OBČAN V OKOLICI CERKNEGA GROZIL Z LAŽNO BOMBO

Sobota, 28. december 2019

Včeraj ob 21.50 uri je bil OKC PU Nova Gorica obveščen o izdelovanju pirotehničnih sredstev s priklopom na mobilni aparat, ki ima izgled eksplozivne naprave v enem od naselij na območju občine Cerkno.

Po zbranih prvih obvestilih je na kraj odšla patrulja PP Idrija, ki je na varno razdaljo evakuirala dva tamkajšnja stanovalca in kraj v skladu s pravili stroke zavarovala.

Postopek so prevzeli kriminalisti SKP PU Nova Gorica, aktivirana je bila specialna enota policije, bombni tehnik in pogajalec, ki so prišli na kraj.
Po pogovoru s pogajalcem je 44 letni osumljenec, državljan Slovenije, prišel iz stanovanjske hiše, kjer se je nahajal. Prijetje je nato brez posebnosti izvedla specialna enota policije.
Osumljenec je domnevno eksplozivno napravo nato izročil policistom. V  nadaljevanju je bombni tehnik po pregledu ugotovil, da je naprava lažna in ne gre za eksplozivno napravo.

O zadevi je bil obveščen dežurni preiskovalni sodnik in dežurna okrožna tožilka, ki je podala usmeritev, da se zoper osumljenca vodi predkazenski postopek v smeri kaznivega dejanja grožnje po 135. členu KZ-1 in zoper njega poda kazenska ovadba.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C