POLICISTI NA IDRIJSKEM IN TOLMINSKEM ZASEGLI VEČ SUMLJIVIH SNOVI IN RASTLIN

Četrtek, 14. maj 2020

Policisti Policijske postaje Idrija so včeraj, 13. maja 2020, na podlagi odredbe  Okrožnega  sodišča v Novi Gorici na območju Občine Idrija opravili hišno preiskavo pri 34-letnem moškem zaradi suma storitve  kaznivega dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s  prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog in suma   kaznivega   dejanja   omogočanje   uživanje  prepovedanih  drog  ali nedovoljenih  snovi  v  športu . Pri hišni preiskavi so idrijski policisti našli in zasegli več različnih snovi, zdravil in zelenih rastlinskih delcev, za katere je obstajal sum, da gre za prepovedane droge.

Našli  in  zasegli  so  večje  število  tablet  oz.  zdravil,  ki vsebujejo učinkovino,  ki je razvrščena kot prepovedana droga, ter večje število  zavitkov z  belo  in  rjavo prašnato snovjo (sum, da gre za prepovedano drogo). Prav tako so zasegli tri zavitke z zelenimi rastlinskimi delci (sum
prepovedane droge konoplja) in mobilni telefon.

Idrijski  policisti  so  zasežene  snovi poslali v nadaljnjo analizo. Če bo analiza  potrdila,  da  gre  za  prepovedano  drogo,  bodo zoper 34- letnega osumljenca  podali  kazensko  ovadbo  na  Okrožno  državno tožilstvo v Novi Gorici  zaradi  suma storitve zgoraj navedenih kaznivih dejanj.Prav tako so policisti Policijske postaje Tolmin in kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica včeraj, 13. maja, v enem od  naselij na  Tolminskem  na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Novi Gorici opravili hišno preiskavo pri 32-letnem moškem zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene  proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

V  sklopu hišne in osebne preiskave so tolminski policisti našli in zasegli različne  snovi  (bela  prašnata  snov  in  bela  pasta)  in  manjše zelene rastline,  za  katere  obstaja  sum,  da gre za prepovedano drogo.  Zasežene snovi  in rastline so bile poslane v nadaljnjo analizo.

Tolminski policisti bodo na podlagi rezultatov analize in drugih ugotovljenih dejstev zoper 32-letnega osumljenca podali kazensko  ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
24.09.2020
16°C / 22°C
petek
25.09.2020
15°C / 24°C
sobota
26.09.2020
18°C / 23°C