ALKOHOL IN SMUČIŠČE NE SODITA SKUPAJ

Sreda, 26. februar 2020

V Šempetru pri Gorici vlomili v poslovne prostore gospodarske družbe

Včeraj dopoldne so bili policisti obveščeni o vlomu v poslovne prostore  gospodarske  družbe  v  Šempetru  pri  Gorici.  Neznani  storilec je s pomočjo neznanega predmeta vlomil vhodna vrata in vstopil v objekt, tam je pregledal prostore, kjer je našel in si  prilastil  različne predmete. Po dejanju je storilec kraj zapustil  in  z  ukradenimi  predmeti odšel neznano kam. Po prvih ocenah je nastala  materialna  škoda  v  višini  približno  3.500  evrov. 


Alkohol in smučanje ne sodita skupaj

Policisti  PP  Bovec  so  med  vikendom  oz.  v  soboto,  22.  februarja  v popoldanskih  urah, na smučišču Kanin pri ugotavljanju stopnje alkohola pri 25-letnem  smučarju  iz  Hrvaške  ugotovili,  da  je imel omenjeni smučar v organizmu  več  alkohola  kot  ga določa zakonodaja. V odrejenem preizkusu alkoholiziranosti je bilo  ugotovljeno, da je imel hrvaški smučar  v  organizmu  0.55  miligrama  alkohola  v  litru izdihanega zraka. Hrvaškega  smučarja  so po zaključenem postopku s kabinsko žičnico napotili oz.  pospremili  v  dolino,  izrečena  mu je bila denarna kazen oz. globa v višini 400 evrov.


V prometni nesreči II. kategorije v Plavah lažje poškodovan 50-letni voznik

Včeraj,  25.  februarja, nekaj minut po 16. uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči II.  kategorije  v  naselju  Plave z udeležbo dveh osebnih  avtomobilov.   ena  oseba je bila lažje poškodovana.  V križišču za Goriška Brda se je 23–letni  voznik zaradi prekratke varnostne razdalje zaletel v zadnji  del  avtomobila, ki ga je vozil 50-letnik. Ta je bil v nesreči lažje telesno poškodovan.


Na Goriškem se je zgodilo tudi več prometnih nesreč.

V prometni nesreči v Novi Gorici je bila lažje poškodovana 39-letna voznica mopeda, ki je med vožnjo s službenim mopedom padla na klančini.

V  prometni  nesreči I. kategorije med Šempasom in Ajdovščino sta bili včeraj pozno popoldne udeleženi dve osebni vozili, ki sta trčili zaradi prekratke varnostne razdalje, na vozilih pa je nastala materialna škoda.


Na Goriškem pa so policisti iz prometa izločili tudi nekaj hujših kršiteljev cestnoprometnih predpisov, ki so vozili pod vplivom alkohola. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
06.04.2020
4°C / 21°C
torek
07.04.2020
5°C / 21°C
sreda
08.04.2020
5°C / 21°C