MED ZASILNIM PRISTANKOM NA TOLMINSKEM SE JE LAŽJE POŠKODOVAL NEMŠKI JADRALNI PADALEC

Ponedeljek, 16. maj 2022

Med  zasilnim  pristankom  na  Tolminskem  se  je lažje poškodoval 32-letni nemški jadralni padalec

Včeraj,  15.  maja, popoldne je bila Policija obveščena o nesreči tujega jadralnega  padalca  med  zasilnim pristankom nad naseljem Ljubinj v Občini Tolmin.  Po  sedaj zbranih podatkih je 32–letni jadralni padalec, državljan Nemčije,  okoli  13. ure v lastni režiji vzletel na vzletni točki na Kobali na  Tolminskem. Med zasilnim pristajanjem na travniku v bližini Ljubinja se je umikal električnemu  daljnovodu  in  zaradi prenizke višine z nogo zadel sleme oz. najvišji del strehe, kjer se stikata strešni  ploskvi  gospodarskega  poslopja. Pri  padcu na tla si je lažje poškodoval nogo in je bil odpeljan na preventivni pregled v  šempetrsko bolnišnico.


Na gradbišču na Ajdovskem kradli gorivo

Policisti  PP  Ajdovščina  so  danes, 16. maja zjutraj, obravnavali tatvino goriva  preko  vikenda  na  enem  od  gradbišč  v  Ajdovščini na škodo dveh gospodarskih  družb.  Po  sedanjih  ugotovitvah  je  neznani  storilec  iz tovornega  avtomobila  iztočil  oz. ukradel približno 200 litrov dizelskega goriva,  iz  delovnega  stroja  oz. bagra pa okoli 150 litrov goriva. S tem nezakonitim  ravnanjem  je  nepridiprav  povzročil  za 580 evrov materialne škode.


V prometni nesreči I. kategorije na Ajdovskem udeleženi dve osebni vozili

Danes,  16.  maja  ob  6.47,  so  policiste obvestili o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo v križišču v naselju Col (Občina Ajdovščina), kjer  sta  trčili  osebni  vozili.  Policisti  PP  Ajdovščina  so  na kraju ugotovili,  da  je bil vzrok prometne nezgode izsiljevanje prednosti, nihče od  obeh  udeležencev  (24-letni voznik in 45–letna voznica) nesreče ni bil poškodovan.


V  prometni  nesreči  III.  kategorije  na  območju Vrtojbe huje poškodovan 25-letni voznik mopeda


V  soboto,  14.  maja  ob  1.21 v nočnem času, je bila Policija obveščena o prometni nesreči s telesnimi poškodbami v naselju Vrtojba. Po sedaj zbranih podatkih  je  25–letni voznik mopeda v omenjenem naselju peljal po Ulici 9. septembra  proti  kraju  Bilje.  Ko  je izpeljal levi nepregledni ovinek, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. Voznik je z mopedom  zapeljal  proti  sredini  vozišča  in  se zaletel v cestni otok in prometni  znak.  V  prometni nezgodi je bil 25-letni voznik predvidoma huje poškodovan,  prav  tako  je  nastala materialna škoda na vozilu in prometni signalizaciji. Na kraju so ga kasneje oskrbeli reševalci NMP ZD Nova Gorica in  ga  odpeljali  na  nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Pomoč prometnim  policistom  in reševalcem na kraju so nudili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica.

V  prometni  nesreči  III.  kategorije  izven Vipave huje poškodovan voznik motornega kolesa

V  soboto,  14.  maja ob 11.33, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni  nesreči  III.   kategorije izven naselja Vipava, kjer je prišlo do trčenja med voznikom motornega kolesa in osebnim vozilom; ena oseba je bila predvidoma  huje  poškodovana.  Ugotovljeno  je  bilo, da je motorist vozil motorno  kolo  po regionalni cesti izven Vipave proti Podnanosu za voznikom osebnega avtomobila. Pred križiščem za industrijsko cono je 48-letni voznik na  avtomobilu  že  dal  znak  –  smerokaz, da želi v križišču zaviti levo, zmanjšal  hitrost  in  pustil  mimo  osebno  vozilo, ki se je pripeljalo iz nasprotne  smeri  (iz  Podnanosa).  V trenutku, ko je voznik začel zavijati levo,  ga je motorist začel prehitevati in pri tem z motornim kolesom trčil v  levi  bočni  del  avtomobila.  Po  trčenju  je  motorista  odbilo  v rob obcestnega  zidu,  pri  tem je utrpel hude telesne poškodbe. V nadaljevanju postopka  je  bilo  še  ugotovljeno, da voznik motornega kolesa ne poseduje veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  prav  tako  so bile na neregistriranem motornem  kolesu  nameščene  registrske tablice, ki ne pripadajo omenjenemu vozilu. Na kraju so poleg prometnih policistov posredovali tudi gasilci GRC Ajdovščina  in  reševalci  NMP  ZD  Ajdovščina,  ki  so  hudo poškodovanemu motoristu  nudili  pomoč  in  ga  odpeljali  na  nadaljnje  zdravljenje  v šempetrsko  bolnišnico.  O  hudi  nesreči  je  Policija obvestila pristojne pravosodne  organe.  Zoper  povzročitelja  nezgode  bodo prometni policisti glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
27.06.2022
17°C / 32°C
torek
28.06.2022
16°C / 35°C
sreda
29.06.2022
18°C / 36°C