ZAGORELO V PREDORU BARNICA

Sreda, 27. februar 2019

Včeraj po 19. uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da je na
odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava v predoru Barnica zagorelo tovorno vozilo s polpriklopnikom, ljubljanskih registrskih številk, ki ga je vozil 36–letni voznik. Požar je zajel še prikolico s tovorom. Kasneje so na kraju posredovali tudi gasilci več gasilskih enot (GRC Ajdovščina, PGD Vipava, PGD Podnanos, PGD Postojna in PGD Razdrto), ki so požar pogasili in nudili drugo pomoč pri odstranjevanju posledic požara. Višina nastale škode in posledic zaradi požara se še ocenjuje, sicer pa je bilo na kraju varnostnega dogodka še ugotovljeno, da je bil zaradi požara poleg tovornega vozila poškodovan tudi predor, saj je bil uničen del električne instalacije, luči za razsvetljavo predora in del ometa.


Včeraj po 19. uri je bila Policija obveščena o vlomu v stavbo ene od verskih skupnosti na območju Šempetra pri Gorici. Po prvih ugotovitvah je neznani storilec razbil spodnje vrat dvorane objekta in skozi nastalo odprtino vstopil v notranjost. V enem od prostorov je z neznanim predmetom vlomil vrata omarice in iz nje odvzel kovinsko škatlo z vsebino. Glede na prve ocene je nastalo za približno 200 evrov materialne škode.

aVčeraj okrog 17. ure so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v Novi Gorici. Prometni policisti so ugotovili, da je nesrečo povzročil 31–letni voznik osebnega avtomobila zaradi izsiljevanja prednosti. Slednji je pri vzvratni vožnji trčil v drugo osebno vozilo, s katerim se je pripeljala 55-letna voznica iz smeri Ulice tolminskih puntarjev. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.


Prav tako včeraj se je zgodila prometna nesreča v Kromberku pri Novi Gorici. V njej je bil udeležen 20-letni voznik (začetnik) osebnega avtomobila. Slednji se je zaradi neprilagojene hitrosti zaletel v parkirano razstavno osebno vozilo, sicer last ene od trgovskih podjetij. V prometni nesreči voznik ni bil telesno poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega


Tudi na Ušniku se je zgodila prometna nesreča. 18–letni voznik avtomobila je vozil iz Mosta na Soči proti Novi Gorici. Na križišču z glavno prednostno cesto v Ušniku, vozilom na tej cesti ni dal prednosti in se je z vozilom bočno zaletel v drugi osebni avtomobil, s katerim se je peljala voznica avtomobila, ki je pravilno vozila po glavni cesti iz Čiginja proti Novi Gorici. V prometni
nesreči nihče od udeležencev prometne nesreče ni bil telesno poškodovan.
Tolminski policisti so povzročitelju prometne nesreče zaradi
kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa izdali plačilni nalog.


Včeraj, malo pred 15. uro, je bila Policija s strani Regijskega centra za obveščanje obveščena o požaru v bližini vasi Krn. Policisti PP Bovec so ugotovili, da je do požara prišlo približno pol kilometra nad vasjo Krn, v smeri proti planini Kuhinja. Do požara je prišlo iz neznanega vzroka. Pogorelo je približno 200 kvadratnih metrov suhe trave ob cesti, škoda pri tem ni nastala. Požar je pogasilo 10 gasilcev PGD Kobarid.


Včeraj so policiste PP Ajdovščina obvestili o tatvini prodajnega izdelka v eni od večjih trgovin v Ajdovščini. Gospodarsko družbo je s tem oškodoval za 550 evrov. 


VIR: OKC Nova Gorica

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.05.2019
13°C / 17°C
sreda
22.05.2019
13°C / 22°C
četrtek
23.05.2019
12°C / 24°C