HUJŠA POŠKODBA KOLESARJA V SPODNJI IDRIJI

Sobota, 18. julij 2020

Včeraj, 17. julija popoldne, so bili obveščeni o prometni nesreči kategorije v Spodnji Idriji. 62-letni voznik osebnega avtomobila je vozil po glavni cesti iz Idrije proti Straži. Pred njim je v isti smeri vozil 70-letni voznik gorskega kolesa. Ko sta voznik avtomobila in kolesar pripeljala do odseka glavne ceste, kjer vozišče poteka skozi nepregledni levi ovinek, je voznik avtomobila za omenjenim kolesarjem vozil na prekratki varnostni razdalji, da bi se z vozilom lahko varno ustavil, je s prednjim delom avtomobila trčil v zadnje kolo kolesarja., ki ga je odbilo v desno izven vozišča in je poškodovan obležal na bankini. Voznik osebnega avtomobila pa je po nekaj metrih s prednjim desnim delom vozila trčil v vogal betonskega zidu ob desnem robu vozišča.

Hitrost je na kraju nesreče s splošnim prometnim pravilom v naselju Spodnja Idrija omejena na 50 km/h. V nadaljevanju postopka so policisti 62-letnemu vozniku avtomobila odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,33 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka).  Po nesreči so na kraju poleg idrijskih policistov posredovali tudi gasilci PGD Idrija, ki so zavarovali kraj nesreče, urejali promet in nudili pomoč reševalcem NMP ZD Idrija, ki so poškodovanega kolesarja na kraju oskrbeli in ga odpeljali  na nadaljnje zdravljenje
 
Na območju vasi Podkraj padel in se huje poškodoval 42-letni motorist iz Italije
 
Danes, 18. julija ob 11.33 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije pri naselju Podkraj (Občina Ajdovščina) in v kateri se je predvidoma huje poškodoval 42–letni voznik motornega kolesa, državljan Italije. Ugotovljeno je bilo, da je italijanski motorist med vožnjo v blagem desnem ovinku padel na levo stran in nato trčil v obcestno ograjo. Pri tem je bil huje poškodovan (sum zloma desne stegnenice). Po nudeni zdravniški oskrbi na kraju so ga reševalci z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.
 
 
V prometni nesreči III. kategorije na območju Godoviča huje poškodovan 48-letni motorist
 
 
Danes, 18. julija ob 12.15 uri, smo bili obveščeni tudi o prometni nesreči III. kategorije v Godoviču in v kateri je bila udeležena voznica osebnega avtomobila in motorist. Z zbiranjem obvestil in ogledom je bilo ugotovljeno, da je 70–letna voznica zapeljala z dvorišča ene od stanovanjskih hiš na glavno cesto v Godoviču. V tistem trenutku pa je iz smeri Idrije proti Godoviču z večjo hitrostjo pripeljal 48–letni voznik motornega kolesa in s prednjim delom motornega kolesa trčil v levi prednji blatnik avtomobila. Po trčenju je 48-letni motorist padel po vozišču, motorno kolo pa je drselo še približno 50 metrov od mesta trčenja. V prometni nezgodi je bil motorist predvidoma huje poškodovan in je bil po nudeni zdravniški oskrbi na kraju s strani reševalcev odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
15.08.2020
19°C / 31°C
nedelja
16.08.2020
18°C / 33°C
ponedeljek
17.08.2020
17°C / 32°C