UGOTOVITVE POOSTRENEGA NADZORA NA CESTAH ZADNJEGA VIKENDA IN NAPOVED NADZORA NASLEDNJI VIKEND

Torek, 30. junij 2020

V času od 29. 6. do 12. 7.2020  v sodelovanju z Agencijo za varnost prometa RS, tudi policisti na območju Policijske uprave Nova Gorica obdobno izvajajo aktivnosti za izboljšanje varnosti voznikov enoslednih motornih vozil. Tudi na območju PU NG že potekajo poostreni nadzori, usmerjeni v problematiko voznikov motornih koles in drugih enoslednih motornih vozil (mopedi, kolesa z motorjem...).

Tako so policijske prometne patrulje na celotnem območju PU Nova Gorica, v Zgornjem Posočju pa tudi s sodelovenjem prometnih patrulj Specializirane enote za nadzor prometa - Generalne policijske uprave (dalje: SENP), že pretekli vikend, 27. in 28. 6. 2020, izvajale poostren nadzor prometa, pri čemer je bil poudarek na morebitnih kršitvah voznikov motornih koles v smislu prekoračitev hitrosti, objestne vožnje, nepravilnih
prehitevanj in psihofizičnega stanja voznikov.

Policisti so ugotovili 15 kršitev voznikov motornih koles, 5 neupoštevanj talnih označb oz. nepravilnega  prehitevanja, 7 pa kršitev prekoračitev hitrosti. Izstopajoči prekoračitvi hitrosti v Zgornjem Posočju so bile vožnja voznika motornega kolesa 180 km/h izven naselja, drugi kršitelj oz. voznik motornega kolesa pa je vozil s hitrostjo 144 km/h. V naselju pa je bila najvišja izmerjena hitrost kršitelja, voznika motornega kolesa, 81 km/h. 


Policisti so kršitve ugotavljali tudi pri ostalih voznikih osebnih avtomobilov, saj so skupaj ugotovili še 33 prekoračitev hitrosti, 4 kršitve neuporabe varnostnega pasu, 3 kršitve glede tehnične brezhibnosti vozil. 4 vozniki osebnih avtomobilov so bili zaloteni v vožnji pod vplivom alkohola in jim je bila prepovedana  nadaljnja vožnja, 2 voznika sta bila obravnavana zaradi vožnje z neregistriranim osebnim avtomobilom in brez vozniškega dovoljenja, sledil je zaseg motornega vozila.

Glede na ugotovitve, bodo policisti PU Nova Gorica v sodelovanju s Specializirano enoto za nadzor prometa, nadzor na cestah poostrili tudi prihodnji vikend, v soboto 4. 7. oz. nedeljo 0.7.2020.


Zadnji dnevi so zaradi sončnega vremena na ceste privabili večje število voznikov enoslednih vozil, kar se je na širšem območju Slovenije odražalo v pogostih prometnih nesrečah, žal tudi v smrtnih žrtvah, saj so v nekaj dneh umrli 4 vozniki motornih koles in kolesar. Zato policisti opozarjajo in apelirajo na vse voznike v cestnem prometu, da s strpno vožnjo in upoštevanjem drugih udeležencev, pripomorejo k bolj varnim razmeram na cestah.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
27.01.2021
-6°C / 9°C
četrtek
28.01.2021
-5°C / 9°C
petek
29.01.2021
-4°C / 8°C