VOŽNJE POD VPLIVOM ALKOHOLA IN VLOMI

Sreda, 10. april 2019

Danes zjutraj so policisti PP Tolmin obravnavali prometno nesrečo pri Mostu na Soči, v kateri sta bili
udeleženi dve osebni vozili. 39–letni voznik avtomobila je vozil po glavni cesti iz Idrije pri Bači proti naselju Most na Soči, v levem preglednem ovinku pa je zaradi vožnje po nasprotnem voznem pasu bočno trčil v osebno vozilo, s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 37-letni voznik. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan, nastala je materialna škoda.

Policisti iz Nove Gorice so danes v nočnem času v Novi Gorici ustavili 20–letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil. Italijanskemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

Policisti PP Nova Gorica so danes, 10. aprila okoli 1. ure v nočnem času, v Kromberku pri Novi Gorici  ustavili 53–letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je  pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno
odvzeto vozniško dovoljenje.

Prav tako so novogoriški policisti danes v nočnem času, na območju Šempetra pri Gorici ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola. Tudi njemu so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Zato voznike ponovno opozarjamo, da ne dopustite, da bi zaradi vašega neodgovornega ravnanja ugasnilo življenje.

Včeraj zvečer so novogoriški policisti na območju Ravnice med nadzorom cestnega prometa ustavljali 36-letnega voznika osebnega vozila, ki pa na predpisan znak policistov ni ustavil oz. jih ni upošteval ter je s pospešeno vožnjo nadaljeval proti naselju Trnovo in na vozilu ugasnil luči. Policisti so zapeljali za pobeglim voznikom, kasneje je bil ustavljen v naselju Trnovo. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat preizkusa je pokazal, da je pobegli voznik vozil pod vplivom alkohola.


Včeraj, 9. aprila, so policiste obvestili o nedavni tatvini novejšega mobilnega telefona (znamke Apple  Iphone 8+) v Solkanu (čolnarna). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v nedeljo, 7. aprila v  popoldanskih urah, na okenski polici toaletnih prostorov našel in si protipravno prilastil omenjeni telefonski aparat.


Danes, 10. aprila ponoči, so novogoriške policiste obvestili o vlomu v prostore ene od gospodarskih družb v Ajdovščini (ulica Pod letališčem). Po sedaj zbranih podatkih so neznanci vlomili vrata objekta in vanj vstopili. Storilci so nedolgo zatem objekt zapustili in odšli neznano kam ne da bi si karkoli prilastili.

Neznani storilec je včeraj, 9. aprila popoldne, vlomil skozi vhodna vrata v starejše stanovanje v Šempetru pri Gorici. Po prvih podatkih je bil iz omenjenega stanovanja odtujen starejši fotoaparat znamke Nikkon, vreden približno 50 evrov, zaradi vloma je nastala posredna materialna škoda.


Včeraj, 9. aprila popoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino na škodo starejše občanke v Vrtojbi. Neznani storilec je iz predalčnika v pritličju stanovanjske hiše odtujil žensko torbico z vsebino, po izvršenem kaznivem dejanju pa kraj zapustil in odšel neznano kam.

Včeraj, 9. aprila popoldne, je bila Policija obveščena, da je bilo tekom noči vlomljeno v gostinski lokal v Črničah (Občina Ajdovščina). Policisti PP Ajdovščina so z zbiranjem obvestil med drugim ugotovili, da je bilo vlomljeno skozi okno skladišča objekta. Neznani storilec je nato v notranjosti objekta našel in si prilastil za približno 150 evrov drobiža.

Z namenom preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti ponovno opozarjajo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila… svetujejo, da nemudoma pokličete policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
17.06.2019
16°C / 31°C
torek
18.06.2019
19°C / 30°C
sreda
19.06.2019
17°C / 30°C