ŠE VEČ PROMETNIH NESREČ

Ponedeljek, 15. april 2019

Včeraj, 14. aprila pozno popoldne, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo na cesti Dobrovo – Neblo (Občina Brda), kjer je prišlo do trčenja med motoristom in voznikom.  Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročil 50–letni voznik motornega kolesa (znamke BMW 1200), državljan Italije. Slednji je vozil iz naselja Dobrovo proti vasi Neblo in med vožnjo v desnem ovinku zapeljal na nasprotni vozni pas in se zaletel v sprednji desni del osebnega avtomobila (znamke Fiat Panda), s katerim se je v nasprotni smeri pravilno pripeljal 45-letni voznik, državljan Italije. Po trčenju je motorno kolo vrglo preko osebnega avtomobila v bližnji vinograd. 50-letni italijanski motorist je bil v prometni nesreči telesno poškodovan, prav tako je bila predvidoma lažje poškodovana 42-letna sopotnica v osebnem avtomobilu.Danes, 15. aprila zjutraj, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Žagolič (Občina Ajdovščina), v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Ugotovljeno je bilo, da je 53–letni voznik avtomobila vozil iz Cola proti naselju Predmeja. Pri eni od  stanovanjskih hiš v naselju Žagolič je s stranske ceste zapeljala 78-letna voznica avtomobila in mu izsilila prednost. 53-letni voznik se je z vozilom umikal in je posledično trčil v zaščitno ograjo in hidrant ob cesti. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan, starejši voznici (povzročiteljici prometne nesreče) so policisti PP Ajdovščina izdali plačilni nalog.Danes, 15. aprila zgodaj zjutraj, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na cesti med naseljem Branik in Komnom (Mestna občina Nova Gorica), v kateri je bilo udeležen 33–letni voznik tovornega vozila s polpriklopnikom (znamke Volvo), državljan BiH. Po sedaj  zbranih podatkih se je omenjeni voznik s tovornim vozilom med vožnjo proti Novi Gorici nad gradom Branik (na ovinku na ozkem mostu ) s prikolico (na njej je imel naloženo več ton drvi) zakopal v blato; vlačilec je bil naslonjen na zid mostu. Kasneje so morali prikolico dvigniti s pomočjo avtodvigala, na polpriklopniku je nastala materialna škoda.


Včeraj, 14. aprila ob 14.03 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica  obvestili o požaru v garažni hiši večstanovanjskega objekta v Novi  Gorici (Ulica Šantlovih), kjer je pogorel osebni avtomobil (znamke  Citroen). Po sedanjih ugotovitvah je v navedenem primeru šlo najverjetneje za samovžig. Dva moška sta z gasilnimi aparati še pred prihodom gasilcev na kraj z gasilnimi aparati skušala, dokončno so požar pogasili gasilci JZ GRD Nova Gorica in PGD Nova Gorica. Oba moška, ki sta se pri gašenju nadihala dima, so kasneje reševalci NMP ZD Nova Gorica z reševalnim vozilom odpeljali na pregled v šempetrsko  bolnišnico, kjer sta ostala na opazovanju.V petek, 12. aprila ob 19.21 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili, da se je pri sestopu z Javorščka (1.557 metrov visoka gora) na Bovškem poškodoval 20-letni planinec, državljan ZDA. Po sedaj zbranih podatkih se je omenjeni Američan v skupini štirih prijateljev (študentov) povzpel na omenjeno goro in pri sestopu odšli po bližnjici, kjer je  mlademu Američanu zaradi neprimerne obutve zdrsnilo in se posledično kotalil približno 50 metrov po strmem pobočju. Pri tem se je predvidoma lažje telesno poškodoval (utrpel je udarec v glavo in levo stegnenico). Kasneje so posredovali gorski reševalci GRS Bovec, ki so  poškodovanega tujca na kraju oskrbeli in ga na klasičen način prenesli v dolino, kjer so ga prevzeli reševalci NMP ZD Tolmin. Američana so nato odpeljali na nadaljnji pregled v šempetrsko bolnišnico.Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 14. aprila okrog 11. ure, v  Kromberku pri Novi Gorici imeli v postopku 36–letno voznico osebnega avtomobila in ji v nadaljevanju postopka odredili t.i hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so ji policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznica odločno odklonila. Voznici je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu Zakona o prekrških). Zoper njo bo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.


Policisti ponovno opozarjajo, da je vožnja pod vplivom alkohola ali prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
28.02.2020
1°C / 14°C
sobota
29.02.2020
-2°C / 12°C
nedelja
01.03.2020
7°C / 11°C