V IDRIJI Z DREVESA PADEL MLADOLETNIK

Ponedeljek, 24. december 2018
- Policisti PP Tolmin so v petek, 21. decembra nekaj minut po 22. uri, v Tolminu ustavili voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), tudi zoper slednjega voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Kršitelju cestnoprometnih predpisov na Tolminskem zasegli vozilo  

Policisti PP Tolmin so 23. decembra v nočnem času, na območju Poljubinja (Občina Tolmin) ustavili 27-letnega voznika avtomobila in v nadaljevanju ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Kršitelju je bilo osebno vozilo na podlagi Zakona o pravilih cestnega prometa (kršitev 23. člena zakona) zaseženo, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.  


Obravnavani varnostni dogodek na Bovškem  

23. decembra ob 8.57 uri, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena o nezavestnem (34-letnem) moškem na Bovškem. Na kraju so kot prvi posredovalci posredovali gasilci PGD Bovec, ki so nudili prvo pomoč oboleli osebi do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin na kraj. Bovški policisti v zvezi z omenjeno zadevo niso zaznali nobenih sumljivih okoliščin oz. so tujo krivdo izključili. Kasneje so omenjeno osebo prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policisti PP Bovec so primer zaključili s poročilom policista. 


Na območju Idrije z drevesa padel mladoletnik in se poškodoval  

Včeraj, 22. decembra ob 13.52 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je v Idriji (Rudarska ulica) zaradi padca z drevesa poškodoval mlajši moški (mladoletnik), poleg policistov so bili na kraj s strani pristojne službe napotene tudi gasilci PGD Idrija in reševalci NMP ZD Idrija. Policisti PP Idrija so na kraju ugotovili, da se je skupina štirih mladoletnikov v dopoldanskih urah namenila posneti več videoposnetkov z namenom objave na enem od socialnih omrežij (Youtube). Okoli 13.40 ure so se zadrževali na gozdni poti (proti dimniku bivše topilnice). Eden od mladoletnikov (z območja Policijske uprave Ljubljana) je sedel na podrtem drevesu (na višini dveh metrov od tal) nad potjo, kjer so se ostali trije mladoletniki spustili z gorskimi kolesi proti Rudarski ulici. V času, ko so se peljali mimo, se je prej omenjenemu mladoletniku (slednji je v tem času snemal) odlomila veja na deblu drevesa, zaradi česar je padel na tla (na hrbet) in se predvidoma lažje poškodoval (udarec v predel obraza in hrbet). Poškodovanca so kasneje pregledali v ZD Idrija.  


Iz prometa izločili voznike zaradi vožnje pod vplivom alkohola

23. decembra ob 1.29 uri, so policisti v okviru poostrenega nadzora za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola na območju naselja Cesta (Občina Ajdovščina) ustavili 40–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,76 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper njega bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče. - 


Prav tako so policisti 22. decembra nekaj minut po polnoči, na območju Ajdovščine ustavili voznika osebnega vozila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat odrejenega preizkusa pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0.64 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Policisti PP Ajdovščina so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških), zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.06.2019
19°C / 37°C
petek
28.06.2019
19°C / 38°C
sobota
29.06.2019
22°C / 34°C