NESREČE IN TATVINE

Torek, 17. september 2019

Včeraj, 16. septembra ob 14.19 uri, so policiste obvestili o gorski nesreči na območju Trente (blizu izvira reke Soče), kjer je padel in se poškodoval 70-letni moški, državljan Avstrije. Avstrijski pohodnik je skupaj z ženo hodil od tamkajšnje planinske koče proti izviru Soče. Med hojo mu je zdrsnilo in je posledično padel ter si poškodoval desno roko (odprt zlom komolca). Policisti PP Bovec so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo. Kasneje so poškodovanega avstrijskega državljana na kraju zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, pomoč na kraju pa so nudili tudi pripadniki GRS Bovec. Kasneje so poškodovanca prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Včeraj, 16. septembra v popoldanskih urah, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o varnostnem dogodku na območju Spodnje Kanomlje (Občina Idrija), kjer je s kolesom padla in se poškodovala mlajša oseba (otrok). Slednji je pri tem utrpel telesne poškodbe. Na kraju so mu takoj po nezgodi pomagali sosedje, nato pa so mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija. Kasneje so poškodovano mlajšo osebo prevzel člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga s helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Idrijski policisti bodo v zvezi z omenjenim dogodkom s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj popoldne v Ajdovščini ustavili 37–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili tudi t.i. hitri test, ki je bil pozitiven, zato so mu prometni policisti odredili strokovni pregled. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.


Danes, 17. septembra ob 00.28 uri, so bili policisti PP Idrija obveščeni o povoženju divjadi na cesti med Črnim Vrhom in Godovičem s strani voznice osebnega avtomobila (znamke VW). Slednja je med vožnjo na omenjeni relacijo s prednjim desnim delom vozila zadela divjad (srnjak). Na vozilu je nastala majhna poškodba. Prav tako so policisti danes okoli 7. ure zjutraj obravnavali povoženje divjadi (srnjak) tudi na cesti med naseljema Mlinsko in Idrsko (Občina Kobarid) s strani voznika osebnega vozila (znamke Ford). Po trčenju je na vozilu nastala materialna škoda, poškodovani srnjak je obležal na kraju. Včeraj dopoldne so bili tolminski policisti s strani upravnika enega od stanovanjskih blokov v Tolminu obveščeni o pojavni obliki vandalizma. Neznanec je namreč med vikendom (v nočnem času) iz stanovanjskega bloka odtujil gasilni aparat. Navedeni aparat(izpraznjen)je bil kasneje najden na enem od parkirišč. Policisti PP Bovec so včeraj nekaj po 13.uri obravnavali prometno nesrečo II. kategorije na regionalni cesti med vasjo Žaga in nekdanjim mejnim prehodom Učja (Občina Bovec), v kateri je bil udeležen 55–letni kolesar, državljan Velike Britanije. Kolesar je padel med vožnjo iz Učje proti naselju Žaga in se predvidoma lažje poškodoval (utrpel je udarec v medenico in ramo). S strani pristojne službe so bili na kraj napoteni tudi reševalci.

Včeraj ob 13.56 uri so policiste obvestili o nesreči na vstopno-izstopnem mestu za kajakaše in raftarje blizu naselja Kamno (Občina Tolmin). Poškodovala se je 33-letna ženska, državljanka Izraela, ki je pomagala nositi raft po poti na vstopno mesto za raftarje. Slednji je med potjo spodrsnilo in si posledično poškodoval oz. zlomila nogo. Policisti PP Nova Gorica so včeraj v dopoldanskih urah, obravnavali tatvino torbice v večji zdravstveni ustanovi na Goriškem. Po sedanjih ugotovitvah je neznanec včeraj zjutraj odtujil moško torbico znamke Samsonite z vsebino (v njej je starejši oškodovanec imel poleg osebnih dokumentov tudi bančni kartici in gotovino). S tem protipravnim ravnanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 250 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega kaznivega dejanja podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
24.11.2020
-2°C / 14°C
sreda
25.11.2020
-2°C / 14°C
četrtek
26.11.2020
1°C / 13°C