V BOVCU FEHTARJI, V CERKNEM PIROMANI

Sobota, 09. november 2019

V četrtek so policisti PP Bovec v Bovcu obravnavali štiri državljane Romunije (osebe stare 19, 22, 25 in 39 let), ki so zbirale prostovoljne prispevke brez dovoljenja pristojnega državnega organa Po Bovškem so se  prevažali v osebnem avtomobilu znamke Audi A4, temnejše barve, bolgarskih registrskih številk. Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka še ugotovljeno, da so bili vsi
štirje v preteklem obdobju že večkrat obravnavani zaradi beračenja in zbiranja prostovoljnih prispevkov.

Policisti PP Tolmin so včeraj v Tolminu ustavili 43–letnega voznika osebnega vozila in mu v nadaljevanju postopka odredili t.i. hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Rezultat odrejenega hitrega testa je bil pozitiven, zato so mu policisti odredili strokovni pregled, vendar ga je voznik odločno odklonil.
 

Policisti PP Idrija so predvčerajšnjim  večernih urah, v Idriji ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkusa alkoholiziranosti z alkotestom, ki pa ga ni opravil zaradi zdravstvenih razlogov. Policisti so mu v nadaljevanju postopka odredili strokovni
pregled v zdravstveni ustanovi, ki pa ga je voznik odločno odklonil. Čaka ga srečanje s sodnikom.
 
Policiste PP Idrija so v četrtek popoldne, obvestili, da je na dvorišču dveh stanovanjskih hiš na območju naselja Godovič med dostavljanjem pošte pes (neprivezan in brez nadzorstva) ugriznil poštnega uslužbenca v levo nogo. Kasneje je poškodovanec poiskal zdravniško pomoč v ZD Idrija.
 
Na cesti Ajdovščina – Tevče je37–letni voznik avtomobila zapeljal z vozišča (v vozilu je bil tudi
sopotnik). Nihče od udeležencev prometne nezgode ni bil poškodovan.

Neznani storilec se je z neznano tekočino (rumeno oranžne barve) pred kratkim znesel nad spomenikom NOB z grobnico padlim borcem in žrtvam terorja Občine Kanal 1941- 1945, ki se nahaja tik ob križišču glavne ceste za naselje Lig v naselju Kanal. Po dejanju je kraj zapustil in odšel neznano kam.
 
Neznanec se je znesel nad cipresami in živo mejo

 
V enem od naselij v Občini Cerkno je neznani storilec požagal pet cipres in živo mejo v dolžini
šestih metrov. Lastnikom je povzročil za približno 2.000 evrov materialne škode. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.08.2020
20°C / 33°C
četrtek
13.08.2020
19°C / 32°C
petek
14.08.2020
19°C / 31°C