ZA SMRT MOŠKEGA NA GORIŠKEM ODGOVORNA STARA ZNANCA POLICIJE S SEVERNE PRIMORSKE

Petek, 18. september 2020

V  sredo  zvečer  so policiste Operativno Komunikacijskega Centra Policijske Uprave Nova Gorica obvestili  o  prometni nesreči  na glavni cesti izven naselja Idrsko, v kateri je bila ena oseba telesno poškodovana. Ugotovljeno je bilo, da je 32–letna voznica osebnega  avtomobila  peljala  iz  Idrskega  proti  Tolminu.  Med vožnjo  je  na ravnem delu ceste z vozilom močno zavrla, saj naj  bi  čez  cesto  iznenada  stekla  divjad. Zaradi prekratke varnostne  razdalje je v zadnji del njenega avtomobila trčil 38-letni voznik drugega osebnega avtomobila, državljan Bolgarije. V prometni nezgodi je  bila  voznica  lažje  poškodovana.

Včeraj,   v  večernih  urah,  so  policisti Policijske Postaje Ajdovščina na parkirišču  gostinskega  lokala v Ajdovščini obravnavali prometno  nesrečo  v kateri sta bila udeležena  dva  voznika  osebnih  vozil.

Policisti   Policijkse Postaje   Ajdovščina   so  včeraj  pozno  popoldne obravnavali  prometno  nesrečo  s  pobegom na parkirišču večjega trgovskega centra  v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je neznani voznik neznanega vozila  na parkirnem prostoru zaradi  nepravilnega  premika  trčil  v zadnja desna vrata drugega osebnega avtomobila  znamke  BMW.  Na  vozilu je nastala materialna škoda.

Včeraj smo poročali o obsežnem požaru trgovskega objekta v naselju  Miren  v nočnem času. Poleg Policije so na kraju posredovali tudi gasilci, ki so požar tudi pogasili. Zaradi varnosti so  evakuirali  večje  število stanovalcev  iz  dveh  stanovanjskih blokov,  slednji so se okoli  3.30   lahko  vrnili  v  svoja  stanovanja.  Pomoč  na  kraju so policistom   in   kriminalistom  z  območja  Policijske Uprave  Nova  Gorica  nudili  tudi strokovnjaki  Nacionalnega  forenzičnega  laboratorija Generalne policijske uprave.  Z  ogledom  kraja  dejanja je bilo ugotovljeno, da je vzrok tehnične  narave,  saj  je  do  požara prišlo zaradi poškodbe oz. pregretja napajalnega  električnega  kabla, ki je bil nameščen pod pisalno mizo v eni od  pisarn.  Požar  se  je  nato  razširil  po  prostoru  pisarne in nato v skladiščni  prostor.

Včeraj so bili policisti obveščeni o delovni nezgodi v eni  od  gospodarskih  družb  v  Ajdovščini, kjer se je v dopoldanskem času zaradi  padca  s  tovornega  avtomobila  poškodoval  37–letni  delavec.  Delavec je popravljal kabino tovornega  avtomobila, pri čemer je stal na pnevmatiki vozila. Pri padcu si je poškodoval  roko.

Policisti  Policijske Postaje  Nova  Gorica  so  včeraj v dopoldanskem času, obravnavali  tatvino  kolesa  v  Novi  Gorici.

Policisti  so  danes zjutraj obravnavali tatvino goriva iz parkiranega  avtobusa  na  območju  naselja Gradišče nad Prvačino.

Dopolnjujemo še včerajšnjo  informacijo  v  zvezi  s  kaznivim dejanjem zoper življenje  in  telo na Goriškem. Policija je bila v ponedeljek, 14. septembra  dopoldne obveščena, da se na dvorišču zapuščenega objekta ene od gospodarskih družb na Goriškem nahaja nezavesten moški. Reševalci  Nujne Medicinske Pomoči  Zdravstvenega Doma Nova Gorica so moškega z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje  v  šempetrsko  bolnišnico,  kjer  so ugotovili, da je 43-letni moški huje telesno poškodovan. Kljub zdravljenju je moški v sredo  zjutraj  umrl. Pri zbiranju   obvestil   je   bilo   v   sklopu  intenzivne kriminalistične  preiskave  ugotovljeno, da sta kaznivega dejanja osumljena dva moška, stara 23 in 41 let, oba s Severne Primorske. Na podlagi dodatnih ugotovitev  ogleda, zbranih obvestil ter drugih dokazov so kaznivo dejanje uboja prekvalificirali v hujšo obliko, in sicer v kaznivo dejanje umora.  Oba osumljenca sta stara znanca policije, saj so ju v preteklosti že obravnavali za različna kazniva dejanja.
Zaradi  utemeljenega  razloga  za  sum,  da  sta  osumljena izvršila zgoraj navedeno  kaznivo  dejanje,  so  jima novogoriški kriminalisti v sredo odvzeli  prostost  in  ju  pridržali v policijskih prostorih na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!



Pozabljeno geslo?

 

sobota
24.10.2020
15°C / 18°C
nedelja
25.10.2020
10°C / 20°C
ponedeljek
26.10.2020
12°C / 19°C