POLICISTI IZDALI NEKAJ PODROBNOSTTI O GROZLJIVKI V NOVOGORIŠKIH GARAŽAH

Petek, 19. november 2021

Novogoriški kriminalisti so zaključili obsežno večdnevno preiskavo suma kaznivega dejanja zoper človekove pravice in svoboščine, ki je potekala na Goriškem in prijeli ter odvzeli prostost dvema osebama; 27–letnemu osumljencu, državljanu BiH in 41–letni osumljencu, državljanu Republike Slovenije. Oba osumljenca sta utemeljeno osumljena, da sta v sostorilstvu konec minulega tedna oz. v petek, 12. novembra pozno zvečer, v eni od garaž na območju Nove Gorice oškodovanki povzročila hudo telesno bolečino in trpljenje z namenom ustrahovanja. Nnaslednjega dne so žrtvi a zaradi hudih telesnim poškodb zdravniško pomoč nudili v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici, kjer je ostala na zdravljenju.

Prve nujne preiskovalne ukrepe v zvezi z varnostnim dogodkom so izvedli policisti PP Nova Gorica, zaradi podanih razlogov za sum, da je bilo izvršeno nasilno kaznivo dejanje, pa so nadaljnjo preiskavo primera prevzeli kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Nova Gorica. Na podlagi prvih nujnih opravil je bilo ugotovljeno, da je se je 27-letnik v prisotnosti še drugih oseb fizično znesel nad oškodovanko in ji prizadejal hude telesne poškodbe glave. Pri tem je uporabil tudi kuhinjsko sekiro. Nad žrtvijo se je fizično znesel tudi drugi, 41 letni, osumljenec.


Kljub njeni prošnji naj z mučenjem preneha, je 27-letnik z nasiljem nadaljeval debelo uro Prav tako si je osumljenec prilastil tudi nekaj stvari od oškodovanke.

Novogoriški kriminalisti in policisti so v nedeljo, 14. novembra ob 15.35 uri, na območju Upravne enote Nova Gorica prijeli in odvzeli prostost 27-letnemu osumljencu in mu odredili pridržanje v policijskih prostorih. S strani Okrožnega sodišča v Novi Gorici je bila pridobljena pisna odredba za

hišno preiskavo, v kateri so našli predmete, ki bodo služili kot dokaz za kaznivo dejanje.

Po zaslišanju so mu odredil pripor v solkanskih zaporih.


Drugemu, 41-letnemu, osumljencu pa je bila odvzeta prostost v sredo, 17. novembra in

je bil tudi on naslednjega dne s kazensko ovadbo priveden in izročen v nadaljnji postopek k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Novi Gorici, ki je tudi zoper njega odredil pripor v solkanskih zaporih.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
09.12.2021
2°C / 5°C
petek
10.12.2021
-2°C / 8°C
sobota
11.12.2021
3°C / 10°C