MIMOIDOČI IZ REKE SOČE POTEGNILI 44-LETNO ŽENSKO

Ponedeljek, 25. maj 2020

Na  planinski  poti  na  Bovškem  padla  in  se  lažje poškodovala 30-letna pohodnica

Včeraj, 24. maja ob 10. uri, so bili policisti obveščeni, da je na planinski poti iz Lepene proti Krnskemu jezeru (Občina Bovec) pri hoji padla in se predvidoma lažje  poškodovala  30-letna  pohodnica.  Z  zbiranjem  obvestil  so bovški policisti  ugotovili,  da  je  omenjena  planinka  zaradi zdrsa padla in se udarila ob skalo ob poti. Pri tem je utrpela udarec v predel glave in prsni koš.  Poleg  policistov  PP Bovec so na kraju nesreče posredovali reševalci GRS  Bovec,  ki  so  planinko  prenesli  v  dolino,  tam  pa so jo prevzeli reševalci  NMP ZD Tolmin in jo odpeljali na nadaljnje zdravljenje. Glede na vsa ugotovljena so policisti tujo krivdo izključili.Mimoidoči iz reke Soče potegnili 44-letno žensko

Včeraj,  24. maja ob 15.56, je bila Policija obveščena, da so naključni mimoidoči iz reke Soče v okolici vasi Soča (Občina Bovec) potegnili žensko, ki  je  padla v omenjeno reko. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da se  je  44–letna  ženska  blizu  vasi Soča ob reki Soči (v smeri Koritnice) sprehajala  s  psom,  ki  jo  je  povlekel  v strugo reke. Reka Soča je oba (žensko  in  njenega psa) odnesla približno 300 metrov po naprej po strugi, kjer  so  omenjeni  ženski in psu iz vode pomagali mimoidoči. Pri tem se je lažje  poškodovala  (poškodba ramena). Kasneje so jo reševalci z reševalnim vozilom odpeljana v ZD Tolmin.


V prometni nesreči III. kategorije izven naselje Doblar se je huje poškodoval 38-letni motorist


V  soboto,  23.  maja  ob  13.25, se je izven naselja Doblar, na glavni cesti  med  Doblarjem in Podselom, zgodila prometna nesreča III. kategorije zaradi  prekratke  varnostne  razdalje  in  v  kateri se je huje poškodoval 38-letni  motorist.  Policisti  Postaje  prometne policije Nova Gorica so z zbiranjem  obvestil  in  ogledom  kraja  prometne  nezgode ugotovili, da je omenjeni motorist vozil iz Ročinja proti Tolminu. V kraju imenovanem Turški križ  izven  Doblarja  je  na  ravnem  delu vozišča vozil v koloni vozil. Z motornim  kolesom  je  vozil po desnem smernem vozišču, tik ob neprekinjeni ločilni  črti.  Voznika osebnih avtomobilov, ki sta vozila pred motoristom, sta  se  med vožnjo izognila večjemu kamnu na vozišču, 38-letni motorist pa je  zaradi  prekratke varnostne razdalje za voznikom osebnega avtomobila  s prednjim  kolesom  trčil   v  kamen, izgubil oblast nad motornim kolesom in posledično padel na levi bok. Po približno 59 metrih prevračanja po vozišču je  skupaj  z  motornim  kolesom  obstal  na  vozišču, kjer so mu mimoidoči vozniki nudili prvo pomoč. Na kraju so kasneje poleg policistov posredovali tudi  gasilci  JZ  GRD  Nova  Gorica in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli. Kasneje so poškodovanega motorista prevzeli člani  dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem  prepeljali  na  nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
26.09.2020
10°C / 18°C
nedelja
27.09.2020
8°C / 18°C
ponedeljek
28.09.2020
10°C / 18°C