VIKEND: VOZILI POD VPLIVOM ALKOHOLA IN DROG

Ponedeljek, 24. januar 2022

Policisti PP Idrija so v soboto na Cerkljanskem ustavili in kontrolirali 26–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Idrijski policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško
dovoljenje.

Policisti PP Idrija so v soboto v večernih urah, na cesti Cerkno – Trebenče ustavili 50–letnega voznika osebnega avtomobila in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednji ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo skladno z določili 23. člena Zakona o pravilih cestnega prometa zasegli.

Prometni policisti so v soboto na Ajdovskem imeli v postopku hujšega kršitelja cestnoprometnih predpisov. V nadaljevanju postopka so mu policisti odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.


Policisti PP Nova Gorica so včeraj zjutraj, obravnavali tatvino prezračevalne naprave (rekuperator) na območju naselja Prvačina. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči odtujil omenjeno prezračevalno napravo, staro okoli sedem let, na dvorišču ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš in lastnika oškodoval za približno tisoč evrov.

Včeraj so policisti v Idriji ustavili 41–letnega voznika osebnega avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola. Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Prometni policisti so včeraj v Volčji Dragi imeli v postopku 23–letnega voznika začetnika zaradi prekoračitve hitrosti. Slednjemu so policisti med vožnjo v omenjenem naselju, kjer je omejitev hitrosti 50 kilometrov na uro, izmerili hitrost 89 kilometrov na uro. Vozniku začetniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje.

Včeraj so bili policisti obveščeni, da je voznica osebnega avtomobila na cesti proti Colu (na koncu naselja Ajdovščina) z osebnim avtomobilom povozila divjad (srna). Po trku z
omenjeni divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda.

Prometni policisti so danes na Vogrskem ustavili in kontrolirali 47–letnega voznika neregistriranega osebnega avtomobila. V nadaljevanju postopka mu je bil odrejen hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil pozitiven na prepovedane droge, zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, ki ga je omenjeni voznik odločno odklonil. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Danes so bili policisti obveščeni o povoženju divjadi na območju Bovca, kjer je voznik osebnega avtomobila povozil srno. Po trku z omenjeni divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
23.05.2022
16°C / 30°C
torek
24.05.2022
15°C / 28°C
sreda
25.05.2022
14°C / 28°C