IZJEMNO PESTER KOKTAJL KRONIKE ALI VSEGA PO MALO

Ponedeljek, 21. oktober 2019

Policisti z območja PU Nova Gorica so včeraj, 20. oktobra v dopoldanskih urah na večji javni prireditvi na območju Šempetra pri Gorici obravnavali prekršek s področja orožne zakonodaje in sum kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva. Pri tem so 58–letnemu tujemu državljanu v postopku zasegli sestavni del orožja (zaklep avtomatskega orožja). Po opravljeni kategorizaciji zaseženega dela orožja bodo policisti zoper 58-letnika uvedli hitri postopke z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o orožju, prav tako bodo v zvezi z obravnavanim primerom kazensko ovadili 58–letnega moškega, državljana Slovenije, na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi suma storitve kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva.


Policist PP Nova Gorica so v soboto, 19. oktobra popoldne, obravnavali tatvino orodja v enem od večjih nakupovalnih centrov v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v soboto dopoldne s prodajne police odvzel električno vrtalno kladivo (znamke Makita), vredno približno 700 evrov, in kasneje z odtujenim predmetom trgovski center zapustil ter odšel neznano kam.


Policisti PP Nova Gorica so včeraj, 20. oktobra, obravnavali vlom v dva zabojnika na območju Vrtojbe (območje nekdanjega mednarodnega prehoda). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec po izvršenem vlomu v omenjena kontejnerja (eden od zabojnikov je bil prazen) odvzel glasbeni instrument
(bas kitaro) in drugo pripadajočo opremo (mešalna miza). S tem nezakonitim dejanjem je bil lastnik glasbila in opreme oškodovan za približno 650 evrov. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je nepridiprav skušal vlomiti še v en zabojnik, vendar mu tu ni uspelo. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.Policisti OKC PU Nova Gorica so bili včeraj, 20. oktobra v popoldanskih urah, obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na regionalni cesti Bovec – Kobarid (približno en kilometer pred naseljem Srpenica) v kateri je bilo udeleženo tuje osebno vozilo. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila (znamke Suzuki), državljan Madžarske, ob 15.30 uri blizu Srpenice pri zavijanju z regionalne ceste za parkirišče Sušec pri zavijanju desno napačno ocenil potek ovinka in je pri zavijanju s prednjim desnim kolesom vozila zapeljal čez bankino v obcestni jarek. Na vozilu je nastala majhna poškodba. Poleg policistov PP Bovec so na kraju posredovali tudi gasilci PGD Bovec, ki so vozilo s pomočjo avto dvigala dvignili nazaj na vozišče. V prometni nesreči nihče ni bil telesno poškodovan. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu Zakona o pravilih cestnega prometa, so policisti PP Bovec v nadaljevanju odstopili od ogleda kraja prometne nesreče.


Včeraj, 20. oktobra ob 14.47 uri, je bila Policija obveščena o tatvini prednjega odbijača z registrsko tablico z osebnega avtomobila (znamke Toyota), ki je bil tekom noči parkiran na parkirišču pred enim od
stanovanjskih blokov v Idriji. Nekaj ur zatem je bila policija s strani oškodovanca ponovno obveščena, da je bil ukradeni odbijač najden na območju Idrije (brez registrske tablice). O zadevi so policisti obvestili tudi
pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Okoliščine navedenega kaznivega dejanja policisti še preiskujejo in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.


Policisti PP Ajdovščina so v soboto, 19. oktobra zvečer, na cesti med Ajdovščino in Colom ustavili 43–letnega voznika motornega kolesa in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu motorno kolo zasegli (na podlagi 23. člena ZPrCP), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.


Novogoriški policisti so včeraj, 20. oktobra zjutraj, obravnavali vlom v avtomat za napitke na teniškem igrišču v Novi Gorici (Bazoviška ulica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec razbil steklo na prednji strani in iz omenjenega avtomata odvzel napitke in čokoladice (denarja si nepridiprav ni prilastil). Po zaključku preiskave navedenega primera bodo novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Konec minulega tedna oz. v petek, 18. oktobra, so novogoriški policisti obravnavali vlom v eno od stanovanjskih hiš v Šempetru pri Gorici v času odsotnosti stanovalcev. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec v drugi polovici prejšnjega tedna vlomil skozi okno in vstopil v omenjeni stanovanjski objekt. Neznanec je nato pregledal notranje prostore, kjer je našel in si poleg gotovine prilastil tudi druge predmete (zlatnino in igralni konzoli). Po dejanju je storilec kraj zapustil iz z odtujenimi predmeti odšel neznano kam. Po zaključku preiskave bodo policisti PP Nova Gorica podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.


Policisti PP Nova Gorica so v petek, 18. oktobra v večernih urah, obravnavali vlom v dve osebi vozili na območju naselje Vipolže (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec v zgodnjih večernih urah
pristopil do osebnega avtomobila (znamke Toyota), ki je bilo parkirano v bližini ene od stanovanjskih hiš ob glavni cesti Vipolže – Kozana. Storilec je nato vlomil v vozilo z razbitjem stekla na zadnjih desnih vratih in iz notranjosti (iz zadnjega sedeža) vozila odtujil športno torbo z vsebino (v njej je imel oškodovanec razna oblačila, športno uro, toaletni torbici...). Po dejanju je neznanec kraj zapustil in z ukradenimi predmeti odšel neznano kam.


Prav tako je bilo na kraju ugotovljeno, da je bilo vlomljeno tudi v drugo osebno vozilo (znamke BMW). Tudi omenjeno vozilo je bilo parkirano ob cesti pri eni od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Neznanec je vlomil oz. razbil steklo prednjih desnih vrat ter nato iz notranjosti vozila odvzel manjši
nahrbtnik z vsebino (v njej je oškodovanka imela poleg oblačil, osebnih dokumentov in drugih predmetov tudi nekaj gotovine). Neznani storilec je kasneje z odtujeno bančno kartico na enem od bankomatov na Goriškem Krasu opravil več dvigov gotovine, zatem pa se je za njim izgubila vsakršna sled. Novogoriški policisti nadaljujejo s preiskavo obeh navedenih kaznivih dejanj in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

VIR: OKC Nova Gorica
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
29.05.2020
9°C / 24°C
sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
10°C / 22°C