PADEC PADALCA, TATVINA IN VLOMI

Sreda, 17. april 2019

 Včeraj popoldne je bila Policija obveščena o nesreči jadralnega padalca pod Mrzlim Vrhom nad naseljem Gabrje (Občina Tolmin). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 29–letni jadralni padalec, državljan Poljske, zaradi napačnega manevra s padalom pristal na drevesu. Kasneje so na kraju posredovali reševalci GRS Tolmin, ki so ga nepoškodovanega rešili z drevesa in prepeljali v dolino.


Včeraj, 16. aprila popoldne, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini goriva na bencinskem  servisu v Rožni Dolini pri Novi Gorici. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik osebnega  avtomobila (znamke Suzuki), italijanskih registrskih številk, nekaj pred 15. uro pripeljal na omenjeni bencinski servis in na točilnem mestu v vozilo natočil za 35,56 evrov dizelskega goriva. Kasneje je v  prodajalni bencinskega servisa sopotnica omenjenega vozila uslužbenca prodajalne zavedla in ga spravila v zmoto (pod pretvezo, da točilno mesto ne dela) z namenom, da bi si pridobila protipravno premoženjsko korist. Kasneje sta se skupaj z voznikom odpeljala neznano kam. Po zaključku preiskave bodo policisti PP Nova Gorica podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.


Včeraj, 16. aprila zjutraj, so policiste PP Ajdovščina obvestili o vlomu tekom noči v eno od trgovin v Ajdovščini (Vipavska cesta). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je bilo vlomljeno skozi skladiščna vrata objekta. Ali je bilo kaj ukradenega iz omenjenega objekta, bo znano po opravljeni inventuri. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško  Državno tožilstvo.


Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj popoldne, obravnavali tudi poskus vloma skozi vrata druge trgovine v Ajdovščini. Storilcu v prostore objekta ni uspelo priti, zaradi nezakonitega dejanja je nastala materialna škoda v višini približno 200 evrov. Policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Glede preprečevanja tovrstnih premoženjskih kaznivih dejanj policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v stanovanjske hiše, stanovanja, gospodarske in druge objekte, motorna vozila…občanom svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja (več o tem tudi na naslednjih spletnih straneh Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/preventiva/8865-vlomilci-in-tatovi-niso-na-dopustu-preventivni-nasveti-policije ). Policistom lahko pomagate pri izsleditvi storilca tudi tako, da si poskušate zapomniti čim več podatkov o storilcu: izgled storilca, smer bega, prevozno sredstvo, s katerim se je odpeljal.
Včeraj, 16. aprila popoldne, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z materialno škodo v krožnem križišču v Šempetru pri Gorici z udeležbo treh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je prometno nesrečo povzročila 27-letna voznica avtomobila, ki je zaradi neprimerne hitrosti v koloni trčila v spredaj vozeče osebno vozilo, s katerim se je peljala 42–letna voznica. Njeno vozilo pa je nato trčilo v pred njo vozeče osebno vozilo, ki ga je vozil 43-letni voznik. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil telesno poškodovan. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so 27-letni voznici izdali plačilni nalog (kršitev določil 45. člena ZPrCP).

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
25.05.2020
9°C / 23°C
torek
26.05.2020
10°C / 24°C
sreda
27.05.2020
8°C / 26°C