NEPRILAGOJENA HITROST IN NESREČE

Četrtek, 18. julij 2019

Na Tolminskem se je včeraj, 17. julija popoldan, pri vzletu s tandemskim jadralnim padalom na vzletišču Kobala v Občini Tolmin huje poškodovala 65-letna jadralna padalka iz Velike Britanije.
Z vzletišča nad vasjo Ljubinj je vzletel 46–letni pilot v tandemu s potnico. Pri vzletanju oz. teku po klancu navzdol se je jadralna padalka prehitro usedla v sedež in se posledično poškodovala nogo (sum odprtega zloma leve goleni). Ker je bilo vzlet nemogoče prekiniti, je pilot s poškodovano osebo pristal pri helidromu v Tolminu, kjer so ju že pričakali reševalci GRS Tolmin in reševalci NMP ZD Tolmin. Po zdravniški oskrbi so tolminski reševalci poškodovano Britanko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico, policisti so tujo krivdo izključili.

Včeraj okoli poldneva se je v prometni nesreči v križišču v Mali vasi v Bovcu lažje poškodoval 50-letni nemški motorist.
50–letni nemški motorist je vozil v krožnem križišču kot zadnji v skupini petih motoristov.
Motorista, ki sta vozila pred njim, sta se pred prehodom za pešce ustavila, ker ga je v tem času prečkala neznana mlajša peška. Omenjeni je njeno prečkanje opazil prepozno in močno zavrl, da bi
preprečil trčenje z otrokom, pri tem pa izgubil oblast nad motornim kolesom, padel po vozišču in se pri tem poškodoval. Reševalci NMP ZD Tolmin so ga po nudeni zdravniški pomoči na kraju z reševalnim vozilom odpeljan v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici na nadaljnje zdravljenje.

Danes, 18. julija, pol enih zjutraj so tolminski policisti obravnavali prometno nesrečo na območju Kobarida. 24–letni povzročitelj nesreče je vozil po lokalni cesti Kamno - Kobarid. V desnem ovinku ga je zaradi neprilagojene hitrosti zaneslo, da je z zadnjim delom avtomobila trčil v nasproti vozeči, prednji levi del, osebnega avtomobila, ki ga je vozil 69–letni voznik. Udeleženci niso bili poškodovani, četudi je povzročitelj nesreče vozil pod vplivom alkohola.

Včeraj v zgodnih večernih urah, so ajdovski policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo na območju vasi Predmeja. Po ugotovitvah je neznanec z neznanim predmetom vlomil vhodna vrata, pregledal notranje prostore in stanovanjski objekt zapustil ne da bi si karkoli protipravno prilastil. Nastala je posredna materialna škoda na vhodnih vratih v višini približno tisoč evrov.

Včeraj zvečer se je dogodila prometna nesreča I. kategorije zaradi izsiljevanja prednosti v naselju Medana v Brdih. Nesrečo je povzročil 20–letni italijanski voznik, ki je vozil iz dovozne poti proti križišču z lokalno cesto Dobrovo – Plešivo, in ob tem izsilil prednost 18–letni voznici, ki je vozila v smeri naselja Plešivo. Ob srečanju je nastala zgolj materialna škoda.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
20.01.2020
2°C / 10°C
torek
21.01.2020
-3°C / 10°C
sreda
22.01.2020
-6°C / 10°C