POŠKODOVANJE VOZIL, KRAJA KOLES!

Četrtek, 19. november 2020

Včeraj popoldan so iz reke Soče na Tolminskem odstranili predelano eksplozivno sredstvo. Gasilci so iz reke Soče na območju Tolmina (v neposredni bližini blizu pokopališča oz. nemške kostnice, kjer so pokopani posmrtni ostanki nemških vojakov iz časa 1. svetovne vojne) iz vode potegnili gasilni aparat z vžigalno vrvico. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je občan v strugi reke Soče opazil omenjeni gasilni aparat, ki se je nahajal približno štiri metre vstran od proda reke in na globini dveh metrov. Gasilci PGD Tolmin so omenjeni predmete potegnili iz reke in opazili, da je gasilni aparat predelan v eksplozivno sredstvo, pri ročici aparata pa je bila nameščena vžigalna vrvica, obložena z voskom. Poleg tolminskih policistov, ki so zavarovali kraj najdbe, kriminalistov in gasilcev so bili na kraju tudi pripadniki NUS Severnoprimorske regije, kasneje pa so se jim pridružili tudi strokovnjaki protibombne zaščite Generalne policijske uprave. V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da ne gre za nevarno najdbo iz časa obeh svetovnih vojn, zato so kasneje za nevarno najdbo oz. eksplozivno sredstvo poskrbeli strokovnjaki protibombne zaščite Generalne policijske uprave. Kemična snov v predelanem gasilnem aparatu je bila zaradi vode razmočena in neuporabna. O primeru smo obvestili tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policija okoliščine nevarne najdbe še preiskuje v smeri suma kaznivega dejanja Nedovoljena proizvodnja in promet orožja ali eksploziva (po prvem odstavku 307. člena KZ-1).

Danes dopoldan so policiste obvestili o poškodovanju osebnega avtomobila v Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je moški danes okoli 3. ure zjutraj brcnil v osebno vozilo zaradi česar je na vozilu nastala materialna škoda v višini približno 300 evrov (udrtina oz. poškodba prednjega levega blatnika).

Policisti PP Nova Gorica so danes zjutraj obravnavali še drugo poškodovanje osebnega avtomobila v Novi Gorici. Storilec je poškodoval oz. prerezal pnevmatiko na osebnem vozilu znamke VW v škodo oškodovanke, znesel pa se je tudi nad drugim osebnim vozilom znamke BMW in poškodoval še tri pnevmatike vozila. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Včeraj popoldan so policiste obvestili o tatvini kolesa v Kromberku pri Novi Gorici. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec iz nosilca kolesa na avtomobilu ukradli dve gorski kolesi enduro znamke Specialized, letnik 2019, zeleno turkizne barve in kolo znamke Commencal, letnik 2018, črne barve. Skupna vrednost odtujenih koles znaša okoli 4.000 evrov. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
12.05.2021
10°C / 25°C
četrtek
13.05.2021
13°C / 18°C
petek
14.05.2021
13°C / 18°C