NAMESTO DOVOLJENIH 90 JE VOZIL 163 KM/H

Ponedeljek, 01. marec 2021

Policisti  PP  Idrija so v  soboto v Idriji ustavili 29–letnega voznika osebnega avtomobila in mu  odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa z alkotestom je pokazal,  da  je  bil  voznik  močno  pod  vplivom alkohola (0,84 miligrama alkohola  v  litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja  in  začasno  odvzeto  vozniško  dovoljenje.

V  soboto dopoldne so policisti PP Nova Gorica obravnavali vlome  v  tri  vrtne  lope na območju Nove Gorice.

Policisti  PP  Nova  Gorica so v soboto zjutraj, obravnavali vlom  v  nenaseljeno  stanovanjsko  hišo v Solkanu. Nepridiprav je odvzel baterijski vrtalnik znamke Bosch  s  pripadajočo  polnilno  postajo  v  vrednosti približno 300 evrov, ter zlat prstan. Kraj dejanja je zapustil in z  odvzetimi  predmeti  odšel neznano kam.

V soboto so policisti v Novi Gorici obravnavali tatvino  kolesa znamke Fuji, model SLM 2.7, sive barve, letnik 2020, vredno 1.350 evrov. Ugotovljeno je bilo, da je neznani storilec med  20. in 27. februarjem vstopil v kletne prostore stanovanjskega bloka v  Ulici  Gradnikove  brigade  in  odvzel omenjeno moško gorsko kolo.

V  soboto je bila Policija obveščena, da se je pri  delu v gospodarski družbi v enem od naselij v Občini Cerkno poškodoval 37–letni  delavec.  Po  prvih  zbranih  podatkih  se  je poškodoval  pri  zbijanju  lesenih  palet  s  pnevmatskim zabijalcem   žebljev;   utrpel   je  poškodbo  nad  desnim  gležnjem  noge. Poškodovanca  so  najprej oskrbeli v Zdravstvenem domu Idrija, po nudeni prvi pomoči pa je bil  odpeljan  na  nadaljnje  zdravljenje  v ljubljanski klinični center.

V  soboto so bili policisti obveščeni, da se je med delom v  lastni  režiji- betoniranjem  nadstreška  na  novogradnji v naselju Budanje  poškodoval  37–letni moški. Po sedaj zbranih podatkih je padel iz nadstreška na tla z višine približno šestih metrov.

Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so včeraj pri  Peršetih,  na  glavni  cesti  Kobarid  –  Tolmin, ustavili 33–letnega  voznika  osebnega  avtomobila zaradi  prekoračitve hitrosti.  Prometni policisti so mu na glavni cesti, kjer je najvišja dovoljena hitrost 90 km/h med vožnjo proti Tolminu, izmerili   hitrost  163  kilometrov  na  uro.  Hujšemu  kršitelju  je  bila prepovedana  nadaljnja  vožnja  in  začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper voznika bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Predvidena  globa  za  tovrstno  kršitev  znaša  1.200  evrov.  Prav tako se vozniku motornega vozila izreče stranska sankcija 18 kazenskih točk.

Včeraj so bili obveščeni o prometni nesreči z  materialno škodo izven naselja Tolmin z udeležbo voznika osebnega  avtomobila. Z ogledom kraja nezgode in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno,  da  je  34–letni  voznik  avtomobila vozil po glavni cesti iz Tolmina  proti  naselju  Most  na  Soči. Med vožnjo je pripeljal  v  desni pregleden ovinek z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je  zadnji  del  vozila  zaneslo v levo. Vozilo je v dolžini dobrih dvajset metrov  drselo  desno izven ceste, pri tem pa zapeljalo tudi čez kolesarsko stezo  in se na travniku, nekaj metrov od roba kolesarske steze, obrnilo na streho.  Voznik  v  prometni  nesreči  ni  bil  poškodovan.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
11.04.2021
5°C / 15°C
ponedeljek
12.04.2021
10°C / 13°C
torek
13.04.2021
11°C / 14°C