NA BOVŠKEM PROMETNA NESREČA IN VLOM V VOZILO

Sreda, 01. julij 2020

Na Ajdovskem padel in se huje poškodoval 55-letni jadralni padalec

V  nedeljo,  28.  junija , okrog 17. ure,  so  policiste obvestili  o   strmoglavljenju   jadralnega  padalca  na območju Podrte gore (Občina  Ajdovščina),  v  bližini vzletišča Kovk, ki je pri tem utrpel zelo hude  telesne poškodbe.  55-letni jadralni padalec z Gorenjske je okoli 15. ure z  jadralnim padalom vzletel na vzletišču za jadralne letalce Lijak in  nato prijadral čez pobočje Čavna do Kovka. Nekaj pred 17. uro  je  letel  v  neposredni bližini vrha Podrte gore,  takrat  pa je v zraku prišlo do nenadne spremembe   smeri  vetra  (in  posledično  turbulence),  ki  je  55-letnemu jadralnemu  padalcu zaprlo jadralno padalo; slednji je nato začel v spirali padati  z  višine  približno 50 metrov. Pri tem se je  skušal rešiti tudi s pomočjo  rezervnega  padala,  vendar  mu  to ni uspelo. Jadralni padalec je spiralnem  vrtinčenju  padel  in  hudo  poškodovan  obležal  tik  pod vrhom (previsom)  Gore na strmem pobočju. Naključni mimoidoči so takoj po nesreči na  pomoč  poklicali  reševalce. Na kraju so bili s strani pristojne službe napoteni  reševalci  GRS  Tolmin  –  skupina Ajdovščina, pozneje pa so hudo poškodovanega  jadralnega  padalca  prevzeli člani dežurne ekipe reševalcev HNMP z Brnika, ki so poškodovanca s policijskim helikopterjem prepeljali na nadaljnje  zdravljenje v ljubljanski klinični center.V prometni nesreči III. kategorije na Tolminskem udeležena voznik motornega kolesa in mladoletni sopotnik


Včeraj, 30. junija ob 16.15 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči III. kategorije  na  območju naselja Slap ob Idrijci (Občina Tolmin), kjer se je predvidoma  huje  poškodoval voznik motornega  kolesa.  48–letni motorist je skupaj z mladoletnim sopotnikom vozil po glavni cesti  iz Slapa ob Idrijci proti naselju Dolenja Trebuša. Zaradi neprilagojene hitrosti mu je v levem nepreglednem ovinku motorno kolo  spodrsnilo,  zaradi  česar  sta tako on kot njegov mladoletni  sopotnik skupaj z motornim kolesom drsela po glavni cesti približno 60 metrov. Zatem je motorno kolo zdrsnilo pod cesto na travnato površino in se prevračalo še približno  80  metrov.  V  prometni  nesreči  se je voznik motornega kolesa predvidoma  huje  telesno  poškodoval, odpeljan je bil na nadaljnje zdravljenje v  ljubljanski  klinični  center. Na nadaljnji  pregled je bil prepeljan tudi udeleženi mladoletni sopotnik na motornem kolesu. 

Na Bovškem vlomili v osebno vozilo

V  ponedeljek,  29.  junija, zgodaj popoldne, so policisti PP Bovec  obravnavali vlom  v tuje osebno vozilo na območju vasi Kal-Koritnica (Občina Bovec). Po prvih  zbranih  podatkih je neznani storilec v soboto popoldne pristopil do osebnega vozila znamke Ford Mondeo, nemških registrskih številk, ki je bilo parkirano na makadamskem parkirišču pri  omenjenem  naselju.  Storilec  je  nato  na  neugotovljen način vozilo odklenil  in  v  notranjosti  vozila iz denarnice odvzel dve plačilni kartici  in  manjšo  vsoto  gotovine.  Po  izvršenem  kaznivem  dejanju  je nepridiprav  kraj   kraj  zapustil  in  odšel  neznano  kam.


V  prometni  nesreči  II.  kategorije  na  Bovškem  se  je lažje  poškodoval 28-letni italijanski motorist

Bovški policisti so v  soboto,  27.  junija, dopoldne obravnavali prometno  nesrečo  II.  kategorije  na  Bovškem, kjer sta bila udeležena  19-letni  voznik  osebnega  avtomobila  z lahkim priklopnikom in 28–letni  voznik  motornega kolesa, državljan Italije. Italijanski  motorist, ki je vozil za mlajšim  voznikom  osebnega  vozila,  je zaradi prekratke varnostne   razdalje   z  motornim  kolesom  trčil  v  zadnji  del  lahkega priklopnika  in  nato  padel po vozišču. Pri tem se je predvidoma  lažje  telesno poškodoval.Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
18°C / 32°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 32°C
ponedeljek
17.08.2020
18°C / 29°C