NA BOVŠKEM NAŠLI MRTVEGA MOŠKEGA

Petek, 10. november 2017
Na Tolminskem iz prometa izločili kršiteljico cestnoprometnih predpisov

Včeraj, 9. novembra 2017 ob 15.30 uri, so policisti na Tolminskem ustavili 23–letno voznico osebnega avtomobila. Zaradi suma, da vozi pod vplivom prepovedanih drog, so ji policisti v nadaljevanju postopka odredili tudi hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ( http://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti- lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog ), ki je bil pozitiven. Prav tako je bil odrejen strokovni pregled, ki so ga opravili v ZD Tolmin. Tolminski policisti so ji na podlagi določil Zakona o prekrških (po 113.a členu navedene zakonodaje) začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zoper navedeno kršiteljico bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.  


V prometni nesreči na Ajdovskem voznik kolesa z motorjem lažje telesno poškodovan. 

Danes, 10. novembra 2017 ob 9.32 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči II. kategorije v Ajdovščini in v kateri je bila udeležena 49-letna voznica osebnega avtomobila in 20-letni voznik kolesa z motorjem. Ugotovljeno je bilo, da je omenjena voznica prehitevala voznika kolesa z motorjem v trenutku, ko je slednji zavijal v levo. V omenjeni prometni nesreči je bil voznik mopeda predvidoma lažje telesno poškodovan. Kasneje so mu nudili zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina. Povzročiteljici prometne nesreče je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa (nepravilno prehitevanje) izdan plačilni nalog. 


V prometni nesreči v Novi Gorici mlajša peška (otrok) lažje telesno poškodovana 

V sredo, 8. novembra 2017 ob 14.13 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije v Novi Gorici (Rejčeva ulica), kjer je voznik osebnega avtomobila z vozilom zadel peško (otroka), ki je pri tem utrpela telesno poškodbo. Ugotovljeno je bilo, da je 33–letni voznik osebnega avtomobila vozil po Rejčevi ulici (iz smeri Cankarjeve) proti ulici Gradnikove brigade in med vožnjo s prednjim delom vozila zadel oz. trčil v levo nogo peške (otroka), ki je takrat prečkala cesto čez prehod za pešce. Kasneje so posredovali tudi novogoriški reševalci, ki so predvidoma lažje poškodovano peško (otroka) oskrbeli in jo po nudeni prvi pomoči odpeljali na nadaljnji preventivni pregled v šempetrsko bolnišnico. Zoper voznika osebnega avtomobila so policisti zaradi kršitve prometne zakonodaje ustrezno ukrepali.  


V manjši prometni nesreči v Malovšah udeleženi dve osebni vozili

Včeraj, 9. novembra 2017 ob 8.21 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti Črniče – Malovše. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 42–letni voznik osebnega avtomobila, ki je med vožnjo v naselju Malovše nepravilno peljal mimo parkiranega vozila. Takrat je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 57–letni voznik osebnega avtomobila, med vozili je prišlo do prometne nesreče. Nihče ni bil poškodovan. Prometni policisti so 42-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.  


Zaradi močnega sunka burje padel in se poškodoval

V sredo, 8. novembra 2017 nekaj minut po 13. uri, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije, ki se je zgodila prejšnjega dne v dopoldanskem času na območju naselja Skrilje, kjer je zaradi močnega sunka burje padel in se predvidoma lažje poškodoval (poškodba gležnja) voznik motornega kolesa (znamke Piaggio Liberty). Pri tem je nastala tudi materialna škoda na omenjenem vozilu. Poškodovanec je včeraj zaradi poškodbe poiskal ustrezno zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina, nato pa so ga zdravniško oskrbeli v šempetrsko bolnišnici.  


Obravnavani primer nasilja v družini na Goriškem

Policisti PP Nova Gorica so v sredo, 8. novembra 2017, na območju Mestne občine Nova Gorica obravnavali sum storitve kaznivega dejanja Nasilje v družini (po določbah 191. člena Kazenskega zakonika). Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so policisti 46-letnemu osumljencu izrekli tudi ukrep prepovedi približevanja določeni osebi, kraju ali območju na podlagi Zakona o nalogah in pooblastilih policije (60. člen) in o tem obvestili pristojne institucije (pristojno Okrožno državno tožilstvo, preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in pristojni Center za socialno delo). Policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev omenjenega osumljenca kazensko ovadili na pristojno Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici (več o tovrstni problematiki in ukrepih policije v zvezi s tem tudi na naslednji spletni strani: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/67685-nasilje-v-druini-informacije-o-postopku-na-policiji ).  


Tatvina prodajnih izdelkov v eni od novogoriških trgovin  

V sredo, 8. novembra 2017 popoldne, so policisti v eni od večjih trgovin v Novi Gorici obravnavali tatvino prodajnih izdelkov v vrednosti približno 15 evrov. Policisti so ugotovili, da je kaznivo dejanje ponovno izvršil 46-letni osumljenec, ki ga je novogoriška Policija v preteklih dneh že obravnavala za podobna premoženjska kazniva dejanja. Odgovorna oseba oškodovane gospodarske družbe je v zvezi z omenjeno zadevo podala predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica 46-letnega osumljenca kazensko ovadili na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. 


V Novi Gorici ukradli nahrbtnik  

V sredo, 8. novembra 2017 pozno popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino nahrbtnika z vsebino v Novi Gorici (Trubarjeva ulica). Po sedanjih ugotovitvah je neznani storilec v popoldanskih urah iz prostorov pred telovadnico odtujil nahrbtnik, v katerem je oškodovanka imela poleg gotovine tudi druge osebne dokumente. S tem protipravnim ravnanjem je storilec povzročil za 250 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo na podlagi zbranih obvestil in drugih ugotovljenih dejstev v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici. Neznanec na Ajdovskem poškodoval okno in balkonski vrati V sredo, 8. novembra 2017, so policiste obvestili o vlomu v stanovanjski objekt (novogradnja) v naselju Duplje (Občina Vipava). Neznani storilec je pri tem poškodoval dve troslojni stekli okna v pritličju in nato še dve balkonski vrati. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je nepridiprav lastniku povzročil za približno 3.000 evrov materialne škode. Ajdovski policisti okoliščine še preiskujejo in bodo glede na vsa ugotovljena dejstva podali kazensko ovadbo na pristojno Državno tožilstvo v Novi Gorici.  


Včeraj, 9. novembra 2017 ob 15.13 uri, je bila Policija obveščena, da so v enem od naselij na Bovškem našli mrtvega 49-letnega moškega, ki ni kazal znakov življenja. Poleg policistov PP Bovec so bili na kraju tudi reševalci NMP ZD Tolmin in tamkajšnji gasilci. Zdravnik iz ambulante Bovec je na kraju lahko le potrdil njegovo smrt. Po prvih ugotovitvah in ogledu trupla ni bilo ugotovljenih znakov uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Bovški policisti so o tem obvestili tudi pristojno Državno tožilstvo in preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča v Novi Gorici. V zvezi z obravnavanim primerom je bila s strani zdravnika odrejena sanitarna obdukcija, da bi ugotovili natančen vzrok smrti in jo bodo opravili na pristojnem Inštitutu za sodno medicino v Ljubljani. Policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil z namenom razjasnitve vseh okoliščin navedenega primera.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
19.12.2018
-3°C / 9°C
četrtek
20.12.2018
-2°C / 7°C
petek
21.12.2018
-1°C / 7°C