PROMETNA NESREČA ZARADI NEPRAVILNEGA ODPIRANJA VRAT

Torek, 18. september 2018
Tatvina goriva na bencinskem servisu

Danes, 18. septembra zjutraj, so policisti na bencinskem servisu v Šempetru pri Gorici obravnavali tatvino goriva. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik belega Nissana Transporterja (Pick-up), italijanskih registrskih številk, okoli 7.30 ure v vozilo natočil za 118 evrov dizelskega goriva in ga plačal. Hkrati pa je na točilnem mestu v plastične kante natočil še za 43 evrov goriva, vendar je omenjeno točenje prodajalcu zamolčal. Kasneje je prijavitelj odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja goljufije. Novogoriški policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali ustrezen ukrep.  


Nepridiprav skušal vlomiti v objekt gospodarske družbe na območju Šempetra pri Gorici  

Danes, 18. septembra zjutraj, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o poskusu vloma v prostore ene od gospodarskih družb v Šempetru pri Gorici (Vrtojbenska cesta). Po prvih ugotovitvah je neznani storilec včeraj v poznih večernih urah skušal s silo telesa odpreti stranska vrata objekta. Navedeno kaznivo dejanje mu je preprečila oseba, ki je bila v stavbi, in storilca pregnala. Nepridiprav je zatem zbežal neznano kam. Zaradi omenjenega protipravnega ravnanja je bila gospodarski družbi povzročena materialna škoda v višini približno 300 evrov. Policisti PP Nova Gorica bodo po zaključku preiskave obravnavanega primera podali kazensko ovadbo.


V prometni nesreči na Vršiški cesti se je poškodovala 45-letna avstrijska motoristka  

Med vikendom oz. v nedeljo, 16. septembra ob 13.06 uri, je bila Policija obveščena o prometi nesreči II. kategorije na regionalni cesti Trenta – Vršič (na 31. serpentini Vršiške ceste) in v kateri je bila udeležena 45–letna voznica motornega kolesa, državljanka Avstrije. Slednja je vozila iz vrha Vršiča proti Trenti (vozila je v skupini štirih motoristov, kot zadnja v skupini). Ko je motoristka pripeljala do levega nepreglednega 31. ovinka je z motornim kolesom (znamke Ducati Multistrada) zapeljala na levo smerno vozišče in pri tem močno zavrla. Pri tem se je z motornim kolesom vred prevrnila na levi bok in preko vozišča zdrsnila do kovinske varnostne ograje, od tam pa jo je odbilo pod vozišče. Poleg bovških policistov so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec in reševalci NMP ZD Jesenice. Kasneje je bila poškodovana avstrijska državljanka (utrpela je odrgnine po levi roki in goleni) odpeljana na nadaljnje zdravljenje v bolnišnico v Sölden v sosedno Avstrijo. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 37. člena navedenega zakona) je bila povzročiteljici prometne nesreče izrečena globa.  


Prometna nesreča zaradi nepravilnega odpiranja vrat vozila  

Včeraj, 17. septembra ob 16.35 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v Tolminu z udeležbo dveh osebnih vozil. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče in zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega odpiranja vrat na pravilno parkiranem osebnem avtomobilu. 46–letni moški je namreč odprl vrata na parkiranem osebnem vozilu in z vrati zadel v mimovozeče osebno vozilo, s katerim se je peljala voznica. Na obeh vozilih je nastala materialna škoda. Tolminski policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 61. člena navedenega zakona – odpiranje vrat vozila) izdali plačilni nalog.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.05.2019
12°C / 16°C
torek
21.05.2019
13°C / 16°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C