TATVINE IN NESREČE

Sreda, 04. september 2019

 

Danes, 4. septembra nekaj po 11. uri se je med soteskanjem na Bovškem poškodoval 51-letni Američan. Po vrvi se je vzpenjal približno tri metre na skalo, da bi skočil v tolmun. Pri tem mu je na vrhu zdrsnilo in je posledično vznak padel v plitvo vodo, kjer je z glavo udaril v kamen.

Včeraj, 3. septembra popoldne se je v delovni nesreči v Prvačini z motorno žago lažje poškodovan 44-letni delavec.

Novogoriški policisti so včeraj, 3. septembra popoldan obravnavali vlom v avtodom v Kromberku pri Novi Gorici. Neznanec je vlomil skozi vrata avtodoma in iz notranjosti ukradel žensko torbico z vsebino. Zaradi omenjenega kaznivega dejanja je nastala skupna materialna škoda v višino približno 500 evrov.

Včeraj zjutraj so bili policisti PP Tolmin s strani voznice osebnega avtomobila obveščeni, da je med njeno vožnjo na relaciji Most na Soči - Tolmin (izven galerije Pod Ključem) na njeno vozilo padel večji kamen in poškodoval avtomobil. Voznica pri tem ni bila telesno poškodovana.

Tolminki policisti so včeraj obravnavali kršitev javnega reda in miru v enem od gostinskih lokalov v Tolminu. Do kršitve prišlo prejšnjega dne oz. 2. septembra v popoldanskih urah s strani enega od gostov lokala, ki se je neprimerno vedel do tamkajšnje zaposlene in kasneje zapustil omenjeni lokal. Policisti so kasneje 43–letnega kršitelja izsledili in bodo zoper njega uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o varstvu javnega reda in miru.

Idrijski policisti so včeraj, 3. septembra, obravnavali sum kaznivega dejanja zatajitev v Idriji, ko si je neznanec na bankomatu prilastil tujo gotovino.

Oškodovanec je 29. avgusta v popoldanskih urah na bančnem avtomatu (bencinski servis) v Idriji opravil dvig gotovine v višini sto evrov. Po izvršeni transakciji je bančno kartico vzel, denar pa pozabil v reži bančnega avtomata.

Včeraj, 3. septembra dopoldne, so policisti PP Idrija obravnavali prometno nesrečo l. kategorije na lokalni cesti med naseljem Bukovo in Zakojco z udeležbo dveh osebnih vozil.

Kot smo že poročali  se je včeraj, ob 8.25 uri, na območju Šempetra pri Gorici  zgodila prometna nesreča III. kategorije in v kateri je bila udeležena 73-letna kolesarka in 57-letna voznica osebnega avtomobila. V  prometni nesreči je 73-letna kolesarka utrpela hude telesne poškodbe. V zvezi z omenjeno prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami so policiste OKC PU Nova Gorica včeraj ob 19. uri, obvestili, da je kolesarka v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici podlegla hudim telesnim poškodbam.

 
Na cestah na območju PU Nova Gorica se je od 1. januarja do vključno 3. septembra 2019 zgodilo skupno 587 prometnih nesreč.  V njih  je letos izgubilo 12 oseb,  40 jih je utrpelo hude, 195  pa lahke telesne poškodbe.

Policisti PP Bovec obravnavajo tatvino treh silhuet policista in policistke z radarjem v Zgornjem Posočju (na območju Kobarida, vasi Trnovo ob Soči in v naselju Soča). Gre za novo obliko preventivnih aktivnosti za večjo prometno varnost, namen silhuet, ki so v naravni velikosti, pa je opozarjati voznike na nevarnosti na cestah, predvsem pa jih spodbuditi, da zmanjšajo hitrost vožnje, vplivati in osveščati udeležence cestnega prometa glede defenzivne vožnje itd.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
01.04.2020
-1°C / 13°C
četrtek
02.04.2020
-3°C / 15°C
petek
03.04.2020
0°C / 16°C