VOŽNJA POD VPLIVOM ALKOHOLA IN MORDA ŠE ČESA, POBEG IN PROMETNE NESREČE

Ponedeljek, 02. oktober 2017

V soboto nekaj minut po polnoči so policisti na območju Idrije imeli v postopku 25–letno voznico osebnega avtomobila. Odredili so ji tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat je bil pozitiven, zato so ji policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je voznica odločno odklonila. Policisti bodo zoper njo podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


V soboto ponoči so policisti na Ajdovskem obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen 36-letni voznik osebnega avtomobila. Policisti so voznika ustavljali na predpisan način, vendar slednji na predpisan znak policistov ni ustavil in je vožnjo pospešeno nadaljeval. Za pobeglim voznikom so nemudoma zapeljali prometni policisti in ga zaustavljali z modro lučjo in kratkim zvočnim znakom s sireno. Pobegli voznik je nato v Ajdovščini v krožnem križišču z vozilom trčil v robnik. V prometni nesreči voznik ni bil telesno poškodovan, nastala je le materialna škoda na vozilu. V nadaljevanju postopka so mu prometni policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola, saj je imel v organizmu 0.68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje in bodo zoper njega zaradi storitve več prekrškov podali obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


V soboto so policisti na regionalni cesti v Vipavi obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bil udeležen starejši voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 78-letni voznik vozil iz smeri Ajdovščine skozi naselje Vipava, pri čemer ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje in je z vozilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče ter s prednjim delom avtomobila trčil v varnostno ograjo, nato pa je njegovo vozilo prevrnilo na streho ter obstalo na vozišču.V prometni nesreči voznik ni bil telesno poškodovan.


Včeraj pomoči so policisti v Ajdovščini ustavili 28–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v postopku odredili preizkusa alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola,saj je imel v organizmu 0.43 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Kršitelju so policisti izdali plačilni nalog.


V soboto so policiste obvestili o prometni nesreči na Bovškem, v kateri sta bili udeleženi dve tuji vozili. Po sedanjih ugotovitvah je 40–letni voznik avtobusa, državljan Češke, vozil iz smeri Bovca proti Trenti. Na ozkem delu regionalne ceste mu je iz nasprotne smeri pripeljal 67–letni voznik avtodoma, državljan Nemčije, med omenjenima voziloma je prišlo do oplaženja.


Včeraj pa so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije v Kromberku pri Novi Gorici, v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov. Prometni policisti so ugotovili, da se je prometna nesreča zgodila zaradi neupoštevanja prednosti v križišču, nihče ni bil telesno poškodovan. Policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.


VIR: OKC Nova Gorica


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.09.2018
6°C / 20°C
četrtek
27.09.2018
2°C / 20°C
petek
28.09.2018
3°C / 24°C