POLICISTI NAŠLI PRAVO SLED DO VLOMILCEV

Sreda, 25. april 2018

 Kot  smo  že  poročali  so  policisti Policijske postaja Idrija od konca
decembra  2017  dalje  obravnavali večje število kaznivih dejanj tatvin,  ki  so  bila izvršena v počitniške hiše (vikende) v več naseljih  na  tem območju (v naslednjih krajih: Gorenji Novaki, Gore, Dole, Zavratec,  Žirovnica,  Spodnja  Idrija,  Zadlog  in  Črni  Vrh nad Idrijo).
Omenjena  kazniva  dejanja so bila storjena v času odsotnosti oškodovancev. Podobna  kazniva  dejanja  oz. serija vlomov v stanovanjske objekte so bila izvršena  tudi na območju drugih policijskih postaj (na območju PP Bovec in PP  Logatec).  Vlomljeno  je  bilo  v  skupno  24  objektov.  Storilci so z vlamljanjem  na  različne  načine  (skozi  vhodna vrata, okna v pritličju…) vstopali  v  objekte  in nato preiskali prostore ter ukradli več različnega orodja  in  drugih  predmetov  (več  kosilnic, snežne freze, agregat, večji žar...). Prav tako so večje število oz. serijo vlomov v nenaseljene objekte (počitniške  hiše)  obravnavali tudi policisti PP Bovec na območju Trente v
začetku  letošnjega  leta.  Storilci  so  na  Bovškem iz omenjenih objektov odvzeli  večje  število  različnih  predmetov (različno ročno in električno orodje, televizor, kosilnico, motorne žage…), ki so jih oškodovanci hranili v objektih.
 
Policisti  PP  Idrija so v predkazenskem postopku glede na zbrana obvestila na  Okrožno  državno tožilstvo v Novi Gorici podali pobudo za izvedbo hišne preiskave  na območju PU Celje. Policisti in kriminalisti PU Nova Gorica so skupaj  s  policisti  z  območja celjske policijske uprave  v začetku marca 2018  v  enem  od  naselij  na območju PU Celje opravili hišno preiskavo na podlagi  sodne  odredbe in pri tem našli in zasegli del ukradenih predmetov enega  od  oškodovancev  zgoraj  navedenih kaznivih dejanj. Glede na zbrana obvestila  s  sklopu  omenjene  hišne  preiskave  v  širši okolici Celja so policisti  PP  Idrija  v  nadaljevanju podali pobudo za hišno preiskavo pridveh osebah (osumljenca, stara 35 in 52 let) na območju PU Ljubljana.
 
Tako  so  policisti  in  kriminalisti z območja PU Nova Gorica in policisti
dveh  policijskih  postaj  z območja PU Ljubljana 8. marca letos na podlagi sodne  odredbe opravili hišno preiskavo pri omenjenih osumljencih. V sklopu hišne  preiskave  na  obeh  naslovih je bil najden in zasežen del ukradenih predmetov,  ki  so  bili  odvzeti  na  Severnem  Primorskem,  in  so bili v nadaljevanju  pripeljali  v  hrambo  na PP Idrija. Nekaj oškodovancev se je kasneje zglasilo na PP Idrija in po opravljeni prepoznavi nato prevzeli del njim  ukradenih predmetov. Nekaj predmetov, ki izvirajo iz zgoraj omenjenih kaznivih dejanj, še vedno hranijo idrijski policisti. Vsi ukradeni predmeti pri  izvršenih  kaznivih dejanjih niso bili najdeni in zaseženi, saj so jih osumljenci  že  prodali naprej. Policisti PP Idrija bodo zoper oba navedena osumljenca  po  zaključku  preiskave  kazensko ovadili na pristojno Državno
tožilstvo   zaradi   suma   storitve   več   kaznivih  dejanj  premoženjske
kriminalitete.  Prav  tako  bodo  policisti PP Bovec podali kazensko ovadbo zoper kriminalno združbo, ki je na Bovškem (oz. na območju Trente) izvršila več vlomov v tamkajšnje stanovanjske objekte.
 
Policisti  Policijske  postaje  Idrija  so  v okviru preiskave sodelovali s
pristojnim  Okrožnim državnim tožilstvom v Novi Gorici in Okrožnim sodiščemv  Novi  Gorici.  Glede  na  sedanja  zbrana  obvestila  je pri izvrševanju kaznivih  dejanj  in  nadaljnji  prodaji ukradenih predmetov sodelovalo večstorilcev.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C
petek
28.06.2019
19°C / 38°C
sobota
29.06.2019
22°C / 34°C