POZOR! ŽIVALI NA CESTAH!

Petek, 09. marec 2018
Obravnavana vloma v stanovanjski hiši na Ajdovskem

Včeraj, 8. marca ob 21.02 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o vlomu skozi balkonska vrata v stanovanjsko hišo na območju naselja Male Žablje (Občina Ajdovščina). Po prvih ugotovitvah je neznani storilec iz notranjosti objekta odtujil kovinsko blagajno s starimi kovanci. Policisti PP Ajdovščina bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev obravnavanega primera podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. - Prav tako so policiste včeraj, 8. marca ob 22.29 uri, obvestili tudi o vlomu v stanovanjsko hišo v Ajdovščini, kjer je neznanec vlomil skozi okno objekta in pregledal notranje prostore. Pri tem je našel in si protipravno prilastil nakit (zlati prsta in ogrlica) v vrednosti približno 400 evrov. Po izvršenem kaznivem dejanju je nepridiprav z ukradenimi predmeti kraj zapustil in odšel neznano kam. Policisti PP Ajdovščina bodo tudi v navedenem primeru na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Na smučišču Cerkno sta se včeraj poškodovala dva smučarja 

Včeraj, 8. marca dopoldne, so policiste obvestili o nesreči smučarke na smučišču Cerkno. Ugotovljeno je bilo, da je ob 11.30 med smuko na progi Lome padla 65–letna smučarka in se predvidoma huje poškodovala (sum zloma desne goleni). Po nudeni prvi pomoči na kraju so poškodovano osebo reševalci s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Med smuko je omenjene smučarka uporabljala smučarsko čelado in drugo ustrezno opremo. Idrijski policisti so tujo krivdo izključili in bodo primer smučarske nesreče zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. - Nedolgo zatem se je zgodila še ena smučarske nesreča na smučišču Cerkno, kjer je bil prav tako udeležen smučar. Ugotovljeno je bilo, da je včeraj, 8. marca ob 11.45 uri ,izven proge Počivalo na omenjenem smučišču med smučanjem sam padel in se poškodoval SC Cerkno, pri vikendih sam pri smučanju padel mladoletni smučar in se predvidoma huje poškodoval (sum zloma leve goleni). Po nudeni prvi pomoči so tudi mlajšega poškodovanca s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Tudi mlajši smučar je med smučanjem uporabljal smučarsko čelado in ustrezno opremo. Idrijski policisti so tudi v tem primeru tujo krivdo izključili in bodo primer smučarske nesreče zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico


 Na Ajdovskem prometna nesreča zaradi izsiljevanja prednosti voznika osebnega avtomobila  

Včeraj, 8. marca ob 16.29 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije v Ajdovščini (Goriška cesta) in v kateri sta bila udeležena kolesar in voznik osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 47-letni voznik osebnega avtomobila vozil po ulici Goriška cesta. Ko je pripeljal do stop znaka, se je omenjeni voznik ustavil, nato pa speljal v trenutku, ko je z njegove leve strani (po Župančičevi ulici) pripeljal 29–letni kolesar, ki je s prednjim kolesom trčil v prednji levi del osebnega avtomobila. V prometni nesreči je bil kolesar predvidoma lažje telesno poškodovan (poškodba desnega kolena). Po prometni nesreči je voznik osebnega vozila poškodovanega kolesarja odpeljal v ZD Ajdovščina, kjer so poškodovancu nudili prvo pomoč, nato pa so ga odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico. Prometni policisti so 47-letnemu vozniku zaradi kršitev določil Zakona o pravilih cestnega prometa (neupoštevanje pravil prednosti) izdali plačilni nalog.


Policisti obravnavali več primerov povoženja živali 

Včeraj, 8. marca ob 18.28 uri, so policiste obvestili o povoženju divjadi na Bovškem. Ugotovljeno je bilo, da je voznik osebnega avtomobila vozil iz Trnovega ob Soči proti naselju Srpenica. Med vožnjo na omenjeni relaciji je vozniku pred naseljem Srpenica s pobočja (na levi strani) na vozišče nenadoma skočila divjad (srna), tako da jo je voznik zadel s prednjim levim delom avtomobila. Divjad je poginila, kadaver pa je kasneje prevzel član tamkajšnje lovske družine. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako so policiste včeraj, 8. marca ob 18.43 uri, obvestili o povoženju živali (mačke) na odseku hitre ceste H4 med Selom in naseljem Vogrsko (oz. izven naselja Vogrsko) s strani voznika osebnega avtomobila. Tudi v navedenem primeru so policisti primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico. 

Poleg navedenih primerov so policiste včeraj, 8. marca ob 22. uri, obvestili tudi o povoženju divjadi (srna) s strani voznice osebnega avtomobila na cesti med Ajdovščino in naseljem Col. Tudi ta primer so policisti zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
18.01.2019
6°C / 8°C
sobota
19.01.2019
1°C / 5°C
nedelja
20.01.2019
-3°C / 8°C