DRŽAVLJAN UKRAJINE PO HITRI CESTI VOZIL V NASPROTNI SMERI

Ponedeljek, 16. november 2020

V  petek,  13.  novembra je bila Policija  obveščena  o  požaru v  naselju Daber (Občina Tolmin) na vzhodnem robu  Šentviške  planote,  kjer  je  zagorelo v stanovanjski hiši. Takoj po prijavi  so  bili na kraj poleg tolminskih policistov na kraj napoteni tudi gasilci  PGD Ponikve-Planota in PGD Tolmin, ki so požar v pritličnem  delu objekta najprej omejili in nato dokončno pogasili. Še pred njihovim  prihodom  so  iz  gorečega  objekta domačini rešili poškodovanega občana  iz  močno  zadimljenega  prostora.  Predvidoma  huje  poškodovanemu 67–letnemu  občanu  (utrpel je hude opekline na glavi in vratu) so na kraju prvo  pomoč  nudili gasilci do prihoda reševalcev NMP ZD Tolmin. Na  kraju  so ga oskrbeli  in  ga  najprej  odpeljali  v splošno bolnišnico v Šempeter  pri  Gorici,  nato pa je bil premeščen na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Po  sedaj  zbranih  podatkih  je  občanka ob odhodu na počitek v njeni hiši najprej  zaznala  vonj po dimu, ki je prihajal iz zunanjosti. Zatem je  zaznala  še  močnejši  vonj  po  dimu  in  opazila,  da  se  iz  ene od stanovanjskih  hiš  v  omenjeni  vasi  močno  kadi. Na pomoč je poklicala sosede, ki so odhiteli do omenjene hiše in kmalu zatem ugotovili, da  gori v dnevnem prostoru in na hodniku pri kurišču krušne peči. Občan je v  kuhinji  na  tleh  opazil  ležečega  67-letnega  moškega,  ki je bil pri zavesti.  Eden  od  domačinov  je  poškodovanega  moškega povlekel iz močno zadimljenega  območja  na  dvorišče  pred  stanovanjsko  hišo,  kjer  so mu preostali vaščan nudili prvo pomoč vse do prihoda gasilcev in reševalcev na kraj.  Do požara je prišlo  v  dnevnem prostoru, kjer se nahaja krušna peč. Izvor požara je  bil  najverjetneje  vžig  gorljivih  snovi, ki so se nahajale na krušni peči, kjer je v času izbruha požara počival omenjeni moški.

V  soboto so bili obveščeni o delovni nezgodi na  območju  naselja Gornje Cerovo (Občina Brda), kjer se je na parceli pri delu  za lastne družinske potrebe z motorno žago poškodoval 20-letni moški.

Policisti  Policijske postaje  Ajdovščina  so imeli v  soboto zvečer v Ajdovščini v  postopku 21-letnega voznika osebnega avtomobila. Vozil je brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mlajšemu  vozniku avtomobil zasegli, mlajšega kršitelja pa čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj so bili obveščeni o vožnji  v nasprotni smeri na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Razdrtim s strani   voznika   tujega  tovornega  vozila  s  pripetim  polpriklopnikom. Policisti  Postaje  prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je   32-letni   voznik  tovornega  vozila,  državljan  Ukrajine,  vozil  po parkirišču  počivališča  Mlake  pri  Vipavi  ob  hitri  cesti  H4 Vrtojba – Razdrto.  Pri vožnji po omenjenem parkirišču je zaradi nepravilnega premika z  levo  stranjo  polpriklopnika  zadel  v prednji del pravilno parkiranega tovornega  vozila,  poljskih  registrskih številk. Po trčenju je zapustil kraj nezgode in pri tem drugemu udeležencu prometne nesreče ni  posredoval  podatkov  ali  o tem obvestil policijo. Takoj po nezgodi je s tovornim vozilom zapeljal po parkirišču proti Razdrtemu, iz  bencinskega  servisa na počivališču Mlake mimo prometnega znaka  prepovedan  promet  v  eno  smer  v  napačno  smer na hitro cesto, ter vozil približno 400 metrov po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri. 32-letnemu   državljanu  Ukrajine je bil odrejen  preizkus  alkoholiziranosti. Rezultat  z  elektronskim  alkotestom  je  pokazal,  da  je bil pod vplivom alkohola.

Včeraj so bili obveščeni o dimniškem požaru na območju  naselja Dolenja Trebuša (Občina Tolmin). Požar so pogasili gasilci PGD  Dolenja  Trebuša  in  PGD  Tolmin. Zagorelo  je ostrešje  stanovanjske  hiše  (približno  10  kvadratnih  metrov strehe).  Zaradi požara je nastala materialna škoda v višini približno  500 evrov.  

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.05.2021
10°C / 25°C
četrtek
13.05.2021
13°C / 18°C
petek
14.05.2021
13°C / 18°C