OBSEŽNA ISKALNA AKCIJA NA VOJSKEM

Četrtek, 12. september 2019

Kot  smo  že  poročali,  so  bili  policisti  OKC PU Nova Gorica včeraj, 11. septembra ob 14.46, obveščeni o pogrešani starejši osebi. Šlo naj bi za 74-letnega  državljana Italije z območja dežele Furlanija-Julijska krajina, ki se je izgubil v gozdu  na  območju  naselja  Vojsko v občini Idrija.  V nadaljevanju je bilo z zbiranjem obvestil na kraju ugotovljeno, da je pogrešani Italijan včeraj okoli  12.  ure  prišel  na  območje  Vojskega  skupaj z dvema prijateljema, da bi  nabirali gobe. Omenjeni moški so se z osebnim vozilom pripeljali v neposredno bližino ene  od  tamkajšnjih  stanovanjskih  hiš  in nato ustavili ob cesti v kraju imenovanem »V Logu« ter se odpravili v bližnji gozd, kjer so se razkropili. Njegova prijatelja sta se ob 14.00 vrnila do parkiranega osebnega vozila, pogrešani  pa  se  ni vrnil, zato sta z njim vzpostavila telefonski stik in takrat  jima  je v telefonskem pogovoru povedal, da  je nekje v gozdu padel in  se  poškodoval ter ni mogel hoditi.  Nazadnje  je bil s pogrešanim vzpostavljen telefonski stik ob 17.15, povedal je,  da  se je poškodoval med spustom navzdol po grapi. Kasneje kljub večkratnim poskusom s pogrešanim ni bilo mogoče vzpostaviti ponovnega stika.

Včeraj  ob 18. uri je pod vodstvom PP Idrija stekla širša iskalna akcija na območju  Vojskega  in  širše  okolice  na  zahtevnem  terenu,  pri  iskanju pogrešanega  pa  se je policistom PP Idrija in policistom gorske policijske enote PU Nova Gorica pridružilo tudi večje število gasilcev  s tamkajšnjega območja  (PGD  Vojsko,  PGD  Spodnja  Idrija  in PGD Idrija), člani GRS Tolmin, reševalci ZRPS z reševalnimi psi in več domačinov.  Pri  iskanju  pogrešanega  sodelujejo tudi policisti Generalne policijske  uprave,  ki  so območje pregledovali z dronom.   Policisti   in   reševalci  kljub  vsem izvedenim  aktivnostim pogrešanega  italijanskega državljana niso našli in so iskanje včeraj pozno zvečer oz. ob 24.00 prekinili.

Danes,  12.  septembra  od 7.30 dalje, se na tem območju iskalna akcija pod  vodstvom  PP Idrija ponovno nadaljuje. V današnji iskalni akciji poleg idrijskih  policistov, policistov gorske policijske enote PU Nova Gorica in policistov  iz  Enote  vodnikov  službenih  psov  Miren-SUP PU Nova Gorica pogrešanega  italijanskega državljana išče tudi večje število gasilcev (PGD Vojsko,  PGD  Spodnja  Idrija  in  PGD  Idrija),  člani  GRS Tolmin in reševalci ZRPS z reševalnimi psi.

Vse,  ki  bi karkoli vedeli o pogrešanem 74-letnem italijanskem državljanu, zaprošajo,  da  o tem obvestijo policiste PP Idrija (Gregorčičeva ulica 5, 5280    Idrija,    telefon:   (05)   372   48   00,   elektronski   naslov: pp_idrija.pung@policija.si) oz. se zglasijo na najbližji policijski postaji ali  pokličejo znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon policije 080 1200.Foto: PGD Vojsko

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
31.05.2020
9°C / 23°C
ponedeljek
01.06.2020
11°C / 21°C
torek
02.06.2020
11°C / 27°C