MOŠKA HUDA KRI

Četrtek, 18. februar 2021

Včeraj, 17. februarja ob 14.08 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o kršitvi javnega reda in miru na javnem kraju v Šempetru pri Gorici, kjer sta se sprla moška in je eden od udeležencev drugega tudi udaril. Policisti PP Nova Gorica so 36-letnemu kršitelju zaradi kršitve Zakona o varstvu javnega reda in miru izdali plačilni nalog (nasilno in drzno vedenje, kršitev 2. odstavka 6. člena ZJRM-1).

Včeraj so policisti PP Ajdovščina obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila v Ajdovščini. Po sedaj zbranih podatkih je oškodovanka prejšnjega dne popoldne parkirala avtomobil znamke BMW na parkirišču pri starem mlinu (Goriška cesta). Ko se je kasneje pripeljala domov je voznica ugotovila, da je vozilo poškodovano (razbita zadnja leva luč, poškodba levega blatnika in levega dela prtljažnika). Policisti nadaljujejo z dodatnim zbiranjem obvestil glede obravnavanega primera prometne nesreče I. kategorije s pobegom in bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali ustrezen ukrep.

Prav tako so policiste PP Idrija danes zjutraj obvestili, da je neznani storilec tekom noči s predmetom (zidak) poškodoval prednje vetrobransko steklo na osebnem avtomobilu znamke Seat, ki je bil parkiran pred eno od stanovanjskih hiš v Idriji. S tem kaznivim dejanjem je neznani storilec oškodovancu povzročil za 200 evrov materialne škode. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo idrijski policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili novogoriško Državno tožilstvo. 

Danes zjutraj so policiste obvestili, da je neznani storilec v času med 12. in 17. februarjem letos skušal vlomiti v tri učilnice v pritličju ene od šolskih ustanov na območju Nove Gorice. V objekt storilcu ni uspelo priti. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Danes dopoldne so policisti PP Idrija obravnavali tatvino v trgovini v Idriji. Ugotovljeno je bilo, da je moški v omenjeni trgovini odvzel več prodajnih izdelkov (steklenico žgane pijače in tri pločevinke brezalkoholne energijske pijače) v vrednosti približno 18 evrov. Omenjene izdelke je moški odnesel mimo blagajne ne da bi izdelke plačal, vendar je osumljenca kmalu zatem na kraju zadržal tamkajšnji varnostnik. Odgovorna oseba je zoper osumljenca podala predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine, zato bodo idrijski policisti na podlagi vseh ugotovljenih dejstev osumljenega moškega kazensko ovadili na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prav tako so policisti PP Ajdovščina včeraj nekaj po 18. uri v Ajdovščini obravnavali prometno nezgodo I. kategorije z majhno poškodbo v krožišču v Ajdovščini in v kateri sta bila udeležena dva voznika osebnih avtomobilov (voznika stara 86 in 20 let). V prometni nesreči je na vozilih nastala minimalna materialna škoda (podrsana blatnika). Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po določilu 111. člena ZPrCP) so policisti PP Ajdovščina odstopili od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov, potrebnih za odločitev o prekršku pri prometni nesreči z majhno poškodbo.

Včeraj popoldan so policisti PP Nova Gorica v Solkanu ustavili 65-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je bil močno pod vplivom alkohola (0,85 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, čaka pa ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Včeraj pod večer so policiste obvestili o povoženju srne s strani 60-letnega voznika osebnega avtomobila na območju Čepovana. Po trku je na vozilu nastala materialna škoda. Novogoriški policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.


 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.03.2021
0°C / 15°C
petek
05.03.2021
5°C / 14°C
sobota
06.03.2021
4°C / 12°C