odhajata fantek in punčka, ki sta se minulo noč rodila v postojnski porodnišnici, vsak k svojim staršem. Poleg njiju sta luč sveta ugledala še ena deklica, ki bo dom dobila na Rakitni in pa deček, ki bo prebival v Ljubljani. V Šempetru pa so na svet pokukali trije novorojenčki - dve deklici iz Bilj in Nove Gorice ter deček iz Mirna.

Torek, 3. julij.

Dokaj umirjeno je bilo tokrat. V Postojni so tokrat na svet spravili dve deklici. Prva odhaja v Sodražico, druga pa v Ilirsko Bistrico. Na svet pa so pomagali tudi enemu fantku, ki odhaja v Žiri. Tudi v Šempetru je bilo precej umirjeno. Tam pa so se razveselili dečka, ki odhaja v Ajdovščino in pa deklice ki bo odšla v Vipavo.

Ponedeljek, 2. julij

V Postojni so se rodili trije novorojenčki, in sicer ena deklica iz Dobravelj in dva dečka, eden iz Ljubljane in drugi iz Kozine. V Šempetru pa so prav tako sestavili šopek treh, vse so deklice: iz Ajdovščine, Fojane in Nove Gorice.

Nedelja, 1. julij

Tudi danes poročamo o novih rojstvih v obeh porodnišnicah. V Postojni so prijokali na svet trije fantje, in sicer iz Dutovelj, Tolmina in Starega trga pri Ložu. V postojnski porodnišnici so povili tudi deklico iz Postojne, v Šempetru pa v zadnjih 24-ih urah deklico iz Nove Gorice.

Petek, 29. junij

Danes lahko naznanimo rojstva sedmih novorojenčkov. V Šempetru sta se rodili dve deklici, ki odhajata v Volče in Novo Gorico, v Postojni pa je bil porodni utrip nekoliko pestrejši. Sedem novorojenčkov se je rodilo: dečki odhajajo v Vipavo, Podgorje in Ilirsko Bistrico, deklice pa v Rakek, Prestranek, Kočevje, ena pa ostaja v Posotojni.

Četrtek, 28. junij

Pet otrok se je rodilo na Primorskem. V Šempetru dva dečka; v Kostanjevico na Krasu in v Novo Gorico ju bodo poslali. V Postojni pa so bili povsem v znamenju nežnejšega spola. Tri deklice odhajajo v Postojno, Solkan in v Ljubljano.

Sreda, 27. junij

Današnji dan je v znamenju dečkov. Kar 4 so povili v Postojni. Od tega en ostaja doma, ostali pa odhajajo v Ajdovščino, Ankaran ter na Vrhniko. Pridružila se jim je tudi ena deklica, ki pa bo odjokala v sosednjo Pivko. V Šempetru je bilo danes bolj mirno, saj so na svet spravili le enega dečka, ki odhaja v Breginj.

Torek, 26. junij

Bolj mirno je danes stanje na področju novo rojenih Slovenk in Slovencev - v Postojni sta s polnimi pljuči zrak zajela deček in deklica, odhajata pa v Brezovico pri Ljubljani in na Topolc pri Ilirski Bistrici. Šempetrski porodničarji pa so nam sporočili, da so tokrat malo pavzirali in si nabirali moči za prihajajoča rojstva.

Ponedeljek, 25. junij

Skupaj z našo državo bo svoj rojstni dan praznovalo pet novorojenčkov, ki so na svet pokukali v obeh primorskih porodnišnicah. V Postojni so povili deklico iz Sežane in dečka iz Cerknice, šempetrski porodničarji pa so se razveselili joka deklice iz Bilj ter fantkov iz Solkana in Šempetra.

Nedelja, 24. junij

Trije novorojenčki so se rodili v zadnjem dnevu, en fantek v šempetrski porodnišnici, ta odhaja v Renče, v Postojno pa je prišla rodit mamica iz Maribora in povila deklico, še ene punčke pa so se razveselili starši iz Postojne.

Petek, 22. junij

Prvi poletni dojenčki za letos so se v Postojni rodili štirim staršem - tri deklice bodo svoj dom dobile na Vrhniki ter v Spodnji Idriji in Škofji Loki. Pridružil se jim se tudi deček iz Ilirske Bistrice. Popolnoma v (stereotipni) roza barvi pa je minula noč minila v šempetrski porodnišnici. Dve punčki sta prijokali na svet - odhajata pa v Spodnjo Branico in Livek.

Četrtek, 21. junij

Osem novorojenčkov je prijokalo na svet v obeh porodnišnicah. V Postojni so se rodili deček z Vrhnike, tudi dve deklici bosta šli na Vrhniko, ena pa v Vipavo. V Šempetru so povili dva dečka iz Koprive in Nove Gorice ter dve deklici iz Nove Gorice in Volčje Drage.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
16.07.2018
17°C / 31°C
torek
17.07.2018
17°C / 31°C
sreda
18.07.2018
17°C / 31°C