VLOM V GOSPODARSKO POSLOPJE

Četrtek, 12. maj 2022

Policisti PP Tolmin so včeraj popoldan obravnavali vlom v gospodarski objekt ob glavni cesti na območju naselja Kamno (Občina Tolmin). Na kraju so ugotovili, da je neznani storilec v času od ponedeljka, 9. maja do včerajšnje prijave kaznivega dejanja Policiji iz omenjenega objekta odtujil različne predmete (električni agregat, vrtno kosilnico, različno orodje...). S tem je oškodovancu povzročil materialno škodo za okoli 620 evrov. 


Danes zjutraj so policisti na območju Idrije obravnavali tatvino goriva. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim vstopil na območje tamkajšnjega zbirnega centra in iz delovnega stroja izčrpal okoli sto litrov dizelskega goriva ter odtujil štiri plastične zabojnike. S tem je gospodarski družbi povzročil materialno škodo za okoli 600 evrov.

Policisti PP Ajdovščina so včeraj zgodaj popoldan v enem od naselij v Občini Vipava obravnavali prometno nezgodo II. Kategorije, v kateri sta bila udeležena 37-letni voznik manjšega tovornega vozila (povzročitelj) in 44-letni voznik motornega kolesa. V prometni nezgodi je bil predvidoma lažje poškodovan voznik motornega kolesa in je bil odpeljan na nadaljnje zdravljenje v ZD Ajdovščina, kjer so mu nudili ustrezno zdravniško oskrbo.  

Policisti so povzročitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (izsiljevanje prednosti) izdali plačilni nalog, prav tako so ukrepali zoper voznika motornega kolesa zaradi vožnje pod vplivom alkohola. 

Danes zjutraj je voznik osebnega avtomobila blizu Bovca trčil v srno, ki je zbežala, na vozilu pa je nastala materialna škoda (poškodba sprednjega desnega dela vozila).

Tudi danes zjutraj je srno med Kromberkom in Ajševico povozila voznica osebnega avtomobila.

Včeraj zvečer so srno povozili na območju naselja Erzelj. Zanjo je poskrbel član tamkajšnje lovske družine.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjajo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
10.06.2023
14°C / 26°C
nedelja
11.06.2023
16°C / 27°C
ponedeljek
12.06.2023
16°C / 28°C