DELOVNA NESREČA

Četrtek, 28. maj 2020

Včeraj popoldan se je delovna nesreča zgodila ob lokalni cesti v naselju Kamno (Občina Tolmin), kjer potekajo gradbena dela pri sanaciji hudourniškega potoka. V nezgodi je bil poškodovan 25–letnik, ki je na deponiji naložil večje kamne (skale) v demper in jih hotel odpeljati do gradbišča po brežini navzgor. Delovni stroj je vozil vzvratno, pri strmem vzponu je del demperja , kjer je voznikov sedež, dvignilo, da je delavec padel s stroja po klancu, prevrnil pa se je tudi demper s kamenjem iz nakladalnega dela. Eden večjih kamnov je nesrečnika poškodoval. Poškodbo noge in prsnega koša so na kraju oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin, zatem pa so ga prevzeli reševalci Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Včeraj popoldan se je pripetila tudi prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo v Kobaridu (pri bencinskem servisu), z udeležbo dveh osebnih vozil. 49-letnica je peljala po Goriški cesti proti Tolminu. Nasproti bencinskega servisa je voznica svojo namero, da bo zavila levo, nakazala z levim smernikom in pustilo mimo nasproti vozeče vozilo. V tistem trenutku je prav tako iz Kobarida proti Tolminu vozil 36-letni voznik avtomobila, ki ni vozil na primerni varnostni razdalji, tako da bi lahko ustavil oz. preprečil trčenje z drugim osebnim vozilo. Zaradi tega je posledično s prednjim desnim delom vozila trčil v zadnji levi del pred njim ustavljenega avtomobila. V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Policisti PP Bovec so 36-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (prekratka varnostna razdalja, kršitev določil 44. člena ZPrcP) izdali plačilni nalog.

Včeraj, 27. maja ob 17.08 uri, so policiste obvestili o prometni nesreči II. kategorije na cesti med naseljem Hum in Podsabotinom (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je 27–letni voznik osebnega avtomobila vozil iz Huma proti Podsabotinu in v križišču zavijal levo na stransko cesto. Za njim je peljal 43–letni voznik avtomobila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v pred njim vozeče osebno vozilo. Po nezgodi so oba udeleženca prometne nesreče zaradi lažjih poškodb odpeljali v bolnišnico v Šempeter pri Gorici na nadaljnje zdravljenje. Policisti PP Nova Gorica bodo 43-letnemu povzročitelju prometne nezgode zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Danes, 28. maja ob 7.27 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije med Dolenjo Trebušo in Stopnikom in v kateri je bila udeležena starejša voznica osebnega avtomobila. Ugotovljeno je bilo, da je 80-letna voznica vozila po glavni cesti iz Dolenje Trebuše v smeri Stopnika. Med vožnjo je voznica iz neznanega razloga zapeljala levo in s prednjim levim delom vozila trčila v obcestni podporni zid.Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
02.07.2020
19°C / 31°C
petek
03.07.2020
20°C / 28°C
sobota
04.07.2020
18°C / 31°C