POŽAR V HIDRIINI LIVARNI

Torek, 18. september 2018
Včeraj, 17. septembra ob 19.47 uri, so bili policisti OKC PU Nova Gorica s strani Regijskega centra za obveščanje obveščeni o požaru v livarni v podjetju v Spodnji Idriji. Po prvih zbranih podatkih je do požara prišlo pri enem od strojev (za vlivanje oz. izdelavo rotorjev) proizvodne hale podjetja. Ugotovljeno je bilo, da j eden od tamkajšnjih delavcev tako kot običajno iz peči za taljenje aluminija, nalil tekoči aluminij v kalup. Pri tem se je kot običajno dvignil plamen oz. prihaja do manjšega izbruha ognja, ki se nato sam pogasi. V ta namen je nad strojem nameščena tudi napa za ventiliranje s filtri, ogenj pa je tokrat potegnilo v omenjeno napo (cev ventilacije oz. sistem za odsesavanje dimnih plinov vodi proti ostrešju hale in se združi z drugimi cevmi ventilacije iz drugih strojev). Kasneje je požar zajel del strehe na omenjeni proizvodni hali.

Včerajšnji požar je dokončno pogasilo približno 50 gasilcev PGD Idrija IN PGD Spodnja Idrija. Materialna škoda na strojih ni nastala, višino materialne škode na omenjenem objektu še ocenjujejo. V zvezi z omenjenim požarom objekta so policisti obvestili pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici). S strani policije je tekom današnjega dne potekal ogled kraja požara, pri ogledu pa so sodelovali tudi predstavniki tamkajšnjega podjetja. V zvezi s požarom so policisti obvestili tudi pristojne na Izpostavi Nova Gorica - Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Po sedanjih ugotovitvah je tuja krivda izključena, sicer pa policisti PP Idrija nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede vseh okoliščin omenjenega požara. Po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo idrijski policisti podali ustrezen ukrep.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 16°C
torek
21.05.2019
13°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C